Отлично представяне на военнослужещите от 55 инженерен полк на учението в Румъния

Pan.bg 07 юни 2023 | 21:49 views (482) commentaries(0)
img pan.bg

Източник: Otbrana.com Снимка: младши сержант Силвия Димитрова-55 инжинерен полк Белене

С демонстрация на способности днес завърши участието на военнослужещите от понтонно-мостовата инженерна рота от 54 инженерен батальон на 55 инженерен полк–Белене в международното учение “Saber Guardian 23”, провеждащо се в района на Бордушани, Румъния, съобщават от СМЦ.

По време на демонстрацията, 120-тонния паром на ротата осигури форсирането на река Дунав от механизираните формирования на Многонационалната бригада „Югоизток”, извършвайки два рейс-разчета, като с първия беше превозен личния състав и техниката на механизирания взвод от 38-ми механизиран батальон на 2-ра механизирана бригада – Стара Загора, учсатващ в учението, а с втория -полска бронирана машина Росомак WRT.

На демонстрацията от българска страна присъства посланика на Република България в Румъния господин Радко Влайков, военното аташе в Румъния полковник Любомир Родопски, заместник-командирът на Съвместното командване на силите бригаден генерал Христо Ганецовски, командирът на Втора механизирана бригада бригаден генерал Станимир Христов и началникът на сектор в отдел „Операции“ в Съвместното командване на силите полковник Вичо Вичев.

Бригаден генерал Ганецовски проведе срещи с командира на Многонационалната бригада "Югоизток" бригаден генерал Николеску, командира на 10-та инженерна бригада полковник Калин и заместник-командира на 10-та инженерна бригада полковник Джимика, които изказаха възхищението си от представянето на българските военнослужещи и им благодариха за отличното представяне.

По-рано, понтонно-мостовата рота и взвод „Военна полиция“ проведоха съвместна тренировка, като инженерите направиха един рейс-разчет, с който личния състав и специализираните машини „Пустинна котка“ на служба Военна полиция бяха превозени за изпълнение на задачи на срещуположния бряг на р. Дунав.

Отличните резултати в работа на военнослужещите бе постигната благодарение на създадената организацията от командирите на двете формирования майор Емил Флорев и майор Борис Христов.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка