Срещи на генерал Милое Милетич с Аню Ангелов и ген. Симеон Симеонов

Pan.bg 25 авг 2011 | 08:12 views (3172) commentaries(0)
img Информация на МО

24.08.2011

„Изключително доброто взаимодействие между двете армии през последните години намира изражение в провеждането на съвместни учения и инициативи. Доказателство за това е провеждащото се учение „Есен - 2011” на полигон Шабла, в което тази година освен подразделения на зенитноракетните войски ще участва и изтребителната авиация на Сърбия със самолет МиГ-29”. Това каза началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов на брифинг пред журналисти след официалната среща с началника на Генералния щаб на Армията на Република Сърбия генерал Милое Милетич. По думите на генерал Симеонов страната ни ще продължи да оказва методическа помощ на сръбската страна за европейския интеграционен процес и успешното участие в програмата на НАТО "Партньорство за мир".
„Отношенията между двете армии през последните две години се движат по възходяща линия”, отбеляза началникът на Генералния щаб на Армията на Република Сърбия генерал Милое Милетич.

image
По-късно министърът на отбраната Аню Ангелов прие генерал Милое Милетич. „Високо оценяваме постигнатото сътрудничество между двете страни в областта на отбраната, открития и прагматичен характер на двустранните връзки, както и отношенията на доверие между въоръжените ни сили”, каза министър Ангелов. Като примери за доброто взаимодействие той посочи участието на сръбски военнослужещи в съвместни учения на българска територия, подписаното Споразумение за предоставяне правото на ползване на българския национален кодификационен софтуерен инструмент БУЛКОД на сръбската страна, както и редовните срещи и контакти между двете страни на различни равнища.
Генерал Милое Милетич и водената от него военна делегация са на официално тридневно посещение в България по покана на началника на отбраната генерал Симеон Симеонов. Утре той ще посети военно формирование 24490 – Асеновград. Командирът полковник доктор Валери Точилов ще изнесе брифинг, след което гостите ще се запознаят с възможностите на Артилерийско-стрелковия комплекс. Те ще наблюдават изпълнение на огнева задача от военнослужещи от курса за подготовка на артилерията.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка