Водени са 46 бойни сражения на фронта, противникът щурмува в 4 направления

Pan.bg 20 ное 2023 | 07:52 views (300) commentaries(0)
img
пан.бг
Водени са 46 бойни сражения на фронта, противникът щурмува в 4 направления
Олга Глущенко — понеделник, 20 ноември 2023 г., 06:56

Украински защитници, снимка: командването на Обединените сили на въоръжените сили на Украйна

През изминалото денонощие руските окупатори извършиха щурмове в четири направления, водени са 46 бойни сблъсъка.

Източник: сутрешна сводка на Генералния щаб

Детайли: През изминалото денонощие са се състояли 46 бойни сблъсъка.

Противникът е нанесъл 1 ракетен и 17 въздушни удара, нанесъл е 94 удара със залпови реактивни системи по позиции на украинските войски и населени места.

Петропавливка, област Харков, претърпя въздушни удари; Серебрянско горско стопанство, Луганска област и Ямполовка, Донецка област.

Над 100 населени места в Черниговска, Сумска, Харковска, Луганска, Донецка, Запорожка, Херсонска и Николаевска области бяха подложени на артилерийски обстрел.


В зоната на отговорност на зенитно-ракетната отбрана "Северен" в Сиверското и Слобожанското направление противникът поддържа военно присъствие в пограничните райони, провежда активна диверсионна дейност, за да предотврати прехвърлянето на наши войски към застрашаващи направления и увеличава плътността на минно-взривните заграждения по държавната граница в Белгородска област на Руската федерация.

В района на отговорност на звеното за противовъздушна отбрана „Хортица“ в Купянското направление противникът проведе щурмови действия в районите на Синковка, източно от Петропавловка и Ивановка на Харковска област, където Силите на отбраната отблъснаха 7 атаки .

Противникът не е водил настъпателни (щурмови) действия в Лиманско направление.

В Бахмутско направление врагът извърши щурмове в районите Клищиевка и Андриевка на Донецка област, където нашите защитници отразиха 11 атаки. Силите за отбрана на Украйна продължават щурмовите действия южно от Бахмут, Донецка област, като нанасят загуби на противника в жива сила и техника и се окопават на достигнатите рубежи.

В зоната на отговорност на военното отбранително съединение "Таврия" в авдиевското направление окупаторите не спират опитите да обкръжат Авдиевка. Нашите войници са в отбрана, нанасяйки значителни загуби на врага. Настъпателните действия на противника източно от Новокалинови, Новобахмутивка, Северни и Авдиевка на Донецка област бяха неуспешни, където Силите за отбрана отблъснаха 12 атаки.

В Мариинско направление врагът проведе неуспешни атаки в районите на Красногоровка, Марьинка и Победа на Донецка област, където украинските войници отблъснаха 16 атаки.

По посока на Шахтарски нашествениците извършват безуспешни щурмове край Старомайорски, Донецка област.

Противникът не е водил настъпателни (щурмови) действия в запорожското направление.

Същевременно Силите за отбрана на Украйна продължават да водят настъпателна операция в мелитополското направление, нанасят загуби в жива сила и техника на окупационните войски и изтощават противника по цялата фронтова линия.

В зоната на отговорност на зенитно-ракетната отбрана "Одеса" в Херсонско направление Силите на отбраната ще продължат да поддържат заети позиции на левия бряг на Днепър, да продължат да водят контрабатарейна борба и да нанасят огнево поражение. в тила на врага.

През деня авиацията на Силите за отбрана нанесе 2 удара по райони на съсредоточаване на живата сила на противника.

Подразделенията на ракетните войски поразиха 2 района на концентрация на личен състав, въоръжение и военна техника, както и 3 склада с боеприпаси на противника.
източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка