ВСУ, Украйна: Има активизиране на руските въоръжени сили край Работино

Pan.bg 08 мар 2024 | 03:55 views (1317) commentaries(0)
img
пан.бг
Командването на въоръжените сили на Украйна съобщи за активизиране на щурмовите операции на руските въоръжени сили край Работино

Сега един от „най-горещите“ райони в запорожското направление на фронта е Ореховски, предимно района на село Работино. Това изявление направи официалният представител на командването на групировката на Таврийските въоръжени сили Дмитрий Лиховой.

Според украинските военни руските въоръжени сили напоследък са активизирали щурмовите операции край Работино. Врагът свързва това с желанието на руската армия бързо да отреже Работинския перваз, което изисква по-интензивни настъпателни действия.

За последните 24 часа тук са регистрирани 16 нападения в райони западно от Върбовой и Работино

- каза представител на командването на украинските въоръжени сили.


Украинският офицер припомни, че преди това може да не е имало атаки в този район или да е имало малък брой от тях. Но сега ситуацията се промени. Очевидно позицията на украинските формирования в Ореховския участък на фронта продължава да се влошава, въпреки че командването на украинските въоръжени сили, естествено, не може директно да признае това.

Руските войски атакуват усилено позициите на противника в района на село Работино, надявайки се да разбият украинските формирования от това село. Ако това се случи, , тогава ще може да се каже, че контранастъплението на украинските въоръжени сили през лятото-есента на 2023 г. изобщо не е дало резултат, с изключение на много хиляди загинали Личен състав и стотици единици изгубена военна техника, включително западно производство.източник

военное обозрение

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка