Центърът за изследване, изграждане и усъвършенстване на способности на НАТО за управление на кризи и реагиране на бедствия чества 9-ата си годишнина

Pan.bg 03 апр 2024 | 20:27 views (1194) commentaries(0)
img хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на МОДеветата годишнина от акредитацията на Центъра за изследване, изграждане и усъвършенстване на способности на НАТО за управление на кризи и реагиране на бедствия (CMDR COE) ще бъде отбелязана тържествено на 5 април. На събитието ще присъстват представители на Дипломатическия корпус, Министерството на отбраната, Щаба на отбраната, както и партньори на Центъра.

CMDR COE e създаден на 28 август 2013 г. от страните-спонсори Полша и Гърция и България като Рамкова нация с подписването на необходимите меморандуми за разбирателство между Министерството на отбраната на Република България, Министерството на националната отбрана на Република Гърция, министъра на националната отбрана на Република Полша, Министерството на външните работи на Румъния, Министерството на отбраната на Унгария и Съвместното командване по трансформацията.

На 31 март 2015 г. CMDR COE печели статут на 21-вия Център за усъвършенстване (COE) на НАТО и е активиран като международна военна организация на територията на Република България съгласно член XIV от Парижкия протокол.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Центърът за изследване, изграждане и усъвършенстване на способности на НАТО за управление на кризи и реагиране на бедствия чества 9-ата си годишнина

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка