ISW: намаляването на наборната възраст в Украйна помага на ВСУ, но западните оръжия ще бъдат решаващи

Pan.bg 04 апр 2024 | 07:03 views (1070) commentaries(0)
img
пан.бг
ISW: намаляването на наборната възраст ще помогне на въоръжените сили, но западните оръжия ще бъдат решаващи
Олена Ивашкив — сряда, 3 април 2024 г., 06:30 ч.

снимка: Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна

Намаляването на мобилизационната възраст от 27 на 25 години ще подпомогне способността на украинската армия да възстановява и реконструира съществуващи части и да създава нови. Но за правилното въоръжаване на всички мобилизирани военни е необходима западна помощ.

Източник: Институт за изследване на войната (ISW)

Подробности: Военни анализатори отбелязаха, че намаляването на възрастта за набор е една от многото мерки, които Украйна обмисля като част от усилията за изграждане на устойчив апарат за генериране на военновременни сили.

Украйна обаче ще трябва да въоръжи целия мобилизиран военен персонал, а продължаващият дебат в САЩ относно военната помощ за Украйна и забавянето на западната помощ може да повлияе на скоростта, с която Украйна може да възстанови деградиралите и да създаде нови части.

Според ISW материалните ресурси, предоставени от Запада, остават най-важният решаващ фактор за способността на украинската армия да възстанови и изгради своята бойна мощ.На 2 април президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа закон, който намалява наборната възраст на украинската армия от 27 на 25 години. Върховната Рада одобри закона през май 2023 г. и законът ще влезе в сила на 3 април 2024 г.


източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка