Атеш: Дивизия на 44-ти армейски корпус на руснаците отказа да атакува Харковска област

Pan.bg 11 май 2024 | 07:32 views (983) commentaries(0)
img
пан.бг
Атеш: Една от дивизиите на 44-ти армейски корпус на руските въоръжени сили отказа да атакува Харковска област
Олена Ивашкив — събота, 11 май 2024 г., 04:22 ч

Руски насоки за атака, екранна снимка: DeepState

Агент на движение "Атеш", който служи в един от мотострелковите батальони на 44-ти армейски корпус на ВС на Русия, съобщи, че едно от подразделенията в неговата част категорично е отказало да тръгне на щурм в района на Харков.

Източник: движение "Атеш" в Telegram

Подробности: Агент "Атеш" каза, че бойците от това руско подразделение са добре запознати с висококачествените укрепления на руско-украинската граница. И те също станаха свидетели на неуспешни диверсионни и разузнавателни операции на руските войски.

Буквално: „С оглед на това, когато върху техниката бяха поставени нови знаци под формата на диамант с кръст и се даде заповед, част от поделението отказа да изпълни престъпната воля на командването. (Отличителни знаци, между другото, се прилагат за своя сметка) Никой не иска да отиде в една посока или за какви пари".

Праистория:

На 10 май стана известно, че руските окупационни войски са се активизирали в района на Харков и там се водят боеве.
Президентът Зеленски по време на брифинг със словашкия президент Чапутова потвърди, че руските войски са започнали нова вълна от настъпателни операции в посока Харков.
Министерството на отбраната на Украйна съобщи, че резервни части са изпратени в северната част на Харковска област.
Пограничните населени места на Харковска област са подложени на засилен масиран вражески обстрел, в резултат на което има ранени и загинали цивилни. Евакуира се населението от град Вовчанск и околните населени места в Харковска област.
Събеседници на "Украинска правда" във военните среди твърдят, че руските окупационни войски са превзели четири гранични села в Харковска област.
Президентът Володимир Зеленски след активизирането на руснаците на границата с Харковска област обяви, че Украйна ще прехвърли допълнителни сили в района на Харков.източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка