Ситуацията на границата с Русия остава тежка: граничарите уточниха данните за Сумска област

Pan.bg 27 май 2024 | 07:01 views (411) commentaries(0)
img
пан.бг

Ситуацията на границата с Руската федерация остава тежка: граничарите уточниха данните за Сумска област
Валентина Романенко — четвъртък, 23 май 2024 г., 10:27 ч.

Андрий Демченко. снимка на медийния център "Украйна-Укринформ"

В Сумското направление Русия е съсредоточила определени сили, които не са достатъчни за нанасяне на стратегически удар, но не е изключено противникът да не се опита да активизира действията си, както в момента се случва в района на Харков.

Източник: говорителят на Държавната гранична служба на Украйна Андрий Демченко в ефира на националния телетон на 23 май

„Ситуацията по границата остава тежка. Защото всъщност имаме коварен враг, който има достатъчно сили и средства да продължи агресията си срещу Украйна.

Но ако говорим за Сумска област, към момента ние не превземаме достатъчно сили от противника, които да му позволят да постигне някакви стратегически цели, да навлезе дълбоко в територията на Украйна, ако се опита да навлезе отново. Но, разбира се, не може да се изключи, че дори противникът да няма тези достатъчни сили, той все пак няма да се опита да предприеме никакви действия, които виждаме в момента в Харковско направление. Именно с цел да се всее паника сред населението и да се изтеглят Силите за отбрана, включително и в тази посока... Ние добре разбираме тази заплаха и трябва да сме готови за развитие на всякакви ситуации във всеки един момент“.

Подробности: Както знаете, противникът често прилага мярката ДРГ на територията на Украйна в посока Суми, а също така ежедневно обстрелва с различни оръжия граничната зона на региона.

източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка