Припомняме: Във Времовско дейността на руснаците се утроява

Pan.bg 17 юни 2024 | 09:21 views (457) commentaries(0)
img
пан.бг
Във Времовско дейността на окупаторите се утроява – Генерален щаб
Катерина Тищенко — събота, 15 юни 2024 г., 23:36 ч.

Staromayorske и Urozhayne в посока Vremivsk, deepstatemap

В събота, в сравнение с предишния ден, активността на руските войски във Времивско направление се увеличи три пъти - тук бяха регистрирани 10 атаки.

Източник: сводка на ГЩ на Въоръжените сили към 22 ч

Буквално: „Спрямо предходния ден активността на руските окупатори във времевското направление се утрои. Днес агресорът десет пъти щурмува предния край на отбраната във Водяни, Урожайни и Старомайорски райони. Обстановката е напрегната. Предприемат се мерки за стабилизиране на обстановката“.

Детайли: Общо 91 бойни сражения са проведени на фронта в събота. През деня най-горещата обстановка остана в Покровско направление.

През денонощието противникът е нанесъл два ракетни удара и 39 въздушни удара с 48 ЗРК и 423 безпилотни летателни апарата камикадзе на територията на Украйна. Извършил е повече от 3000 нападения на позиции на украинските войски и населени места с различни видове оръжия.

В харковското направление през деня украинските защитници успешно спряха шест опита на противника да подобри позицията си в района на Вовчанск и Тих.

В купянското и лиманското направление общият брой на бойните сблъсъци нарасна до 15. Противникът се опита да изтласка отбранителните сили от позициите им в районите на Петропавловска, Пищанска, Андриевска, Грековска, Макеевска, Невски и Серебрянски гори. Досега са отблъснати 12 атаки, водят се три сблъсъка в районите Грековка и Невски. Ситуацията е под контрол на украинските защитници.

В Северско направление противникът четири пъти безуспешно се опита да атакува украински позиции в района на Верхнокамянски и Роздоловка. Също така четири опита за изтласкване на защитниците в районите Григоровка, Часовой Яр и Клишчиевка в посока Краматорск бяха неуспешни.

Все още е горещо в посока Покровски. От началото на деня броят на сблъсъците нарасна до 33. Най-голяма активност на противника остава от района на Очеретини. Противникът не престава да се вклинява в украинските бойни порядки при Новоолександровка, Евгеневка, Воздвиженка, Калиновой, Сокол, Новоселовка Перша, Карловка и Умански. Силите за отбрана вече са отбили 25 атаки на агресора, осем битки все още продължават.

Преди това през днешния ден окупаторите загубиха 232 души, 86 от които безвъзвратно. Унищожени са една бойна бронирана машина, две минохвъргачки за пет машини. Повредени са три оръдия, минохвъргачка и автомобил.

В кураховското направление противникът извърши 11 атаки в районите на Невелски, Красногоровка, Георгиевка, Победа, Парасковиевка, Новомихайловка и Константиновка. До момента са отбити успешно девет атаки. Ситуацията остава напрегната в района на Красногоровка, където в момента текат два сблъсъка. Силите за отбрана предприемат мерки за недопускане на настъпление на окупаторите в дълбочина на територията на Украйна.

Три вражески атаки в районите на Мала Токмачка и Роботини не бяха успешни в Ориховско направление. Не се допуска загуба на позиции и територии.

В Днепърското направление поредният опит на противника да атакува позициите на украинските войници в района на Криник се провали.

По останалите направления няма съществени промени в обстановката.
източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка