/ВИДЕО/: Разчети на "Солнцепек" нанесоха удари по укрепления на ВСУ в Запорожска област

Pan.bg 20 юни 2024 | 12:00 views (515) commentaries(0)
img
pan.bg

Десантчиците изпълниха задачата край Вербни.

Руските бойни разчети на тежки огнеметни системи ТОС-1А "Солнцепек" от Новоросийското планинско съединение на Въздушнодесантни войски (ВДВ) нанесоха удари по укрепления и живата сила на Въоръжените сили на Украйна, намиращи се в зоната на специалната военна операция. Съответните данни бяха предоставени на журналисти от пресслужбата на Министерството на отбраната на РФ.

Известно е, че специалисти от Войските за радиационна, химическа и биологична защита (РХБЗ) на ВДВ нанасят въздушни удари по позиции на противника с 220-мм термобарични снаряди в района на село Вербовое в Запорожка област.

„Разчетите на ТОС изгарят закрити вражески убежища, наблюдателни и опорни пунктове, тайници с боеприпаси и артилерийски позиции“, предава пресслужбата на руското министерство на отбраната.

Основните цели на техниката ТОС са укрития, наблюдателни и опорни пунктове, складове за боеприпаси и артилерийски позиции на армията на Киев. Съответното ведомство уточни, че особеностите на използването на руски средства позволяват на военнослужещите да не вземат под внимание укрепленията на укрепените райони на Въоръжените сили на Украйна. Това се дължи на факта, че запалимите снаряди могат да проникнат и да унищожат най-защитените обекти и леко бронираната техника на противника.

Източник: piter.tv Снимка: ИЗВЕСТИЯ Видео: МО РФ

Превод и редакция: pan.bg

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка