УНИКАЛНО ФОТООКО: КРУМОВЦИ СПАСЯВАТ ХОРА!

Pan.bg 06 фев 2012 | 16:18 views (9777) commentaries(18)
img СНИМКИ - 24 ВАБ

Списание "КРИЛЕ" изказва благодарности за предоставената информация и снимки към отдел "Връзки с обществеността" на авиобазата.
Екипът на редакцията изказва възхищението си към двата екипажа участвали в днешните спасителни операции!Припомняме че днес сутринта харманлийското село Бисер бе напълно наводнено. Стената на язовир „Иваново” се е скъсала и над триметрова приливна вълна е връхлетяла равнинното село, през което минава река Бисерна. Едноетажните къщи са напълно залети.
Засега се съобщава за петима загинали възрастни мъже. В спасителните операции се включиха екипажи с 2 хеликоптера "Кугър" от авиобаза "Крумово."

Кликнете върху всяка снимка за нейното увеличаване.

image

image

image

image

image

На първите 4 снимки се вижда как спасителните екипи от "Кугър" помагат на двама човека застанали върху преобърната кола

image
Трима човека са се покатерили на терасата на втория етаж на къща за да намерят сигурно място

image
Залетите къщи

image

image

image
Усложнената обстановка и нископрелитащите хеликоптери

image
Поредната спасителна операция

image
Екипите помагат на кола, която се намира точно под борда на хеликоптера

image

image
Залятото село

image

image

image

image

image

image
Мостът над реката е изцяло под водата
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 18

 1. #1
  Mitaka 06 фев 2012, 17:13
   
  0
   
  0

  Къде го сега оня помияр-псевдо-журналист, даже му забравих името, дето лаеше против армията преди 2-3 месеца, къде се е скрил тоя мишок мизерен, що не лае сега? И като не ще да има армия, що не отиде той да вади горките хора от водата?

 2. #2
  Pirata 06 фев 2012, 17:22
   
  0
   
  0

  Евала на Българската армия...За постъпката!!!

 3. #3
  Нужни 06 фев 2012, 17:54
   
  0
   
  0

  Ще помоля от сайта или някои които може да прати тези материали на онзи самозванец.Нека сега отиде да обяснява на спасените за армията.

 4. #4
  Тодор 06 фев 2012, 20:28
   
  0
   
  0

  Браво смелите войници!
  Това за мен е поредното доказателство че единственият държавен орган който се грижи за народа.
  Това е лично мое мнение не желая никой да ми го споделя.

 5. #5
  Тодор 06 фев 2012, 20:29
   
  0
   
  0

  Браво смелите войници!
  Това за мен е поредното доказателство че единственият държавен орган който се грижи за народа.
  Това е лично мое мнение не желая никой да ми го споделя.

 6. #6
  Kiro Kirov Kirivistiyaka 06 фев 2012, 20:39
   
  0
   
  0

  Браво на ВВС! А към горните коментари, онзи журналист и аз не мога да го понасям, но ако трява да сме обективни, не цялата армия взема участие в тези акции, а сравнително малък дял хора, които иначе заслужават уважение!

 7. #7
  Володя 06 фев 2012, 21:26
   
  0
   
  0

  Браво колеги! Жалко, че на толкова много хора им е нужен такъв трагичен случай, за да разберат уж прости неща... Не че са разбрали колко години трябва да се готви един летец, екипаж, за да може незабавно да излети в такива условия и да свърши работа, но все пак...
  Днес сутринта изпаднах в потрес, като си помислих, че е възможно някой да е договорил и купил вертолети за България, за северното полукълбо, без противообледенителни системи... Журналистите, търсачи на мръсно бельо, пак огвацаха пейзажа - напразно!

 8. #8
  някой 07 фев 2012, 00:52
   
  0
   
  0

  A като видях с какво са снимани снимките /от EXIF/ и щях да падна
  http://www.phonearena.bg/phones/Samsung-S3100_id3858
  В такива моменти се сещам да цитирам Константин Иречек:
  Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо.

  БРАВО И ДЪЛБОК ПОКЛОН НА ВВС!!!

 9. #9
  ВАТ 07 фев 2012, 09:28
   
  0
   
  0

  Какво трябва да значи само малък дял взема участие и едва ли не само те заслужават адмирации???Взема участие този, от когото в момента има нужда...Да не дава Господ, при по-голямо събитие едва ли бройката на участниците в аварийно-спасителните дейности ще е само тази!!!
  И още нещо - много ми се ще да попитам къде бяха на милицията хеликоптерите и защо не участваха, но е тъпо да се създава подобен вид конфронтация! За това ще кажа само: господа управляващи, сещате се за армията си по паради и в случаи на подобни трагедии! Но хората и техниката имат нужда от тренировки и поддръжка...и в крайна сметка от достоен живот! Осигурете им го!!!

 10. #10
  Mila 07 фев 2012, 10:07
   
  0
   
  0

  Дали властимащите си дават сметката как от нищото се прави нещо велико. Псевдоспециалистите пстоянно занижават специалните подготовки при военните и полицията. За тях всичко е техники на задържане и много показност, а всъщност когато трябва да се спасяват хора трябват и далеч по-специфични умения, защото не се знае в какви условия ще се наложи да се работи. Тези неща ги разбират предимно редовите служещи, защото те знаят какво им трябва, за да поддържат нивото на подготовката си, а всъщност постоянно им се пречи и се умаловажават техните умения. Е показахте им, че има нужда и от ВАС, бъдете здрави и нека никой да не може да загаси пламъка на стремежа към усъвършенстване

 11. #11
  пенсионер от ВВС 07 фев 2012, 11:20
   
  0
   
  0

  А колко по-лесно щеше да бъде ако имахме повече летящи вертолети и натренирани екипажи и техника от сухопътни войски. Да не забправяме колко елитни боеспособни военни поделения имаше преди в сега бедстващите райони - Хасково,Харманли, Свиленград имащи готовност за спасителни и логистични операции.Няма ги и Строителни и Транспортни войски с личен състав и подходяща за такива случаи техника.Поклон пред спасителите!

 12. #12
  john 07 фев 2012, 11:56
   
  0
   
  0

  Браво на Крумовци. Но не ми се вярва това да попречи на Аню и Дянков да затрият и остатъка от армията

 13. #13
  officer 07 фев 2012, 17:48
   
  0
   
  0

  Добре е все пак, че в близост до потопа са останали някакви, макар и символични остатъци от Българската армия. Но това няма да спре Аню Ньойски да продължи да разбива войската. С ликвидирането на механизирания батальон във Враца цяла Северозападна България остава без военно присъствие, а по цялата западна граница оставаме само с гарнизон Благоевград. Ейгати и дислокацията! Ако я бяха правили инспекторите от Антантата, щяха да я направят по-добре. Затова оставка за министър Аню Ньойски!!!

 14. #14
  Лана 07 фев 2012, 20:37
   
  0
   
  0

  Браво на военните! Мисля, че точно и за такива цели би трябвало да се обучава съвременната българска армия, за помощ при природни бедствия. Но си трбва и съответното оборудване и техника, с голи ръце нищо не става!

 15. #15
  Една горда жена 09 фев 2012, 22:47
   
  0
   
  0

  Поклон пред всички отзовали се на нуждаещите!!!!Дано извлечем поука от поредното бедствие и загубените човешки животи,да бъдем по добри,човечни и всеотдайни,и не само еденици от нас понякога в тежки и трудни моменти помагат на някой ,който е в нужда...Поклон пред летците излетяли при тези сложни МТО,и най вече на спасителния отряд от Крумово,за проявената смелост !!!!!И по точно на човека висящ на въжето - бащата на детето ми,нашата гордост! Нека бъде все така всеотдаен в работата си и готовноста си да помага.ПОКЛОН“

 16. #16
  Preslav 09 фев 2012, 22:58
   
  0
   
  0

  Благодаря ви за силните думи! Бъдете вие и вашето семейство живи и здрави!

 17. #17
  Една горда жена 09 фев 2012, 23:15
   
  0
   
  0

  Благодаря! Нека всички да сме живи и здрави,да почитаме семействата си,да бъдем добри родители,да уважаваме родителите си,да помагаме на приятелите си ,да се обичаме,да правим добро при всеки удобен момент.И дай боже тези бедствия да са все по малко и по малко,да няма осиротели къщи,разплакани майки и изоставени деца.И отново поклон пред момчето висящо на въжето - с-на Петко Кирков Кирков - нащия тати!Благодаря и на вас за коментарите и снимките!

 18. #18
  Стойчо Иванов 10 фев 2012, 16:14
   
  0
   
  0

  Браво на смелите български военни летци и тяхното командване. Някои си го могат. Това е. Още веднаж БРАВО.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка