ФОТООКО ОТ ДНЕС: Двойка Ми-17 зарежда заедно вода в борбата с пожарите

Pan.bg 05 юли 2012 | 19:32 views (4208) commentaries(4)
img И днес хеликоптери Ми-17 от българските ВВС и частния Ми-8 на "Хели Еър" продължиха борбата с пожарите.
През целият ден те зареждаха вода от язовир Панчарево. На 3 пъти пък Ми-17 се връщаха до летище София за презареждане с гориво.
Екипът ни поздравява още веднъж крумовци за невероятната работа в тежки условия, както и екипажа на "Хели Еър"!

Днес кадрите са ни предоставени от Кристиян Благоев, благодарим му и му пожелаваме успех в бъдещата ни съвместна работа.

image

image

image

image

image

image

image

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  ivanov 05 юли 2012, 23:36
   
  0
   
  0

  До знаещите? Защо не се ползват и Кугари за гасене? Защо само 2 машини Ми-17 се ползват?

 2. #2
  Ставрев 06 юли 2012, 08:36
   
  0
   
  0

  Кугър-ите нямат оборудване загасене на пожари. Не могат да използват наличното, защотонемогат да го вдигнат на такава височина.
  Защо 2 Ми-17 - защото има само 2 bambi bucket-а.
  Хубавото обаче е че се използват и 4-те изправни Ми-17 - ако степроследили снимките на тях могат да се видят 417,418,419 и 421 - реално "чялото кралско войнство". Подготвените екипажи са 3. Очаквайте подробности в следващия брой на "Криле" на пазарана 2 август 2012 г.

 3. #3
  awiator 08 юли 2012, 00:08
   
  0
   
  0

  Дано дойде време, когато екипажите няма да са само три и това ще бъде рутинна задача за всички момчета от състава на авиобазата.Сигурен съм, че това може да бъде реалност, стига да се създадат нужните условия за подготовка от горните командвания и държавното ръководство, защото се видя че за държава като нашата, където повече от половината територия е покрита с гори потушаването на горски пожари е един от основните видове подготовка която трябва да имат нашите вертолетчици.Успех.

 4. #4
  awiator 10 юли 2012, 15:05
   
  0
   
  0

  И не само вертолетчиците....да допълня предния коментар.Защото борбата с горските пожари е проблем за повечето държави по света, които разполагат с горски масиви на своите територии и те доста са направили по въпроса. Само трябва отговорните институции да се огледат малко и да почерпят от опита им, след като и на македонските ни комшии им увряха главите и закупиха самолети, с които искаха да дойдат и да помогнат на държавата ни. Така че не само магистрали са нужни на държавата ни господин Премиер, а и средства и техника за борба с горските пожари, тъй като горите ни са също национално богатство. А такива звена не се създават за ден два и само с едно "Поставил съм задачата на еди кой си и очаквам резултат, а ако той не се справи ще го сменим"

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка