Невероятно, но факт: нелегално летище в България!

Pan.bg 08 юли 2012 | 12:52 views (5275) commentaries(5)
img Телевизия BTV съобщи, че инспектори от Гражданската въздухоплавателна администрация в съвместна акция с НАП и търновската полиция са открили нелегално летище край Горна Оряховица.

Екипът на bTV откри едно подобно летище край Горна Оряховица. Оказва се, че от нерегламентираната летателна площадка се извършват полети с нерегистриран делтапланер, при това от нелицензиран пилот.

„Този делтапланер е абсолютно незаконен, щом няма регистрация, няма летателна годност, което го прави заплаха за безопасността на полетите", каза Петър Гетов, инспектор от ГД ГВА. За управител на летището е посочен небезизвестният Ник Щайн. Той обясни пред медиите, че сертифицирането на летището предстои и се изненада, че от него се лети.

Министерството на транспорта и в частност ГД ГВА проверяват всички авиокомпании за превоз на пътници и товари, както и чартърните компании, които оперират от Варна и Бургас. До момента са осъществени 50 проверки, а още 150 ще бъдат направени до края на 2012 г.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 5

 1. #1
  zlpetrov 08 юли 2012, 19:59
   
  0
   
  0

  Според мен това е малко некоректно съобщение!Най искрено пожелавам на екипа Ви да се сдобиете със собствен самолет и да се опитате да го регистрирате в ГВА.Тогава ще разберете защо над половината леки самолети,делта и мото планери у нас са нелегални.Защо е по изгодно да си изкараш курс в Румъния или в Чехия.И също така да летиш от поляните в гората, а не от сертифицирани площадки.И да не бъда голословен Ви давам пример:Мой приятел си сглоби самолет от кит поръчан от Канада.Прави го близо 2 години.Опита се да го регистрира и се започна:600 лева молба за регистрация,около 1000 лева такса за номер,5ооо лева за екип който да дойде на място да го прегледа и т.н.Понеже двигателя не бил авиационен а от лек автомобил Субаро пак някаква такса и забележете самия производител препоръчва точно този двигател от Субаро Легаца 1,6 модел 91-96г.Да заплати хотела,храна командировъчни и т.н.Накрая вдигна ръце и сега самолетчето готово за полети седи заключено в един хамбар на село.Затова ще летят нелегално.

 2. #2
  zlpetrov 08 юли 2012, 20:11
   
  0
   
  0

  И още нещо:Притежавам свидетелство за правоспособност за професионален пилот трети клас номер 002507 от 23 09 1992 заверявано редовно до 1997г за командир на ЯК-52 и ЗЛИН-142.През 2003 или 2004 отидох в ГВА и оттам казаха:Невалиден е вече тези самолети ги няма в България така,че нов курс за любител.Колко ще ми струва? Около 12000 лева.За отговора ми можете да се досетите сами.

 3. #3
  M.P. 08 юли 2012, 22:51
   
  0
   
  0

  мдам, това е поредният ъпсурт в нашата България. Венните пилоти са много ценени в цял свят. След напускането на армията им предлагат работа в различни авиокомпании само при нас трябва да си платиш някое друго скъпо КУРсче за правоспособност.Сещам се само за една дума... ТРАГЕДИЯ...

 4. #4
  sova 06 ное 2012, 04:48
   
  0
   
  0

  абсурдистан си е абсурдистан,по шибана държава едва ли има...жал ми е да го кажа,но това е... едно курсче при авиоделта казанлък е по скъпо от едно такова в Долна баня за лек самолет...медицинско можеш да вземеш от гърция за 200? ,1000 пъти по лесно токолкото от софия,такси та такси...ай сиктир ве...построих си собствен двуместен и си летя...и ще си летя...да го духат!

 5. #5
  sova 06 ное 2012, 04:57
   
  0
   
  0

  абсурдистан си е абсурдистан,по шибана държава едва ли има...жал ми е да го кажа,но това е... едно курсче при авиоделта казанлък е по скъпо от едно такова в Долна баня за лек самолет...медицинско можеш да вземеш от гърция ,1000 пъти по лесно токолкото от софия,такси та такси...ай сиктир ве...построих си собствен двуместен и си летя...и ще си летя...да го духат!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка