Бойко не спомена Ангелов сред най-добрите си министри. Живеем в най-демократичното управление

Pan.bg 08 юли 2012 | 21:26 views (2823) commentaries(0)
img Ние сме младо правителство, млада партия и виждате колко много хора са се издигнали на каквито и да е длъжности. Имаме министри, които ще останат в историята като най-добрите министри в сферата им – Цветанов, Дянков, Павлова, Добрев.
Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на отчетно-изборното общо събрание на младежката организация на ПП ГЕРБ (МГЕРБ) под мотото „Успяваме в България”, предаде „Фокус”.

"Мога да продължа с всички, докато стигна до Рашидов, с който сме най-възрастни в кабинета. Всички са млади хора и се справят прекрасно. Аз съм щастлив премиер, защото в двата най-важни за мен ресора – вътрешна сигурност, тероризма - Цветанов се справя прекрасно; и Дянков направи една изключителна сделка. Задържаме и арестуваме тонове хашиш, тонове кокаин. Затова срещу нас се правят много компромати. Важното е хората в Европа да отчитат какво правим", допълни премиерът.

Виждате, че много стриктно и много внимателно изпълняваме това, което ЕС и ЕК искат от нас, за да превърнем нашата държава в действително модерна европейска страна. Знаете за огромните усилия, които полагаме във всички сфери – инфраструктурата, земеделието, екологията. Хубаво би било да отчетем къде бихме могли да работим по-добре, къде закъсняваме и биваме притискани. Ние сме сами, поехме ангажимент към нашите избиратели. Поехме държавата в най-тежката финансова икономическа криза, подчерта премиерът Борисов.


„Заложихме ГЕРБ заради сигурността на страната. Държавите около нас са във финансови, икономически, вече и политически проблеми. България покрива критериите. Когато те биват спазвани, няма как една държава да бъде в криза. Те са правени от най-добрите финансисти и икономисти в света”, каза още Борисов.

Премиерът обаче упрекна младите в бездействие, когато той е водел битки относно Закона за горите. "При съмнение за възможност за лобизъм в един член от Закона за горите връщаме целия закон, махаме текста, искаме да сме сто процента чисти пред обществото. Блатни кокичета присаждахме и изведнъж да се оставим в ръцете на манипулатори, които да кажат – гражданското общество е на Орлов мост срещу диктатори или тирани, при положение, че на всяко искане за среща с мен с всички организации, включително и с тези момчета и момичета три часа разговаряхме, махнахме този член, който ги притеснява. Къде бяхте вие по това време, докато аз водех тези битки? Нима тези хора по-лесно ще ми повярват на мен? Защо вие не казахте – ето, и ние сме на по 20-30 години, каним ви, елате да си говорим?", упрекна Борисов надеждите на ГЕРБ.

"Голяма ваша грешка, голямо бездействие, защото вие можете да си говорите с тези хора на един и същи език. С интернет обществата вие трябва да общувате непрекъснато, а не когато излезе протестът, ние да реагираме”, добави Борисов. „Тук ми е големият упрек към вас, младите хора – технологиите се развиват шеметно, интернет пространството става едно от местата, където най-често младите хора обменят своите мнения, мисли, надежди, разочарования, хули и всичко останало”, заяви Бойко Борисов.

Смея да твърдя, че няма по-демократично правителство в България, което да е управлявало. Няма правителство, което да се е вслушвало така в народа, както ние, изтъкна още министър-председателят.

Създадохме алтернатива на статуквото от 20 години. Желанието на хората беше да има нов политически проект. Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов на отчетно-изборното общо събрание на младежката организация на ПП ГЕРБ (МГЕРБ). „Ние направихме нови инициативи, които да бъдат интересни на обществото и всички, които искат да са активни, да бъдат част от бъдещия политически проект ГЕРБ. Без подкрепата на всички членове и симпатизанти на ГЕРБ, нямаше да успеем и да стигнем до колкото се може повече избиратели на ГЕРБ.

2007 г. работихме по номинирането на бъдещите общински съветници, кметове на общини. Нуждаехме се от една сериозна основа и в тази основа участвахме всички заедно. Предимството на ГЕРБ е, че дава еднакъв старт на всички. Това е най-силната роля на съвременната политическа партия ГЕРБ и на младежката структура, посочи Цветанов.

В НДК се проведе отчетно-изборното общо събрание на младежката организация на ПП ГЕРБ (МГЕРБ). На събранието присъстваха министър-председателят на България Бойко Борисов, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, председателят на МГЕРБ Моника Панайотова, депутати от ПГ на ГЕРБ и други официални гости.

Панайотова бе преизбрана за председател на младежката организация на ПП ГЕРБ (МГЕРБ). В Националния изпълнителен съвет (НИС) на МГЕРБ двама от досегашните членове излизат от НИС. Това са кметът на Стара Загора Живко Тодоров и Калин Захариев, заместник-председател на EDS. На тяхно място делегатите в националното отчетно-изборно събрание избраха Николай Николов от МГЕРБ Враца и Селвие Ахмед от МГЕРБ Кърджали.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка