УЧАСТИЕ НА БПР – БЕЗМЕР В „BLACK SEA ROTATIONAL FORCE – 2012”

Pan.bg 10 юли 2012 | 17:42 views (10029) commentaries(0)
img От началото на месец юли военнослужещи от БПР – Безмер участват в управлението и обслужването на полетите в съвместната подготовка “Black Sea Rotational Force – 2012”. На летище Безмер се посрещат самолети КС-130 на морската пехота на САЩ транспортиращи участващите формирования и техника.
image
В рамките на съвместната подготовка специални сили от САЩ, Сърбия, Украйна, Македония и България ще изпълняват тренировки на полигон Ново село, както и дневно и нощно десантиране от различни типове самолети от различни височини в районите на летищата Пловдив, Безмер и Балчик. Екипажите на американските КС-130 и българските С-27J и AS-532 ще изпълняват превоз на войски и техника, парашутно и безпарашутно десантиране, търсене и спасяване, медицинска евакуация, а така също и упражнението „бързо дозареждане с гориво на земята” (Rapid Ground Refueling - RGR) от самолети-цистерни.
image
В управлението и осигуряването на етапите от съвместната подготовка “Black Sea Rotational Force – 2012”, провеждани на летище Безмер и летище Балчик ще участиват военнослужещи от състава на БПР – Безмер.
В края на месец юли летище Безмер е домакин на част от кулминацията на “Black Sea Rotational Force – 2012” с провеждане на въздушен десант от малки височини, завладяване на периметър на летище от силите за специални операции, охрана и осигуряване на едновременни RGR „на винт”, както и други задачи.

image
Освен точното управление и осигуряване участващият от базата състав ще има възможност да приложи езиковите и комуникационните си умения в многонационална среда за периода на съвместната подготовка.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка