Новината потвърдена: На 24, 25 и 26 август авиошоу за 100 години от полета на първия български самолет

Pan.bg 17 юли 2012 | 10:14 views (6002) commentaries(2)
img Както ПАН.БГ съобщи първи благодарение на ген.ор Парапунов още на 25 юни -
http://www.pan.bg/view_article-49-11348-I-vse-pak-mozhe-bi-shte-ima-avioshou-za-100-godini.html
наистина ще има авиошоу по случай 100 години. Но не 100 години ВВС, дата която няма да бъде уважена с авиошоу, а 100 години от първия полет на български самолет.
Ето и програмата:

„ВТОРА ВЪЗДУШНА ОБИКОЛКА НА БЪЛГАРИЯ”

Международно въздушно шоу


По случай 100 годишнината от първия полет на български самолет в родното небе – 13 август (25 август нов стил), Инициативен комитет, включващ „Асоциацията на собствениците на въздухоплавателни средства и пилотите в България” (АОПА), „Албена” АД, „Интерскай“ АД, Фондация „Български ВВС“, „Българската асоциация на леката авиация” (БАЛА) и Консорциум „100 години българска авиация“, организира „ВТОРА ВЪЗДУШНА ОБИКОЛКА НА БЪЛГАРИЯ” и международно въздушно шоу със следния сценарий:


Обстановка: 24.08.2012г летище София – Правителствен ВИП
08.45 - 08.55 демонстративен полет на Свилен Иванов
09.00 - 09.10 церемония по обявяването на старта
09.15 запуск на самолетите и рулиране
09.25-09.45 - излитане

За патрон на обиколката е поканен Министър-председателят на Република България господин Бойко Борисов.
На церемонията са поканени за участие около 100 представители на държавната власт и медиите, домакин на тържеството е летище София.

Сценарии: Преди началото на тържеството о.р.полковник Свилен Иванов с Pitts S-2B прави демонстрационен пилотаж. След кацането му с кратко приветствие, организаторите на обиколката разясняват предстоящата дейност и на какво е посветена тя.

Участниците правят снимка за историята, патронът връчва сертификати на участниците и дава старт на обиколката. Екипажите излитат поединично и се отправят по маршрут:

1-ви етап
София – Карлово – Пловдив – Стара Загора –Безмер/1-ва група//2-ра група Пловдив-Хасково-Свиленград.Двете групи кацат на Приморско за зареждане

2-ри етап
Приморско – Балчик – Шумен и кацат на летище Горна Оряховица. Там нощуват и на следващия ден 25.08.2012г. завършват обиколката по маршрут

3 етап
Горна Оряховица – Плевен – Монтана – Божурище-Лесново/1-ва група//2-ра група-Горна Оряховица-Ловеч-Лесново - финал.

След кацането на последният самолет се правят снимки за историята и се дава стартът на въздушното шоу, в което при желание долетелите от обиколката могат да вземат участие във въздушния и/или земен показ.

Церемонията на летището на 24.08.2012г. завършва с пресконференция за журналистите, на която се разяснява редът за провеждането на обиколката и авиошоуто.
На 25 и 26 август 2012г. на летище Лесново се провежда Авио шоу с демонстративни полети на новопостроени в България леки самолети, гостуващи летателни групи от съседни държави, като „Formula aerobatic race“- с 5 самолета (съставена от пилоти на „Еър Спорт“ – България, Сърбия, Хърватска, Словения, Англия и Израел), „Ястребите на Румъния“- съставена от 6 акробатични самолета и още парашутни скокове, делта планери, авиомоделизъм и културна програма подкрепена от община Елин Пелин.
За участие са поканени МВР, МО с техните авиационни компоненти
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Браво 17 юли 2012, 19:13
   
  0
   
  0

  Браво на ген.Парапунов. Миналата година тотално ОМАЗА организацията на шоуто в Крумово. Сега вече малко го е срам да моли военните за участие и е пренасочил усилията си! Защо не си стои в Чикаго.....?!

 2. #2
  zlpetrov 17 юли 2012, 20:05
   
  0
   
  0

  Не си прав приятелю! Повярвай ми не си прав.Нямаш си и на идея военните как го режат.Нямаш си и на идея как и откъде намира пари.Нямаш си и на идея как го мразят и как му правят сечено отвсякъде и от всички само и само да го провалят.А такива събития малки или големи просъществуват благодарение на енергията му.Просто не виждам кабинетните генерали Михов,Манев,Колев и сие да си вложат усилията в такава организация.Не си прав повярвай ми! С уважение.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка