Президентът свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност

Pan.bg 19 юли 2012 | 17:42 views (2906) commentaries(0)
img Otbrana.com

На 26 юли 2012 г., в 10.00 часа на “Дондуков” 2, президентът Росен Плевнелиев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС).

Още в началото на юли т.г. държавният глава обяви свикване на Консултативния съвет за национална сигурност, в съответствие с поетия от него ангажимент Съветът да провежда заседание в рамките на всеки три месеца. На 6 юли 2012 г. са изпратени писма до всички членове на Съвета и те вече са потвърдили участието си в предстоящото заседание.

Темата на КСНС е: Механизъм за сътрудничество и проверка: функциониране, проблеми и тенденции.

В дневния ред на Съвета e включена извънредна точка: Терористичният акт в Бургас – анализ на средата за сигурност; организационни, функционални и ресурсни способности на държавата за борба с тероризма; изпълнение на Националния план за противодействие на тероризма.

По време на заседанието ще бъдат приети и вътрешните правила за работа на КСНС.

Според закона за КСНС членове на Съвета са председателят на Народното събрание, министър-председателят, министрите на отбраната, вътрешните работи, външните работи и финансите, началникът на отбраната и председателите на парламентарните групи в Народното събрание. За участие в заседанието са поканени председателят на Върховния касационен съд, главният прокурор, началникът на Политическия кабинет на министър-председателя, министърът на правосъдието, главният секретар на Министерството на вътрешните работи, секретарят на Съвета по сигурността към Министерски съвет, директорът на Служба „Военна информация” в Министерството на отбраната, директорът на Националната разузнавателна служба и заместник-председателят на Народното събрание Анастас Анастасов.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка