Започна битка на частни интереси за врачанското поделение. Закриването му ще тежи на нечия съвест.

Pan.bg 28 ное 2012 | 15:08 views (3782) commentaries(4)
img http://zovnews.com/bg/bitka-za-zakrito-voenno-podelenie/

Частни интереси стоят зад закриването на военното поделение във Враца. Доказателство за това е, че дни след като гарнизонът хлопна врати, битката за помещенията в него е в разгара си. На специално организирано съвещание областният управител Пепа Владимирова /на снимката/ официално е обявила, че на това място ще бъде разкрит текстилен цех. Това е и една от причините врачани да подозират, че военното поделение вече е започнало да се разпродава под тезгяха „парче по парче”. „Не може такава база да се ликвидира с лека ръка.”, категорични са военнослужещи. Те са убедени, че закриването на поделението било тайно планирано още в края на месец октомври 2010 година. Всеобща тайна е и нещо друго. Земята под гарнизона е била дарена от царица Йоана с изричното условие да се ползва само за нуждите на армията. Днес обаче теренът възбужда апетитите и не е далеч денят, когато ще влезе в нечий частни партийни ръце... Това е от една страна.
Има обаче и друга посока. На 19 ноември в община Враца е получено официално писмо от Министерството на отбраната и министър Аню Ангелов, в която ведомството дава официалното си съгласие да се започне процедура по предоставяне на имотите на закритото поделение 52 380 на Община Враца. Каквото и да направят, общинарите смятат то да стане единствено след обществено обсъждане с врачани. Коя от посоките обаче е вярната и каква е идеята на военното министерство – това засега още не се знае. Има и още една вероятност. Просто да са се провалили нечий лични планове за използване на поделението, заради които бе поискано то да бъде закрито...
Така от 1 юли тази година вече никой не работи във врачанското поделение. А ефектът от това се усеща и от падналия оборот на магазините. Около 100 военни са тези, които са в разпореждане и след януари от армията на България ще минат към армията на безработните. Военните от запаса, които са преживели реформата в армията в последните 20 години не помнят обаче някога във военното министерство да е ставало дума за неговото закриване. Така че: закриването на врачанското поделение ще тежи на нечия лакома съвест. Коя е тя? Само Бог знае...
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  XXX 28 ное 2012, 15:47
   
  0
   
  0

  Те тия нямат съвест !

 2. #2
  Павел 28 ное 2012, 17:32
   
  0
   
  0

  Не губете надежда и не губете време да се самосъжалявате. Армията си отива, почти си е отишла, вече нищо не остана. Това което остана са шепа бедни и демотивирани от службата хора, които всички унижават и се гаврят с тях. Моя случай е следния, след като напуснах заради липсата на пари си намерих работа в София, работя като сервитьор и заплата която преди изкарвах за месец, сега я изкарвам за 4-5 дена. Затова който може да се спасява, това е потъващ кораб. Никой млад човек не трябва да си причинява това.

 3. #3
  опълченец 28 ное 2012, 17:45
   
  0
   
  0

  "Така че: закриването на врачанското поделение ще тежи на нечия лакома съвест. Коя е тя? Само Бог знае..."
  Напротив, много добре се знае! Ще тежи на съвестта на министър Аню Ньойски, ако той въобще има такава... Добре известно е, че точно в този гарнизон му лепнаха позорното прозвище Ньойски.
  И не само Враца, за много неща ще отговаря заедно с пенсионерската си свита...

 4. #4
  ? 28 ное 2012, 21:16
   
  0
   
  0

  Какво ще стане с музея, който е в поделението?Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка