Военните с нови намерения: Искат синдикат, който да ги защитава!

Pan.bg 14 дек 2012 | 19:16 views (5696) commentaries(12)
img В Групата на Българската армия във Фейсбук (http://www.facebook.com/groups/162227980567491/) военните, които членуват в нея - почти 7100 човека обмениха различни идеи как оттук нататък да продължат с несъгласието си с пенсионната реформа на Аню Ангелов и с бъдещите му негови действия. След като над 20 човека се включиха в дискусията всички се обединиха около идеята да започнат опити Българската армия да има свой собствен синдикат, който да ги защитава.
Припомняме, че след като бе основана Групата на армията във Фейсбук бе организирана първо среща в ЦВК-София, после бе проведено безпрецедентно шествие, а накрая и пресконференция в защита правата на военните от Българската армия.

Ето и едно от мненията в групата:
"В началото, като създадохме Групата, всички се кълняха в Легията,включително и аз. Присъствах и на събранието и на Протеста, четях коментарите ви тук. Радвах се на това, че за две нощи се събраха над 5000 души, а днес за 2 месеца - вече над 7000 и какво стана? Първо изреваха някои, че Легията била само за офицери. После започнахме злъчни подмятания за различните видове въоръжени сили: Тия били такива, ония - галеници. Знаете ли скъпи участници в тая Група кое ни обедини? Дали желанието да критикуваме неуважаваният от мен Министър /което също направих/ или желанието да променим нещо, да се защитим? Мисля,че второто и предлагам следното нещо:
От днес да започнем една дискусия на стената на тази Група за необходимостта от начин за защита на военнослужещите. Да търсим и намерим нужният подход и метод за промяна на жалкото състояние на Армията ни /по отношение на зачитането на правата на военнослужещите/.

Иначе казано - щом Държавата и Институциите ни пренебрегват - да се защитим сами. Да направим някаква форма на професионален съюз, даже и с плащане на минимален членски внос на определен Юрист или група Юристи, които да проучат и намерят решение на ситуацията, да се свързват с ЕВРОМИЛ ако щат или както намерят за добре. Това е мое мнение и не ангажирам с него никого,но бих желал да чуя и Ваши коментари,препоръки и съвети по темата.

Очакваме и вашите коментари - тук във форума на ПАН.БГ и в Групата във Фейсбук.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 12

 1. #1
  итс 14 дек 2012, 19:58
   
  0
   
  0

  Късно е колеги!!Тук важи приказката за "бития и е...ия!!Каквото и да правим винаги ще се намери някой като хасковския циганин който по законов начин ще ни е..ва майката докато не остане никой под пагон!!

 2. #2
  maliii 14 дек 2012, 20:23
   
  0
   
  0

  аман от простотии....

 3. #3
  mocho 14 дек 2012, 20:49
   
  0
   
  0

  Браво #1, и аз отдавна си мисля, че този гном си е жив циганин

 4. #4
  марко 14 дек 2012, 21:12
   
  0
   
  0

  Стига сте ревали като девици.На който не му харесва вън от хранилката(Армията).

 5. #5
  portoc 14 дек 2012, 21:40
   
  0
   
  0

  Защо не дойдете вие на хранилката, да видите колко е лесно и как се изкарват пари от хранилката? Многознайко!

 6. #6
  военен 15 дек 2012, 08:49
   
  0
   
  0

  Идеята има резон, но да се направи наистина нещо реално. Да не се стоварва обратно и негативно върху военнослужещите.

 7. #7
  Мариела 15 дек 2012, 11:02
   
  0
   
  0

  Хранилка си е!
  А ако си мислите че в частния сектор е по лесно...
  горките вие!
  Лесно е да подадеш рапорт, ама с какво помага това нещо да се промени, Нищо!
  Виж да останеш и от вътре да опиташ да направиш нещо
  това е друг въпрос...

 8. #8
  Незнаещ 15 дек 2012, 14:17
   
  0
   
  0

  Мариела,замълчиии!!!!!!!

 9. #9
  оракул 15 дек 2012, 15:03
   
  0
   
  0

  Хайде на хранилката. Обявиха свободни места за хранилката, който иска да заповяда. Само, че като ви загорчи да не ревнете вие като магарето марко.
  То от долу лесно изглежда ама като се качиш на коня разбираш за какво иде реч.
  Не казвам, че в частния сектор е лесно. На места даже може и да е по-трудно. Но там влизаш при едни условия и работиш при тях. В същото време армията постоянно намалява компенсациите и придобивките и ги изравнява с частния сектор. След като има ограничения трябва да има и съответните адекватни привилегии и компенсации. Затова хората си тръгват. Защото са преценили, че вече ням равенство между двете.
  Дайте да се разберем ние може да сме родолюбци до мозъка на костите, но не сме мазохисти. И ние имаме гордост и самочувствие и ние трябва семейства да храним.
  Всеки трябва да търси най-добрата реализация за себе си според възможностите за да бъде максимално полезен на обществото и семейството си.
  Успех.

 10. #10
  Boy-scout 7th Cavalry 15 дек 2012, 15:12
   
  0
   
  0

  Абе тая "Маpиела" и останалите, които бpанят Аню Ньойски като матpосовци, да не са активистчетата на ПП ГPОБ, които бяха назначени още пpеди големите съкpащения в МО???

 11. #11
  smirnof 15 дек 2012, 17:29
   
  0
   
  0

  Мариела,рьсиш поредните глупости!Преди да си отвориш златната устичка се запознай с правата на военнослужещите!

 12. #12
  наблюдател 15 дек 2012, 17:38
   
  0
   
  0

  Не е виновен А.Ангелов,той е само изпълнител и дали,щеше да е той или някой друг,няма никакво значение.Доктрината на САЩ за нас е армия до 20хил. и толкова.Ако някой си направи труда да прочете какво казват американските съветници,ще разберете,че това е заложено още при приемането в НАТО.Колкото по-далече от САЩ и НАТО толкова по-добре за България.Докато сме в НАТО не ни чака нищо добро особено армията,ако я има като такава скоро и то тя,ще е нещо като птидатък за мисий на САЩ.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка