Цонев: Ръководството на МО унищожава армията! Ангелов си има вече прякор - Ньойски!

Pan.bg 15 дек 2012 | 19:04 views (5302) commentaries(11)
img Николай Цонев, председател на партия "НОВА АЛТЕРНАТИВА"

http://www.novaalternativa.bg/%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D1%88%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B2%D0%BE%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D0%BD-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B9-%D1%86%D0%BE%D0%BD%D0%B5/

1200 военни си пуснали рапортите за напускане на армията

Над 1200 рапорта за напускане са подали военни от цялата страна, които искат да спасят икономическите си интереси. „Ръководството на МО е унищожител на армията, даже прякорът, който се носи в интернет сайтовете на сегашния министър на отбраната е Аню Ньойски”, каза Николай Цонев във Варна в четвъртък. Той се е срещнал с прясно уволнени български офицери от града.

Според него ГЕРБ разрушили съществуващата социална система в БА, като по този начин изчезнала мотивацията на служещите да изпълняват задачите си. Морската визита на лидера на партия „Нова Алтернатива“ бе посветена на учредяването на областна структура и избор на ръководство.

68 души станаха основатели на „Нова Алтернатива“, която според Цонев вече има над 9000 членове в страната. Без алтернативно бяха посочени на множеството тримата кандидати за председател, зам.-председател и секретар на партията. Хората не излъчиха свои кандидатури и покорно гласуваха, без да предложат свои имена за постовете.

Иначе всеки от учредителите се сдоби с диплянка с основните положения в доктрината за развитието на държавата занапред и тетрадка за писане с гръмкото наименование „Тетрадка за патриоти”. Областното ръководство на „Нова Алтернатива“ бе оглавено от полковника от резерва с 30-годишен стаж в БА Димитър Илиев, роден през 1953 г. в Хасковско. За заместник бе избран д.м.н. д-р Александър Григоров, 59 г., а за секретар – брокерка от Варна, 36-годишната Силвина Симеонова, магистър по икономика.

Партия „Нова Алтернатива“, която е регистрирана в края на октомври в съда, нарича себе си партиотична.

Засега Николай Цонев няма представа с кого би се коалирал в битката за парламента, но знае със сигурност, че „при всички случаи и при никакви обстоятелства не бихме дори преговаряли с ГЕРБ.”

Лидерът на „Нова Алтернатива“ подчерта, че „има една партия, която налага своя диктаторски режим и ние трябва да се борим тя да бъде отстранена от политическата власт“. Той визира ГЕРБ, като я сравни с режима на Тодор Живков.

Николай Цонев се похвали, че „Нова Алтернатива“ е единствената, която има свой идеологически модел – патриотично-либерален. „Българинът трябва да си върне самочувствието в участието си в ЕС, да имаме своя национална идентичност и да не се срамуваме от това, че сме българи. Не смятам за допустимо като патриот, нашият министър-председател да казва: „Както гласува германският канцлер, така ще гласува и България”, заяви Цонев.

Според него реалната безработица, която не се фиксира от Бюрата по труда, е над 20 процента. Хората, които се отписват от бюрата са около 14%, а в статистиката не фигурират и обезкуражените безработни, които изобщо не се регистрират там. Над 30% са младите хора без работа, а т.нар. програми за тях не са успешни. Затова пък били похарчени 2 млн.лв. за кампанията.

„Нова Алтернатива“ ще се бори у нас да има икономическа активност, система за сигурност, управлявана от компетентни хора.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 11

 1. #1
  zlpetrov 15 дек 2012, 19:27
   
  0
   
  0

  "Хората не излъчиха свои кандидатури и покорно гласуваха, без да предложат свои имена за постовете". Ей това е проблема "ПОКОРНО" като прасета на заколение.

 2. #2
  Me4o 15 дек 2012, 20:32
   
  0
   
  0

  Милият наивник, мисли си, че сега военните като се юрнат на гласуват за него и ще помъкнат и родата до девето коляно... Кой знае какви митични тълпи от избиратели му се привиждат... То и 2009 г. беше така, но напразно хвърли над 2 милиона по агитации. Дори полк. Лили Иванова ходи да му пее, но не би! А така убеждаваше старозагорчани, че само да го изберат, веднага затваря полигона в "Змейово" с вечния аргумент: "Те, военните, така поискаха!".

 3. #3
  kotevv 16 дек 2012, 19:35
   
  0
   
  0

  А,бе кой е луд да напада АЕЦ-ни,че нали така отива цяла Европа или поне Румъния , Сърбия пък и как ще спаси новия самолет АЕЦ ,ако решат да го ударят то ше е скрито ,а не явно и докато нашите разберат и го стигнат ......мани мани вярвяйте ми това няма да стане.всичко е за да могат да летят шепа хора

 4. #4
  Analizatorina 16 дек 2012, 20:06
   
  0
   
  0

  Божеееее...тази българска политическа шкембе чорба ме кара да повращам. Изведнъж едно комунистическо отроче съдено за подкуп и незнам си какво още, скокна и надигна гласче в защита на българската армия. Но това не е наи смешното. Смешното е че един куп медии скокнаха веднага дружно да го цитират и да го представят едва ли не като месия! Кажи ми другарю Цонев какво направихте вие за армията? АА е 3 години на кормилото а нека да ви напомня че вие бяхте на високи ръководни длъжности в МО дъъъъъълги години. Напомням за късопаметните:
  1999-2000 Николай Цонев ръководи Дирекция „Управление на доставките“ в МО
  2001 става съветник на военния министър Свинаров
  2002 началник служба соцялни деиности към МО
  2008 министър на отбраната до 2009
  Сега си спретна дъщерна ДС партиика че да сплоти напусналите 1300 военни да не гласуват за опоненти.
  Кажи ми сега Цонев като търкаше креслата на това министерство на ръководни длъжности 10 години подред,защо не спря рязането на ракетите, на танковете, унищожаването на БА, закриването на гарнизони, разпродаването на имоти? Защо не спря рязането на МиГ-23 (напротив-спретнаха си банкет докато командирите си триеха сълзите гледаики миговете на скраб)?! Когато ти се наместваш на първото си началническо кресло през 1999 година България разполага с 75 000 души армия, 1600 Танка, 2000 бронирани машини, 70 тактически ракетни установки и тн. да не влизам в подробности. На АА 2009 година му оставяш в наследство 39 000 воиници, 160 танка, 380 бронирани машини и няколко ракетни установки с малък обхват!?!?!?! Сега въпроса ми е: КОИ СЪСИПА АРМИИАТА?!?!?! Не се притесняваи другарю, българина лесно забравя и лесно се манипулира, ще имаш подскачащи по митингите, ще имаш гласуващи за теб! Овчи душички има навсякъде
  Надявам се да не съм нарушил някои правило на саита господа админи....

 5. #5
  Preslav 16 дек 2012, 20:09
   
  0
   
  0

  Не си - обаче мога да ти предложа да прочетеш всички линкове свързани и с унищожаването на БА по времето на АА, както и доста статии за съмнителни сделки...

 6. #6
  Analizatorina 16 дек 2012, 20:48
   
  0
   
  0

  И аз мога да ти вадя линкове от тук до хоризонта. Нека погледнем глобално на състоянието на армията през последните 22 години! Нито съм защитник на АА нито на Цонев но цифрите не лъжат! Наи-наглото и грозно съсипване на армията беше по дедово време. Познаи кои беше съветник на военния министър! Разликата е,че тогава не пипаха превилегиите на военните и имаше мир. Сега им намалиха и всички се сетиха за унищожението на армията. На фона на световна криза се реже отвсякаде. Четете чуждестранни медии и ще видите къде също са намалили привилегиите на военните- Португалия, Испания, Италия не ми се рови за още. Пример в Испания без коледни заплати и заплатата на редник от 900 на 800 евро инфо от първа ръка.

 7. #7
  Meetyou 16 дек 2012, 21:56
   
  0
   
  0

  ... бе то някъде към 200... и незнам си коя година. Продължаваще съкращаването на армията. И появиха се едни народни избранници, които ни обясниха, че редуцирането на числеността на армията е изискване на новите ни партньори. Ами ОК да им угодим. Съкратихме отново. После дойде изискването за 50-60км демилитаризована зона. Закрихме още гарнизони, закрихме и много съдби. На много семейства живота обърнахме и объркахме. После за кратко дойде един светъл лъч надежда. Дали от разбиране, щото е бил един от нас или просто предизборно, но направи толкова за военните, колкото е правил само Д.Джуров. Много за кратко беше, но винаги ще го помним. После започна предислоцирането на поделения от един град в друг.Отново си поиграха с живота на хората в униформа. Убеждаваха ги, че е за добро. Излъгаха ги и ги съкратиха. И дойде новата власт, и с нея, но не заради нея дойде и голямото зло - кризата. Започна великото оправдаване - за всичко е виновен Станишев, а за което не е виновен той е виновна кризата. Ей, това кризата сигурно получи българско гражданство. Другаде също пообиколи, но си тръгна, а от България не ще. Защо ли? И започна голямото въдворяване на справедливост. Военните имали много привилегии! Решиха да ги вземат, и ги взеха, всичките. Е, дадоха и те нещо на военните - по-малка численост, повече време за служба до пенсия, възраст за пенсиониране, по-нисък коефициент и т.н. Слаб учител е този министър. Колко много време му отне да ни обяснява какви хубави неща прави за нас, уви не го разбрахме. Той ли криво обясняваше,ние ли сме много тъпи? Още си я чакаме бленуваната и толкова изстрадана "малка, но добре екипирана и модерно въоръжена БА". Нали сме тъпи, то и това сигурно се е случило, но ние пак не сме разбрали! Наистина не го разбирам това с трите мисии на БА. Мисия "Отбрана - ще чакаме друг да ни я свърши", мисия "Принос към международния..." - тука ние само ще даваме и ще допринасяме, а като дойде време да се изкара и някой лев от възстановяване няма да участваме, мисия "Оказване на помощ на населението ..." - тук ще вършим черната работа на Гражданска защита, макар и да не е наша работа. Наистина не го разбирам, сигурно съм тъп. Купиха ни и вертолети, вярно без въоръжение и не ставали за армията, но парите ги взеха от нас. Сега други ги ползват без да си плащат. И това не го разбрах! Сега и самолети се канят да ни купят, ама няма да коментирам щото ... вие вече знаете!

 8. #8
  По същество в запаса 16 дек 2012, 23:26
   
  0
   
  0

  Понеже повечето военни,както всички българи са късопаметни,следва да припомним,че "Реформата" в Българската армия реално започна през 1988г. при Джуров,когато половината дивизии и полкове бяха скопени и превърнати в ТУЦ-ове и отдели.От тогава, та досега само се реже и съкращава,но военните общо взето си мълчаха,докато не се посегна на компенсациите.Май на много от рИвящите не им е удобно да си спомнят не много отдавнашните години,когато бяха съкратени стотици младши офицери и сержанти,без дори да им се даде шанс да послужат и да се докажат!Ееее.... байновци - докото имаше оръжия се ряза,ама свършиха.И долните чинове отдавна са под критичния минимум.Накрая дойде и редът на тези,които общо взето минаваха между капките,ама то.....като няма индианци за заколение...идва време и на вождовете, или на тези които са си мислили дълги години,че все ще остават сухи. Сега и да рИвете няма файда,защото бившите военни отдавна са 10 пъти повече от действащите,тоест Българската армия по същество е в запаса.

 9. #9
  Анти Ньойи 17 дек 2012, 12:25
   
  0
   
  0

  Проклятие за Аню Ньойски - гробокопачът на Българската армия!!!

 10. #10
  unior_kz 18 дек 2012, 08:42
   
  0
   
  0

  Преславе, и други да ти го кажат ама пак не фащаш декиш...
  Право го каза #8, в армията останаха само тези които минаваха между капките, сега като им бръкнаха в джоба се сетиха че имало армия и някой я унищожава...
  Късогледство се нарича това, а вие използвате случая да Възседнете това Късогледство!

 11. #11
  гpажданин 19 дек 2012, 10:38
   
  0
   
  0

  Аню Ньойски - много хитpо измислено и точно казано! Бpаво! Така ще остане за поколенията...

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка