Ангелов опроверга МО и потвърди новината ни: Всеки един военнослужещ получи една определена награда изразена в парични знаци

Pan.bg 31 дек 2012 | 13:02 views (4305) commentaries(0)
img В интервю пред в.Българска армия публикувано на 21 декември 2012 г. министърът на отбраната Аню Ангелов потвърди новината на ПАН.БГ за това, че са наградени всички български военни.
Припомняме, че след като ние пуснахме тази новина, от МО пуснаха опровержение в сайта си срещу нашите действия
(http://pan.bg/view_article-4-13844-Oproverzhenie-na-MO-sprqmo-sluhovete-za-dobavka-kym-zaplatata-na-voennite.html)
и ни обвиниха, че заблуждаваме и военните и обществото:

"Дирекция "Връзки с обществеността" ви приканва да не публикувате и разпространявате слухове, с които заблуждавате не само военнослужещите, но и българските граждани. "


Нека сега МО да определи какво означават следните думи на техния министър?

Успяхме също така да разпределим известна икономия по решение на съответните командири всеки един военнослужещ да получи една определена награда, изразена в парични знаци, която ги стимулира да работят още по-добре в бъдеще.

Пак ли ще опровергавате? И кое точно? Нашата вярна новина или тези думи на вашия министър? Или просто ще си замълчите? Или пък ще дообясните думите на Ангелов?
И при четирите положения действията ви ще са закъснели и просто смехотворни...


Най-добре, за да се покаже истината - изнесете заповедта за наградите на вашата страница и я разтълкувайте, макар че и това ще е закъсняло.

Ето и въпросът на който отговоря ген.ор Аню Ангелов:

Г-н министър, вашият 70-ти рожден ден – 22 декември - се пада в ден първи на новия свят. Как гледате на тези публикации?

- Естествено, че с голяма доза необръщане на внимание, защото животът продължава, той не може да спре изведнъж. Трябва да има някакви признаци преди това, а такива не се наблюдават, за щастие. Вървим успешно и като държава, и като армия, и като министерство през тази изтичаща вече година и се надявам следващата да бъде още по-добра.

- Равносметката ви за 2012-та?
- Най-важното е, че изпълнихме всички задачи, които стояха пред нас в Плана за развитие на въоръжените сили за една от най-тежките и най-негативни за военнослужещите реформи - реорганизация на тактическите поделения от Сухопътни войски основно и другите видове въоръжени сили, с което трябваше да освободим хора, които заемаха определени длъжности, които са предвидени за съкращаване. Естествено всеки един военнослужещ приема това с известна доза разочарование, но тази реорганизация е наложителна. Тя беше наложителна и ще продължаваме да я провеждаме така, както е заложена в нашия план. Важното е да се знае, че още от края на 2010 г. всеки един военнослужещ е информиран какво ще стане с неговото формирование - дали то ще остане, в какъв състав, дали той ще остане. Ако това не е свършено все още някъде, то е крупен пропуск на съответните командири, които трябваше да разяснят докрай какво става с всеки един военнослужещ. А те имат възможност да се подготвят, няколко регистъра допълнително направихме за вакантните длъжности, доста от тях заеха своите места, но и голяма част от войнишкия състав преди всичко не поискаха да продължат да служат в други гарнизони. За съжаление ще трябва да ги освободим на 4 януари следващата година, когато изтича 6-месечният срок за предизвестие. Иначе друго, което беше важно за нас, това е да харчим така своя бюджет, толкова целесъобразно, че фокусът да бъде отбранителната способност на армията. И ние това се стремяхме да правим през цялата година. Не е маловажно, че успяхме да намерим средства и да увеличим от 1 януари заплатите на всички военнослужещи с 9 процента, а на цивилните служители на трудово правоотношение извън администрацията със 7 процента.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка