"МАСОВАТА ВЪЛНА" ПРОДЪЛЖАВА: 400 военни отиват в Армията на безработните в Шумен

Pan.bg 06 яну 2013 | 11:18 views (5538) commentaries(9)
img Otbrana.com

Около 500 са съкратените военни от Шуменския гарнизон и повечето от тях отиват на борсата. Според добре запознати, само около стотина от тях са се преместили в други гарнизони. Това са предимно офицери и сержанти от дивизиона, които са приели нови длъжности в Ямбол.

Съкратените войници масово отказвали да се местят в Южна България и от 5 януари отиват на борсата. Това е изключително голям проблем за Шумен, защото става въпрос за близо 400 души, млади мъже на около 30-годишна възраст, които ще попълнят редиците на безработните.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 9

 1. #1
  Чукча 06 яну 2013, 14:23
   
  0
   
  0

  Ей, накрая трябва да се разбере, че армията НЯМА сициални функции! За това си има Социално министерство, програми за заетост и пр. Стига подмърчане: "Леле, тези отиват на борсата!" Ако имате аргументи от военно естество, свързани с националната сигурност - дайте ги! Всичко друго е сиромахомилство! Армията няма функция да осигурява препитание, тя е нещо, което една държава е принудена да изгради и поддържа, често с цената на лишения, за да съществува като такава. Би ми било приятно в този сайт да чета умни и компетентни писания, а не цинични псувни - все пак тези неща ги четат и нормални, не деформирани от казармата хора...

 2. #2
  чукача 06 яну 2013, 15:00
   
  0
   
  0

  Първо си оправи правописа.
  Второ военните не са мазохисти за да ходят на работа безплатно. Всеки си търси препитание според възможностите. Ако да си военен е над твоите или под твоите възможности, иди там където можеш да четеш розови коментари.
  Трето. Всички знаем, че чукча се превърна от националност в диагноза.

 3. #3
  вечно догонващ 06 яну 2013, 20:05
   
  0
   
  0

  Чувам , че и във Враца са толкова . И още , че масово завеждат дела срещу МО . Основанието е: взетата като база средна бюджетна заплата , минималната работна заплата при дежурствата и действителните определени със ЗОВС . За 3 г. назад .

 4. #4
  perko 06 яну 2013, 20:15
   
  0
   
  0

  Чукча, както каза колегата преди мен, е диагноза и поради това е ограничен идиот. Армията нямала социална функция. Какво ще означава това според теб, бе идиот? Държавата има соациална функция и армията е част от държавата. В нормалните натовски държави например, пенциите на военните се изплащат от бюджета на Министерство на отбраната. А при нас пенсиите ги прехвърлиха в НОИ и после ги отнеха от военните да не тежало на НОИ. Също така някъде военните след напускане получават заплатата си две години, за да протече по-безболезнено адаптацията им към цивилния живот, също така може да се пенсионираш като военен само с 10 години служба, без значение от възрастта ти. И т.н. и т.н. Но ти си идиот, Чукча, и само едно си знаеш да говориш, това за което са ти платили. Този, който казва, че само у нас няма възраст за пенсиониране на военния, най-безобразно лъже, защото у нас военните са най-зле от която и да е натовска държава. Много способни хора напуснаха, а при тия условия, които създадоха управляващите за мотивация, ще постъпват доста некачествени хора. Щом в тази криза 400 души не са искали да останат в армията и да си сменят гарнизона, направете си сметка колко са примамливи условията за служба. И ще псуваме, Чукча, защото целият народ псува държавата. Ще псуваме и такива като тебе, защото си мекере!

 5. #5
  пенс 06 яну 2013, 21:53
   
  0
   
  0

  Чуkченце малко,да не си пил вода от тоалетната чиния?

 6. #6
  Meetyou 06 яну 2013, 22:05
   
  0
   
  0

  България е най-бедната държава в Европейския съюз, затова не е изненада, че Българската армия и най-бедната в НАТО. Не мисля, че на някой му е голям кеф да недоволства от случващото се в БА. Остава впечатлението,че военните са едни мрънкачи, постоянно хленчещи за заплати и права. Няма нищо по-нормално от това. Вижте какво се случва в нормалните държави при орязване на социални придобивки,заплати, права и т.н. Ето докъде стига робското изкривяване на българската психика, да се очудва, че и дори да се възмущава когато някой си потърси правата, а не навежда смирено главица и "не приема с твърдост несгодите на военната служба". Така мисля че е редно да постъпва всеки един чиито права и условия по договор се променят в негов ущърб. Даже ние военните постъпваме прекалено кротко и незабележимо. Но ... няма вечно да е така, всичко си има граници и чашата а търпението не е бездънна! Започва да ни писва...

 7. #7
  Анти Ньойи 07 яну 2013, 11:52
   
  0
   
  0

  Заради мръснишката политика и действия на Аню Ньойски спрямо хората в армията - всички масово на изборите - Анти ГЕРБ! Нека им вземем сатърите, иначе всичко ще съсекат с тях...

 8. #8
  SS 08 яну 2013, 12:24
   
  0
   
  0

  Чукча е прав , а останалите писачи във форума защитават някакви позиции от гледната точка на личния си интерес.
  Сега остава някоя куха лейка да изреве с цяло гърло:"КОЙТО НЕ ХРАНИ СОБСТВЕНА АРМИЯ, ХРАНИ ЧУЖДА".
  Тази армия дали ще се бъде намалена с 2-3 или 5000 души е от значение само за бюджета , но не и за националната сигурност. Армията е функция на разпадналата се държава и отдавна не е в състояние да защити територията на страната. Превърнала се е в чуждестранен легион за мисии тук там- където каже новия брат.

 9. #9
  DDT 10 яну 2013, 08:38
   
  0
   
  0

  "Тази армия дали ще бъде намалена с 2-3 или 5000 души е от значение само за бюджета , но не и за националната сигурност". За съжаление това е голата истина. В този вид тя не е в състояния да изпълнява конституционните си задължения и това е ясно вече на ВСЕКИ БЪЛГАРИН, но никой от големите фуражки не смее открито да го каже на тия, които я докараха до това състояние. И в това се крие цялата трагедия на БА и трагизъм на големите фуражки.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка