Няколко питания към министъра и към зенитчика Аню Ангелов!

Pan.bg 14 яну 2013 | 22:12 views (5784) commentaries(13)
img Въпроси за референдума, ПВО, защитата и дивизионите
Полковник от резерва Стойко Стойков otbrana.com


Притиснати от политическата шизофрения на своя лидер, през последните дни всички в ГЕРБ се юрнаха панически да обръщат позициите си и да се слагат на шефа си. Не изостана и Аню Ангелов. Той разби всякакви съмнения, че освен политически екзекутор на Българската армия, е и един посредствен офицер-зенитчик, който няма представа от това, което е работил. Министърът е толкова далеч от целите на политиката, колкото е бил и при зенитните стрелби. „Обикновено нова ядрена централа означава определяне на нови средства за защитата й. Сегашната система за ПВО няма да може да защитава едновременно две централи от въздуха. В момента един зенитно-ракетен дивизион в Плевен има готовност да прави това по отношение на АЕЦ „Козлодуй””, отбеляза министърът на отбраната.

Независимо какъв е въпросът за решаване чрез референдум, той автоматично се превръща в политически от домораслите ни политици, опитващи се да закрепостят и Българската армия към ГЕРБ. Поредният пример е вкарването на темата за армията и нейните залинели бойни способности в политическия дневен ред. Изказването на министър Ангелов е в косвено противоречие с чл.182.(1) и (2) от Закона за отбраната и въоръжените сили (ЗОВС), според които военните нямат право да членуват в политически организации и да предприемат действия по служба, с които да нарушават политическата си неутралност. Излиза, че партийно-политическата работа (ППР), освен ако не е в интерес на ГЕРБ, е забранена в армията ни!


Затова имам няколко въпроса към министъра, които са свързани със същината на защитата не само на една нова ядрена централа, но и на съществуващата.

Кой Ви съветва по въпросите за ПВО, г-н министър?

Как единственият в цяла Северна България ЗРДН (зенитно-ракетен дивизион) „ОСА-АКМ“, който е предназначен за прикритие на бойните действия на формирования от Сухопътните войски ще извършва прикритие на най-важния в стратегическо отношение обект от критичната инфраструктура на България?
Всъщност от кога и какво е „това, което има готовност да прави по отношение на АЕЦ „Козлодуй“ този „стратегически зенитно-ракетен дивизион“, който повече от десет години не е носил бойно дежурство и е безпомощен в своята самотна самостоятелност?
Предвижда ли се във Вашите стратегически планове той да действа съвместно с групата полски пъдари за бързо реагиране на близкото село Коиловци, показала в досега проведените самостоятелни противопарашутни тренировки изненадващо висока бойна ефективност срещу неидентифицирани от МВР „екстремни спортисти“?!
Какво включвате във Вашата хипотетична „Система за ПВО“ освен бъдещия многоцелеви изтребител „трета ръка“ – колко и какви обекти от територията на Република България тя има готовност да защитава в момента?
Защо нищо не казвате за действията на изтребителната ни авиация и нейната готовност? Или за Радио-техническите войски (РТВ) и Зенитно-ракетните войски (ЗРВ)? Или без да знаем тайно и полека за три години с такива „стратегически дивизиони“ вече сте създали и без ВВС „Противоракетна отбрана“ по чл.3 на Вашингтонския договор? Същото е като „яйца на очи, но без яйца“, и „защита без защитници„!

Добре, че са славните Сухопътни войски, които все още не сте успели да затриете окончателно…
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 13

 1. #1
  " bezprespektiven" 15 яну 2013, 07:57
   
  0
   
  0

  RYAPATA , TIKVATA i HER FLIK da vzemat po edna pra6ka i da hodyat da pazyat BELENE i KIZLODUI !!! Za6toto sa nai-dobrite "profesionali"

 2. #2
  autofrange 15 яну 2013, 08:11
   
  0
   
  0

  навремето червеният флумастер беше мерило за качество, т.е. колкото по-шарена ти е картата, толкова по-добър офицер си. лицето АА е от тази школа. за съжаление, сега мерилото се нарича Pawer point! и главен измерител е ...пак АА...

 3. #3
  о.р.полк.Димов 15 яну 2013, 09:19
   
  0
   
  0

  о.р.полк.Стойков поставя много сериозни въпроси, да не кажа страшни. Но това са въпроси за НС, не знам там дали има хора които разбират какво е написано.Имат ли знания или само партийни знания. Те обаче не могат да се измерят от Военното изкуство, а само от партийното.

 4. #4
  Й.Петков 15 яну 2013, 09:28
   
  0
   
  0

  Привет Стойко,
  Отговора на първия въпрос дава отговор на останалите. Дали наистина вече са забравени основополагащи понятия за истинското съкращение ПВО, а е останало другото,осигурено на многото специалисти от г-н министъра "пазач въоръжена охрана"?

 5. #5
  observer 15 яну 2013, 09:30
   
  0
   
  0

  Аню Ньойски никога не е бил професионалист и експерт. Тази легендировка му я изградиха приятелчетата от измислените от него и Велизар Шаламанов военно-патриотични съюзчета (АЗКОН, СОРА и "Дж.Маршъл"). Сега те са на власт в МО и подчинените структури. Една шепа хора, които членуват едновременно във всички тези съюзи като скачени съдове. Те също трябва да носят отговорност за това, че лансираха Аню Ньойски като "експерт" и го препоръчваха на всички политически бои за министър.
  Що се отнася до самият Аню Ньойски - за неговите безкрайни политически превъплъщения и подлости вече знаят и децата в армейските семейства. Досега се е е проявявал професионално само като изпечен партиен ренегат!

 6. #6
  Stoyan Stoyanov 15 яну 2013, 12:39
   
  0
   
  0

  Все е имало безгръбначни глупаци в политиката ,но като тоя тъпан не е имало. Малко е каквото и да се каже по негов адрес. Това ,което тоя съсипа /а и тия преди него/ е почти невъзвратно загубено.

 7. #7
  полковника 15 яну 2013, 14:36
   
  0
   
  0

  Добре питате, г-н полк. До миналата година портрета Ви беше (ако не се лъжа), на сайта на ВА като зам. нач. Тогава не питахте (в т.ч. и аз до пенсионирането), а сега започнахме да "питаме" като първолаци. Иначе добре пишете, но този форум е малък за Вас-по-добре е в някой независим или опозиционен вестник. Иначе, бъдете здрави и не се правете на обиден, че са Ви пенсионирали преждевременно.

 8. #8
  Тони 15 яну 2013, 15:21
   
  0
   
  0

  Всеки, който отиде във ВА, се пенсионира много бързо! :)

 9. #9
  observer 15 яну 2013, 18:35
   
  0
   
  0

  До № 8 - Тони
  Тони, не съм много съгласен с теб. Приятелчетата на Аню Ньойски израснаха като гъби във ВА. Погледни какво става с членовете на измислените от Аню Ньойски и Шами "военнопатриотични" съюзчета. Виж как се развиха при Ньойски хората, които "научно" обосноваха по разни кръгли маси и дискусии разгрома на БА. Ние тия хора ги знаем кои са. Знаят ги и във ВА. Да се готвят за презентации на извършените от тях предателства към армията и нацията...

 10. #10
  зенитчик 15 яну 2013, 19:08
   
  0
   
  0

  Попитайте министъра и за изтеклия срок на експлоатация на зенитните ракети и защо не пожелаха да утвърдят нов срок за експлоатация!!!

 11. #11
  Bibitka 15 яну 2013, 19:30
   
  0
   
  0

  Време беше да се види има ли хора, които освен партийно лакейство, може да мислят държавнически.Да се поставят въпросите експертно, а не политически, където всяка политическа курва може да се цупи и наглее. Хайде, Аню и сие, размърдай хасковския арпаджик.

 12. #12
  CHORLEV 15 яну 2013, 21:54
   
  0
   
  0

  НАЙ-СЛАБИЯ ВОЕНЕН МИНИСТЪР,СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО!
  СРАМ МЕ Е ,ЧЕ Е БИЛ В РЕДИЦИТЕ НА АРМИЯТА НИ!

 13. #13
  военен 17 яну 2013, 10:49
   
  0
   
  0

  няма ли кой да го спре тоя малоумник Аню.боже какви генерали сме имали навремето

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка