Напомняне: В четвъртък Кръгла маса за новия изтребител

Pan.bg 15 яну 2013 | 18:32 views (4116) commentaries(0)
img Както първи още преди десет дни Pan.bg съобщи фондация „Български ВВС” организира на 17 януари (четвъртък) кръгла маса по повод предстоящия избор и закупуване на изтребители за Българската армия. Ще участват представители на Министерството на отбраната и Военновъздушните сили.

Форумът се организира от фондация „Български ВВС”, Българска авиационна асоциация, Асоциацията на учените в областта на сигурността и отбраната и Съюза на офицерите от резерва „Атлантик”.
Целите на форума са:
1. Да се предостави публична експертна информация за подхода и разработената методика за целите на Проекта за придобиване на нов боен самолет за българските ВВС и интегрирана логистична поддръжка.
2. Да се представи на авиационно експертно и научно ниво:

• Необходимостта и значението на Проекта за националната и колективна сигурност и отбрана.
• Разработената методика за целите на Проекта.

Високият обществен интерес към проекта е обяснимо голям. За настоящите и бивши военни авиационни специалисти и експерти, като хора свързали живота си с авиацията завинаги, както и за цялата българска общественост, е от съществено значение да придобият информация относно извършените досега дейности от МО и ВВС по проекта и да изкажат мнения, препоръки или критики. От особено значение е те да се информират за подхода при организиране на информационното осигуряване, методите и методологията, които се използват за анализ на тази информация от гледна точка на тяхната коректност и обективност с цел подпомагане на процеса по вземане на решение.

За целта фондация „БВВС” организира открита кръгла маса на тема:„Придобиване на нов тип боен самолет и осигуряване на интегрирана логистична поддръжка за българските ВВС” (наименование на проекта приет в МС) на 17.01.2013 г. от 10:00 ч. в ЦВК, София.
Идеята за кръглата маса е да се даде публична информация по проекта от представители на ВВС и МО, и да се даде думата на останалите участници в мероприятието: авиационни експерти и учени, журналисти, представители на обществени организации и други.

След информацията от представителите на МО и ВВС, ще има изказвания на специалисти, експерти и учени по темата, които ще бъдат поканени или ще изявят желание за участие. Форумът ще бъде отворен за участие на авиационни експерти и журналисти без ограничения и на желаещи да слушат дебатите. Постигнато е такова съгласие с МО и ВВС.

Д Н Е В Е Н Р Е Д
на кръглата маса на тема : Проект „Придобиване на нов тип основен боен самолет и осигуряване на интегрирана логистична поддръжка”

Дата: 17 януари 2013 г.
Час: 09:00 - 13:40 ч.
Място: ЦВК, гр. София
Организатори: Фондация „Български Военновъздушни сили”, „Българска авиационна асоциация”, „Асоциация на учените в сигурността и отбраната”, „Съюз на офицерите от резерва „Атлантик”

№ по ред Мероприятие Изпълнител Час
Регистриране и заемане на местата Секретариат 08:30 09:00
1. Откриване на кръглата маса
Председател на фондация „Български Военновъздушни сили”
09:00-09:10
2 Необходимост от реализация на проекта
Ген. м-р Константин Попов
Командир на ВВС 09:10-09:20
3. Представяне на работа по проекта до момента и разработената методика за избор на оптимален вариант за реализация на проекта
Бриг. ген. Румен Радев - заместник-командир на ВВС, той и ръководител на интегрирания проектен екип
09:20 - 09:40
4. Представяне на разработения математически модел за оценка на вариантите за реализация на проекта
Полк. доц. д-р Атанас Начев - директор на дирекция „Развитие на въоръженията, техниката и тиловите имущества и материали” в Института по отбрана 09:40-10:00
5. Изказвания, свързани с проекта
Участници в кръглата маса 10:00-11:00
6. Кафе пауза
Участници в кръглата маса 11:00:11:40
7. Изказвания, свързани с проекта
Участници в кръглата маса 11:40-13:30
8. Закриване на кръглата маса
Председател на фондация „Български Военновъздушни сили” 13:30-13:40
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка