ГЕРБ включва Аню Ангелов в исторически "Календар на успехите"

Pan.bg 19 яну 2013 | 08:26 views (4172) commentaries(9)
img ГЕРБ пише календар на успехите

Емилия Караабова, в-к "Труд"

http://www.trud.bg

Календар на успехите, постигнати при управлението на правителството на Бойко Борисов, пишат в ГЕРБ, научи "Труд". Документът ще служи на управляващите за опорни точки по време на предизборната кампания.

Идеята е там да се впишат само безспорни факти и постижения по секторните политики - икономика, финанси, здравеопазване и т.н. Подобен календар на успехите имаше и при управлението на СДС, начело с Иван Костов през 2001 г., но въпреки това изборите тогава спечели НДСВ.

Този четвъртък от кабинета на премиера Бойко Борисов до всички министри са разпратени писма с подробни указания как да изготвят отчетите си.

Борисов изисква от министрите си да актуализират отчетите си всеки месец, като стриктно следват 4 точки. Първо - да напишат какви законови инициативи са предприели, второ - какви стратегически документи са разработили, трето - да посочат какви оперативни решения и дейности са извършени в изпълнение на стратегическите документи. И четвърто - да напишат дейностите, извършени с цел преструктуриране и оптимизация на администрацията.

Шефът на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев съобщи, че отчети за успехите по региони ще се изискват и от депутатите, така че календарът на ГЕРБ да придобие по-голяма плътност.

Идеята е по време на предизборната кампания да запушим устата на опозицията, но не с празно политиканстване, а с безспорни факти, обясни Велчев пред "Труд".

"Подобрени консулски услуги, успешните акции по евакуиране на българи от Египет и Либия, спасяването на пилотите от плен в Судан, ремонт на сградния фонд на посолства и мисии в чужбина са сред успехите, отчетени от външния министър Николай Младенов. Неговият доклад вече е готов...

Един от големите ни успехи през 2012 г. е подписаният договор с френската компания "Тотал" за търсене и проучване на нефт и газ на блок "Хан Аспарух" в дълбоко Черно море. Внесеният бонус от компанията в бюджета е 40 млн. евро, отчита министърът на икономиката Делян Добрев. В отчета на Министерство на земеделието и храните са посочени 26 законодателни и нормативни промени, като най-важната след тях е създаването на Българската агенция за безопасност на храните. Така се изпълнява една от целите на програмата на правителството за изграждане на единен орган за контрол по цялата хранителна верига, или от "полето и фермата до масата", отчита Мирослав Найденов.

Пълна интеграция на Министерството на отбраната, финансова стабилност на системата и погасени задължения от 576 млн. лева, отчита военният министър Аню Ангелов. Плюс за войската са и увеличението на заплатите на военнослужещите и цивилните служители, както и успешното участие в мисии и операции зад граница.

Със съкращения, пълният текст тук:

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1725261
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 9

 1. #1
  Ян 19 яну 2013, 10:38
   
  0
   
  0

  Естествено, че Аню Ангелов влиза в историята като реформатор. Всичко отчетено като позитиви е вярно. Той е най успешния министър на отбраната в новата ни история.

 2. #2
  Meetyou 19 яну 2013, 11:08
   
  0
   
  0

  Не мога да не се подразня от черния хумор на #1, но мога да подскажа на министъра някои събития от мандата му които наистина ща повлияят на избирателите това лято. Както е по разпореждането на премиера в 4 точки:
  1. Безспорно забележителна е законовата инициатива - премахване на цялата глава "Социално осигуряване на военнослужещите" от ЗОВС. Не са за пренебрегване и яловите опити за изготвяне на закони за ВП, разузнаването, резерва, военноинвалидите и т.н.
  2. От документите със стратегическо значение лидер е Бялата книга. По-съсипващ документ едва ли някога е разработван. Тя съсипа стратегически. оперативно и даже тактически БА. Каквото не успя да го свърши тя, го довърщи Предложението за промяна в КСО(въвеждане на възраст като изискване за придобиване на право на пенсия).
  3. Решенията извършени по стратегическите документи са закриване на гарнизони, подаряване на войскови райони и обекти, имитиране на бойна подготовка, намаляване на лимитите от летателни часове, горива и бойни припаси под критичния минимум, преустановяване на полевото обучение.
  4. Администрацията - направо и разказа играта, особено на военната. Ликвидира ГЩ. Напълно обезличи генералитета и офицерите в МО и ЩО. Превърна администрацията на МО в Пенсионерски клуб. Освен това преструктурира и оптимизира цялата БА. То почти не остана непоразено поделение, сега се готвят и бригада Логистика да ги оптимизират и тях. Чак треперят от нетърпение.
  Следвай точките и си готов за изборите, отличнико!

 3. #3
  историк 19 яну 2013, 11:22
   
  0
   
  0

  Единствения "исторически успех" на гербаджиите реформатори ще бъде ако оттърват затвора след изборите, което аз НЕ им пожелавам. А за някои от тях затвора е малко, но за съжаление тунела с правата релса в средата го затвориха щото не било европейско...

 4. #4
  Дим 19 яну 2013, 12:07
   
  0
   
  0

  Водещата Лора Крумова към А.А.:
  - Излъчвате самочувствие на човек, който се справя добре, г-н министър?
  - Да ! - скромно отговори Аню и сведе поглед....
  Самодоволство от собствената му реализация - да, но на фона на унищожаването на армията, която вече почти липсва, такова самодоволство е върховен егоизъм на влечуго, облагодетелствало собствения си задник.

 5. #5
  az 19 яну 2013, 18:12
   
  0
   
  0

  велик реформатор!

 6. #6
  СРБ/свобода, равенство, б 19 яну 2013, 20:27
   
  0
   
  0

  Достоен мъж заслужаващ адмирации защото е ударник, стахановец, първи в производството за реформиране на БА!Той ще бъде след време национален герой но не и на България!Абе Херострат бе, Херострат!

 7. #7
  наблюдател 21 яну 2013, 10:06
   
  0
   
  0

  Най-великия реформатор и плъховодец на ГЕРБ Аню Ангелов беше наречен в армията и стана популярен сред народа с позорното прозвище Аню Ньойски. От това по-голям успех за кабинета - здраве му кажи!!! Така ще си остане за вечни времена не в календара на ГЕРБ, а в народната памет и във военната ни история!
  Браво Аню! Браво Ньойски - ти наистина си най-великия! Това, което ти успя да направиш, не успяха да го направят даже и инспекторите от Антантата!

 8. #8
  Антианю 23 яну 2013, 18:41
   
  0
   
  0

  Този плъх може да отваря ратите на тоалетна. Охранено старче, което се изживява като пълководец. На какво на 30000 който не ти вярват нито в една дума. Срам ме е, че този боклук е търпян толкова време. Е Аню, както ми каза един уважаван ог мен човек ВАШЕТО ВРЕМЕ СВЪРШИ. И идват нови хора, които поне ще могат да мислят. Смадли, стар боклук.

 9. #9
  Войн на България 09 фев 2013, 20:40
   
  0
   
  0

  Аню Ангелов е най-голямото говедо на България .Такъв предател не сме имали и през турско.Изрод и разложено прасе .Мърша.Който го намери да го заплюе като най големия предател на България.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка