Енимехмедов написал предсмъртно писмо

Pan.bg 20 яну 2013 | 11:44 views (2887) commentaries(2)
img vesti.bg

Енимехмедов е искал просто да направи политически преврат и да покаже на лидера на ДПС, че нещата трябва да се променят

Нападателят на лидера на ДПС Ахмед Доган Октай Енимехмедов не е имал намерение да извърши тежко престъпление и да убие Доган. Това съобщи на извънредна пресконференция Неделчо Стойчев, директор на Института по психология в МВР, предаде репортер на Агенция "Фокус". Според Стойчев Енимехмедов е искал просто да направи политически преврат и да покаже на лидера на ДПС, че нещата трябва да се променят. Една от целите на извършителя е да стане публично известен и да сподели вижданията си, добави Стойчев.

Енимхмедов се описва като български патриот, който прави това за доброто на държавата, отбеляза директорът на Института по психология.

В дома на извършителя в София е намерено и предсмъртно писмо, защото е смятал, че може да загине. Писмото е било адресирано до майка му. В него той посочва, че може да загине и се извинява, че няма да може да завърши образованието си. Октай Енимехмедов се определя като честен човек, с висок морал, и напълно самостоятелен в решенията си. Неговото деяние представлява еманация на неговото его, чрез което иска да покаже, че присъства в този свят и има какво да каже на обществото, обясни Неделчо Стойчев.

Енимехмедов е използвал сигнално-звукови патрони, като целта му е била да покаже чрез звук на Ахмед Доган и на всички присъстващи, че мнението му трябва да бъде зачетено и Доган да разбере, че не е недосегаем, посочи Стойчев.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов благодари на колегите от Института по психология, които до 3 ч. тази сутрин са събеседвали с извършителя Октай Енихмедов. Това, което беше намерено на адреса му в София, ще ни помогне да тълкуваме този случай, каза Цветанов.

Пресконференцията в МВР продължава.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Ум Белия Делфин 20 яну 2013, 13:28
   
  0
   
  0

  Най-новия сериал "Доган паша -сарай ефенди ташак уйдурма"
  1 серия:Сюргюн гаваз-ама пишман катил -Барут йок..... Джепане кьорфишек!
  2 серия:Бая кютек!Чок сеир- аха бабаит сикиш!
  3 серия:Зандан -хич джумбиш! 2. #2
  Димо войвода от Устово 21 яну 2013, 10:21
   
  0
   
  0

  Ясно е, че след този инцидент, допуснат от управляващата партия ГЕРБ, имиджа на България съвсем се срути и Шенген съвсем се отдалечи...
  По-важно е другото - разправата с нападателя от страна на озверелите аги. И понеже образът на поробителя беше почнал да избледнява, цялата азиатско-османлийска жестокост подейства отрезвяващо и възпитателно. Ако тия делегати бяха с чалми, фесове и ятагани, щяхме нагледно да си представим как е живял народът ни 500 години...