Ангелов се уплаши: Тази година няма да съкращаваме! До 2014 няма да реорганизираме 68-а бригада

Pan.bg 06 мар 2013 | 15:12 views (5583) commentaries(18)
img Otbrana.com

Министърът на отбраната Аню Ангелов казал, че през тази година не се предвиждат съкращения. Той говори пред журналисти тази сутрин при изпращането на медицинските специалисти от ВМА, за участие в Мисията на Европейския съюз за обучение на силите за сигурност на Мали (EUTM Mali), става ясно от съобщение на Пресцентъра на МО. Министерският съвет взе решение за промяна на Плана за развитие на Въоръжените сили, уточнява министърът. За 2014 г. се отлагала реорганизацията на 68-ма бригада „Специални сили“, тъй като в момента в НАТО се разработва концепция за Специалните сили на страните-членки на Алианса. Министърът на отбраната съобщил, че се отлага и реорганизацията на част от бригада „Логистика“, заради невъзможността да бъдат освободени складове с излишно количество боеприпаси.
За проекта за придобиване на нов тип многоцелеви изтребител министър Ангелов обяснил, че той ще бъде оставен за решаване на следващото Народно събрание. Ние сме приключили цялата експертна работа, има окончателно решение на военната експертиза и това решение ще бъде представено веднага след изборите на новото правителство, казал той.

Министър Ангелов отбелязал още, че въпреки ниския бюджет, в сравнение с 2009 г. той е бил намален с 40 %, неговият екип работил успешно. И още от думите на министъра: „В администрацията на Министерството на отбраната се работи спокойно. Оставям едно министерство, където военната и цивилната експертиза умеят да работят заедно“.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 18

 1. #1
  Exp 06 мар 2013, 15:56
   
  0
   
  0

  Abe kak shte namalqvat brigada specialni sili, kogato v cql svqt takiva podrazdeleniq se uvelichavat i modernizirat. Zaplahite za nacionalnata sigurnost sega sa tochno za Sili za specialni operacii - efektivni, malki, gyvkavi, precizni, byrzi, moderno oborudvani i inovativni. Tochno za borba sreshtu nekonvencionalni zaplahi...

 2. #2
  EdnaBalgarka 06 мар 2013, 15:58
   
  0
   
  0

  Долен подлец...

 3. #3
  EdnaBalgarka 06 мар 2013, 16:03
   
  0
   
  0

  Дядо Анчо за да се докопа отново до меко столче е готов всичко да обещае,а щом е срещу БА и да го направи. Мръсник долен...

 4. #4
  2-ра МСД 06 мар 2013, 16:16
   
  0
   
  0

  Това НАТО излезе много фалшива работа. Всичко само за съкращаване, реорганизация, мобилност, компактност...Абсолютни глупости са това за малката компактна и боеспособна армия. Колко да е боеспособна една малка армия???? Това са просто две взаимно изключващи се неща малка и боеспособна. Както казах НАТО излезе голяма глупост, лъжа и тотален блъф за България. Час по скоро трябва да се излезе от НАТО и да се изгради една истинска армия! на дивизионно-армейска основа. Ило ОК нека да е с бригади но хайде да не са 2 както сега ами нека са поне 5 механизирани 2 танкови....Не може така какви са тия гащници 16 000 сухопътни. Та това си е за някой комедиен канал! Всичко възможно трябва да се направи за да се излезе от НАТО и да се върне наборна служба по 1-2 месеца колкото младежта да се запознае с АК 47 и да може горе долу да борави с него...Можеби много ще ме критикувате обаче ако искате след време БГ да има някаква армия единственият начин е да се излезе от НАТО и да се промени цялостно военната доктрина. И тая "бяла книга" изобщо да се забрави или да се промени но само със знак " " към количествата танкове,самолети, арт системи,войници!

 5. #5
  michmana 06 мар 2013, 16:27
   
  0
   
  0

  Не се е уплашил, просто Тиквун му е скръцнал със зъби, да не говори за съкращения преди изборите. Даже да отрича, че ще има такива. Търсят се избиратели сред военните. Дали ще има такива?

 6. #6
  БЪЛГАРИН 06 мар 2013, 16:44
   
  0
   
  0

  „Ние сме приключили цялата експертна работа, има окончателно решение на военната експертиза и това решение ще бъде представено веднага след изборите на новото правителство”. Г-н Министър на Отбраната, гнидо долна. Не обявявай подобни глупости пред медиите! Ти сам знаеш, че този екип не е обявявал каквото и да е окончателно решение! Това са отговорни хора, които мислят за страната си, а не за парички, които могат да вземат от сделка за Ф-16! Изпусна влака, нещастнико!!! Съд за теб и ефективна присъда! Семействата, които си съсипал ще те проклинат докато си жив! Ти си позор за Българската армия!!!

 7. #7
  Стига бе 06 мар 2013, 16:53
   
  0
   
  0

  Колеги, истина ли е това, че изтребителят е избран? Нещо не ми се вярва! Пак ли някоя интрижка се плете в МО?!

 8. #8
  anti_atlantik 06 мар 2013, 17:42
   
  0
   
  0

  Промяна на военната доктрина, излизане от НАТО (само партниране с тях като Франция) и спешна програма за изгражане на нова (стрктурно и материално) армия, която да е достатъчно голяма за да ни гарантира самостоятелно сигурността. Спиране раздаването на военните имоти и връщане на незаконно раздадени такива.
  Съсипалите армията на съд за измяна.
  Това е програмата за която бих гласувал...
  За сега обаче не виждам политик с такива яки "топки". Виждам такива с мускули по ръцете, мускули вместо мозък и темподобни физически и морални неандерталци. Много такива има и измежду цивилното и военното ръководство.
  Необходима е много дълбока промяна...

 9. #9
  observer 06 мар 2013, 18:05
   
  0
   
  0

  Аню Ньойски завещава на наследниците си най-скъпата администрация в страната, съставена от приятелчета военни пенсионери, които ще саботират всеки следващ министър! Затова задача №1 - пълна чистка на анювско-авгиевите обори! Всички национални предатели от бандата на Аню Ньойски които съсипаха армията - вън от МО! Тези от най-близкото обкръжение дето хем са в ЦИНС, СОР"Атлантик", АЗКОН и "Дж.Маршал", хем са държавни служители - разследване и уволнение! Върховния главнокомандващ да се информира за какви хора става въпрос - невероятен конфликт на интереси и източване на бюджета на МО при гладни майки, безработица и емиграция!

 10. #10
  Бейтула 06 мар 2013, 19:40
   
  0
   
  0

  ГАНЮ КАЖИ СИ ЗА КОЛКО ХИЛЯДИ ЛЕВА ПОДАРЪЦИ ПОЛУЧИ ЗА РАЖДЕНИЯ СИ ДЕН. И БОЙКО НЕ Е ПОЛУЧИЛ ТОЛКОВА. А ЗА КАКВО ТИ Е МАШИНКА ЗА ИЗРЯЗВАНЕ НА ПУРИ-СИГУРНО ЩЕ СИ ЛЕКУВАШ ХЕМОРОИДИТЕ. КАЖИ НА КОЛКО ПАРТИЙ СЕ ПРЕДЛАГА ЗА ДА СЕ НАМЕСТИШ ЗА МИНИСТеР? гАНЮ НА МЕН ЛИЧНО МИ СЕ ПОВРЪЩА ОТ ТЕБ, НО ЩЕ ТЕ ИЗЧАКАМ ДА СДАДЕШ И ПОСЛЕ ЦЪРКВАТА Е БЛИЗО ДО ЖИЛИЩЕТО ТИ. АМИ ОГЛЕЖДАЙ СЕ гАНЮ, ТРЕПЕРИ ГАДИНО. ЗА ДА ВИ ОПАЗИ НСО ТРЯБВА ДА Я НАПРАВЯТ 300 0000. ПАЗИ СЕ ГАНЮ ТИ СИ ЧОВЕК НА ВЪЗРАСТ

 11. #11
  Незнайко 06 мар 2013, 20:57
   
  0
   
  0

  Господа коментатори, НАТО не ние виновно за тъпотиите на гАню и една сюрия гАнювци преди него. Хванали сме се на хорото ще го играем (т.е. тези дето останаха де)

 12. #12
  zdr 06 мар 2013, 21:13
   
  0
   
  0

  Не можахте ли да разберете, че самолетите вече са избрани? Не от нас разбира се, а от тези дето дават паричките. Големия брат ще ни отпусне пари да си купим F-16 от Португалия. Така както ни отпуснаха пари да си купим Хамърчета. "Който плаща, той поръчва музиката". А колкото до базите, който е запознат е наясно, че складовете са пълни и в момента в който бъдат изпразнени, част от базите ще бъдат ликвидирани. Определено е, кои ще останат. Пътят е предначертан и за съжаление няма голямо значение, кой ще води парада. И най-вече да не забравяме, че "Сама птичка - пролет не прави".

 13. #13
  Булгар - булгар 06 мар 2013, 21:46
   
  0
   
  0

  Не въпреки съкратения бюджет, а въпреки усилията на многото хора, които с пръдня боя правят, ти не успя да реализираш твоята стратегия. Кога настоя, че с такъв бюджет не може да се работи. Никога, защото това ти бе основна задача - да съсипваш. Срамно и безгръбначно поведение.

 14. #14
  гpажданин 07 мар 2013, 09:42
   
  0
   
  0

  Всички пенсионери безродници от ЦИНС, СОРА, АЗКОН и "Джордж Маршал" - вън от МО!!! Не някой отвън, а точно те са виновниците за разгрома на БА! И всички тия съпруги и дъщери, цели семейства Милко-Мандаджийки и Гарнизовки, които мразят БА да изчезват вече от системата!!! Който е бил в политически кабинет да се връща на работа в партията, която го е изпратила в МО! Въпросът е принципен и прошка не трябва да има. Иначе положението ще стане още по-зле...

 15. #15
  12 10 мар 2013, 09:04
   
  0
   
  0

  ОТ КЪДЕ СЕ ВЗЕ ТАЗИ ФИРМА ,,ПАНДА,, ,КОЙ Е СОБСТВЕННИК ???????

 16. #16
  13 10 мар 2013, 09:09
   
  0
   
  0

  Трима уволнени

  Заради установените нередности Попова е уволнила дисциплинарно трима служители в МП. Това са шефът на бюджетната дирекция Димитрина Колева, директорът на обществените поръчки Койчо Коев и неговата подчинена Валентина Добрянова. Последната се проверява от прокуратурата за корупция при обявяването на обществена поръчка за обслужване на министерство от служба по трудова медицина.

  В сряда Попова обяви за открити нередности и в договора за доставка на храни за затворите с фирма "Панда". Основният проблем там са заложените коефициенти за изчисление на единичните цени на стоките, които водят до значителното им оскъпяване.

  Така затворниците имат честта да консумират олио за по 3.20 лева бутилката при цена от 2.40 лева във всеки магазин. Годишната сума, отделяна по това перо е около 9 милиона лева. Договорът с "Панда" е сключен, въпреки че фирмата не е внесла задължителния по закон депозит за неизпълнение, казаха от министерството.

  В писмо до Mediapool собственикът на фирмата Ивайло Пандов отхвърли всички тези твърдения. Той заяви, че последната цена на олиото е 2.03 лева за литър, има внесен депозит от 183 000 лева, а от дейността му правосъдното минитерство пести по 2 млн. лева годишно. Институцията дължи на "Панда" 944 000 лева.

  От дирекцията за вътрешен одит на министерството заявиха, че до този момент те са работили преди всичко върху изпълнението на ФАР-проектите в МП и не са могли да обърнат внимание на останалите големи контракти.Koпирано от http://www.mediapool.bg/show/?storyid=157664

 17. #17
  Мит 13 мар 2013, 10:48
   
  0
   
  0

  За новия теоретик Тагарев
  Фирма Панда
  4-те фирми за кетъринг
  Фирмите по ПИКИС
  ФИРМИТЕ за изграждане на система Логистика
  Фирмите за Челопечене
  В деловодствата на МО има стотици документирани факти, които някой трябва да посмее да прочете и да ги избрати където трябва
  Тава са фирми с протекции на ниво Министри на отбранатани заместници.
  Ако някой има съмнения има закон за достъп до обществена информация. А и пресата почти всичко е написано. Я ДА ВИДИМ СЕГА МОДЕЛА ЗА ДЕЙСТВИЕ. НАЛИ ПО ДЕЛАТА ЩЕ ВИ ПОЗНАЕМ.

 18. #18
  PFF 23 май 2013, 13:25
   
  0
   
  0

  Искам да питам дали ще има предложение за наборна армия във България.А ако няма искам да знам защо.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка