Президентът Плевниелиев се интересува за състоянието на армията ни чрез анкети

Pan.bg 17 май 2013 | 09:41 views (4443) commentaries(9)
img Върховният главнокомандващ на БА и Президент на България Росен Плевнелиев се интересува за състоянието на армията ни чрез анкети.
Това се разбира от съобщение на военнослужещи във фейсбук групата "Милея за Българската армия".
Според военните в началото на май са разпратени 1200 анкети до военните ни формирования. Командирите на поделенията са казали, че тези анкети са поръчани от президента Плевнелиев. Въпросите в тях са били най-разнообразни - дали военните са доволни от финансовото си състояние, дали придобивките, които получават им харесват, дали има проблем с настаняването в жилищата.
image
На военните им е направило най-ярко впечатление въпросите от анкетника свързани с НАТО, които са били няколко на брой. На един от въпросите възможен отговор е бил, че България не трябва да има нужда от армия, защото НАТО ни пази.
Военните са силно обезпокоени от факта, че в последните 4 години, при управлението на бившия министър се е получило силно противопоставяне на армията с обществото, благодарение на Аню Ангелов. Нееднократно в интернет форуми младото поколение е писало, че армия не ни трябва, че НАТО ще ни пази, или пък самото общество може и умее да се пази от чужда инвазия.

Хората, попълнили анкетата, се надяват чрез отговорите си да запознаят президента Плевнелиев със сегашното лошо състояние на армията и най-вече с това, че държава без армия не може да съществува.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 9

 1. #1
  atenir 17 май 2013, 09:50
   
  0
   
  0

  "младото поколение в интернет форуми писало, че не ни трябва армия, че нато ще ни пази...". Ами то младото поколение се роди и израстна в среда на тотално изолиране,дискриминиране и съкращаване на БА в името на икономиите. Освен това не е ходило в казарма, как да знае какъв е живота на военно-служещия?

 2. #2
  Тони 17 май 2013, 10:02
   
  0
   
  0

  Този поход е много добър! Приветствам го!
  Така командирите няма да могат да "редактират" информацията към началниците нагоре и да прикриват проблеми! :))
  Така за първи път в БА се установява "обратната връзка" от "подчинените към върха"!

 3. #3
  Й.Петков 17 май 2013, 10:44
   
  0
   
  0

  Г-н президент,
  Истинското състояние се оценява чрез директни посещия и разговори. Кабинетната стратегия е била винаги губеща. В противен случай възниква съмнението, че Върховния главнокомандващ не знае каква е обстановката и вероятно се страхува от действителността.

 4. #4
  ЦИК 17 май 2013, 10:48
   
  0
   
  0

  @Тони: А защо мислиш, че не могат да бъдат подменени анкетите??? Хората подменят бюлетини за парламентарни избори... а кво са едни анкети... които най-вероятно са и анонимни?!

 5. #5
  OP 17 май 2013, 11:04
   
  0
   
  0

  Тони, скъпа, пак се дъниш. Социални анкети има в армията ни поне от 1994г.

 6. #6
  полковника 17 май 2013, 13:19
   
  0
   
  0

  До др. ТОНИ и ОР-попълвал съм нееднократно анкетни листове, примерно още в периода 1980-88г. Дори анкети имаше в сп. "Военна техника", като попълнените картони се изпращаха по Военна поща-разбира се, по желание на военнослужещия. Напр., част от въпросите бяха: с какво настроение отиваш на работа, удовлетворен ли си от работата, отношение към командирите и началниците и т.н.
  И това не е инициатива на президента или правителството-в МО и подчинените структури има съотв. "органи" със съотв. "членове", които трябва да си заслужат заплатите. В анкетите няма нищо страшно-ако искаш отговаряш това, което мислиш, или лъжеш. Всеки ТВ ЕВРОПА провежда такива анкети, като не само изследва обществ. мнение, но и си пълни гушата с изпращаните СМС срещу обещана награда-моб. тлф, сигурно от 20-30лв.

 7. #7
  Асан Чантаджиев 17 май 2013, 21:37
   
  0
   
  0

  Каквато държавата-такава армията!!!И без анкети се вижда как боледува този стожер на държавата,как се настройва народа срещу нея.Сещат се за нея само когато има наводнения,земетресения,бедствия и аварии.И тогава макар и обидени-помагаме всеотдайно на всеки без да щадим дори и живота си.За това помислете добре!Имате ли нужда от нашата армия,или унищожете я изцяло!?Тогава не НАТО-а БОГ да ни пази!!!

 8. #8
  ТЕОДОРА ДИМИТРОВА 18 май 2013, 08:22
   
  0
   
  0

  ЛЕЛЕ, КАКВО ПРОЗРЕНИЕ Е ОСЕНИЛО ПЛЕВНИАЛИЕВ... АЗ ВЕЧЕ СЪМ ЗАБРАВИЛА ДУМАТА БЪЛГАРСКА АРМИЯ, ТА ТЯ ОТДАВНА Е ПОСТАВЕНА НА КИСЛОРОДЕН АПАРАТ ЗА ИЗКУСТВЕНО ДИШАНЕ, ХА, ХА, ХА! НЯМА Я КАЗАРМАТА КЪДЕТО МЛАДЕЖИТЕ НИ СТАВАХА МЪЖЕ, А СЕГА СЕ ВАЙКАТ, ЧЕ ЖЕНИТЕ СА МЪЖКАРАНИ И ОБРАТНОТО, МОМЧЕТАТА СУЕТНИ КАТО МАДАМИ! ЖЕНАТА РАБОТИ ЗА ХЛЯБ И КЪЩА, ЗА МЪЖЕТЕ НЯМА РАБОТА И ВСИЧКО СЕ ПРЕОБРЪЩА!

 9. #9
  пламен 23 май 2013, 16:51
   
  0
   
  0

  Госпожо Тодорова нагледах се, и даже имах подчинени "МАДАМИ МЪЖКАРАНИ".Само мрънкат че им тежи, и на втората третата година гледат да отидат в майчинство.Наряди им тежат,отпуските и почивните дни са им малко,заплатите са им малко и много други такива.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка