Ще викаме ли Турция да ни пази небето?

Pan.bg 16 авг 2013 | 17:42 views (4432) commentaries(13)
img в.ПРЕСА

Днес е сакрален ден за войската, защото депутатите ще обсъждат президентското вето на актуализацията на бюджета. Спор няма - в пленарната зала ще се леят речи, подлютени от партийна страст. Емоциите ще са повече, а разумните доводи - малко. Сигурно ще е така. Росен Плевнелиев използва конституционните си правомощия, но като върховен главнокомандващ не отчете последствията за армията, ако ветото мине. Държавният глава едва ли е предвидил един мрачен сценарии, който хич не е нереален. От актуализацията на бюджета армията чака минимум 30 млн. лв. Те са нужни на родните ВВС, за да може бойната авиация да подмени навигационните си системи и да освободи честоти, за да тръгне скоростният влак Пловдив -Свиленград. Той трябва да „надуе свирката“ на 1 септември, за когато е планирано да получи акт 16. Поне такъв ангажимент сме поели в ЕС. А знайно е, че еврочиновниците са паметливи и не забравят какво обещаваме.

Скоростният трен се управлява чрез GPS система, която работи на същите честоти, които използват изтребителите ни МиГ-29. На тази честота дежурните пилоти охраняват и небето ни. Тези 30 млн. лв. ги няма в касата на МО, защото трябва да ги даде държавата. В противен случай може да се задейства мрачният сценарий в няколко варианта. Вариант първи - няма пари и ВВС не може да освободи честотен диапазон. Авиацията продължава да носи бойно дежурство и да изпълнява задачи. Но сме принудени да пуснем железницата, за да избегнем европейските санкции и глоба от 200 млн. лв.

В един прекрасен ден обаче може да осъмнем със следната мила картинка - изтребител, кацнал върху влак. За жертвите, апокалипсиса и изживения ужас няма да говорим. Вариант втори - за да не се случи първият, министър Ангел Найденов издава заповед и приземява бойната авиация, докато не се реши проблемът. Вариант трети - по необходимост е задействан вторият, но ние имаме ангажименти по линя на НАТО в системата на „Еър полисинг“ да си охраняваме въздушното пространство, което е включено в интегрираната система на ПВО на Алианса. Тъй като самолетите ни не летят, не можем да си пазим небето и да изпълняваме съюзническите си задължения. Тогава? Остава ни да разчитаме на турски или гръцки изтребители Ф-16 да поемат охраната
му. След като, разбира се, парламентът гласува решение да ги поканим. На което особено ще се „зарадват“ от „Атака“. А и всички патриотично настроени българи. Ако ветото на Плевнелиев издържи в парламента, МО ще трябва да извади милионите за трена от бюджета си. Но ще е за сметка на друго.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 13

 1. #1
  Ум Белия Делфин 16 авг 2013, 18:10
   
  0
   
  0

  Явно полуфалиралият парцал на Тошев се е мотивирал да получи някоя поръчка за реклама от обръчовите фирми.Нещастници...
  Дали някой си мисли че тия пари ще идат за нещо смислено?
  Новата тройна коалиция ще си ги раздаде половината за захранване на обръчите а другата за "мотивиране" на собственият електорат.

 2. #2
  навигатор 16 авг 2013, 20:51
   
  0
   
  0

  Решение на въпроса:
  Трябва да се увеличат допълнителните възнаграждения на знаините и незнайните действащи летци-генерали.
  Те могат да летят във всякакви условия!
  Ум, само те ще преодолеят апокалипсиса>

 3. #3
  Тони 16 авг 2013, 21:12
   
  0
   
  0

  Никой няма да ги кани!
  НАТО ще ги изпрати тук!

 4. #4
  генади 16 авг 2013, 21:20
   
  0
   
  0

  да им дадем жените и децата и всички останали да влизаме в мините .авиация с такава история и толкова пожертвани животи за какво?

 5. #5
  Пилот 16 авг 2013, 21:23
   
  0
   
  0

  "В един прекрасен ден обаче може да осъмнем със следната мила картинка - изтребител, кацнал върху влак. За жертвите, апокалипсиса и изживения ужас няма да говорим."
  Вие какво пушите, че да пишете подобни глупости?

 6. #6
  456 16 авг 2013, 21:42
   
  0
   
  0

  Хан Аспарух е казал за българските земи:"За тези земи не една, а много войни трябва да водиш за да ги запазиш!!!" Какво се получава на практика днес? България война не може да води, защото реално българската армия е неспособна да води война. Тя е унищожена от вътре! Под формата на реформи това беше сторено от ред правителства. Малкото останали военнослужещи изнемогват да вършат невъзможното при пълна липса на средства и под дюдюканията на национални предатели, че вземали високи заплати и високи пенсии, незаслужено разбира се. Според такива идиоти ежедневието на военнослужещия трябва да е заето 35 години в непрекъснати войни, за да бъде заслужено. Това са идиоти, без извинение. сегашната армия не може да защити полоса по-дълга от 25 километра. Това е ширината на линията на съприкосновение на какво? На един полк, една бригада, може би? Реално ние толкова и имаме. Армията е толкова омаломощена, че ако ни нападне някой от нашите мили съседи, ще издържим 1-2 часа, колкото да ни премажат, разбира се. Да не мислите, че ще дадем някакъв сериозен отпор? Шегувате се сигурно, ако твърдите това. Нашата армия и с циганите не може да се справи, ако се надигнат. Защото циганската армия е 20 пъти по-голяма от Българската армия и ние ги издържаме за да ни ограбват и тероризират. Вижте какво става в Египет. Тази държава скоро няма да я има. Натам отива и България. Това ще стане лесно. Ние услужливо си унищожихме армията. Мислите, че НАТО ще ни пази ли? Хахахаха!!! Смешници! Защитата на териториалната цялост и неприкосновеността на границите ни си е чисто наше задължение, а не на НАТО. Член 5 от договора с НАТО ли? Ще има да чакате да се задейства, ако стане нещо. Лежете на тези ларви и чакайте някой да ни пази. Англичаните след Първата световна война бяха казали:"На българите зъбите трябва да бъдат избити!" Защо мислите, че сега е по-различно? Че са ни станали приятели? Наистина ли мислите така? Хахахаха! Смешници!! Някой ще ни пази и защитава ли? Ще кажат като на гърците с Кипър - "Оправяйте се сами." Гърците не си пипнаха армията дори в кризата, която ги сполетя. Защото те знаят, че когато армията ти потрябва, ще е късно тепърва да я създаваш. Защото знаят, че армия не се създава за 5, за 10, дори за 15 години. А ние съсипахме всичко за да угодим на задокеанските си господари. Вземаме заем от 1 милиард, а в същото време чужденците от "Дънди прешъс металс" ни изнасят златните залежи и ги продават за милиарди. Нямаме 30 млн. за модернизацията на системите на самолетите ни, а в същото време плащаме на мръсните цигани милиарди за да не работят и ни ограбват. Ето това е нашата държава!!! Съвет към колегите и сънародниците българи - който може да се спасява от тази държава, за да живеят нормално поне децата му!! Тук вече няма държава, а има територия, която накрая ще бъде опустошена от циганите, преди някой друг да я вземе и да си разшири държавата. Природата не търпи празно. Това е бъдещето!!!

 7. #7
  456 16 авг 2013, 22:04
   
  0
   
  0

  "Деца на родний край, пазете си земите" Този завет ни е оставен от дедите ни. Само че... Ние нямаме с какво да си пазим земите. Чакаме някой друг да дойде да ни пази земите. Сигурно заради черните ни очи, някой друг ще си харчи парите за да ни пази земите, а ние да ходим по чалготеки. Трябва да си много голям идиот за да вярваш това. Със същия успех може да вкараш няколко вълка да пази стадото ти. А, чакай! Те тези, които мислят, че някой ще ни пази са идиоти и не знаят какво е вълк и стадо. Забравих това. Те прекарват времето си с телевизия "Планета" и да плюят по собствената си армия. А както знаем чалгата те прави идиот. Значи нищо няма да разберат от това, което им казвам.

 8. #8
  Аз 17 авг 2013, 02:55
   
  0
   
  0

  Спокойно, скоростен влак няма да се движи - нямаме нужния подвижен състав, няма и да се закупи.

 9. #9
  Ум Белия Делфин 17 авг 2013, 09:54
   
  0
   
  0

  http://www.dnes.bg/slideshow.php?mreporter

 10. #10
  Ум Белия Делфин 17 авг 2013, 10:00
   
  0
   
  0

  Лявостоящата знае че ще любимият и влак ще спре да се движи след удар от самолет.Щото вендолите идват с мъглата - а родата и с БДЖ безплатно...
  Дъсната е рода на пилотката Исмаилова и знае че ако ветото не падне влаковете пуснати от ГЕРБ ще започнат да газят хеликоптери барабар с екипажа.Че затуй ли учи цяла година повече?
  Информирали се дамите и заели гражданска позиция....

 11. #11
  Ум черния делфин 17 авг 2013, 15:01
   
  0
   
  0

  Защо да викаме Турция,тя не е ли в България официално командваща от няколко месеца ?


 12. #12
  Ум Белия Делфин 17 авг 2013, 16:15
   
  0
   
  0

  http://www.mod.bg/bg/doc/zapovedi/2013/20130815_OX583.pdf

  Какво да ти кажа "черни".На мен например не ми става ясно кой от двамата замове е $с възложени
  отговорности
  по подпомагане на министъра на отбраната при определянето,
  провеждането и контрола върху изпълнението на
  функциите по отбранителна
  политика и планиран
  ето
  в Министерството на отбраната"????
  Тоест подписа му да стои под изпращането на всеки разузнавач или офицер за международна длъжност??????Е кой от двамата е?
  Това ми е далеч по-любопитно от имагинерното дежурене на чужди изтребители в охрана на въздушни коридори.
  Ще се радвам ако знае точно кой от двамата е да сподели.Че "оня списък" не е нещо което би трябвало да се забравя....

 13. #13
  Teraflop 17 авг 2013, 17:44
   
  0
   
  0

  Тренът се управлява от Джи Пи Ес,но президентът Плевнелиев се управлява от Бойко Борисов.Изтребител на трена ще кацне скоро и ще бъде отнесен за скрап.Повечето изтребители.Ние турците няма какво да ги викаме,те сами ще дойдат.Още малко.Бойко да досъсипе армията.

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка