Странно: ГЕРБ на бунт в Парламента заради орязания бюджет на МО

Pan.bg 05 дек 2013 | 21:02 views (5700) commentaries(17)
img Горното заглавие е на ПАН.БГ

Режат бюджета на военното министерство с 60 млн. лв.
offnews

Бюджетът на Министерството на отбраната за 2014 г. ще бъде 1 021 475 000 лева – с 60 млн. лв. по-малко от средствата, заделени за ведомството през настоящата година.


Това решиха депутатите днес , гласувайки проектобюджета на България догодина.

Орязването предизвика остра реакция от редиците на ГЕРБ. Депутатът Валентин Радев посочи, че военното министерство се намира под постоянно напрежение, след като през настоящата година администрацията е била съкратена с 30%.
image
“Всички знаем, че министерството се нуждае от модернизация. В нашия мандат направихме повече от 30 % съкращения на администрацията. Сега трябва да има глътка въздух, не трябваше да има това орязване”, категоричен бе Валентин Радев.

След изказването на Радев по предложение на “Коалиция за България” дебатите бяха прекратени. Това вдигна градуса на вълненията в редиците на ГЕРБ. Депутатът Станислав Иванов поиска да се изкаже и след като зам.-председателят на парламента Мая Манолова отказа, той все пак застана на парламентарната трибуна и започна да крещи на социалистката.

“Седнете си на мястото, за да не ви помогна аз да си седнете”, призова Манолова, като впоследствие бе принудена да прибегне до съдействието на квесторите.

Зам.-председателят на “Атака” Павел Шопов не остана безразличен към случващото се и излезе, за да разкритикува поведението на Станислав Иванов. Националистът призова Манолова да изпълнява задълженията си и да въдворява ред в пленарното заседание, дори ако се налага да гони депутати.

“Визирам поведението на един депутат, чието индианско име е “момчето с чувалите” – така го знае цяла България. Не знам инфантилизъм ли е това – още не е получил мъжкото си име, както е в индианските книги, и си остава в едно ниво от забавачка”, диагностицира колегата си Павел Шопов.

Депутатите на ГЕРБ все пак намериха начин да се изкажат, като взеха думата за “отрицателен вот”, след като бюджетът на МО бе гласуван. На трибуната излезе Станислав Иванов, на когото квесторите “помогнаха да седне”. Той направи иронично подмятане, че не е редно именно Манолова да спира дебатите, когато става въпрос за повече пари за МО. Сарказмът на Иванов бе свързан с факта, че Манолова и военният министър Ангел Найденов са двойка в интимния живот.

“Не мога да разбера защо точно вие спирате изказванията, когато колегите се опитаха да защитят по-високия бюджет на военното министерство… Не знам защо вие го правите, след като вие сте партиен другар с г-н Найденов, оставете ни да говорим”, призова Иванов.

Думите му не допаднаха на Манолова, която се видимо се ядоса, но не влезе в пререкания с депутата.

След Иванов на трибуната излезе колежката му Снежана Дукова, която призова председателя на финансовата комисия Йордан Цонев да не надскача ръста си, който и без това не бил толкова голям.

Доброслав Димитров от ГЕРБ коментира, че с вота си настоящите управляващи са развенчали мита за “лошия Дянков”, защото се е оказало, че “лошият Дянков” е дал повече пари за МО от “добрия Чобанов”.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 17

 1. #1
  vazmuten 05 дек 2013, 21:22
   
  0
   
  0

  Ега-ти и наглостта гербаджийска.......да бяха те малко се загрижили за армията,а не да наврат служителите в мизерията.(не че одобрявам намаления бюджет),но най-малко герб тр.да се намесват сега.Но всъщност,какво ли ни учудва вече?

 2. #2
  Тратанци 05 дек 2013, 22:13
   
  0
   
  0

  Като видя този индивид и веднага си правя сепуко!!!

 3. #3
  Analizatorina 05 дек 2013, 22:23
   
  0
   
  0

  Такаааааа.....значи Аню ако беше Ниоиски тези направо трябва да ги кръстим Баязид ||

 4. #4
  Preslav 05 дек 2013, 22:29
   
  0
   
  0

  Анализаторине, не говори работи, които не разбираш...
  ГЕРБ какво направиха с 60 милиона повече?
  Освен че ги изядоха и съсипаха армията?
  Първо намалиха заплатите на военните, после изгониха над 5000 човека.
  После обещаха бонуси, но не ги дадоха.
  Най-накрая увеличиха заплатите с 6 процента, което не е никакво увеличение, имайки предвид първоначалното намаление...
  Те такива мити работи с любимата ти партия.
  (Няма да говорим за това че оставиха 20 процента летяща техника, не избраха нов изтребител, 40 процента изправни кораби за ВМС и само 40 работещи танка).... Както многократно бе споменавано и от Бойко пред Ердоган - Комшу, добре че сега сме приятели, че ние армия си нямаме и за 24 часа ще стигнете до София...

 5. #5
  Analizatorina 05 дек 2013, 22:52
   
  0
   
  0

  Преславе моите уважения, но един администратор на форум не мисля, че трябва да взима една или друга страна още по малко да се нахвърля по този начин върху някое мнение. Вече съм обяснил 245.867 пъти, че ГЕРБ НЕ МИ Е ЛИУБИМАТА ПАРТИИА. Но както виждам се използва бясно това клише за да се придаде повече тежест на мнението. Няма нищо, нормално е времето учи но просто дразни.
  Такаааа....както си ги изброил те са започнали същото но в обратен ред :). Първата работа беше да се раздадат бонуси и всички вкупом хвърлиха фуражки и изказвания от сорта " Абе квито и да са нали дадоха по 300 лева " Така запушват наи-напред устите. По някои лев за военните, за циганите, 5 лева отгоре на пенсионерите и мандатчето ни е в кърпа вързано. Хаиде сега да видим колко танка и самолета ще останат като предишния бюджет стигаше само за заплати и поправка на танкове.

 6. #6
  Preslav 05 дек 2013, 22:55
   
  0
   
  0

  Предишният бюджет не стигаше и за поправка на танкове, защото всичко излапаха.
  Иначе - ще се намесвам, когато трябва с факти и данни. Приеми го. Истината трябва да излиза на яве.
  Мисля че 99 процента от военните споделят моето мнение за пагубното управление на ГЕРБ.

 7. #7
  opinion 05 дек 2013, 23:42
   
  0
   
  0

  За ГЕРБ - добре.
  Моето мнение е, че и останалите правителства, без изключение, бяха пагубни.
  Сегашното също ще се постарае да си напълни гушките за сметка на МО и останалите пера от бюджета.

 8. #8
  Авитохол 06 дек 2013, 04:19
   
  0
   
  0

  ДОКАТО НЕ СПРАТ ЦЕЛЕНАСОЧЕНИТЕ КРАЖБИ БУДЖЕТО НАМА НИКОГА ДА Е ДОСТАТЪЧЕН.
  ГОСПОДИН НАЙДЕНОВ МОЛЯ ВИЖТЕ ПО КОЛКО ДНИ НЕИЗПОЛЗВАН ОТПУСК ИМАТ НЕЗАМЕНИМИТЕ ВОЕННОСЛУЖЕЩИ.
  Е ЧАК ПЪК ТОЛКОВА НЕЗАМЕНИМИ?
  И тези пари се изплащат и потъват в ЧЕРНА ДУПКА.
  А кражбите от неизгодните за МО договори. Те продълцават в пълна сила.

 9. #9
  финансист 06 дек 2013, 09:48
   
  0
   
  0

  Трябва внимателно да се чете.
  Действително е записано в бюджета 1021млн.лв за МО.
  Но има още 24 млн.лв които се предоставят от бюджета на министерски съвет на МО за военните училища. Сиреч 1021 24=1045млн.лв е досега сумата.
  Моля проверете това в сайта на мин. на финансиите.
  и не пишете глупости които не разбирате.Винаги , ама винаги в последните 20г. след м. юни се предоставят още матер.средства./-40-60млн.лв./
  Колкото до тези циркаджии в парламента и капута Радев ясно съм написал: само лопата по главата.

 10. #10
  капитанче 06 дек 2013, 10:19
   
  0
   
  0

  Финансисте, тези пари всяка година ги има за военните училища, те никога не се смятат за МО. Фактът е 60 млн. надолу от Дедо Аньо, при 2 млрд по-висок БВП заложен. За МВР няма намаление, щото ако сметнем, че ГДБОП отиде в ДАНС, а на ДАНС им дигат бюджета с 27 млн. значи ясно е какво се прави и откъде се взимат, за да се даде на други. Данчо Ментата каза "при криза е нормална европейска практика да се режат първо разходите за отбрана". Ама то кризата свърши отдавна. Сеге ще видим Гея, Бея и Злодея какво ще ни докарат на главите.

 11. #11
  непретенциозен 06 дек 2013, 10:42
   
  0
   
  0

  За съжаление, #10 има право. Тройната коалиция разшири дефицитната граница, но подготвяйки процентите за следващите избори. А и финансовата политика на МО тази година опира до "ето ви още малко бонуси, само не вдигайте шум". Странното е друго - сключиха се договори за ремонти, започнаха процедури за възстановяване на летателната годност на цели партиди, а това иска пари. Не виждам откъде ще дойдат. Прецедентът с 30-те милиона на МиГ-29 за честотите може да се повтори и през следващата година. И отново ще има "обективни" препятствия... Жалко, ако и този път надеждите бъдат излъгани

 12. #12
  финансист 06 дек 2013, 11:22
   
  0
   
  0

  До капитанчето- N 10
  Капитанче, ти или си невменяем или си завършил в Симеоново.
  Когато се пресмята един бюджет на ведомство /без да навлизам в подробности как/ се има в предвид сумата за календарната година.
  Тази сума за военните училища се предоставя на МО ,а не на духовната семинария.Това го направи дедо ти аню./.т.е. след 2009г.Провери още колко средства са предоставени на воен.мед.академия и още колко за контингентите извън България.
  Дедото Аню/аз го наричам -големия капут,/Радев е малкия капут/,направи така,че има 3 нива за финансиране с изменението на закона./министерство,министерски съвет и народно събрание/.Та , тези 3 институции могат да си го местят,,онова,, от единия крачол в другия.Затова ти и още такива като теб трябва да завършите първо милиционерското училище в Пазарджик и после да пишете в форумите.

 13. #13
  mnbv 06 дек 2013, 13:48
   
  0
   
  0

  Този крадец радев, кога ще стане клиент на следствието?

 14. #14
  Boy-scout 7th Cavalry 06 дек 2013, 14:11
   
  0
   
  0

  Е как да стигат парите, като паразитната пенсионерска шайка на Аню Ньойски и зам.-гербераста и зам.-инспектор от Антантата Радев си живуркат необезпокоявани в МО и подчинените структури. Те се считат за пожизнено абонирани за експертните и началнически "цивилни" длъжности. Орешарски и Чобанов, като са такива големи финансисти, докога ще оставят кадровата армия да се гърчи за сметка на самозабравилите се пенсионери-анювисти? Освен това, тези нагляри ще продължат да си лаят, щом още не са в панделата, а си джиткат на свобода... Питаме, министъра и замовете що още не сезират прокуратуурата???

 15. #15
  Teraflop 06 дек 2013, 14:15
   
  0
   
  0

  Депутатите се карат и си говорят обидни неща един на друг,което е повече от срамно и непристойно.Военните само ги гледат и нищо не печелят от тези просташки спорове.Никой ли за тая армия няма да направи нещо?Повтарям,Армията е на България,а не на частна фирма, на г-на Плевнелиева.Къде се изпари държавническото мислене у нашите политици?Или такова въобще липсва?Както липсва и държавата.Не искам да съм в НАТО.Само на хартия.

 16. #16
  Паметлив 06 дек 2013, 14:42
   
  0
   
  0

  Алоооо -о Teraflop, ти къде живееш./В БГ или в Азия/

  Защото ако си в България ,ти не можеш да почустваш това което аз видях в Кербала.Видях какво сме ние -българите и какво са тези от НАТО.Поляци,американци и др.
  Пак гласувайте за ГЕРБ или някоя комуидална партия за да го разберете.
  Само Н.Цонев като министър направи проверка за това как БГ войник живее извън страната.
  Затова тези капути според т.нар. финансист:заслужават само лопата по главата./аню и компания

 17. #17
  Kirays 07 дек 2013, 08:08
   
  0
   
  0

  Съгласен съм с паметлив.
  Само Цонев направи нещо за армията.
  Не зная обаче този на снимката защо още не е в затвора?
  Някой да даде мнение.Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка