Приеха увеличение на парите за жените на военните. Поправката "Лаков" мина

Pan.bg 06 дек 2013 | 15:21 views (7164) commentaries(10)
img Поправката на Венци Лаков от АТАКА мина. Депутатите увеличиха помощите за децата с увреждания и съпрузите на военните
От Дневник


Семействата, които имат деца с увреждания, ще получават месечно обезщетение от 240 лв., решиха депутатите при гласуването на проектозакона за държавния бюджет за 2014 г. В момента тази помощ е 189 лева.

С друг текст от проектозакона беше решено съпрузите на военните да получават помощ в продължение ан не повече от 12 месеца от 340 лева. Сумата беше одобрена по предложение на "Атака". Правителството предвиждаше парите да са 270 лв. Венцислав Лаков от партията на Сидеров призова от парламентарната трибуна да се даде възможност на военния министър да не се срами пред съпрузите на военнослужещите с тази нищожна сума от 270 лв.

image
Това обезщетение се полага на съпрузите на преместени в други населени места военни, вследствие на което те са си загубили работата. Сумата ще могат да вземат и съпрузите, които са безработни, на заминалите на мисия зад граница военни.

Нямам нищо против военните и техните съпруги, но трябва да има принципи в този бюджет, релпикира решението депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова като припомни, че вече са одобрени текстове, свързани с държавните разходи за учебници и депутатите на са приели предложената от опозицията по-висока сума.

Депутати гласуваха още 240 млн. лв. за ваучери за храна. Сумата е с 40 млн. лв. повече от определената за тази година. Още в края на август лимитът за 2013 г. беше изчерпан. Първоначално правителството на ГЕРБ беше намалило от 180 на 160 млн. лв. това перо, но кабинетът "Орешарски" с актуализацията на бюджета увеличи сумата до общо 200 млн. лв. Минималната заплата на държавните служители на най-ниско ниво в йерархията ще бъде 360 лв. през 2014 г., прие Народното събрание. За служителите на МВР, ДАНС и военните минималният праг е 376 млн. лв.

image
Списание КРИЛЕ поздравява Венци Лаков за достойната му позиция
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 10

 1. #1
  123 06 дек 2013, 15:48
   
  0
   
  0

  Някакви помияри там определят съдбите на военните, които не могат да си защитят интересите и социалните нужди по никакъв начин. Военният е като крепостен селянин подвластен на прищевките на управляващите, които решават какво да му вземат за кой ли път, както беше при ГЕРБ.

 2. #2
  321 06 дек 2013, 18:28
   
  0
   
  0

  Снимката на тази пача няма ли да я махнете вече, поне да беше наистина хубава жена, а не тази сган връзкарска

 3. #3
  Teraflop 06 дек 2013, 18:28
   
  0
   
  0

  Срамно е,военните в България да са със заплата от 376 лева!Това може да е всичко друго,но не и НАТО-вска армия.За мен-структура.Не виждам НАТО-вски военен в страните,които са наистина в тази организация,па макар и архаична,да е със заплата от 170 евро.Това е АБСУРД!НАТО-вските държави са на светлинни години от нас.Управниците ни все повече забатачват България.За съжаление.

 4. #4
  Диммир 06 дек 2013, 20:38
   
  0
   
  0

  Надеждите за НАТО-вска армия все още остават само в мечтите. Макар да сме член на пакта службата и особено заплатата са си на нашето равнище. Може и нахално, даже нагло да се струва на някого, но възнаграждението е част от службата. Ако ще си получаваме заплата 170-180 евро, равняваща се на 376лв. защо не си останахме членове на Варшавския договор. Какво получихме от НАТО след приемането ни за пълноправен член? Отговора е само един - повече задължения и никакви привилегии! Казано по друг начин никакви ползи, нищо положително(поне осезаемо)! Примерите за колективната отбрана съм ги чувал, но от нея ние спечелихме само съкращенията на собствената армия! Станахме ли по-мобилни? Не! Станахме ли по-модерни? Не! Станахме ли по-добре заплатени? Не! Нещо в армията подобри ли се? Със сигурност НЕ! Само задълженията и изискванията станаха повече! Тогава защо влязохме в НАТО? Отговора не е ясен само на заблудените - защото без НАТО няма ЕС и защото ни управляваха хора мразещи(даже ненавиждащи) Русия.
  Положението ни сега е, като да станеш акционер в едно дружество, което всяка година е на печалба, но не ти изплаща дивиденти, а само ти иска пари за увеличаване на уставния капитал! Ето това е нашето членство в НАТО!!! Срамно, но отново е валидна поговорката - Хубава работа, ама българска!!!

 5. #5
  sudaev_1 06 дек 2013, 20:57
   
  0
   
  0

  Уфффффффф! Няма ли как да се разбере вече, че или жените в армията ще бъдат военнослужащи в съответния род войски и ще бъдат такива със съответните изисквания към тях или армията ще е както си му е реда-мъжете служат, а жените се занимават с техните си работи, най-просто казано! Не ме разбирайте погрешно! Но колко са жените, които действително са в строя, а не само в строя на сутрешен развод и после в канцеларията на топло? Това по повод снимката! А и ги гледам в 61-ва бригада-ами....нямам думи, да ме прощават! Криворазбрано равенство! А по повод поста на Диммир-прав е, та дрънка! Две дивизии хора не могат да се нарекат армия! То две военновременни дивизии ще имат дори повече хора и техника! Много народ има за затвора, ама надали ще стане в близките години!

 6. #6
  Диммир 06 дек 2013, 23:46
   
  0
   
  0

  За жените в армията имам едно... такова виждане:
  Жени в армията ДА, жени военнослужещи - твърдо НЕ! Нека малко да поясня. Мястото на жените не е в строя с оръжие, тяхното място е в канцеларията, в свързочния възел, в медицинския пункт, в склада и т.н. Те не са в състояние да издържат на физическите натоварвания на мъжете, а често и на психическите. По лабилни са! Лесно се разстройват и плачат. Доста по-страхливи са.
  За тези, които ще ми кажат, че всяко правило си има изключения ще им отговора, че само изключенията са за армията и строя, но ... в тези изключения няма нищо женско. Колко женско може да има в една жена която се набира на висилката, прави лицеви опори и повдига сандък 26кг. колкото мъжете? Те едва ли могат да се нарекат жени.
  Затова в нашата армия жените били най-красиви! Защото другите армии не си вземат украшения и манекенки, ами си вземат само такива които ще вършат работа!
  Положението ще се оправи тогава и само тогава, когато в нормативите по физическа подготовка в Наставлението по ФП и в Единния армейски тест изчезнат отделните колонки и таблици за мъже и жени! Другото решение е да измислят мъжки и женски варианти на АК, ПК, ПКТ, макарата с кабел, радиостанцията,сандъците с боеприпаси и т.н.

 7. #7
  Motostrelkovak 07 дек 2013, 10:38
   
  0
   
  0

  Никой военен не взима 370 лева,това е по някакъв друф критерий,редник без стаж започва със заплата от около 700 лева

 8. #8
  k-y-a 07 дек 2013, 11:32
   
  0
   
  0

  на вас жените като са в армията (Диммир) и ги защитавате щом е в армията и взема заплата като останалите редом с тях в строя на тактика и т.н. и не само да мрънкат има си и за канцелария но ако трябва всички жени в канцелария то няма толкова помещения

 9. #9
  onaia 07 дек 2013, 12:14
   
  0
   
  0

  Жените под пагон в армията наистина са само за канцелариите, в медицинските пунктове и прочие, но не и за истинската военна служба. В работата си те по нищо не се различават от това което работят и малкото останали цивилни служители с тази разлика, че те се възползват от ЗОВС, а цивилният служител върви по Кодекса на труда - с ниска заплата, много късно пенсиониране и т.н. Междувпрочем самите мъже военнослужещи, може би от чувство на кавалерство, изключват жените военнослужещи от трудностите.
 10. #10
  555 08 дек 2013, 13:09
   
  0
   
  0

  ако на жените под пагон мястото им е в канцелариите, то те не са за истинска военна служба и не би трябвало да се възползват от ЗОВС-а!Иначе доскоро армията беше бременна!А за кавалерите в армията - нека са такива извън службата, защото на работа всеки получава заплата и аванс!Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка