Найденов: Още един от поетите ангажименти към военнослужещите е изпълнен

Pan.bg 08 дек 2013 | 11:11 views (7239) commentaries(3)
img Министърът на отбраната Ангел Найденов: Още един от поетите ангажименти към военнослужещите е изпълнен
ВО НА МО


С приемането на текст в Закона за държавния бюджет за 2014 г., съгласно който обезщетението на безработните съпруги на военнослужещите ще бъде повишено от 270.00 лв. на 340.00 лв., се изпълнява още една от предприетите от ръководството на Министерството на отбраната мерки за възстановяването на отнети социални права на военните и цивилни служители. Още при встъпването си в длъжност министърът на отбраната Ангел Найденов посочи, че това е един от основните приоритети в дейността на Министерството на отбраната. На първата си работна среща с представители на ръководния състав на Федерацията на независимите синдикати от отбраната „Българска армия“ и Националния синдикат „Отбрана“, проведена на 21 юни 2013 г., министър Ангел Найденов посочи като първи стъпки в тази посока търсенето на възможност да се увеличи до размера на минималната работна заплата обезщетението на безработните съпруги на военнослужещи, които изпълняват задачи в мисии в чужбина, както и на тези, които са загубили работата си в резултат на преминаването на съпруга им-военнослужещ на работа в друг гарнизон. За тази цел Министерството на отбраната направи предложение до Министерството на финансите за промяна на Закона за държавния бюджет. Увеличаването на обезщетението на безработните съпруги залегна и в Законопроекта за изменение и допълнение на Закона на отбраната и въоръжените сили на Република България, внесен от Министерския съвет.
image

Министърът на отбраната коментира, че след приемането на първо четене на измененията в Кодекса за социално осигуряване, свързани с отмяната на въведената възраст за придобиване право на пенсия от 52 години за младшите и 54г. за старшите и висшите офицерски звания, и съответно 42-44 години за летателния състав, екипажите на подводници, парашутисти и водолази, при 27 години осигурителен стаж, повишаването на размера на обезщетението на безработните съпруги е още един от изпълнените ангажименти към военнослужещите.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  16 08 дек 2013, 18:29
   
  0
   
  0

  БРАВО-голямо

 2. #2
  АНОНИМЕН 09 дек 2013, 16:31
   
  0
   
  0

  Искам да попитам за майките с деца на който баща са на мисии няма ли да има някакво възнаграждение,защо само на безработните

 3. #3
  1123 10 дек 2013, 21:44
   
  0
   
  0

  за майките с деца от бащи на мисии- да търсят възнаграждение от бащите, които са на мисии.Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка