Аню: Найденов не знае пословицата "Скромността краси човека". Бюджетът на МО е със 110 млн.лв. по-малък от 2013 г.

Pan.bg 09 дек 2013 | 23:14 views (5267) commentaries(22)
img Бившият министър на отбраната Аню Ангелов отново написа мнение в личния си профил във Фейсбук.

"Скромността краси човека" е пословица, която всички знаем. но не я знае министърът на отбраната.
Да се хвалиш, че си изпълнил обещанието си да повишиш обезщетението по чл.230 и 231 на ЗОВС, когато не си успял да убедиш колегите си да го включат в законопроекта за бюджета(виж стенограмата от съответното заседание на МС), когато дори не си присъствал на заседанието на комисията за социална политика, която го отхвърли на второ четене, когато не си присъствал в пленарна зала при обсъждането на бюджета, за да го защитиш, е чиста проба арогантност.
Истината е следната.
Група народни представители от ГЕРБ внася своето предложение за повишаване на обезщетението. Един ден по-късно депутатът от Атака Лаков внася същото предложение. Два дни по-късно това правят група депутати от БСП и ДПС. Най-интересното е, че на заседанието на комисията под председателството на Корнелия Нинова и с мнозинство от БСП и ДПС се отхвърля това предложение. Едва в пленарна зала след дискусия, при отсъствие на министъра на отбраната и с "благосклонното" съгласие на министъра на финансите, предложението е прието. Всеки може да си направи изводите, но все пак това беше единственото предложение на ПГ на ГЕРБ по бюджета за отбрана, което беше прието в пленарна зала. Заради отхвърлянето на другите предложения на ГЕРБ, министърът на отбраната в бъдеще трябва да внимава в своите популистски обещания, защото бюджетът за отбрана за 2014 е със 110 млн. по-малък от този за 2013. От тях 60 млн е номинално намаление, а други 50 млн. ще може да получи "евентуално" през месеците октомври-ноември 2014, за да форсират пак т.н. "коледни" харчове за щяло и нещяло.


Бележка редакцията - дали пък "коледните харчове" не са бонусите", "щяло и нещяло" - армията... Остава загадка.

imageimage
Поредни искри прехвърчаха между Ангел Найденов и Аню Ангелов
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 22

 1. #1
  Али 09 дек 2013, 23:24
   
  0
   
  0

  ТРИ КРТЕНА СИ МЕРЯТ ТЪПОМЕРИТЕ.

 2. #2
  SUH 09 дек 2013, 23:32
   
  0
   
  0

  Е няма толкова безочлив тъпанар

 3. #3
  моuntain ranger 10 дек 2013, 00:42
   
  0
   
  0

  Няма съмнение, че Аню Ньойски е мазохист и извратен тип, обича да го псуват и да му се канят! Като че ли е дошло времето за заплюване и ритници за този гьон сурат. Но и министър Найденов си е виновен. Досега нито едно обвинение срещу ньойското безродно говедо. Никакво разчистване на терена, окендзан здраво от Аню Ньойски и ПП ГРОБ в МО.В министерството си я карат без Аню по анювски. 74 незаконно назначени анювисти и герберасти продължават вече половин година да си кютат и да саботират процесите в МО.Някой ще отговаря за това предателство пред избирателите!

 4. #4
  Master Spy 10 дек 2013, 07:30
   
  0
   
  0

  Прав е № 3.
  Найденов се направи на голям хуманист, даже се хвали колко малко хора вече не са на работа в МО. Нищо, че Аню Ньойски го обвини в лов на вещици, чистки и т.н. Поне да ги беше направил, та да има основание опозицията за основателна критика. Министърът трябва да разбере, че на практика работи с кадрите, назначени от Аню, и повсеместно цари сриване на усилията. Десетки си ходеха на протестите и то в работно време, заявявайки ясна подкрепа към ГЕРБ, т.е. тези, които са ги назначили. Когато Ангел Найденов разбере грешното си разбиране, тези същите ще му се изсмеят за наивността и нерешителността.

 5. #5
  по-паметлив 10 дек 2013, 09:47
   
  0
   
  0

  Прочетох на колегите всички коментари.
  Познаваме Аню-педала както и А.Найденов-морския.
  Добър моряк ,но не става за капитан.
  Само и единствено Николай Цонев може да разрине авгиевите обори и завре на кучето в задника анюфците от министерството.

 6. #6
  наблюдател 10 дек 2013, 10:00
   
  0
   
  0

  Най-наглия и най-нескромния тип - Аню Запрянов Ангелов - НЬОЙСКИ, тръгнал да говори за скромност... докъде стигнахме... Но какво да се прави, професионалния политически ренегат ще продължава да се хили с лилавата си усмивка... И има защо - всичките му верни хора са си в МО и подчинените структури, ходят по протести, снасят му всичко и продължават да саботират процесите. Такива съвети дават на министъра, че няма как да не го набутат и него в блатото... А и самият Аню Ньойски е щастливи и доволен - след шест месеца управление на новата власт - нито едно обвинение!?! Рахат олсун ага ефенди! Продължавай да се хилиш!!!

 7. #7
  dfghjk 10 дек 2013, 10:53
   
  0
   
  0

  Съгласен съм с номер 3 и 6. Министър Найденов не разбра, че битката за връщане във власта на ГЕРБ е на живот или смърт друг път за тях няма. Неговата толерантност може да донесе още беди на армията.

 8. #8
  2K11 10 дек 2013, 11:06
   
  0
   
  0

  Ех симпатяги, Бюджет-2014 вече е окончателно приет и се оказах прав, като преди време споменах, че министърът на отбраната е един НЕЗАВИСИМ човек т.е., че от него нищо не зависи. Морякът-министър не е водил кораби на море въпреки, че бил завършил "Корабоводене", по-скоро е водил МЛП, ППР, НК и др.
  Основните творци на този бюджет са СерГейчо, "Павел" Местан-ов и да не забравя д-р Аамет Доан. Нали видяхте просълзените очички на богослова Данчо-Ментата, този Велик Финансист на Прехода и онова очилато охлювче, финансовото министърче, дето само не скочи да му целуне ръка от трибуната на НС, при окончателното приемане на бюджета. Сега плюете АНЮ, ама след година-две да не започнете да плюете и АНГЕЛ. Тези сладури от експертната коалиция БСП-ДПС, дойдоха в управлението на страната, благодарение на ПАРИТЕ на богатите олигарси и ГЛАСОВЕТЕ на бедните хора. В Армията не съм чувал и виждал нито олигарси, нито бедни, така че тези от коалицията нямат какво да се отчитат тук, те имат да се отчитат пред тези с парите и гласовете. Избори идват все пак...,така че минус 100 милиона, са си минус 100 милиона. Бъдете здрави и плюйте умерено по бивши министри на отбраната, след АНЮ и АНГЕЛ ще има и други, не си изтощавайте прекомерно жлезите с вътрешна секреция!!!

 9. #9
  123 10 дек 2013, 11:12
   
  0
   
  0

  2K11, подкрепям те напълно.

 10. #10
  Мислител 10 дек 2013, 12:32
   
  0
   
  0

  Е това ни е проблемът на нас Българите и на военните в частност! Прочетете си още веднъж коментарите и разберете какво пишете! Всички проблеми и тяхното решение според вас се основават на някаква персона - политическо лице, поставено за министър! Мъдро се отбелязва, че зад този или онзи стоели някакви интереси (както е модерно да се пише в днешно време "на олигарси"). Ами вие не сте ли чели някоя и друга книга освен УВС? Че партиите сами по себе си изразяват интересите на ЧАСТ от обществото, а не на ЦЯЛОТО?! Освен това ВСЯКА партия не може да функционира без финансиране от някакви "побратимени" бизнес-кръгове (Доган, най-откровеният български политик, ги нарече "обръчи", а останалите партии побързаха да се разграничат - това не важало за тях - ха-ха!) Така че който ти говори за морал и прозрачност, те пързаля! И Путин, и Обама, и Борисов, и Станишев - няма никаква разлика, зад тях стоят само и единствено бизнес интереси, ако някои от тях съвпадат с националните - добре дошло! Но вашата грешка е по-дълбока. Според повечето от вас проблемите на армията се дължат само на това, че еди-кой-си бил "недостоен", "предател", "подлога". Виж, ако някй ден дойде ДОСТОЙНИЯТ, той ще оправи всичко, ТОЙ ще накара другите да уважават военните (не, не вие, ТОЙ ще свърши вместо вас тази работа)! При това преценката се прави не на базата на това дали е натискал генералите да изготвят "План за РАЗВИТИЕ (каква ирония!) на Българската армия в периода до.." с най-много съкращения на състава и сваляне на техника, дали е въртял сделчици за доставка на Пилатуси, Кугари, Спартани, машини за ламарина и пр. Не, вашата преценка се базира само на това, дали е "уредил", "издействал" някой процент увеличение на заплатата! С това свършваме! Е, докато разсъждавате така, ще ви работят както си искат! При всеки нов министър разсополивени ще пишете "Е, този МИСЛИ за БА, той е служил (във ВМС, в Капичанската кавалерия и пр.), той ще повиши престижността на войнската професия", а накрая на мандата му ще храчите "Поредният ПРЕДАТЕЛ, нагуши се, затвор, разстрел, да пукне!"

 11. #11
  Нено Киров 10 дек 2013, 13:24
   
  0
   
  0

  До мислител
  Господине,републиката се управлява с институции.
  /министерства, агенции и прочие/.
  все някой трябва да е министър.
  Проблема е,че офицерите/висшите:генералите и старшите са продажници.
  Ако някой офицер не е съгласен ,то да си подаде оставката.
  Това е демокрацията.
  Напиши ми името на някой генерал подал оставка след 1995г..
  Познавам обаче достойни старши офицери след 90-те год./91-96г./
  Другото си е демагогия.
  Дотогава винаги ще има такива предатели като Аню, Валентин Радев и компания.

 12. #12
  Та дрънка 10 дек 2013, 13:38
   
  0
   
  0

  Хлебарчето Цонев не разчисти нито грам ,нито от червените,нито от сините боклуци,а още по-малко от царедворските боклуци.Раздава пари защото искаше да купи армията за следващите избори,но ...ньц!Иначе си е нагла мутра още откакто есе е"преквалифицирал" от строеви на тиловашки офицер.И тоя е соросоид та дрънка.

 13. #13
  Слави 10 дек 2013, 14:27
   
  0
   
  0

  Найденов...., защо остави на служба, а и взе на възлови позиции гАньовските мекерета? Ако беше изчистил гАньовските обори щяха да ти извадят факти за престъпленията му и сега тпй и кРадев щяха да са в пандиза.

 14. #14
  Оги 10 дек 2013, 14:31
   
  0
   
  0

  Найденов е министъра, който така да се каже "прееба" военнослужещите най-яко! Какво направи?! От както е министър, разтяга само локуми и това е! Е запуши малко устите на военните, като им даде някоя друга премийка да си покрият някои нужди и даде помощ на жените на военните...и това е! А че реже 110 000 000 лв, няма проблем...айде сега стачкувайте,подкрепете студентите, защото без тия пари тая професия е на умирачка!

 15. #15
  мюслител 10 дек 2013, 14:37
   
  0
   
  0

  Ало,мислител никой не отрича,че назначените министри са политически представетели на дадена политическа партия.Въпросът е какво ,прави този министър с повереното му ведомство и как отстоява техните права,никой от досегашните министри не е вил ангел, но такава подлога , подмазвач и предател, като ,аню ангелов/нарочно му пиша името с малки букви/БА не познава от трета Българска държава насам

 16. #16
  Мислител 10 дек 2013, 14:56
   
  0
   
  0

  Защо не може да схванете какво пиша? Ами много просто - защото овчата психика е дълбоко попила, тя не допуска друг начин на мислене! Министърът се схваща като богуподобна фигура - от него зависи всичко! Ние сме просто едни пасивни наблюдатели, които можем само да се молим - ако той благоволи - ще ни даде някой лев, ако не - само ще плюем по форумите! А най ме искефи един коментар, когато се гневях за Цоневите гуши: "Ами все някой трябва да ги взима комисионните, то да управляваш не значи само да те плюят, има си и някои компенсации.."! Те това е! "Някой трябва да ни отстоява правата!" Този начин на мислене счита за нормално това, Цонев да кацне в Босна, да се срещне с контингента и да си замине, оставяйки смаяни не само местния министър на отбраната, но и генералът, команващ операцията! Че как иначе - онзи е някакъв си там генерал, а Цонев е МИНИСТЪР, значи нещо много по-висше от генерал! И от там остава само една малка крачка до това, че генералите са нещо дребно и незначително, а МИНИСТЪРЪТ - и баща, и майка! Та затова ще се кланяме на някакъв си хлебар или директор на Пернишкия театър "да ни отстоява правата"! Хайде да го обясня разбираемо и за "завършилите ковачницата" - националната сигурност е процес, който не може да зависи от моментното хрумване на дадена партия, нейния лидер или избраният от него за министър - тя изисква дългосрояно планиране за десетилетия, така, че всеки военнослужещ да си знае до кога ще служи, с каква заплата, как ще се развие! Та за такива неща пишете, за такива въпроси се гневете, а не затова дали новият министър е уволнил всички хора, назначени от предишния, или не!

 17. #17
  Bul Military History 10 дек 2013, 15:43
   
  0
   
  0

  Понеже тук започнаха да се развиват яко философски тези за оневиняването на най-мразеният министър на отбраната, нека им припомним, че Аню Ньойски беше министър с власт на султан, която сам си разписа чрез ЗОВСРБ. По мръснишки номера няма равен на себе си и е несравним нито с миналите, нито с бъдещите министри! Затова, да си припомним някои факти:
  Аню Запрянов Ангелов-НЬОЙСКИ
  Делегат на 14 к-с на БКП и член на ОК на БКП в Стара Загора. При Иван Костов и Велизар Шаламанов изпратен за военен аташе – „Мисия Лондон”. При царистите директор на дирекция в МО. Уволнен от Свинаров и Колев заради безумния план за въвеждане на интегрирано МО. През 2005 г. водач на листата в Младост на измислената от Александър Томов (Сашко Апашко) партия „Коалиция на розата”. Работил едновременно и паралелно за ДПС, СДС, Тройната коалиция и ГЕРБ. Министър на отбраната на ПП ГРОБ, довел армията ни до втори ньойски диктат. Отговорен за уволненията на стотици цивилни експерти и хиляди кадрови военнослужещи. Довел системата за отбрана до невъзможност за защита на националната територия. Отговорен за труповете на Петолъчката и в Бисер, както и за ощетяването на държавата в големи размери при сключването на сделката за поддръжката на Спартан-ите. Ликвидатор на подводния флот и на ракетно-катерната брегова защита. Довел ВВС, ПВО и РТВ до изнемогване и престъпно критично състояние. Почетен член на СОСЗР, председател на ЦИНС, свързан със СОРА и „Джордж Маршал”, почетен член на АЗКОН, вдъхновител и организатор на всички тези предателски съюзчета, отговорни за разгрома на БА. Прокълнат от семействата на хиляди българи, свързани с армията. Вече се чуват призиви да бъде заплюван навсякъде, където се появи на публично място... Напоследък се коментира дали са баджанаци с Христо Бисеров...

 18. #18
  Десант007 10 дек 2013, 16:16
   
  0
   
  0

  Като ви чета коментарите ме е срам че някой от вас са колеги. Как не ви е срам да говорите. Министър Ангелов изпълни всеки ангажимент който е поел преди изборите, дори и без нужната подкрепа. Бонуса малък, увеличението малко, какво ще си купим с тези пари... ами като е какво ще си купите и са ви малко явно можете и без тях, що не вземете да ги дарявате някъде тея пари, има много хора които се нуждаят от тях. Как може да нямате капчица солидарност, нямате ли жени, деца и роднини които не чакат на държавната хранилка за да знаете как се изработват парите реално. Щото в частния сектор за седене заплата не се взима, и на думите "занеси тоя сандък в парка" не се отговаря "ама защо аз", как защо ти, защото за това ти се плаща. Много, много сте разхайтени, свикнали на всякакви облаги от държавата ама не сте видели дебелия край за да оцените какво се прави за вас.
  Някой от вас са олицетворение на това защо България си отива. Точно заради такива като вас, дребнави, завистливи, вечно онеправдани, гледащи постоянно в канчето я на сержанта, я на офицера, я на някой в министерството. И нямащи нито капка солидарност и чувство за съпричастност, ето за това хората не харесват армията си, защото е пълна с най-обикновени доячи банкоматчици. Не очаквайте солидарност и от другите. Само гледайте пак да не дойде Аню генерало щото като ви набара поредната му реформа ще се молите като кучета на бариерата, а няма да плашите гаргите че ще си хвърляте рапортите, щото аз от 10 години все гледам едни и същи и хора дето напускат ама като чуят за съкращения и се изпускат в гащите.Така че ценете и не отричайте това което се прави за вас, щото навънка и за сметопочистването няма да ви вземат.

 19. #19
  dinamitGT 10 дек 2013, 18:56
   
  0
   
  0

  При министър Найденов търговските дружества които бяха сериозно печеливши са в пълен срив в момента.Там обърка конците,те можеха да са му от полза на каузата на МО.Дали това е от некадърност или пак се започнаха кражбите е без значение.Също така и това че го "натиснаха" за рокадите там.

 20. #20
  Венелин Христов 10 дек 2013, 19:29
   
  0
   
  0

  Чета коментираното и си мисля:
  защо 99% сте анонимни?
  Ето от № 12/та хлебарчето/.Плюе срещу Цонев.
  Напиши си името,кажи какво лошо си видялот него и добро от някой друг.
  Аз съм бил в строя и съм видял 6 министъра.
  Ето,сега съм написъл,че никой министър освен Цонев след 90-те години не е направил повече за армията./Бил е министър 1г. и 3месеца/
  По какъв начин да съдим А.Ангелов.
  Ако имате доказателства има прокуратура,съд и т.н.
  Има приемна на МО подайте ги.Какво страхливци ли сте?Застанете с името си.
  Иначе другото си е празнодумие

 21. #21
  ХМ 10 дек 2013, 21:00
   
  0
   
  0

  Десант, ти да не си Ганю Гангелов или някой от подлогите му,какви обещания е изпълнил,какви бонуси, какви 5 лева,ти явно в някой друга армия служиш,единственият ангажимент, който изпълни е да съсипе БА и да си напълне дебелата гуша.Няма по гнусен и продажен,човек от него,срам ме е че бил Български офицер.

 22. #22
  vesmin 13 дек 2013, 12:33
   
  0
   
  0

  Тоя Аню много прилича на талибан, няма нищо общо с европеидната раса.Като му видя лилавите венци и ми се повраща. Тоя безумец Борисов как можа да го назначи за министър? После, защо Британците не ни допускат ми като са видели Аню са си казали тия Българи са като мангали. Внимавайте кой каде изпращате външността е много важна-,,По дрехите посрещат, по акъла изпращат.Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка