С малко над 5 процента ще нараснат възнагражденията във Въоръжените сили

Pan.bg 16 дек 2013 | 17:17 views (9446) commentaries(37)
img Преподреждаме т.нар. подреденото министерство, отговори Ангел Найденов на изявленията на предишните управляващи в отчета си за изминалите шест месеца.

Спирдон Спирдонов-otbrana.com

Приетият от Народното събрание бюджет на МО за следващата година не позволява увеличаване на основните заплати на военнослужещите. Ние обаче, отговори на въпрос на Отбрана.com министърът на отбраната Ангел Найденов актуализираме действащите наредби в министерството, които не изискват законодателни промени. Така, уточни той, увеличаваме допълнителните плащания за специфични условия на труд и служба в МО и съответно във Въоръжените сили. Изчислено, това, което ще се прилага в рамките на 2014 г., ще донесе малко над 5 процента увеличение на възнагражденията в системата на МО и Въоръжените сили.

Преодоляхме отрицателните ефекти от предишното управление и утвърждаваме политика, която да носи нашия почерк. Това е най-кратката оценка на министъра на отбраната в отчета му за първите шест месеца от неговото управление, който той направи днес на специална пресконференция. Преподреждаме т.нар. подреденото министерство, отговори Ангел Найденов на изявленията на предишните управляващи. Преодоляна е и негативната тенденция в развитието на МО и Въоръжените сили. Създадена е не само добра атмосфера в армията, но и условия за възстановяване на годността на техниката и въоръжението. Десет са стъпките на ръководството на МО, които водят да повишаване социалния статус на военнослужещите и цивилните служители. През 2014 г. в тази насока ще бъдат отделени 75 млн.лв. През следващата година очакваме по линия на Комитета за инвестиции на НАТО 71 млн. Нашият членски внос, допълни министърът, е 6 млн.лв.

Стратегическият преглед на структурите на Въоръжените сили ще започне от началото на януари, за да приключи до 30 юни. Той се налага от необходимостта от оценка на резултатите от реализацията на Плана за развитието на Въоръжените сили, чийто срок за изпълнение е 2014 г. На второ място ще се анализират способностите на Въоръжените сили. И трето – налага се оценка на използваните ресурси дали носят ново качество за министерството и армията. Началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов ще ръководи работната група по стратегическия преглед под контрола на заместник-министъра на отбраната Иван Иванов.

Нов план за развитие на Въоръжените сили трябва да роди стратегическият преглед. Той ще бъде с продължителност на реализация между 4-6 години, каза министърът. Ангел Найденов отрече приказките, че целта на този план е механично съкращаване на личен състав, въоръжение и техника.
image
През 2014 г. МО има намерение да предложи промени в Закона за резерва на Въоръжените сили, Закона за Военната полиция и Закона за военноинвалидите и военнопострадалите. По-сериозните промени в Закона за отбраната и Въоръжените сили може да се очакват през втората половина на годината. Министърът потвърди позицията си за два закона – един за отбраната и един за Въоръжените сили.

405 военнослужещи ще имаме в Афганистан в началото на следващата година. От средата на годината те ще станат 390, за да приключим участието си в мисията ИСАФ в края на 2014 г.

Правят се усилия за ефективно използване на съвместните българо-американски съоръжения в полигон „Ново село”. От 4 до 6 декември у нас са били близо 40 представители на военните командвания на САЩ в Африка и Европа и 9 на Либийските въоръжени сили, на тяхното министерство и правителство. Уточнявани са въпросите по обучението на либийски военнослужещи у нас. Процесът на договаряне не е приключил. Министърът държи да има отделно двустранно споразумение с Либия, което да бъде ратифицирано от Народното събрание. Възможно е първаета група от 250-300 либийци да дойде през есента на следващата година. Става дума за обучение на до 5000 военнослужещи.

Критична от гледна точка на необходимостта да се вземе решение за модернизация на изтребителната ни авиация е 2014 г., смята министърът. Става дума за посоката. Предстои да се подготви предложение до правителството. Въпросът е отиваме ли към модернизация на наличните МиГ-29, като само по отношение на авиониката ще са необходими 160 млн.лв., или ще стартираме процедурата за придобиване на нов тип боен самолет в рамките на целево финансиране за 700 млн.лв.. Става дума за 8 плюс една машина, нови или втора ръка, което ще бъде само началото на модернизацията на изтребителната авиация, посочи началникът на отбраната генерал Симеонов. Не можем да си позволим, бе категоричен министър Найденов, едновременно да реализираме пълната модернизация на МиГ-29, да изразходваме средства за поддържане на тяхната летателна годност и да отидем на варианта за придобиване на нов тип боен самолет.

През 2014 г. приватизация очаква „Военно издателство” ЕООД и обособени части от Интендантско обслужване, стана ясно на пресконференцията. Що се отнася до вечния въпрос за военните пенсионери, които работят в МО, Ангел Найденов каза, че при освобождаване на места не назначава такива. Заместник-министър Иванов посочи, че законът не позволява дискриминация на военните пенсионери при явяване на конкурс за заемане на определена длъжност.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 37

 1. #1
  333 16 дек 2013, 18:08
   
  0
   
  0

  Министъра може да не назначава такива(военни пенсионери),но командира-НАЗНАЧАВА!

 2. #2
  442 16 дек 2013, 18:18
   
  0
   
  0

  Военните пенсионери в МО и ВФ и алчните "летци" на нелетателни длъжности изсмукват кръвчицата на системата!

 3. #3
  445 16 дек 2013, 18:44
   
  0
   
  0

  Естествено,че конкурсът е направен за съответния бивш военнен , който трябва да се назначи!Да не сме слепи,бе г-н зам министър Иванов

 4. #4
  бай Иван 16 дек 2013, 18:45
   
  0
   
  0

  законът не позволява дискриминация на военните пенсионери,да ама само когато няма други кандидати за това място!

 5. #5
  Оги 16 дек 2013, 19:28
   
  0
   
  0

  Какво прави тоя министър бе?! Подхвърля по 20-30 лв на военнослужещите и си мисли , че много голям! Поредния популист...и то много голям...ще се стигне до там , че накрая няма да има никакво превъоръжаване и модернизация и просто господа военнослужещи, няма да имаме нужда от вас!

 6. #6
  Ум Белия Делфин 16 дек 2013, 19:29
   
  0
   
  0

  80- те години. СССР. Среща на пионери с последният жив човек виждал и разговарял с Ленин.Той разказва:
  - Какво да ви кажа, деца...Революция , речи.Стоя аз аз гладен и премръзнал на един митинг- и като слезна от трибуната Ленин мина точно покрай мен."Чичко Ленин, дай рубла да си купя нещо за ядене" викам му аз.А той"Разкарай се бе ,келеш!"А очите му -ЕХ!Пълни с доброта....

  Та така сега- съкращенията няма да са механични.А с чувство на ренесансов хуманизъм и вяра в човека...

 7. #7
  мазния дебел 16 дек 2013, 20:07
   
  0
   
  0

  Хуубави коментари! Браво!Радвам се , че служа с вас колеги! БРАВО!!!

 8. #8
  69 16 дек 2013, 20:42
   
  0
   
  0

  Ей, стига с тия военни пенсионери. Де да земат да ви назначат по едно младо Ленче (не като онуй дето беше на правната дирекция, ами по-младо), че то кат земи да ги разбира и акъл да ви дава, тогава ще видим какъв ще го забръсните. То вече такива резултати има - вижте наследството на оня хасковски циганин.
  Симеонов като продължи "рИФормата" ще видите какви летателни ще се раздават. На щяло и нещяло да лети, на всичкото летателен състав. Та тия малко над 5 процента увеличение ще са само за тях, а ще ги вземат от вас. То не се знае дали ще има нов-стар фърчиплан и дали ще се опраят онези 29 ки, но летателни ще има.
  Както сметнете за необходимо така продължавайте, ама нещата е крайно време да се сложат по местата.

 9. #9
  Симеон II 16 дек 2013, 20:53
   
  0
   
  0

  Заместник-министър Иванов посочи, че законът не позволява дискриминация на военните пенсионери при явяване на конкурс за заемане на определена длъжност(Пример за това съм аз като зам.министър).

 10. #10
  RAVIA 16 дек 2013, 20:56
   
  0
   
  0

  Стига сте ревали бе, как не вие срам! Извън армията хората взимат в пъти по-малко от нас! Да не говорим за нашите родители-пенсионерите! Ако вие с 1000 до 1500 лв. заплата се оплаквате и само ревете като малки бебета за пари и още и още, как живеят хората с 140 лв на месец? Бъдете БЛАГОДАРНИ, че имате работа и се гордейте, че служите в Българската армия(колкото и малка и нещастна да е останала)! Този бил такъв, онзи бил онакъв, защо не видите първо себе си(както пише Библията: перефразирам.. "Първо извади гредата от собственото си око и тогава треската с чуждото" Нека всеки от нас прави максимално възможното за да се променят нещата към по-добро. Зарадвайте се бе хора, все пак Рождество Христово на е на прага ни! Най-светлия християнски празник е! Честито Рождество Христово!

 11. #11
  Симеонов 16 дек 2013, 21:26
   
  0
   
  0

  ПОПУЛИЗЪМ БЕЗ ГРАНИЦИ.
  заМАИН ЧОВЕЧЕЦ, ОЙТО Е БЛЕДО КОПИЕ НА ЦОНЕВ.
  АМИ ТО ПРИ 20 г. СПАНЬЕ У ПАРЛАМЕНТО КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ ДА ИМА И МИСЪЛ ЛИ.
  ЗАТОВА СЪВЕТНИЦИТЕ МУ СЕ ВОЗЯТ В НОВОЗАКУПЕНИ ЛИМУЗИНИ ЗА МИНИСТРИ И СА НАЗНАЧИЛИ ЛЮОВНИЦИ И РОДА ДО ДЕВЕТО КОЛЕНО.
  КРАДЕМ ЗАЩОТО СМЕ КОМУНИСТИ И ПРЕСТПНИЦИ.

 12. #12
  моuntain ranger 16 дек 2013, 21:35
   
  0
   
  0

  "Заместник-министър Иванов посочи, че законът не позволява дискриминация на военните пенсионери при явяване на конкурс за заемане на определена длъжност."
  Г-н зам.-министер Иванов, ние може да не сме най-интелигентните, на не сме и най-простите! Когато се уволняват доказани цивилни експерти с необходимото образование и квалификация и след това на тяхно място назначавате пенсионерите на Аню Ньойски, това какво е? Дискриминация или мерзост???? Колеги, Вие какво мислите по тази въпрос? Безценните кадри на Аню Ньойски - всички до един пенсионери по пределна възраст, получили по 20 заплати за да се разкарат по родните си села, сега се правят на "цивилни" експерти, а децата на България, нашите деца се чудят в коя държава да емигрират... това ли е социалната справедливост? Г-н Станишев, г-н Орешарски, Вие какво мислите по този въпрос????

 13. #13
  коледа 16 дек 2013, 22:44
   
  0
   
  0

  Браво RAVIA!
  Поздравления за точният коментар.Подкрепям те за написаното.Никакво достойнство и чувство за чест нямат тези мрънчовци.Някои от тях са и офицери.СРАМ!Такъв ли пример те дават на подчинените си?!Само за пари мислят.А заплатите за българските условия съвсем не са зле!

 14. #14
  anti 16 дек 2013, 22:55
   
  0
   
  0

  Браво RAVIA!
  Поздравления за точният коментар.Подкрепям те за написаното.Никакво достойнство и чувство за чест нямат тези мрънчовци.Някои от тях са и офицери.СРАМ!Такъв ли пример те дават на подчинените си?!Само за пари мислят.А заплатите за българските условия съвсем не са зле!

  И аз подкрепям! Намерете си работа чрез Jobs.bg (ако успеете) и ще видите колко ще ви плащат!

 15. #15
  КЪМ RAVIA 16 дек 2013, 23:03
   
  0
   
  0

  Стига сте ревали бе, как не ви е срам. Службата в армията е въпрос на чест. Ще служим за родината без пари ако трябва!(И без това от пет години заплатата ви само намалява).
  Какво ви пука, че по пътищата на България вървят предимно автомобили, които дори и не можете да помислите някога да си купите. Какво като хората, които имат право: да имат фирми (вие нямате), или да участват в политически партии (вие нямате), или да развиват какъвто и да е бизнес (вие нямате) и да имат правото да участват за европейски проекти (вие нямате), като ПРАВЯТ ПАРИ (вие нямате).
  Но не се отчайвайте ЧЕСТТА Е ЗА ВАС и затова не ревете като малки бебета, а се ГОРДЕЙТЕ, че ще ви сравняват с пенсионерите и другите хора в държавата, които са на социални помощи,в крайна сметка след като не сте си ЗАСЛУЖИЛИ УВАЖЕНИЕТО не роптайте, че ще вървите с ПРОТЕГНАТА НАПРЕД ДЛАН. Какво като се обучавате да пазите държавата и някои от вас загиват в интерес на родината, в крайна сметка ИЗБОРА СИ Е ВАШ. Първо трябва да извадим гредата от себе си, но май продажниците на държавата (заслужаващи да представят шоу по стадионите) не са ни я набутали в окото, а малко по-ИЗ ОТЗАД.
  ВЪРНЕТЕ ОПТИМИЗМА!!!(в Карлуково е пълно с оптимисти)ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!!!

 16. #16
  RAVIA 16 дек 2013, 23:13
   
  0
   
  0

  Ето пак, кажа нещо против "демократите", нещо различно от мантрите по форумите и хайде лепват ми етикет "комунист", е не познахте, не съм комунист... Радвам се, че има хора които имат фирми и имат повече пари от мен, защото тези фирми имат работници ...не всички могат да имат фирми, дори и да имат право за това. какво ви пречи да напуснете армията и да имате всички права, които сега са ни орязани и да "правите пари"? Щом си в армията, трябва да си наясно с условията тук, нали? Не зная дали сте забелязали, но в живота е така едни са бизнесмени(имат повече пари), други са учители, трети са лекари и т.н. и няма равни, просто защото всеки човек е уникален, с различни способности, възможности, общност и пр. мдааа живота е различен за хората. Не може всички да имат много пари и да карат джипове, това е положението :) Получихме бонуси, изплатиха парите от чековите книжки, посрещнете си празниците с близките и благодарете за ценните неща в живота.

 17. #17
  BRAVIA 16 дек 2013, 23:15
   
  0
   
  0

  Браво RAVIA чудесен коментар! Сподели мислите ми на глас. Разбира се че не взимаме толкова, колкото трябва и сравнено с колегите ни от другите членки на НАТО взимаме нищожно малко, но това е реалността в България и ние трябва да я приемем. Не може другите професии да взимат по 500-700 лв максимум и да си мислят че взимат много, родителите ни да мизерстват с малки пенсии въпреки че са работили и работят цял живот и повече, и ние да се оплакваме с що годе сносни заплати за нашия стандарт. И от такива мрънкалници като някои тук дето само смятат пенсията въпреки че имат още 20 год. до нея се стигна до абсурда всеки да смята на армията парите. Що не го правят в щатите или други армии. Тук всеки взе да разбира от отбрана! Аман от оплаквания вече.

 18. #18
  ZA RAVIA i DRUGITE 16 дек 2013, 23:37
   
  0
   
  0

  Ами не мога да приема, че след 5 години военно училище и над 20 години отдадени в служба за родината (над четвърт век) и то не на бюро, а в строя и в определени моменти с много висок риск за живота ми и после ще ми казват, че трябва да съм бил доволен на социалните помощи, че не съм си получавал парите заслужено, че съм бил "прост", след като не съм избягал от армията за да си направя фирма и било едва ли не нормално да прося за увеличение(за компенсиране на 5 годишната инфлация) на заплатата си.
  Ние, в по-голямата ни част сме си заслужили да получим уважението от народа в тази държава и ако някой не го разбира да дойде да ни смени и да върви с наведена глава ако може.

 19. #19
  коледа 16 дек 2013, 23:38
   
  0
   
  0

  Моите уважения и подкрепа RAVI! Радвам се ,че има и такива хора в българската армия. Не всичко е загубено и е предпоставка за добро бъдеще щом има такива като теб!
  Благодаря и на теб BRAVIA!
  Пишете по често в същият дух!Не всичко е пари на този свят.Който мисли ,че заслужава повече пари от това,което му е определено нищо не го задържа в редиците на българската армия.Може да опита късмета си извън нейните ограничения,които уж му пречат да се изяви колко много пари може да спечели.

 20. #20
  Главен редник на БА 16 дек 2013, 23:48
   
  0
   
  0

  Че кой министър не си мечтае за армия(а и държава!), пълна със "смирени главици"???

 21. #21
  моuntain ranger 16 дек 2013, 23:58
   
  0
   
  0

  Аман от анювисти и герберасти манипулатори- RAVIA, анти, коледа, BRAVIA...Аню Ньойски и пенсионерската приятелска групировка, спрете да пишете! Засилвате омразата, по-точно ненавистта, старци разбойници от предателската шайка! Хиляди са ви прокълнали...

 22. #22
  anti 17 дек 2013, 00:26
   
  0
   
  0

  Не съм анювист, нито гербераст манипулатор - напротив, мразя ги не по-малко от вас. Спомням си стачката на учителите, когато всички бяха срещу тях- само за пари били ревали. Чели ли сте мнения под статия за заплати и пенсии на военни? Само злоба и негативизъм.Защо да си навличаме гнева на хора от МНОГО други професии, доста по-ниско платени от нас?
  Аз съм доволен от заплатата си, а който иска повече- да напусне, да си направи фирма и ако има акъл-да кара и той хубава кола. Ама се съмнявам, че ще го направите!

 23. #23
  anti 17 дек 2013, 00:33
   
  0
   
  0

  Не съм анювист, нито гербераст манипулатор - напротив, мразя ги не по-малко от вас. Спомням си стачката на учителите, когато всички бяха срещу тях- само за пари били ревали. Чели ли сте мнения под статия за заплати и пенсии на военни? Само злоба и негативизъм.Защо да си навличаме гнева на хора от МНОГО други професии, доста по-ниско платени от нас?
  Аз съм доволен от заплатата си, а който иска повече- да напусне, да си направи фирма и ако има акъл-да кара и той хубава кола. Ама се съмнявам, че ще го направите!

 24. #24
  RAVIA 17 дек 2013, 08:52
   
  0
   
  0

  Направо ме разсмяхте тази сутрин, вчера ми лепнаха етикета "комунист", днес гледам съм в другата партия "герберист" хахахаха. Мили хора, приемете че има хора, които имат различно мнение от вашето(това е истинската демокрация и плурализъм) и го уважавайте! Аз ви разбирам напълно, че живота ви е труден и заплатата не ви стига( и на мен не ми стига), НО аз съм благодарен за това което имам и не завиждам на хората, които имат повече от мен. Обичам работата си и се гордея, че съм офицер от Българската армия! Напук на всички зложелатели и мразещи всичко около себе си и дори себе си! Весели празници и Бог да ви даде мир в сърцата!

 25. #25
  Ум Белия Делфин 17 дек 2013, 09:28
   
  0
   
  0

  Я гледайте тук какво става:
  http://news.ibox.bg/news/id_1345838546
  Егати ,тия ако се почнат, не ми се мисли какво става...Все пак и много българи живеят в Украйна!

 26. #26
  2K11 17 дек 2013, 11:34
   
  0
   
  0

  Ей тез пусти пари и това ранно пенсиониране, до какви възвишени дебати води и какъв полет на мисълта. Сладурчета-павурчета, що не погледнахте статията за въздушният АС N1, при отбраната на София, по времето на Втората световна война; изпратен с военни почести към вечния си дом и с бръснещ полет над гр. Карлово.
  Той едва ли се е вълнувал каква му е заплатата, или кога и при какви условия ще се пенсионира!
  Не е лошо от време на време да си припомняте и дори припявате: "Един завет".
  Който ме е разбрал, разбрал. Благодаря!
  За тези, които не са разбрали - много ги съжалявам, ама няма как да им помогна.

 27. #27
  Мемфис 17 дек 2013, 14:37
   
  0
   
  0

  Ало, RAVIA, това да не ти е комунизма, бе? Колко били вземали останалите, и всички трябвало да вземат толкова. Да се равняваме тогава по минималната заплата, а?
  Оги, нямало да има нужда от нас. Абе от военни винаги ще има нужда, да знаИш! Ако ни няма нас, други военни ще се наместят на освободеното от нас място. Природата не търпи празно, бъди спокоен! Ама няма да са български военни, да знаИш! А за мен бъди спокоен. Аз и навън ще си намеря работа. Имам доста квалификации и възможности.

 28. #28
  009 17 дек 2013, 20:30
   
  0
   
  0

  към RAVIA след като военните са толкова добре кажи ме има ли военен без заем? и не ми цитирайте хората от мисийте. на военен детето да учи в частно училище с военната заплата? като са толкова добре военните защо ходят със военните обувки с цивилни дрехи? защо не ходят в нормални хотели на почивка ALL inclsive? ако не вярвате питайте ги кога за последно са били на хотел и знаят ли откъде се пуска тока в стаята?

 29. #29
  коледа 17 дек 2013, 22:50
   
  0
   
  0

  МРЪНКАЧИ! Стига сте се жалвали колко са ви малки заплатите!Само пари са ви в главата.Нищо друго не виждате.
  На кого ЛЕВСКИ се е жалвал,че му е ниска заплатата?!А Стефан Караджа или Хаджи Димитър.А Христо БОТЕВ за каква заплата се е жертвал?!А БЕНКОВСКИ,ВОЛОВ,КАБЛЕШКОВ какви заплати са получавали?!Капитан ПЕТКО войвода и той ли след Освобождението е мрънкал колко малка му е заплатата!А РАЙНА ПОПГЕОРГИЕВА,БАБА ТОНКА и те са получавали големи заплати! МАЙКАТА на ЛЕВСКИ ГИНА КУНЧЕВА и тя ли се е жалвала ,колко малко пари получава!
  Освестете се господа!Къде са ви честта и достойнството,патриотизмът.ИЛИ всичко струва пари.
  Жалки сте с постоянните мрънкания,колко сме велики
  знещи и можещи.И колко малко пари получаваме за това.Никой не ви държи насила в армията. Като сте толкова начетени опитайте късмете си извън нея.След като не сте оценени подобаващо отидете там където ще получите повече.

 30. #30
  оня 18 дек 2013, 00:37
   
  0
   
  0

  Г-н коледа,времето на Караджата и Левски отдавна отмина не че не се прекланям пред тях.Убеден съм че вие сте офицер пред пенсиониране с 2-3 жилища поне 1 от тях получено от армията (по заслуги).Не ви знам къде живеете но в моя свят всичко се купува с пари,ако искате заповядайте да нахраните семейството ми с историйки за патриотизъм и героизъм.А към RAVIA като ти е толкова голяма заплатата давай това което ти се струва горница за благотворителност .

 31. #31
  Глупчо 18 дек 2013, 06:58
   
  0
   
  0

  Колко ли действащи офицери имат къщи в Бояна,Драгалевци,Симеоново и ...в Гърция?

 32. #32
  RAVIA 18 дек 2013, 09:49
   
  0
   
  0

  Не обичам да влизам в без смилени спорове, но в случая за благотворителността ще взема отношение... от 7 години със съпругата имаме фондация, която работи с основна цел: "Подпомагане на деца от социално слаби семейства, с цел превенция от изоставяне в институция". Член сън на управителния съвет(по ЗОВС имам това право, да членувам в не правителствена организация в обществена полза). В голямата си част финансирането на организацията в от благотворителни кампании и се издържаме предимно с моята заплата. За интересуващите се:http://givesmile.ngobg.info/ и във Facebook: фондация "Подари усмивка".
  Така че директно на въпроса, да случвало е се, дори много често част от заплатата ми да отива за благотворителност! Много е жалко наистина, че не виждате нищо друго в живота си освен повече пари...има далеч по-важни неща като здраве, деца, семейство... и не, нямам жилище от военните и имам още 7 години до 27 г, военна служба.

 33. #33
  misho 18 дек 2013, 10:22
   
  0
   
  0

  RAVIA, поздравления! Дано в БА има повече офицери като теб!

 34. #34
  КОЛЕДА 18 дек 2013, 19:38
   
  0
   
  0

  Господин ОНЯ,
  Дълбоко се заблуждавате .Не съм офицер и имам 17 години стаж в армията. И нямам собствено жилище.Изплащам заем.Въпреки ,че заплатата не ми е офицерска успявам да посрещна всички нужди ,които имам.Всичко е въпрос на добро управление,но не всеки владее това изкуство.Успявам и да дарявам средства основно на деца в нужда.Не редовно, но достатъчно често.Четете внимателно като пиша ,че заплатите на военните в България са добри на фона на масовите доходи,които получават останалите работещи.А те произвеждат и материални блага .А тук само се мрънка колко мизерно било заплащането на военните и как те заслужават повече.Да ще получат повече,но при друга икономическа ситуация.И когато започнат да решават такива задачи каквито американските,френските,немските,британските,гръцките ,турските и така нататък военни.

 35. #35
  stamat 19 дек 2013, 15:49
   
  0
   
  0

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=623173674385401

 36. #36
  stamat 19 дек 2013, 15:55
   
  0
   
  0

  случаино да има специфични вазнаграждения за правенето на клоун по улиците увеличения или добавки за тези на които е заповядано да се правят на шутове или то незнам каква е думата просто...... още малко ще ни изкарат и да пееем по улиците да забавляваме тоя и ония с някоя комунистическа песен ..... недопустима гледка и "мадро командирско решение е линка по горе"

 37. #37
  Мемфис 25 дек 2013, 17:47
   
  0
   
  0

  Всички тука плюещи като РАВИА, като коледа, и други подобни на тях, имат един и същи почерк на изразяване и отношение към армията, защото са един и същи човек. Това, колеги, е Деян Моркин. Прочетете неговите писания за армията по вестниците и сами ще познаете, че това е същият този обзет от злоба човек, който е посветил живота си на това да омерзи армията възможно най-много. Това е смисълът на неговия живот.Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка