Директно с полет Лапландия-София, Дядо Коледа и Снежанка кацнаха с Ми-8 на летището

Pan.bg 20 дек 2013 | 15:19 views (7117) commentaries(10)
img Дядо Коледа и Снежанка кацнаха с Ми-8 на летище София
Прекрасно, слънчево и жизнерадостно тържество за децата на служителите
Д.Ставрев, сп.КРИЛЕ


Днес точно в 11,00 по разписание Дядо Коледа и Снежанка пристигнаха с правителствения вертолет Ми-8 LZ-CAN кацнаха на летище София.

image

Вертолетът подходи от изток, мина между сградата на "България ер" и Терминал 1, отиде до перона служи правителствения ВИП и на минимална височина подходи за кацане на паркинга на снегопочистващата техника западно от Терминал 1. Стотиците деца на служители на летище София бяха залепили нослета на телената ограда. Напорът на въздушната струя при кацането вдигна вихрушка и за малко прогони малчиганите и родителите им.
image

image
Скоро винтът бе спрян и всички можаха да видят как Дядо Коледа слезе тържествено от вертолета, а скоро след него се появи и Снежанка.

image

image

image

image

В сградата на Терминал 1 всички 700 деца получиха идентични пакети със сладки лакомства

image

image

Децата се събраха около елхата и по стълбите към галерията н втория етаж
image

С песни и танци децата посрещнаха Дядо Коледа и Снежанка
image

image

image

image

Ръководството на "Летище София" ЕАД заслужава едно огромно "Браво" за прекрасния празник за децата и прекрасните Дядо Коледа и Снежанка, които им донесехо много радост, смях и игри.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 10

 1. #1
  . 20 дек 2013, 16:33
   
  0
   
  0

  За кое браво!? Че децата и родителите им са висяли пред оградата като престъпници за поредна година? "Браво" за летище Бургас!

 2. #2
  Димитър Ставрев 20 дек 2013, 17:06
   
  0
   
  0

  Г-н нерегистриран, вие чували ли сте за мерки за безопасност при качащ вертолет? А за критична зона за сигурност на международно летище? Явно не, затова пийте едно винце и в кревата на спокойствие, пък оставете децата и родителите им да се радват на празника.

 3. #3
  . 20 дек 2013, 17:31
   
  0
   
  0

  Да г-н Ставрев, чувал съм за въпросните неща. Очевидно сте много компетентен, за това ще ви задам няколко въпроса. :)
  Как минали години са се допускали децата в критичната зона, а от миналата (ако не се лъжа) не става?
  Как летище Бургас (което също е международно, видиш ли ти...), допусна децата на перона?
  И последен въпрос: как миналата година децата на служители от РВД бяха допуснати в критичната зона, а тези на служителите на летището гледаха през оградата?
  Естествено, хубавото е, че все още продължава да се прави нещо, макар и малко за тези деца! Хайде лека вечер от мен, отивам да си пийвам винцето и да лягам!

 4. #4
  Preslav 20 дек 2013, 17:40
   
  0
   
  0

  И аз да засегна една тема - защо на летище Бургас стана този атентат... И бяхме ли подготвени за това? И бързо ли действаха органите на реда...И защо година и половина след акта, все още не може да открием кой го направи...

 5. #5
  SUH 20 дек 2013, 20:10
   
  0
   
  0

  Аааа, Снежанката на Безмерци най-убава

 6. #6
  ;) 20 дек 2013, 22:28
   
  0
   
  0

  Явно пак се използва авиоотряда за лични нужди

 7. #7
  Димитър Ставрев 21 дек 2013, 13:08
   
  0
   
  0

  До г-н анонимен нерегистриарн,
  Явно сте запознат в нещата на летище София. Та припомнете къде кацаше вертолета в онези години за които говорите и къде бяха децата на перона на АО28. И колко бяха, защото вчера бяха много повече, със специална програма с песни и танци и всички други неща подобаващи на Дядо Коледа и Снежанка. Колкото за Бургас - помислете колко полета има през зимния сезон там и си отговоре сам на горния въпрос. Приятни исветли празници!

 8. #8
  . 21 дек 2013, 15:01
   
  0
   
  0

  г-н Ставрев,
  Едното няма нищо общо с другото! Пък и никъде не съм казвал къде да каца хеликоптера. На територията на летище София има предостатъчно места, на които могат да се съберат ДОСТА деца, на безопасно разстояние. Днес ако сте гледали обедните новини на Нова, сте видяли, че ако има желание, има и начин. Да, тази годината децата са били доста, но нищо не пречи децата да се закарат до "Северния район", да кацне дядо Коледа и обратно с автобусите да се извозят до Терминал 1, където спокойно могат да си танцуват и скачат цял ден.
  Весели празници, живи и здрави! :)

  г-н администратор,
  Не разбирам какво е общото м/у случката с атентата и празненство с дядо Коледа и деца? Може би намеквате, че измежду децата на служителите може да влезне терорист-камикадзе!?

  п.с. оправете си заглавието

 9. #9
  Preslav 21 дек 2013, 21:35
   
  0
   
  0

  Намеквам за сигурността на децата...
  За това са безопасно разстояние... Показухата е едно, друго е животът и здравето на нашите деца...

 10. #10
  . 22 дек 2013, 09:17
   
  0
   
  0

  Пак ви казвам, няма никакъв проблем да кацне хеликоптера на безопасно разстояние от децата. Дори като гледам снимките, това разстояние е по-опасно от вариантите, които предлагат други места вътре в летището. Можеше да се направи и на стадиона. Хем няма да влизат децата в зоната за сигурност, хем няма да се прескачат по оградите. Излишно е да спорим, така и така нищо не зависи от нас.
  Поздравления за вас, че сте отразили събитието.
  Отново желая весели празници на всички!Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка