Премиерът и министърът на отбраната поздравиха военнослужещите ни зад граница

Pan.bg 26 дек 2013 | 10:05 views (3373) commentaries(4)
img mod.bg

Министър-председателят Пламен Орешарски и министърът на отбраната Ангел Найденов проведоха видеовръзка с националните командири на българските военни контингенти зад граница днес, 24 декември. В навечерието на Коледните и Новогодишните празници премиерът, министърът на отбраната и командващият на съвместното командване на силите генерал-лейтенант Атанас Самандов изслушаха докладите на националните командири за обстановката в зоните за провеждане на операциите. По време на разговора те бяха запознати с изпълнението на задачите, възложени на военнослужещите от Българската армия, които участват в операцията на международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан (ISAF), операцията на НАТО в Косово, операцията на ЕС „Алтея“ в Босна и Херцеговина и в мисията на ЕС за военни наблюдатели в Грузия, както и на военните медици, които участват в мисията на Европейския съюз за обучение на силите за сигурност в Мали.
image
Министър-председателят Пламен Орешарски поздрави военнослужещите ни зад граница с настъпващите празници и пожела една по-добра предстояща година както за тях, така и за всички българи. „Гордеем се с Вас, тъй като Вашите усилия за умиротворяване на Афганистан са стъпка за утвърждаване на името на България като държава, която винаги досега се е изявявала като коректен партньор“, каза той по време на разговора с националните командири.
image

„Нееднократно сме имали възможност да изразим своето задоволство от отличната служба на българските военнослужещи и много ми се иска сега отново да предадете на всички високите ни оценки“, каза министърът на отбраната Ангел Найденов по време на видео-конферентната връзка. Той пожела на контингентите ни зад граница весели празници и добро настроение, макар и далеч от семействата, здраве, повече оптимизъм и успешно завръщане в Родината. „Само човек, който не се замисля за сложността на задачите, които изпълнявате, не си дава сметка за това колко е деликатна Вашата мисия“, каза още министър Найденов в разговора с военнослужещите. Той подчерта, че заради настъпващите празници вниманието при изпълнението на ежедневните ангажименти трябва да бъде удвоено и изрази надежда за една успешна за целия български народ 2014 година.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  Н.Еремиев 26 дек 2013, 10:23
   
  0
   
  0

  " ...за поддържане на сигурността в Афганистан (ISAF), операцията на НАТО в Косово, операцията на ЕС „Алтея“ в Босна и Херцеговина и в мисията на ЕС за военни наблюдатели в Грузия, както и на военните медици, които участват в мисията на Европейския съюз за обучение на силите за сигурност в Мали. "
  Да е яка гърбината на българския народ.

 2. #2
  Fin 26 дек 2013, 11:03
   
  0
   
  0

  Н.Еремиев какъв ти е проблема? За мисиите отиват 80 млн. лв.

  Обаче за тютюневи субсидии отиват 100 млн. лв. Субсидиите за БДЖ (да не фалира) са над 300 млн. лв. Течовете в здравеопазването са огромни. Румен Овчаров се изтърва, че до момента за АЕЦ Белене са дадени 5 млрд. лв. (това са 5000 млн.)

  Надали мисиите са проблема. Това е последният проблем на българският данъкоплатец.

 3. #3
  1212 26 дек 2013, 17:56
   
  0
   
  0

  първи последен проблем, все е проблем.А и не са малко пари на фона на останалия постоянен недоимък.

 4. #4
  Мислител 27 дек 2013, 09:49
   
  0
   
  0

  1212: А ти защо мислиш, че се харчат тези пари и по-важното: се застрашава животът на стотици български военнослужещи във всяка минута? Защото им е кеф на тях или на техните началници? На теб хрумвалo ти e, че една държава или трябва да има военни способности да възпре всяка една агресия срещу нейната територия - това го могат малко страни, като Русия, САЩ и Швейцария (ако си чувал), или да се включи в някакъв военен блок и да разчита на колективната отбрана? Въпреки огромните военни способности преди 10-ти, ние пак не можеше да отговорим на първия вариант. А какво остава сега, с тези два леви галоша.. А като си в някаква система за колективна отбрана (НАТО, Вършавски договор и т.н.), ти разчиташ, че ще те "пазят" (тази дума ми навява няколко аналогии, ама карай..), ама и ти трябва нещо да дадеш - то не стaва само с нашия тарикатлък! Та, ако се вгледаш, ние сме поели само "евтинджоса" - нашите войници, като правило, се занимават с функции "на пъдари" - охрана, патрулиране, и, като правило - някой друг ни дава я автомобили, я контейнери, я ни вози.. Та това се прави, за да са минимални разходите и да са доволни такива мрънкала, като теб! Не се усещаме, че така будим присмех и леко съжаление (въпреки традиционно хвалебствените изказвания за нашето участие) - подобно на помиярския жест на Б. Б. (превод: "бахти боклука"), който внесе от името на България в някакъв фонд на ЕС сумата от 10 000 евро!Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка