ВИДЕО: Жестокостта и на протестиращите в Украйна. Изповедта на герой от „Беркут“

Pan.bg 21 фев 2014 | 18:01 views (7756) commentaries(20)
img Това е един разказ на мъж от „Беркут“, който е част от най-жестоките събития на Евромайдан. В деня на професионалния си празник „Беркут“ е оплют и оклеветен. Мъжът с болка и с прости думи разказва за видяното и преживяното.

http://worldtodaybg.com/2014/02/20/%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B9-%D0%BE%D1%82-%D0%B1%D0%B5%D1%80%D0%BA%D1%83%D1%82/

Разказът

- Средствата за масова информация в Украйна лъжат. В Донецк народът въобще не знае какво се случва в действителност!
Внушава се, че ние просто така убиваме мирното население и се гаврим с демонстрантите. И никой не показва как взривяваха и изгаряха нас, момчетата от „Беркут“. Цялата преса е купена!

ПОТРЕСАВАЩО ВИДЕО:


Безредиците започнаха още на 23-ти. По телевизиите два дена не се появи нищо. След това също никой не показа как на Евромайдана маршируваха немски маршове и се развяваха знамена със свастики и руни на Третия Райх.
Никой не видя как 18-годишен войник беше разпънат на решетката на арката на входа на една от сградите. Не показаха как шофьорът на автобуса не тръгна срещу демонстрантите, когато го блокираха, а спря автобуса. Фашистите направиха автобуса на парчета, а там имаше десетки беркутовци. Момчетата нямаха бронежилетки, под наколенките им напъхаха взривни пакети, а ние 20 минути не успахме да се доберем до тях.
Никой не показа счупените ръце и крака, стотиците пробити шлемове и обгорелите тела на момчетата от „Беркут“, които бяха изпратени на лечение по цяла Киевска област. По нас стрелят постоянно! Едно момче на 24-ти беше редом до мене на Евромайдана и изведнъж падна на колене. Ние помислихме, че противогазът му нещо е излязъл от строя. Момчето изгуби съзнание. Когато го измъкнахме и снехме шлема му, видяхме, че противогазът му работи нормално, но под врата му стърчи шило от гърлото.
3 дена ние бяхме блокирани. Бяхме само 900, а те бяха 35 000. По телевизиите показваха нашите автобуси без прозорци…
На 10 км от Киев (във Василково) стоеше колоната на нашите тигърчета от Крим, бяха блокирани. Това беше нашата смяна. А бандитите пуснаха пред тях тълпата, не ги пускаха в града.
image

Нито един педераст-чиновник не взе отговорността да даде заповед бандитите да си понесат заслуженото и да се даде път на колоната. Всички генерали са или в отпуск, или са в болнични. Няма кой да командва. Всеки висш офицер в Украйна се бои за стола си и си го пази.

Когато бандитите разкъсваха младите ни момчета, ние бяхме на 500 метра от тях. Половин час чакахме да ни дадат нормална на ситуацията заповед. Тези момчета там просто ги пренесоха в жертва. На тях първоначално дори им забраняваха да използват щитовете си. Заповедта дойде, а тя беше само да държат позициите си, да не употребяват никаква физическа сила.

Оказа се, че от нас не искат да ликвидираме безредиците, а само да гарантираме обществената безопасност на мирния митинг. А по телевизиите казват, че на Евромайдана има само мирни студенти. Ако всичко това се случваше в САЩ, опозиционерите щяха да бъдат обявени за терористи и щяха да си получат заслуженото на секундата.

По върховете има само предатели! Пуснаха спецназа само, за да оберем цялата отрицателна енергия. Ако посмеем нещо да направим, тези гадове ще кажат веднага, че не са давали подобни заповеди, че са били в болнични… Имаме три водомета и 2500 момчета от „Беркут“. На Банкова ние можехме да блокираме всички и да ги смажем за минути.

Онези отгоре са герои само тогава, когато ние сме със завързани ръце…

Кой завърза ръцете на истинските герои?

„Злочинна влада“ или „демократичната опозиция“ ? Не е ли време вече да се поеме пълната отговорност?

Днес, в деня на Милицията, по време на заседанието на Върховната Рада Генералния прокурор на Украйна потвърди, че органите на реда са щит, който защитава интересите на гражданите и държавата, меч срещу престъпниците.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 20

 1. #1
  Швейк 21 фев 2014, 19:34
   
  1
   
  0

  Айде стига сте ревали ,к****и!

 2. #2
  Воене 21 фев 2014, 19:43
   
  0
   
  0

  Е уважаеми дами и господа .... това май не се вписва в предварително подготвяните негативни изказвания за Беркут .... Май едни голеееми презокеански братя и техните европейски слуги нагласиха едно театро, ама дано скоро това да се повтори, но в техните дворове. Има ли въобще истински политици в България, които открито да застаната на страната на тези, които си изпълняват задълженията???? НЯМАААА

 3. #3
  гражданин на РБ 21 фев 2014, 19:58
   
  0
   
  0

  И това ако е мирен протест .... Момчетата от полицията явно са били жертвани предварително. Ако това се случи в Европа никой няма да се церемони, но в Източна Европа реакцията на силите на реда е винаги грешна, винаги протестантите са добрите. Ами нали трябва да се наложи прозападна идеология навсякъде. А тези, които в Еврпоейския парламент гласуваха декларации, осъждащи управляващите в Украйна, дали са виждали истината???? Или ЕДИНСТВЕНО изфабрикувата от ЕС и САЩ "истина"???
  Всъщност убеден съм, че такива кадри никога няма да видят свят по на запад от България. На европееца мозъка му е промит от платени и корумпирани медии. За САЩ .... за там не ми се говори. Разговора ще стане нецензурен.

 4. #4
  ivo 21 фев 2014, 19:59
   
  0
   
  0

  тук водомети трябва да се използват не за разпръскване на тълпата а за измиване на площада след обработка с картечници

 5. #5
  matros 21 фев 2014, 20:12
   
  0
   
  0

  Е господа псевдо демократи, на това какво ще кажете??? Или отново ще гледате предано на запад, като бити псета...

 6. #6
  Енчо Добрев 21 фев 2014, 20:24
   
  0
   
  0

  Aми тези мирно протестиращи изглеждат, кaто подготвени зa войнa. И удрят полицаите....Ей хора, виждал съм ченгетата кaк действат тук в Англия. Тези досега щяха дa бъдат смазани и удрящите щяха дa сa в затвора!

 7. #7
  Опорна точка 21 фев 2014, 21:09
   
  0
   
  0

  Украйна е пътник.Сега ще спрат доставките от Русия за Антонов и други предприятия и ще умрат в мъки Европа от нова конкуренция не се нуждае.

 8. #8
  агента 21 фев 2014, 21:27
   
  0
   
  0

  Не знам, но имам някакво чувство, че част от коментарите са писани от един и същ човек. Спецназовец от Беркут.

 9. #9
  капитан-лейтенантДимитров 21 фев 2014, 22:37
   
  0
   
  0

  Потресен съм от видеото, оня келеш дето налагаше полицаите с нещо като камшик, беше черешката на тортата в цялата гавра. Не искам да повярвам, че момчетата посрещаха камъните и огъня дори без щитове и всичко това по заповед...но очевидно е така. Явно не само у нас имаме блестящи генерали.

 10. #10
  Опорна точка 21 фев 2014, 22:37
   
  0
   
  1

  Не ние просто не се прехласваме по фалшива демокрация облагодетелстваща Америка.

 11. #11
  :-) 21 фев 2014, 22:41
   
  0
   
  1

  Админа ми затри снощния пост, а аз нямам време за губене.

  Но ви го написах и преди да въведете новите правила на постване :-), Геополитиката в Украйна е по-важна от всичко останало. Ако сте честни към себе си това е положението и в БГ. И България е част от тази дъга. А за "генералите", както и "политиците - или добро или нищо :-))).

 12. #12
  Опорна точка 21 фев 2014, 22:59
   
  0
   
  0

  Руските тъпаци са виновни.Моментално трябваше да направят танков десант и да отцепят половината украинска територия.Но явно тъпатсите не осъзнават че войната вече е започнала и скоро няма да имат къде да бягат.

 13. #13
  инес 22 фев 2014, 10:21
   
  0
   
  0

  Извинявайте ,но такова лъжа от един Руски беркуто-убиец,нормално за руски медии но и не за целият свят,,,руски наемници в Украйна облечени като протестиращи хора и снайпера това е работа на диктатор Путин те убиват мирни хора които вече не могат да търпят мафиотски режим,,,вижте онлайн Украина колко 19 годишни момчета вече няма да видят слънце това ли е угроза на професионални беркутовци????и ли волонтерка Юлия която беше прострелена в гърло???? ТАКОВА ЛЪЖА САМО ЗА РУСКИ МЕДИИ И УБИЙЦИ НА УКРАИНСКИ НАРОД ДА СА ПИШЕ В ТЯХНИТЕ ВЕСНИЦИ И ДА НЕЗАБЛУЖДАВАТ ДРУГИ ДЪРЖАВИ ПУТИНСКИ ГЪЗОЛИЗЦИ,,,,,,,,

 14. #14
  Sold-er 22 фев 2014, 11:08
   
  0
   
  0

  До #13 Ами те затова хората са ти сложили клип, еврейска сливо....там манипулации няма! То си се вижда кой кого напада!!!

 15. #15
  Preslav 22 фев 2014, 11:29
   
  0
   
  0

  Някои хора (инес) май не разбират какво значи заповед и какво значи служба на държавата...
  Военните, а и спецчастите от "Беркут" изпълняват заповеди - като им се каже атака, бият с палките, защото изпълняват заповедта на по-висшестоящите. Когато им се каже - стойте мирно и не бийте, пак изпълняват, въпреки че протестиращите ги смилат и се гаврят с тях...
  Дори някои от военните или спецчастите вътрешно да са с протестиращите, няма как да не се подчинят на военна заповед...

 16. #16
  tuvalu 22 фев 2014, 11:49
   
  1
   
  0

  Не знам как някой може да смята, че украйнския народ умира от любов към Русия. Ако някой е достатъчно бос по исторя, няка да прочете следно http://en.wikipedia.org/wiki/Holodomor и да се замисли колко е бил грижовен големия руски брат. И на кой колко е промит мозака от САЩ или ЕС? Или дали на мнозина от по-горните коментатори не са им промивали мозаците с десетилетия? И е факт, че БА никога в историята не е заставала срещу собствения си народ!

 17. #17
  Тик Так 22 фев 2014, 12:01
   
  0
   
  0

  Не знам какво става, макар, че уж следя събитията ей това ме озадачи много, но поне затвърди подозренията ми, че американците наливат пари на потестиращи.
  Хората и силите на реда да се бият срещу тези, значи има нещо

 18. #18
  относно НАТО 22 фев 2014, 17:25
   
  0
   
  0

  спецагенти на САЩ направиха това в Украйна, а влизането ни в НАТО ни доведе до това състояние на армията ни - http://www.globalfirepower.com/countries-listing.asp - на 70-то място.

 19. #19
  Н.Еремиев 23 фев 2014, 23:38
   
  0
   
  0

  "...но поне затвърди подозренията ми, че американците наливат пари на протестиращи."
  Е, че тя зам.държавният секретар на САЩ си го каза за вложените 5 милиарда долара.
  А тук има писачи като Швейк, агента, инес, tuvalu, които са се изприщили само от това, че на закриването на Олимпиадата в Сочи са слушали руска реч.

 20. #20
  до швейк 24 фев 2014, 22:17
   
  0
   
  0

  боклук!Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка