Бойко се нахвърли върху армията, обяснението на ген.Ненов е "смехотворно". ГЕРБ внасят сигнал в Прокуратурата

Pan.bg 24 фев 2014 | 15:57 views (7235) commentaries(24)
img "Обяснението на шефа на сухопътните войски генерал Нейко Ненов, че избрал фирмите за ограда на турската граница в интернет, сред които е и тази на председателя на БСП в Казанлък, е смехотворно." Това написа във Фейсбук страницата си лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод строежа на стената, която би трябвало да спре потока от бежанци към страната ни.„Защо тогава се правят конкурси като всеки може да си избира фирми в интернет и така ли се раздават 8 млн. лева държавни пари? Нека министърът на отбраната да не се крие зад професионалното ръководство, а да излезе и да си понесе отговорността“, призова Борисов.

ГЕРБ: Командир на сухопътните войски върти 8 млн. лева на границата
БЛИЦ

ГЕРБ внесе сигнал в прокуратурата, за да бъде направена проверка на начина, по който се разходват средствата за изграждане на оградата на българо-турската граница. Сигналът беше внесен от Валентин Радев, депутат от ГЕРБ, бивш заместник-министър на отбраната и Александър Ненков, народен представител от ГЕРБ.“Притесненията ни нараснаха най-вече с това, че става все по-неясно защо е избран точно този вид процедура – с договаряне. Защо, след като имаше време – от 6 ноември, когато беше подписан този план за овладяване на кризата, мина много време. Да не говорим, че и преди това е имало време да се направят и проектни декларации и т.н, което всъщност е и извинението на министър Найден Ангелов”, каза пред журналисти Валентин Радев, депутат от ГЕРБ, бивш заместник-министър на отбраната, след внасянето на сигнала в прокуратурата.

image
"На второ място, много ни притеснява това, че на командир на сухопътни войски да извършва процедура за над 8 милиона лева, тъй като в министерството по Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, и по времето на ГЕРБ имаше заповед на министъра, с която се възлагаха на второстепенните разпоредители с бюджетни средства, каквито се явяват отделните видове въоръжени сили, включително и сухопътни войски, да извършват процедури до 60 000 лева. Изведнъж сумата се възлага на сухопътни войски, и то в решението на Министерски съвет”, каза още Радев. /БЛИЦ
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 24

 1. #1
  ader 24 фев 2014, 16:56
   
  0
   
  0

  Нека се ядосва сега Найденов и да дава обяснения, след като си замълча за безобразията на този крадец Радев. Да продължава да държи в министерството верните хора на ГЕРБ, които най-активно пречат на всичко, което се предприеме от ръковоството. Жалко господин Найденов не си научихте урока.

 2. #2
  088 24 фев 2014, 17:34
   
  0
   
  0

  Стената е необходима, но предвидената цена за мрежата надвишава цената на бетонната стена около ивицата Газа..

 3. #3
  Бодлю Телов 24 фев 2014, 18:14
   
  0
   
  0

  Оградата е необходима колкото ланшния сняг - с уточнения: 1. да подразни аркадашите от юг и 2.да извади някой лев повече от опосканата хазна.
  Да не се тръшкат и предишните корифеи, защото ако познаваха системата по-добре биха попитали: Защо при наличието на цяла дирекция за поръчки, подкрепена от правния "потенциал" на друга такава в МО, поръчката е подадена на един генерал с един сектор (от 5-6 човека) в СВ?

 4. #4
  войник 24 фев 2014, 18:24
   
  0
   
  0

  тъп пожарникар

 5. #5
  088 24 фев 2014, 18:39
   
  0
   
  0

  Очаква се нова бежанска вълна като се стопли времето.

 6. #6
  ninanina2 24 фев 2014, 18:55
   
  0
   
  0

  А къде са онези експерти от администрацията на министерството, които от името на министъра участват в националния щаб и които са приели българската армия като строителна фирма да строи огради.това ли е нейното най-важно задължение. И как точно най-отговорните институции-мвр и държавната агенция се измъкнаха,а оставиха армията да вади горещите картофи. Кой в този щаб защити интереса на армията.

 7. #7
  ? 24 фев 2014, 19:00
   
  0
   
  0

  Нали никой не си мисли наистина, че настоящ генерал от БА може да взема самостоятелни решения без да звънне или направо да му заповядат от "по-горе"...още повече за разпределение на 8млн. лв.! Ако беше виновен генерала, министъра нямаше да го защитава, а щеше да го уволни за нула време, човека просто си изпълнява заповедите .... или нарежданията!

 8. #8
  Зоркото Око 24 фев 2014, 19:40
   
  0
   
  0

  Нейко Ненов е невинен!!! Просто е объркал оградата на границата с мрежата за тенис на корт.

 9. #9
  Яснооо 24 фев 2014, 20:19
   
  0
   
  0

  На всички е ясно, че са прехвърлили "горещия картоф" на ген. Ненов. Утре може и да стане Началник на отбраната, а като дойде следващата власт, подобно на предшествениците си, ще обяснява как е бил притискан.
  Въпросите са три и са принципни: 1 БА ли трябва да строи ограда против цивилни бежанци, няма ли Гранична полиция в МВР? 2. Защо един определя цена на "идеен проект", а друг прави и остойностява идеен проект и сключва договора - нормално е един да действа по цялата последователност на проектиране-договаряне-експлоатация? 3. Какви ги мъдрят Правната и Инвестиционната дирекции на МО, щом са "аут" за най-публично-значимия договор?
  За капацитета на Найденовите "експерти", за неразбориите МО-МВР, за това, че един генерал седи и говори, а зам министрите с функции Инфраструктура, Договори, Финанси и пр. се ослушват като бити псета няма смисъл да се коментира. Просто с този екип Найденов май ще свърши много зле.

 10. #10
  четящ 24 фев 2014, 20:22
   
  0
   
  0

  "което всъщност е и извинението на министър Найден Ангелов".

  Кой е този министър? Министър на какво е той?

 11. #11
  oficer navy 24 фев 2014, 20:44
   
  0
   
  0

  А за 2-мата сирийци, които "цъфнаха" на буната в Балчик чухте ли? Това е новият модерен начин да прекосяват границата. На сушата ще сложат заграждения, а в морето с кирливите катери на гранична полиция, дето над 2 бала не излизат никъде,,, как там ще ги спрем,,,,, ще видите каква напаст и там ще бъде ... то е ясно, че на море минава най-големия коридор за наркотици,,, че няма да минат и бежанци,,,,

 12. #12
  моuntain ranger 24 фев 2014, 20:49
   
  0
   
  0

  "ГЕРБ внесе сигнал в прокуратурата...".
  Това е положението Марийке! След като министър Найденов и екипът му досега не внесоха нито един сигнал в прокуратурата, сега на ход е вероломникът и подлярят Аню Ньойски и компания, които си живуркат в парламента и МО и саботират процесите отвън и отвътре...
  Боже, пази България!

 13. #13
  капитанче 24 фев 2014, 20:59
   
  0
   
  0

  Ангел Манолов-Найденов нещо мълчим за незаменимите "пенсии" в МО, които са точно между 120 и 130 човека, при 790 души щат? Наглоооооо, щял да съкращава 2000.

 14. #14
  до ader #1 24 фев 2014, 21:51
   
  0
   
  0

  Кой беше този Радев че не се сещам.... Ааааа,този зам.министър при който търговските дружества работеха в полза на държавата и носеха десетки милиони за МО ли....

 15. #15
  Хрантутник 24 фев 2014, 21:53
   
  0
   
  0

  "Нека министърът на отбраната да не се крие зад професионалното ръководство, а да излезе и да си понесе отговорността, призова Борисов". Много сте прав господин Борисов аз бих добавил Нека министъра на отбраната да се държи така както се държеше вашия министър /човек особенно кадърен , ЕКСПЕРТ, който успя да изкара подчинените си два пъти на улицата и да не забравяме че настройваше войници срещу офицери стари срещу млади и не се посвени да заплашва хората по телевизията/.Къде бяхте ВИЕ тогава господин Борисов? Нещо не си спомням да съм чул ваше изказване по създалото се напрежение тогава , макар че хората искаха да се срещтнат с ВАС, но тъй като те бяха под ВАШЕТО ниво /паплач някаква/дори не ги удостоихте с отговор /можеше поне някоя секретарка да пратите или поне два реда да драснете макар че ви писаха две писма с молба за среща за да чуете и тяхната гледна точка/ оставихте ресорния министър да се оправя естествено нали за това е поставен там, а щях да забравя и да дарява имотите на министерстовото за жълти стотинки или изобщо да не взема пари /военното НДК/ или да уреди едни хеликоптери за някоя лентичка.
  Чудя се дали всички във вашата партия които се упражняваха в Министерство на Отбраната в управление имат толкова къса памет или са оперирани от съвест че да правят такива изказвания сякаш по тяхно време всичко е било по мед и масло, хората са били доволни /е какво като са излезли на шествие два пъти походиха, походиха и се прибраха/,ако си дадете труд да поровите в нета ще видите с какви епитети са ги окичили хората въпросните експерти интересно защо ли? Сигурно защото са много добри и хората ги обичат МНОГО ама МНОООООГО или......знам ли?
  Но да се върнем на темата на статията министъра не се е скрил а даде изявление /за разлика от вашия дето се криха с президента под благовидни предлози само и само да не са в София по време на шествията/дали ви харесва или не това си е ваш проблем. И нека накрая да припомня един факт относно плащанията по покупката на ПАНТЕРИТЕ когато ВАШИЯ министър с мъжкото гласче /същия дето щеше да напляска руснаците, СЕЩАТЕ СЕ НАЛИ/накара министъра на отбраната да извърши нарушение на закона като от фонд работна заплата прехвърли средствата за плащане на хеликоптерите само и само данеби да се даде на хората някой лев без да се интересува че по този начин най-малкото ще го лиши и от малкото достоинство което е имал , ако е имал такова де та така господин Борисов хората помнят повече от политиците и изобщо не са глупави.

 16. #16
  Фундаменталист-манаф 24 фев 2014, 22:24
   
  0
   
  0

  Тъпи гяури сте си и това е! Точно това искаме ние - да сте разделени и да се карате за глупости, да си търсите взаимно кусурите. Карайте се по между си, бийте се и се избийте! Толкова по-добре за нас фундаменталисите-манафи, защото по-лесно ще ви оманафим.

 17. #17
  Preslav 24 фев 2014, 22:28
   
  0
   
  0

  А бой де...

 18. #18
  sgt 25 фев 2014, 07:06
   
  0
   
  0

  ako sam na gen Nenov 6te izdam zapoved vsi4ki tezi 80 4oveka i tehnikata da se pribirat i grani4na policiq da si namerqt 4astna firma da im go izgradi po evtino,za6toto policaite vzimat po 20lv na den i si stoqt a kolegite 0.27 stotinki na 4as.

 19. #19
  Сашо Ников 25 фев 2014, 08:56
   
  0
   
  0

  Да си идва Николай Цонев и поема министерството.
  Аню и този министър са неудачни партийни кандидатури

 20. #20
  svidetel 25 фев 2014, 09:00
   
  0
   
  0

  До господин #14,
  Точно примера с търговските дружества е абсолютно некоректен. Например за самолет (продадоха се 6 бр. Су-25 ако не се лъжа), който е оценен от комисия на МО за 100 000 лв и може да се продаде за не по-малко от 6 мил. на пазара, награждаваме шефа на търговското дружество, че е спечелил по 1 мил на парче. Тук по скоро трябва да се търси отговорност за пропуснати ползи за държавата (МО). Жалкото е, че тази практика да се работи със "скрито" наддаване а не с открито се използва отдавна. Ако си направите труда да проучите тук и там ще разберете, че във всяка друга държава на първо место при продажба на излишното и-во е постигане на максимална печалба а не както е при нас максимално облажаване за някого.

 21. #21
  сова 25 фев 2014, 09:57
   
  0
   
  0

  Абе всичко това е пълна боза.Как армията ще строи заграждения сякаш е строителна фирма, как командира на СВ Ненов ще му даваш да търси тел, ами той учил в Америка и знае , че не трябва да пропуска шанса и да припечели нещо, нали така правеше и като служеше в Симеоновград и сега един партиен говорител , по съвместителство и министър се оплете като пиле в кълчища. А бе нивото ни е такова - селско.

 22. #22
  И. Каменов 25 фев 2014, 15:01
   
  0
   
  0

  Съгласен съм с 19-ти номер Сашо Ников.
  Да си идва Николай Цонев и поема това министерство.

 23. #23
  Оруел 25 фев 2014, 21:19
   
  0
   
  0

  Много вярно - да си идва Цонев. Всички военни министри освен него - не стават! Не е работа на армията да строи огради! Гранична полиция трябва да си пази границите, каквото е и нейно задължение. Едно време бяха в МО, сега са в МВР. МВР да си оправя граничните съоръжения, нейна работа е. Ама пак вътрешния министър командва и нарежда на нашите генерали, а те чинно козируват и нареждат на подчинените си да вършат неща, които не са тяхно задължение! МВР са вземали пари за укрепване на сигурността по границите ни. Защо не са сигурни границите????

 24. #24
  Teraflop 27 фев 2014, 17:24
   
  0
   
  0

  Бойко се нахвърлил срещу армията.Че омразата му към военните не е от сега.Той каза в прав текст,че армия не му трябва,след като военните и полицаите/всички силови министерства/го избраха да стане министър-председател.Но както е казано"-Няма ненаказано добро".Бойко обезглави и обезточи армията,която и до днес е в кома ,заради неговите тъпанарски решения.Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка