Поклон пред новия герой на България! Емил Шарков е загиналият в Лясковец спецполицай

Pan.bg 14 мар 2014 | 18:26 views (5915) commentaries(18)
img Пресцентърът на МВР разпространи снимка на загиналия днес спецполицай Емил Шарков. Той бе прострелян с куршум под каската при опита за обезвреждане на психопата Петко Петков в Лясковец.

image

Ето какво съобщават от пресцентъра на МВР:

Днешната операция е успешна за обществото, но е трагедия за нас, заяви главният секретар на МВР.

Главен комисар Светлозар Лазаров поднесе съболезнования към близките на загиналия служител на СОБТ.

Рискувайки живота си, командосът Емил Шарков защити колегите си при провеждане на специализирана полицейска операция в Лясковец.

Емил Шарков е роден през 1974 г. в Свищов. Той е дългогодишен служител на СОБТ – в отряда е от 1999 г. Женен, с едно дете.


petel.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 18

 1. #1
  1 14 мар 2014, 18:58
   
  0
   
  0

  Бог да го прости. Този полицай беше убит от скапаната ни държавица.

 2. #2
  xxxxx 14 мар 2014, 19:28
   
  0
   
  0

  Психопата можеше да бъде задържан с измама или нещо от сорта. Все ми се струва, че ръководството е действало много некомпетентно. Морално е главният секретар да си подаде оставката.

 3. #3
  Fulcrum 14 мар 2014, 19:46
   
  0
   
  0

  А бе ние сме големи некадърници.Като французите с оня алжирец където простреля 2-ма а пък тук направо има и убит.Това е безобразие.

 4. #4
  Бг 14 мар 2014, 19:57
   
  0
   
  0

  Днешната операция е пълен провал на МВР! Най-малкото последствие за ръководството на МВР трябва да е оставка на Лазаров и подвеждане под съдебна отговорност за бездействие на Калин Георгиев!

 5. #5
  Жоро 14 мар 2014, 20:32
   
  0
   
  0

  Бог да прости колегата, вечна му памет...
  Гледам изказването на министъра на вътрешните работи - "..имахме пряка опасност за децата от училището..". Тия деца денонощно ли са в училището? Или операцията е била планирана за(в) голямото междучасие?
  Жалко е, че не можем да се оправим с един селски психопат, а сме тръгнали с НАТО да събаряме Русия...

 6. #6
  boril 14 мар 2014, 20:44
   
  0
   
  0

  Къде беше 2 години служба КОС в Търново?
  Къде беще раойнния инспектор?
  Защо бе проведена операцията в най- неудобното време?
  Защо спецполицаите тренират без бронижелетки, каски и очила а ги слагат само на операции господа управляващи,това опорочава тренировките им и причинявя неудобство при истинска им работа?
  Къде ви е уставката г-н гл. секретар и г-н министър на вътрешните работи?
  Тази смърт на това момче тежи на вашата съвест!

 7. #7
  ЧЕТЯЩ 14 мар 2014, 20:56
   
  0
   
  0

  ПОКЛОН...

 8. #8
  ЗиЛ 157 14 мар 2014, 21:28
   
  0
   
  0

  Почивай в мир и съболезнования на близките ти! Истински командир! Той на 40, останалите трима на 31, 32, 35 г. и ги е прикрил с тялото си!

 9. #9
  neli 14 мар 2014, 22:18
   
  0
   
  0

  Dokato v tova podelenie puskat razni smeshni policai koito imat opit da qdut banichki I da rekitirat za 20lv ima momcheta koito sa gotovi da branqt durjavata ni!!!!

 10. #10
  Пламен_bmw 14 мар 2014, 22:23
   
  0
   
  0

  Почивай в мир...Поклон пред героя Емил Шарков и съд за всички виновни в мвр за бездействията си през последните години този психар да има оръжие

 11. #11
  аз 14 мар 2014, 22:30
   
  0
   
  0

  Бог да го прости , мир на праха му!

 12. #12
  ББ 14 мар 2014, 22:41
   
  0
   
  0

  КАЛИН ГЕОРГИЕВ БЕШЕ ЗАЕТ ПРЕЗ 2012Г. ДА АРЕСТУВА ВОЕННИ, ДА ПРАВИ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИИ ОТ СЛИВЕН, ДА ГИ ОБВИНЯВА ПО ТЕЛЕВИЗОРА, ДА ПРОИЗНАСЯ ПРИСЪДИ.

 13. #13
  кг 14 мар 2014, 23:24
   
  0
   
  0

  Делото за ракетите от "Безмер" не е за кражба, а за безотговорност. Всичко е било постановка на МВР и МО?
  13 фев 2013 | 08:19 | pan.bg views (2114) commentaries(4)
  facebook
  tweeter

  segabg.com

  Военната прокуратура обвини двама униформени, но тезата за злоупотреба с боеприпаси май издиша
  Случаят със 103-те ракети помогна на институциите да лъснат имиджа си след взривовете край Петолъчката и обвиненията за слаб контрол върху утилизацията.
  На 5 юни миналата година взрив в склад с боеприпаси на фирмата "Берета Трейдинг" край Петолъчката уби трима души. Институциите се втурнаха да имитират дейност - да спасяват, разследват, възстановяват, обвиняват. Два дни вътрешният и военният министър се опитваха да отхвърлят обвиненията за слаб контрол върху унищожаването на ненужни боеприпаси. В нагорещената от обществено недоволство обстановка властта имаше спешна нужда от събитие, което да поизчисти имиджа й на безотговорна.

  То, естествено, дойде. Само два дни по-късно МВР залови микробус със 103 неуправляеми ракети "въздух-земя".
  Главният секретар на вътрешното ведомство Калин Георгиев обяви акцията като крупен успех в борбата срещу злоупотребите с боеприпаси. А премиерът Бойко Борисов, в типичния си стил, заяви: "Тези 100 и колко ракети, които заловиха колегите от МВР - това е такова безразсъдство вече. И се надявам сега Военна прокуратура да повдигне обвинения и в края на краищата - тези хора да получат тежки наказания. Сто и няколко ракети - това са близо тон тротилов еквивалент, и то - от най-мощните. Този бус, ако случайно претърпи авария, катастрофа по време на движение по магистралата, не дай Боже, с автобус, камион, ТИР или еди-какво си, просто ще стане кратер и ще изгинат много хора. Това е не само престъпление, това е безразсъдно престъпление. И те трябва да отидат сега, още повече че са и военнослужещи, много години в затвора - за превенция, да внимават какво правят". За рисковете, които подобен товар предизвиква, както и за критиките относно поведението на двамата военни, министър-председателят най-вероятно има право.

  Само, че твърдението, че това е огромен успех на МВР малко издиша.
  Към днешна дата сержант Живко Йорданов и майор Николай Николов са подсъдими за присвояване, затова, че са предали на други лица голям брой боеприпаси, както и че не са изпълнили заповед на преките си началници. Делото се води от военно-окръжната прокуратура на Сливен. Всъщност от разследването става ясно, че двамата не са имали намерение да извлекат финансова изгода. Мотивите им са били далеч по-тривиални - да отърват дисциплинарно наказание и може би уволнение.

  За какво става дума? Майор Николов е началник на логистиката в авиобаза "Безмер", сержант Йорданов пък отговаря за склада, където са се съхранявали въпросните ракети. Часове преди МВР да залови пълния с боеприпаси микробус на пътя Ямбол-Сливен двамата са дали разрешение въпросните боеприпаси да бъдат изнесени от авиобаза "Безмер". "Направено е с цел да избягнат дисциплинарно наказание, тъй като голяма част от тези ракети не са били заприходени", казва говорителят на сливенската военно-окръжна прокуратура полковник Христо Тинев.

  Всъщност Николов и Йорданов никога не са се качвали в заловения от МВР бус. Возилото е собственост на ВМЗ-Сопот. Техни са и 6 от 103-те ракети. Другите 97 обаче не са. "Те са се трупали години наред, просто са оставали от различни учения на пилотите", казва Тинев. Според прокуратурата вината на двамата военни е в това, че въпросните боеприпаси не са били заприходени по съответния ред и насочени за унищожаване. "Двамата не са търсели материална изгода", убеден е говорителят на военното обвинение. Николов и Йорданов са имали предишни дисциплинарни наказания за подобни нарушения и са се страхували, че този път може и да ги уволнят. Затова им хрумва идея да изпратят всички ракети на военния завод и така да си решат проблема. Така или иначе двамата военни стигнаха до предупреждение за уволнение "Служебните проверки са установили, че случаят от "Безмер" е изолиран, виновните са наказани строго - с предупреждение за уволнение и понижаване на военното звание с една степен са наказани четирима от авиобазата. Други четирима, отговарящи за контрола в различни структури на бойната авиация - с мъмрене", заяви след случая военният министър Аню Ангелов.

  Николов и Йорданов се обаждат във ВМЗ-Сопот и им казват, че при тях има боеприпаси, които подлежат на връщане. Според прокуратурата от завода не са знаели точната бройка на ракетите, не са видели нищо нередно и са изпратили буса си да ги прибере. И така служителите на ВМЗ-Сопот натоварват вкупом боеприпасите и потеглят обратно.

  Разбира се, загадка в случая остава как точно са попаднали на МВР. Според неофициална информация от вътрешното ведомство са имали оперативни данни какво се готви. Другият вариант е случайна проверка, който не изглежда много вероятен. По този въпрос се мълчи.

  Към днешна дата от делото, по което Николов и Йорданов са обвиняеми, е минало едно заседание, в което са изслушани свидетели и вещи лица. "За нас обвиненията са доказани по категоричен начин", казва полк. Тинев. Очевидно не така смятат обвиняемите, тъй като не са направили самопризнания и имат намерения да се борят за доказване невинността си. Те, както и адвокатите им обаче категорично отказват да говорят за делото. Според защитниците им за говорене има време и в момента това само би им навредило.

  НЕРАЗРИВНО СВЪРЗАНИ

  Докато по делото с ракетите от авиобаза "Безмер" е минало поне едно заседание, не така стоят нещата с процеса за взривовете във военните складове край Петолъчката. Само преди няколко дни ямболската окръжна прокуратура обвини собственика на "Берета Трейдинг" Десислав Делев и шефа на базата на фирмата край Петолъчката Иван Пеев за това, че не са взели достатъчно предпазни мерки при работа с боеприпаси, вследствие на което са загинали трима души, а други трима са били ранени.

  След взривовете през миналото лято от "Берета Трейдинг" заявиха, че военното министерство, с което имат договор за утилизация, им е изпратило погрешни боеприпаси. Те били отделени настрана и работниците в склада били инструктирани да не ги пипат. Един от тях обаче пренебрегнал забраната и така предизвикал взрива. Съвсем друга обаче бе версията на военния министър Аню Ангелов. Той заяви, че от фирмата са се опитали да режат зенитни управляеми ракети, които подлежат единствено на унищожение чрез взривяване. Според Ангелов "Берета Трейдинг" са искали да извлекат взривното вещество, което министерството не търси като остатъчен продукт, за да го продадат. Засега версията на военния министър се потвърждава от разследващите.

  Прочети още статии от раздела.
  Коментари: (4)

  #1 Пуснато от Filip Totju(нерегистриран) на 13 фев 2013, 08:28

  Мога само да поздравя автора на статията, който заема смела гражданска позиция и разкрива част от истината за случилото се в склада с боеприпаси на фирмата "Берета Трейдинг" край Петолъчката, при която загинаха трима души. И за да се отвлече вниманието от трагедията и виновниците за нея се извърши типично 'полицейско' мероприятие със 'залавянето' на буса с неуправляеми ракети (дори първите съобщения бяха, че те са от клас "земя-въздух").
  Но се пропускат няколко много важни неща:
  1. В коя нормална правова държава главата на ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА власт ще си позволи да обвини някого в престъпление и да 'указва' колко трябва да е присъдата и то когато още дори не е започнало следствие ("Това е не само престъпление, това е безразсъдно престъпление. И те трябва да отидат сега, още повече че са и военнослужещи, много години в затвора - за превенция, да внимават какво правят" - Бойко Борисов, министър-председател на РБ);
  А колкoто за думите на премиера, че "Този бус, ако случайно претърпи авария, катастрофа по време на движение по магистралата, не дай Боже, с автобус, камион, ТИР или еди-какво си, просто ще стане кратер и ще изгинат много хора" може само да се добави, че бусът е бил съпровождан с пилотна кола с включена сигнализация за опасен товар. Тоест транспортирането на боеприпасите се е извършвало по всички правила за случая.
  В подобни ситуации, след изясняване на фактите, не трябва ли ББ да се извини на БЪЛГАРСКИТЕ военнослужещи...

  2. Интересно защо и в позицията на какъв главният секретар на МВР Калин Георгиев съобщава за ареста на двамата ВОЕННОСЛУЖЕЩИ от ВОЕННА ПОЛИЦИЯ (които са към Министерството на ОТБРАНАТА, а не към МВР). Как би прозвучало, ако Началникът на отбраната генерал Симеонов съобщава за арест на полицаи... И за да се отвлече вниманието от ведомството си, г-н Георгиев драматично заявява в пресата, че "за сега няма данни военнослужещите да са част от организирана международна престъпна група за контрабанда на оръжие"...
  Интересно е също защо Калин Георгиев не 'коментира' контрола, който по ЗАКОН МВР (служба КОС) е трябвало да осъществява на въпросния склад с боеприпаси на фирмата "Берета Трейдинг" - защото, ако е бил извършен така, както трябва, нямаше да се допусне там да има МНОГО по-голямо количество взривни материали от максимално допустимото (това е една от причините взривът в склада на "Берета Трейдинг" да доведе до последвалите взривове в намиращите се района други складове.

  3. И ако Военна прокуратура бе много БЪРЗА и следвайки 'указанията' на премиера остави в ареста за дълъг период двамата военнослужещи, защо не бе така експедитивна и с проверка на контрола от МВР върху склада?

  И още много въпроси биха могли да се зададат, но ако бяхме нормална държава...

  #2 Пуснато от гpажданин(нерегистриран) на 13 фев 2013, 10:16

  Единственият военен министър, който позволи на полицията да се гаври с български военнослужещи - Аню Ньойски!
  Даже и на най-големите лаици вече им е ясно, че за взривовете на Петолъчката също е отговорен Аню Ньойски. Боеприпасите са на МО, а не на Св.Синод на Църквата. Ньойски дори не се извини за трите трупа и седемте ранени на Петолъчката, нито пък за десетте трупа в с. Бисер.
  Съд за най-безотговорния и некадърен военен министър в българската история - Аню Запрянов Ангелов-Ньойски!

  #3 Пуснато от Мит(нерегистриран) на 13 фев 2013, 10:38

  А за взрива в Челопечене има ли информация. Жителите на София трябва да се благодарят, че не гръмнаха още 70 тона тротил съхраняван там. Или там всичко е наред. Така е защото основните контрагенти за това незаконно предприятие бяха свързани с роднини и приятели на хора от коалицията на Гей. КоМпетентния прокурор може да помисли, ако обича. С това само го подсещам, иначе човека си знае всичко.

  #4 Пуснато от DDT(нерегистриран) на 14 фев 2013, 14:01

  Двамата военнослужещи са УВОЛНЕНИ дисциплинарно. Дори цирка при връчването на заповедта на м-р Николов за уволнението му беше описан някъде тук в този сайт. Та въпросът ми е, какво се случва, ако присъдата е оправдателна?

 14. #14
  НЯМАМ ДУМИ! 14 мар 2014, 23:43
   
  1
   
  0

  СЛЕД КАТО ПОПРОЧЕТОХ КАК СЕ ПРАВИ ТАКАВА ОПЕРАЦИЯ ИЗВОДЪТ Е, ЧЕ ПО НЕПРОФЕСИОНАЛНО И МАЛОУМНО ОРГАНИЗИРАНЕ И ПРОВЕЖДАНЕ НА ОПЕРАЦИЯТА НЕ БИ МОГЛО ДА СЕ ОРГАНИЗИРА! За капак Шарков е викнат предната вечер от рожден ден и цяла нощ е инструктиран, вместо да отпочине няколко часа... Лазаров, ако имаш чест подавай оставка!

 15. #15
  Наивитет 15 мар 2014, 00:39
   
  0
   
  0

  И сто оставки да се подадат , все тая. Момчето изгоря само заради тежка простотия. Към подобни психопати задължително се прилага оперативна хитрост. Този изрод бил наблюдаван и подканвам доброволно да предаде оръжието си. Той не изпълнил и акцията по това време само допълнително ппдшудила лудия. Резултатите са налице. Сбъркани сме си и няма изгледи да се оправим. Такова безочие и дебилност. И гинат млади хора оставяйки децата си без бащи

 16. #16
  до 13 15 мар 2014, 01:13
   
  0
   
  0

  Че Калин Георгиев плаче за разследване няма спор, но ти сега правиш също като него - отклоняваш вниманието от главния въпрос! А той е оставка на Лазаров!

 17. #17
  TAC 15 мар 2014, 11:28
   
  0
   
  0

  Kъде е героизма в това да загинеш напълно безмисленно и за нищо! Една непрофесионално организирана акция и една ненужна жертва! Жалко!!!

 18. #18
  Поли 15 мар 2014, 23:10
   
  0
   
  0

  Нека почива в мир.Много съболезнования на семейството му.Към всички други: бъдете по-добре един към друг нека въздигнем нашата БЪЛГАРИЯ нашата РОДИНА поне да знаем,че хората които са загинали за да спасят нас за да пребъде БЪЛГАРИЯ са го постигнали.
  Моля се да се отървем от циганите.

  БЪЛГАРИ-ЮНАЦИ.Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка