Военнослужещите и цивилните служители ще получават допълнително месечно възнаграждение...

Pan.bg 18 мар 2014 | 09:57 views (6263) commentaries(2)
img Военнослужещите и цивилните служители ще получават допълнително месечно възнаграждение за присвоена/потвърдена класна специалност
ВО НА МО


Военнослужещите и цивилните служители ще получават допълнително месечно възнаграждение за присвоена нова класна специалност и потвърдена вече съществуваща такава на основание обнародвана в „Държавен вестник“ от 04.02.2014 г. Наредба за изменение и допълнение на Наредба № Н-15/27.04.2010 г. за условията, размерите и реда за изплащане на допълнителни възнаграждения за специфични условия при изпълнение на военна служба и положен труд.
image
Изплащането на парите ще се извършва след присвояване или потвърждаване на съответната класна специалност.


В момента, съгласно указанията, се изготвят изискванията за придобиване на класна специалност на военнослужещите и цивилните служители по чл. 15а, ал.1 от Наредбата, които следва да бъдат разработени от видовете въоръжени сили в тримесечен срок и в съответствие с § 5 от Заключителните разпоредби на Наредбата да бъдат представени на министъра на отбраната до 4 май 2014 г.

Към момента тези средства се получават от летателния състав, а за останалите лица от Военновъздушните сили и другите видове въоръжени сили изплащането ще започне три месеца след влизане в сила на наредбата предвид необходимостта от разработване на изисквания за потвърждаване/присвояване на класна специалност.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  засегнат 25 мар 2014, 13:02
   
  0
   
  0

  Какво ще рече "потвърждаване/присвояване на класна специалност"? Преди полагахме изпити, полагахме...., стигнахме до "майсторски клас" /но някой велик управленец реши да махне "класовете",и придобитите нива отидоха "по дяволите"/, сега ще почваме пак да се явяваме като новобранци....,ДОКОГА С ТЕЗИ ГЛУПОСТИ !!!

 2. #2
  засегнат 25 мар 2014, 13:08
   
  0
   
  0

  Какво ще рече "потвърждаване/присвояване на класна специалност"? Преди полагахме изпити, полагахме...., стигнахме до "майсторски клас" /но някой велик управленец реши да махне "класовете",и придобитите нива отидоха "по дяволите"/, сега ще почваме пак да се явяваме като новобранци....,ДОКОГА С ТЕЗИ ГЛУПОСТИ !!!Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка