ИЗВЪНРЕДНО: НАКАЗВАТ 9 ВОЕННОСЛУЖЕЩИ, СРЕД ТЯХ 4 ГЕНЕРАЛИ ЗАРАДИ СЛУЧАЯ С ОГРАДАТА! Ще има и понижаване във военно звание

Pan.bg 21 мар 2014 | 14:23 views (9402) commentaries(21)
img Дисциплинарни мерки ще бъдат предприети срещу 9 военнослужещи, заради случая с оградата на българо-турската граница
Агенция ФОКУС

Заради изграждането на преградното съоръжение на българо-турската граница, ще бъдат предпрети дисциплинарни мерки срещу 9 военнослужещи - 4 генерали, 3 полковници, 1 подполковник, 1 цивилен служител. Това каза министърът на отбраната Ангел Найденов на пресконференция, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Приключи изпълнението на моя заповед от миналата седмица, Инспекторатът на Министерството на отбраната, което е абсолютно необходима процедура, когато става дума за проверка на констатации за слабости, пропуски и нарушения. Целта е да определи кръгът от лица, ангажирани около процедурата, и да определи връзката на тези лица с допуснатите нарушения, и да определи степента на тяхната отговорност, съответно да се предприемат действия за предоговаряне на цените, като до сега резултатът е намаляване на цените със 134 000 лева. Преговорите продължават, като целта е да се достигне нивото на цените при проверките на Инспектората на МС. Факт е, че има грешки, затова ще бъдат предприети дисциплинарни мерки. Но също така е факт, че нямаме от какво да се срамуваме”, обясни Найденов.
На въпрос, защо е начислена допълнителна печалба, министърът отговори категорично: Аз съм министър на отбраната не счетоводител.
На въпрос, какви точно ще са дисциплинарните и административните мерки, които ще бъдат предприети, Найденов каза: „Определен е кръг от 9 служители, които имат отношение. Сред тях са 4 генерали, 3 полковници, 1 подполковник, 1 цивилен служител. Отделно трябва да бъдат прибавени – ръководители на дирекции , като след приключване на проучванията , ще бъдат наложени наказания в кръга – през понижаване на военното звание с 1 степен, предупреждение за понижаване и до порицаване”.

Попитан кои са тези полковници и генерали, Найденовв посочи, че когато бъде пусната заповедта, ще бъдат обявени и имената. За мен вече има яснота на кого, какво наказание трябва да бъде наложено, каза още министър Найденов.

Веселина СТАНЧЕВА

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 21

 1. #1
  Tuco Ramirez 21 мар 2014, 15:38
   
  0
   
  0

  Цивилният служител ще бъде увонен, подполковника да се разжалва на редник, полковниците със строго мъмрене, а генераите със забележка...следва банкет за всички от МО и ръчен часовник за автора на статията...Умопомрачително четиво! Аз съм слисан...

 2. #2
  Полу-глав?н инспектор 21 мар 2014, 15:53
   
  0
   
  0

  Др. министър, топло, почти топло, но все още доооста студено.
  Има една хубава българска поговорка "Намерили село без кучета", утре и на "фронта" така ще бъде "И сам войнът е войн"................На печелившите: Честито!

 3. #3
  Щилиян Петров 21 мар 2014, 15:57
   
  0
   
  0

  Господин министър, нали пенсионираните полковници и генерали бяха незаменими експерти, без които БАрмия не може. Нали виждате ,че една ограда не могат да направят, та какво остава за военни действия и експертиза.Какво още трябва да направят тези "експерти", че да разберете че от тях нищо не става.Жалко че с безкрайните реформи в Армията, принудихте младите и грамотни офицери да си отидат.Сега, вече когато нямате грамотни кадри в армията е по-добре да внесете корейци или китайци , отколкото да си държите на работа безценните кухи пенсионери и на предпенсионна възраст полковници и генерали.Аз като военнослужещ се срамувам от такива кадри, за Вас не знам г-н министър.Не е зле да помислите с какво разполагате в армията - постоянно имате примери като този.Да сте жив и здрав г-н министър, хората Ви подкрепят, просто в БАрмия нещата са много, много запуснати и трябва много твърда ръка, за да се оправи нещо.

 4. #4
  колев 21 мар 2014, 16:47
   
  0
   
  0

  Факти и от другите медии - имената на наказаните
  Fakti.bg - 21 Март 16:23  Заради скандалната поръчка за оградата по българско-турската граница ще бъдат наказани осем военни служители, както и ръководителите на дирекциите за инвестиции и за инфраструктура в Министерството на отбраната. Министър Ангел Найденов уточни, че наказанията ще бъдат наложени, след като приключат окончателните проверки, съобщи БНР.
  От уволнение, през понижаване в чин до порицание. Това ще са санкциите, които ще последват, след като доклад от проверка, назначена от премиера Пламен Орешарски, констатира, че оградата е трябвало да струва малко над 5 милиона лева, вместо малко над 9,5 милиона лева.
  Ангел Найденов не каза имената на хората, които ще бъдат санкционирани, но от думите му стана ясно, че санкциите ще засегнат заместник-началника на отбраната, предполагаемо генерал Стефан Василев, командира на сухопътни войски генерал Нейко Ненов, както и ръководителя на работната група за границата

 5. #5
  НЕЗНАЙКО 21 мар 2014, 17:37
   
  0
   
  0

  Господа администратори защо не публикувате мнението ми изразено в статията за техниците на МиГ-21? Това цензора ли е ? С каво съм заслужул подобно отношение ? Цинизми ли имаше ?

 6. #6
  WGW 21 мар 2014, 17:42
   
  0
   
  0

  Разликата в предварителната и крайната цена си струва наказанията - колкото и да са нищожни. Такива пари цял живот не можеш да изкараш :-))))

 7. #7
  Незнайко 21 мар 2014, 17:44
   
  0
   
  0

  За да не отгърми министерот, най-накрая се призна с полуотворена уста, че незаменимите послушковци може и да бъркат (не само в кацата с меда). Лошото е, че почти цялото командване е назначавано/издигано на принципа наш човек-послушко с особени заслуги. И преди се правеха гафове (че и съвсем умишлени), ама чак сега ще се наказват и лампазлии. Тепърва обаче предстой да се види дали всичко ще е само някакъв вариант на пушилка от типа - уволнен цивилен служител ...

 8. #8
  ххххх 21 мар 2014, 18:42
   
  0
   
  0

  и в полицията и в министерството но отбраната , все цивилните са виновни, а кой прибира големите заплати.......... и комисионни........

 9. #9
  az 21 мар 2014, 18:48
   
  0
   
  0

  Не знам статията от кога е, но министър не е Ангелов, а Найденов - и слава Богу.

 10. #10
  Петър плет плете.... 21 мар 2014, 19:39
   
  0
   
  0

  Ега ти и плета! До сега която и да е частна фирма щеше да е забравила, че го е строила и то на половината от тази цена. Много показателен пример за това какво е останало в БА - корумпирана и на всичкото отгоре некадърна паплач. Лично аз се срамувам и ако тия "висши" и "старши" офицери имат поне малко достойнство ще си пуснат сами рапортите за да измият поне малко от срама, ама надали.

 11. #11
  sssssssssssos 21 мар 2014, 20:29
   
  0
   
  0

  Спокойно господа ще накажат генералите от АБВ знаетели кои са, аз ще ви ги загатна, АБНН със забележка,стр мъмрене и тем подобни, ще го отнесе
  подполковника той ще бъде понижен в звание защото е подвел отговорните генерали и офицери, след няколко месеца ще го реабилитират защото, тази сган от БСП, ДПС и Атака толкова СОЦИАЛНО ТРЯБВА да си отидат, защото не-може в МО да властват османлии, а ние сме служили на границата и те ДПС и БСП(трябваше да сме членове на БКП за да се издигаме в ерархията) така са се чифтосали, че аз на тази възраст на която съм
  се срамувам от всичко което се случва в МАЙКА БЪЛГАРИЯ.За министъра мога само да пиша,че се срамувам,че е възпитаник на ВВМУ,срам и позор от такъв възпитаник,и от випуска няма кой да каже нещо добро,освен ония 3 адмирали защото още са на служба и не ти казват колко си долен, както беше и в училището, и в семейството си вероятно?

 12. #12
  Асен Асенов 21 мар 2014, 21:01
   
  0
   
  0

  Военните вече нямат нито знания, нито подготовка да изпълняват най-обикновени задачи. За суверенитета и независимостта на страната да не говорим. Лошото е, че загубиха чувството си за дълг, чест и достойство и се превърнаха в жалки и дребни мошеници. Тези които действително работят при изключително тежки и вредни за живота и здравето си условия и реално произвеждат продукция, която е необходима на обществото, като миньорите например, се водят като работещи при условията на втора категория труд. Военните имитират дейност и полагат безсмислен труд при условията на първа категория труд.
  Министър Найденов много трудно ще се справи с продажната крадлива върхушка в МО, защото те няма да се разделят с привилегията да вземат огромни заплати за писане единствено на писма и докладни записки. Всеки един от тези хора е намерил начин да получава и тлъсто допълнително възнаграждение на някакво основание - като "пилотите" извън военновъздушните бази, старци на възраст от над 50 години, незнайно защо поддържат летателна годност и за 5 (пет)минути полет на полугодие, всеки месец вземат допълнително втора заплата, т.е. те получават повече и от самия министър. Да не говорим за кокошкарските кражби с командировъчните и др. Военната полиция е беззъба но знае за всичко това и не се намесва, защото и тя е в заверата. Така че министъра е сам и ще наложи дисциплинарни и административни мерки на генералите, колкото разкри и истината за Кербала. На този случай доби гласност, защото кражбата беше установена от господин Орешарски. Ако не беше така крадците и некадърниците щяха да приберат и да си поделят парите, а безпомощният наивен и излъган министър щеше да ги награди по всяка вероятност с парични награди.

 13. #13
  Добри 21 мар 2014, 21:25
   
  0
   
  0

  Явно съм назад в материала, но ако със заповед (а май беше с решение на Правителството) задачата е възложена на юридическото лице С Войски, какво общо имат директорите на дирекции от другото юридическо лице - МО? А и ако се погледне ЗОВС - за какво ЛИЧНО отговаря министъра, се вижда, че пряката вина е на А Найденов. Мисля, че за опит за финансова злоупотреба в особено големи размери трябва да се произнесе и военната прокуратура.
  Така е г-н министър, верните калинки осигуряват "комисионни", но правят и гафове.

 14. #14
  SUH 21 мар 2014, 22:18
   
  0
   
  0

  Някойи много вярвате на медиите.

 15. #15
  Бай Член 21 мар 2014, 22:26
   
  0
   
  0

  Нейко,Нейко...........

 16. #16
  Бенито 21 мар 2014, 22:31
   
  0
   
  0

  Админ-о,ееееееее,оценявай братле,но без цензура ва о еееееее.....

 17. #17
  Българин 22 мар 2014, 00:32
   
  0
   
  0

  Я да се посмеем за сметка на 9-те военнослужещи. Малеее колко сме жалки. Но по типичн български изпитваме голямо въодушевление кат някой е окалян, да му сипнем и ние, ама от сърце.

  Значи, няма значение другари или господа. Ако някой от вас се доближи дори и за момент /за неуките, не е сила по рамо, ами е 12 секунди/ до кацата с медец и вие ще сте в състоянието на въпросван "Облажи ли а и ти ли?", ноооо няма да си признаем.

  Наказанието в БА е като "ами да покрия своята вина ама да не ми сипват с 10 - литровия черпак че ще има да ямммм, че ум ще ми зайде".

  Така анализ на ситуацията:
  1. Генералите при Сухите са 3-ри /не броя бригадирите, щото нямат отношение или не е доказано/. Интересното е, че Боцев няма да се прецака така, че да му духнат под опашката. Кънев все още е добре запознат със законовите норми и сигурно е всъпил в страни от гредореда заформен незнайно от кой. Нено се извиняваше, че по нета е намерил фирмата. Малко ме съмнява да се е ръчкал в нета Нено, че да види коя е фирмата , но на него му е простено. Като знам колко съм бил прав когато са го подвеждали и още чакам лично извинение за това, че щях да отнеса понижаване в звание от него, без дори да подозира, че министъра ми го е дал това звание, ама нейсе.

  2. Мразя да съм лош пророк, ама както казах в един друг мой коментар по темата "Министъра подведен, Нено и той", ама пак нейсе.

  3. Турция кандидатства за ЕС, ама ние строим ограда, срещу евентуални незаконно преминаващи буферната граница на ЕС и видиш ли ти тази на БГ. Е тука става много интересно, но ще оставя на стратезите, поле на конспиративно мислене.

  Реално извън анализа:
  1. Възложител на поръчката МВР. Ипълнител МО. Фирма производител/доставчик на Бруно - изнанада БГ фирма.

  2. МВР казало на МО "Тоя участък, ще го строите 1 месец!", ама работягите както се знае "ефрейторско време", до реалните изпълнители "1 седмица" и да видиш ти изненада. "Абе тия военните стигнали по рано до изпълнение на плана и сега кой ще връща парите от рушвети за незаконен трафик на каквото се сетиш!" "Алоу войниче, туй не ти е план или норма, ами график за трафик и ти се месиш в туй от което МРВ сбира пари след закриване на БМВ /не автомобило строящата компанийка, ами БГ фирмичка на МВР беееее/.

  3. Засегнати интереси /Хамерикански, родни и прочие/, било то за патенти и производство на Бруно, кока, Херо /естествено не футболиста/ за донорството на органи няма и да споменвам, че който и да го прави "Чума да го тръшне и огън го гори".

  АЛОУ военните дето се срамувате, да се наречете такива!

  С идването на туй ми ти правителство се зарече, "СТОП, НА СЪКРЪЩЕНИЯТА!", а 300 дена нямаше и "2000 ЖИВИ ХОРА ЩЕ РЕЗНЕМ В МО ТАЗ ГОДИН!"

  Не ме вълнива Офицери ли, сержанти ли, за войници да не говорим, те по малко и от генералите, било то и експерти /пенсий дет са си взели възможното и още се облизват/, НО ХОРА ТОВА СА ЖИВИ ХОРА, ЧОВЕШКИ СЪДБИ.

  А ние с лека ръка, "Режи, пък после ще му мислим!".

  Един колега казваше "Ти знаеш ли това малцинство , така прави за събратята си, онова така", а ние Бугарите /както ни казват и турците не само останалия свят/ "Крив такъв, само в приятелски анален отвор се изправя" е какво да очакваме в ада да ни сложат пазач ли, АМИ ТО ТУЙ Е РАБОТА КОЙ ЩЕ Я ВЪРШИ. Ще почакаме някой друг живот може би.

  Българи помислете и се вземете в ръце и най-накрая станете единство, а не да се чете тука в коментарите "Костов бил русофоб", "Аз чакам коментара на Костов". На враго това му е угодно и ако вие не сте разбрали, че "Разделяй и владей"е стратегически ход то и оперативнода ви го обяснявам, че тактичеки е важно ще си загубя времето вместо да покажа на синовете си кое е правилното малцинство за проспериране в таз джунгла.

 18. #18
  До Асен и Българин 22 мар 2014, 01:22
   
  0
   
  0

  Асене, наивните другари са загинали преди 09.09.1944 точка. Сегашните са други точка. И накои от тя

 19. #19
  До Асен и Българин 22 мар 2014, 01:29
   
  0
   
  0

  Асене, наивните другари са загинали преди 09.09.1944 точка. Сегашните са други точка. И накои от тях въобще не са наивни - многоточие.
  Бай Българин: дано мислиш по този начин само когато трабва да пишеш, но и от това личи колко си объркан. Ето защо първосигналната (по Иван Петрович Павлов) реакция на твоите колеги при вида на (цитирам) "кацата с меда" не е никаква изненада.
  Но трябва да знаеш, че преди те дори да си помислят, някой вече е скроил кюляфа на процедурата. лека нощ!

 20. #20
  наивник 22 мар 2014, 05:41
   
  0
   
  0

  Дали министърът ще направи проверка и във ВМА, че и там е една кочина?

 21. #21
  GoogleBot 22 мар 2014, 11:27
   
  0
   
  0

  Kradat parite,pak za akumolatori i benzin nqma.Nie sme specialno formirovanie,ako stane avariq ne moge da izlezem.Parodiq e cqlata armiqСоциални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка