България – от полета на идиотите

Pan.bg 10 юли 2014 | 22:34 views (7814) commentaries(15)
img strogosekretno.com


Много психари сме видели по света, но България е направо резерват на кретени. С количеството им, падащо се на един квадратен километър, вероятно сме на първо място на планетата.

Сигурно сте се досетили, че този път става дума за поредния трик на САЩ, които, използвайки кризата в Украйна, разпалена именно от тях, искат да реанимират НАТО и да принудят страните – членки , преди всичко от Източна Европа, да закупят ново американско оръжие, което пък би трябвало да стимулира намиращата се в бездънна криза икономика на "суперсилата".


Заради това и България стана цел на координирана атака на главатаря на НАТО Андерс Расмусен и от шефа на ЕС Жозе Мануел Барозу.

Вторият ни изпрати писмо, с което иска общ отговор на ЕС в общия антируски енергиен газов фронт, който може да доведе до ответна реакция на Русия и завъртане на крана за Европа или спиране на изграждането на Южен поток, като и двата варианта, заради чужди интереси, ще плащаме ние.

Що се отнася до Расмусен, той продължава да си играе на Дарт Вейдър на евроатлантическата сигурност. В София му пригласяха "президентът" Плевнелиев и известният със своите ционистки забежки Соломон Паси.

Ще припомним, че Расмусен според някои "розови среди" е и хомосексуалист, Плевнелиев е описван от други медии като идиот, а Паси е представян като съчетание на тези две умствено-физически състояния.

Но тази дружинка сега иска да си играе на войници. Расмусен ни съобщи, че НАТО може да увеличи присъствието на свои войски и маневри в България. "България е силна с НАТО, и НАТО е силен с България" – каза шефът на НАТО, което потвърждава не само обратното му възприемане на някои движения, но и не съвсем редовния му умствен статус. Само такъв човек може да стигне до такъв извод.

В отговор споменатият Плевнелиев обеща, че непременно ще вдигне разходите за отбрана от сегашните 1.5 на сто от брутния ни продукт на 2 на сто, както и ще диференцираме доставките на газ от Русия и на оръжие, като вместо сегашните руски купим американски военни аероплани.

Появилият се от полит-нафталина Паси, който не е ходил войник, защото се отървал като умствено недоразвит, поиска американски ядрени ракети в България. Идеята му е те да бъдат пренесени от Холандия, която вече не ги иска, в България и Румъния, за да са по-близо до Русия и да летят до Москва по-бързо.

Сега разбирате нашата теза защо България през последните 25 години се превърна в резерват на идиоти.

Какво искат тези тримата да кажат – че трябва да увеличим разходите за въоръжаване, за да се опрем на наближаващата руска агресия. Мечката вчера излапа Крим, днес – Донецк, а утре ще глътне и София с дупките по илиците. Увеличаването на разходите за въоръжаване ще ни позволи да се съпротивляваме геройски на руския агресор вместо 15, цели 25 минути. Защото не е тайна, че съвременната българска армия, става само за плашене на гаргите.

Такава е политико-военната ни панорама, откакто сме в НАТО и ЕС. Живеем напълно сигурно, богато и весело. И кикотенето на историята беше заменено от кикота на нашенските политико-военни кретени.

Разбира се, дължим ви все пак няколко разумно обяснение на ставащото.

На първо място, така наречената НАТО-крация, начело с ястребите от Пентагона, използвайки украинската криза, искат да спрат разпадането на пакта и да засилят неговото финансиране. Американските военни се заеха със своето любимо занятие, с което се занимаваха практически през цялата Студена война – да плашат американците и европейците със съветската военна мощ, за да изкарат огромни пари за нови оръжия. Тогава номерът минаваше, тъй като армията на СССР наистина беше най-силната в света. Но след разпадането на СССР целесъобразността от въоръжаване и използване на военна сила далеч от САЩ и НАТО спадна до нула, а заедно с тях и военните разходи. Заради това НАТО форсираше разширението си на Изток, и всмукваше нови страни в пакта.

Сега в колосалната антируска провокация включи и Украйна, като подготвя и включването в НАТО на Босна и Херцеговина, Македония, Черна гора и Грузия и на остатъчна Украйна, т.е. онова, което остане от нея, през следващите няколко месеца.

Новите декларации за военни действия на НАТО в Украйна за наличие на заплахи, заради които кримската и въобще украинската криза засилват решимостта и единството на пакта, са песнички, които сме слушали преди 20 години.

Сега обаче историята се повтаря като фарс, защото НАТО в близките години го очаква снижаване на стратегическата съгласуваност на действията, отслабване на организацията, ръст на разногласията за средствата и целите и отслабване на сигурността на онези страни – членки, които влязоха в пакта след Студената война. Защото след разпадането на СССР престана да действа и основната функция на НАТО като възпиране и отпор на настъплението на страните от Варшавския договор.

В новите условия НАТО се опитва да получи настъпателен порив за сметка на движението на Изток и на приемането в своите редици на нови членове, което не може да не предизвика реакция от Русия и т.н.

Това е и повод да се поиска от новите страни – членки увеличение на военните разходи. През 2013 г. средният показател на европейските членки беше 1,6 на сто от БНП, като за САЩ, които отдавна са в режим на война, е 4.3 на сто. Освен това през периода 1990-2009 г. приносът на европейските страни – членки устойчиво намаляваше. Максимумът беше през 1994 г. – 2.7 на сто и спадна през 2010 г. до 1.6, като само за Франция и Великобритания, заради тяхната политика, е около 2.4 на сто. В останалите 19 страни – членки е 1.5 или по-малко. А споменатите в началото лица искат увеличение до 2 на сто и даже американски ядрени ракети у нас. Вероятно не знаят, че населението на Европа остарява и, за да бъдат увеличени разходите за оръжие трябва да се вземе от пенсиите.

Илюзиите че украинската криза ще укрепи солидарността и стратегическия консенсус вътре в НАТО е самоизмама. Едва ли Путин е толкова глупав, че да иска да нападне и анексира България към новия СССР, което ще върне жизненото равнище на населението му в каменния век.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 15

 1. #1
  Старшина 10 юли 2014, 23:31
   
  0
   
  0

  А, някой питахте ли дали народа иска в НАТО? Да умрете в кански мъки дано, национални предатели!

 2. #2
  Попа 11 юли 2014, 00:04
   
  0
   
  0

  Всички ще умрем, но някои ще миришат повече.
  Визирам мършите на снимката.
  Мръсните предателски душици миришат повече и от цял екарисаж.

 3. #3
  Antonov Dimitar 11 юли 2014, 06:46
   
  0
   
  0

  Браво г-н Панчелиев! Отдавна не съм чел нещо но-вярно, по-смислено и по-навременно във форумите. интересите на ЕС и нашите не съвпадат с тези на САЩ.
  Време е да се противопоставим на геноцита който ни наложиха. Бързо да излезем от сривния режим който ни наложиха съобразно доктрината на Алън Дълес.
  Да си върнем БЪЛГАРИЯ!
  БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ!
  Блатодаря ти искренно - Мото

 4. #4
  Nash 11 юли 2014, 10:09
   
  0
   
  0

  БГ за съжаление е малка и слаба страна и така винаги някой ни е контролирал и диктувал къде и какво да правим...
  Че имаше кретени и по време на Бай Тошовото управление , да... Но тогава поне имахме силен експорт на компоти, сокове към СССР, правехме за онова време добри Правец-компютри пак за СССР, а онези ни правеха атомни централи за по-ефтин ток...
  Сега новата зависимост от разни ЕС педофили и нато психари какво ни дава? Народа избяга по целият свят на гурбет, тези които останаха, са една шепа хора само... Набиха ни в страната разни бежанци от войните на 6татите в тех, на нас тука ни ги докараха... Ясно е че 6татите се опитват да си задържът ръждясалата система, която отдавна плаче за "перестройка". Пък и времето й отдавна е отминало. Вече всички, целият свят, ги разбраха, що за идиоти са с техните постоянни войни, Гуантанамо, стратегии за намаляване на населението на земята, стремежа им за абсолютно доминиране по цялата планета, стотиците военни бази, постоянното всяване на страх с техните идиотски филми от холивуд и т.н... Разните "птичи", "свински" грипове, за да принудят населението насила да се имунизира с неизвестни отровни ваксини....
  Да искаш да се стационират във БГ атомни бомби и ракети, трябва да си пълен идиот, при условие че ние не сме в състояние да се защитаваме ако на някой му хрумне да ни нападне, понеже ставаме така "ядрена държава"... И ако на територията на БГ вече има такива оръжия, то Русия естествено ще ни впише по друг начин в техните доктрини на евентуални войни и няма да е изключено да има и нападение и унищожение на тези арсенали със съответните оръжия, които има, за неутрализиране... И естествено този "ядрен боклук" ако останем след унищожението му, хиляди години ще трови нашата територия... Предимството е единствено за 6татите! Те ще имат с това такава възможност по-бързо от нашата територия да стигнат до Русия, но за Русия ние вече ставаме цел и то по-сериозна цел.... А милсят ли 6татите как да ни защитят в този случай? Едва ли.. Те ни смятат за аборигени, идоти от които света така и така няма полза. И този Паси вкара БГ в нато, може да са му намаляли паричките, та за това вика пак, за да изкара от тях пак още някой гущер... Та той си е техен човек. "Паси" да не е Иван, Петър, Цветан, Драган, Стоил, ... ????? Да си го вземат при тях там.... там си е на мястото при ционистите... Не ни трябват предатели...
  Абе, пълна трагедия! Няма ли свестни НАШИ хора от рода на Ботев, Левски, Раковски, Караджата.... за да не сме такива идиоти на международната сцена????? И имаме някакъв реален шанс да оцелеем?

 5. #5
  МиГ 11 юли 2014, 10:39
   
  0
   
  0

  Ей, като чуя, че сме малка държава и ми става лошо.
  Ами Австрия да не е по-голяма държава? А я как си отстояват националните интереси. Ами Унгария? Ами Чехия?
  Не, не сме никак малка държава. Но да, слаба сме. Слаба защото имаме най-некадърните и корумпирани политици в Света!

 6. #6
  Покемон 11 юли 2014, 11:00
   
  0
   
  0

  Аз искам да ви кажа че това е една от причините заради които аз ще напусна Българската армия. Ще я напусна, не заради парите или заради условията, ще я напусна защото тя отдавна не е Българска. Тя отдавна не прави нищо за България. Какъв го търсим сумати години в Афганистан? Това не са нашите войни и нашите интереси. Отделно от това преобладаващата част от така наречената Българска армия носи имената Метин, Ахмет, Хасан, Дурхан, Осман и тем подобни. Нашата армия просто е ниско платена работна ръка за НАТО в която властва примиренчеството и лизачеството. Никой не е тук заради страната си, а е заради мисията, само че мисиите свършиха и сега ще видите как бягат, щото лапачка вече няма. Това със сигурност ще подейства оздравително, защото ще разберем кой кой е и за какво е.

 7. #7
  Nash 11 юли 2014, 11:27
   
  0
   
  0


  ....#5 Пуснато от МиГ

  МиГ "малка" означава, че нямаме бройката, нямаме критичната маса човешки потенциал, за да строим самолети, коли, да разработваме интересни технологии, да летим до Луната или Марс......, даже един футболен отбор не можем да съберем, за да се представим във Бразилия, та какво остава за силна армия, нормална индустрия и т.н... И ако имахме този потенциал и го реализирахме на практика, то другите щяха да ни уважават, щяхме да имаме тежест на междунароната сцена.. А сега и малкото "мозъци", които имахме, изчезнаха на запад за парите им там... Ние бг-ейците не ставаме за отбор, понеже никой не се съобразява с никого... Всеки се пише шеф и той е "най-умният".. А то в една армия трябват и редници, и лейтенанти и генерали... :)...

  По въпроса за армията - тенденцията е, да е само наемна армия. Защо? Ами наемниците нямат чувства, нямат родина, нямат нравственост... Плащаш и казваш кого да убиват и го убиват... Това е идеалният варинат за такива извратени типове като 6татите...
  Така че и БГ армията май няма вече никаква чест, национално самочувствие на наша армия и тем подобни... Парите са прецакали всичко и там... За нато и 6татите, БГ армията е по-ефтина "бройка", да им върши черната работа по света... Друго няма за съжаление....

 8. #8
  Bruchpilot 11 юли 2014, 12:50
   
  0
   
  0

  Бих искал да отбележа само две неща:
  Първо, винаги с удоволствие съм чел новините и анализите в pan.bg, но за съжаление част от статиите, които се публикуват на последък /главно от "Строго секретно"/ са тотално под нивото на сайта. Ето тази статия например, няма нито информационна, нито анализаторска стойност. Да ме извинява автора, но изглежда все едно текста го е писал гимназист - даже на места липсват логически връзки между изреченията.
  Второ, дори и нещата да стоят така, това не означава, че трябва да хвърлим кърпите и да се откажем. България трябва да има силна армия независимо дали е в съюз САЩ, Русия или Тринидат и Тобаго. Колкото по - бързо осъзнаем, че трябва да започнем да градим отново това което беше систематически рушено пред последните двадесет и пет години, толкова по - добре!

 9. #9
  Зафир 11 юли 2014, 14:09
   
  0
   
  0

  Аплодисменти за "Покемон"-а. 100% истина и 100% го разбирам.
  Армията вече е само едно добродушно чучело с големи нянки. Едната за цицане на "мисионери", другата за цицане на другарски фирми.
  Кадровата дупка тепърва ще се увеличава, докато от армията накрая остане само една голяма дупка. (подобна на тази от която се е пръкнал катила Паси и некои други българо-амарикано-еврейски функционери и милиционери)...

 10. #10
  Teraflop 11 юли 2014, 14:44
   
  0
   
  0

  Много хора ще напуснат армията.Не назначават нови.А работата си стои все в същия обем.С трици нищо не се лови.Армията постепенно ще колабира.Като "държавата".

 11. #11
  Сун Дзъ 11 юли 2014, 14:49
   
  0
   
  0

  Армията на България ще бъде силна само в силна държава.Докато избираме и търпим да ни управляват идиоти и предатели,държавата и армията ще бъдат немощни.Няма "малки" държави -има слаби политици,винаги ослушващи се за нареждания от "началника".

 12. #12
  сс 11 юли 2014, 16:27
   
  0
   
  0

  Ами министъра да не спи, ами да вземе да пусне някой конкурс за войници щото хора няма. Как се работи така бе. Една година са на власт и един конкурс не са пуснали. Срам, а нароа всеки ден си бие шута от работа.

 13. #13
  САЩ = Агресор 11 юли 2014, 18:16
   
  0
   
  0

  Гледайте "Премълчаваната история на САЩ" с продуцент и режисьор Оливър Стоун. Доста поучителен филм. А пък нали знаете, че рибата се вмирисва винаги откъм главата. Това важи в пълна сила и за армията.

 14. #14
  ь 11 юли 2014, 20:19
   
  0
   
  0

  Първото изречение е абсолютно вярно.

 15. #15
  Иван Балабан 11 юли 2014, 23:32
   
  0
   
  0

  НАТО нямат планове за действие за България. за Гърция имат, но за НАТО нямат. Кой мислите, че ще ни пази? НАТО ли? Че тях не ги е еня за нас!!!Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка