Бюджетът за армията до края на годината е осигурен, но с известна условност

Pan.bg 11 юли 2014 | 20:37 views (4745) commentaries(10)
img Topnovini.bg

Бюджетът за Българската армия до края на тази година е осигурен, но с известна условност. Това заяви министърът на отбраната Ангел Найденов пред журналисти по време на учението „Бриз 2014”.

„Бюджетът е в рамките на 1 милиард и 45 млн. лв. плюс допълнителните целеви 20 млн., които осигурихме. Аз силно се надявам това да бъде потвърдено при едно ново, което и да е, правителство за още едни целеви 20 млн. Очаквах средства, които да бъдат отпуснати за модернизиране на авиониката, макар и частична, на изтребителите МиГ-29 с оглед освобождаване на радиочестотен спектър за високоскоростните влакове. За това казвам, че бюджетът е с известна доза условност. Защото не зная какво ще се случи до края на годината” – заяви министър Найденов.

Той изрази надежда, че очакванията на Българската армия към Министерството на отбраната ще бъдат оправдани за осигуряване на необходимите средства. Найденов каза, че се прави всичко възможно да се намерят средства както за нова техника, така и за униформи за военните, но призна, че ситуацията в момента е сложна.

„Приет е прегледът на бюджетните разчети и прогнози в периода до 2018 г. Той не ме прави оптимист и аз съм разпоредил информацията, изводите, препоръките за начина, по който ще се отрази бюджетната прогноза, която е различна от необходимите ни 1,5 %, но съобразена с Министерството на финансите, ще се отрази на военните способности. На практика, ако не бъдат осигурени минимум процент и половина от бюджета на страната за отбрана, то това няма да ни позволи да реализираме онези проекти, с които сме се ангажирали пред българските граждани и пред нашите партньори”, каза Ангел Найденов.

Министърът допълни, че срокът за завършване на структурата на въоръжените сили е удължен и това е логично, като се знае, че има смяна на ръководството на Българската армия. По този начин се дава възможност на началника на отбраната и на командирите на различните видове въоръжени сили да преценят и те като нови командири необходимостта от промяна.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 10

 1. #1
  Rta 11 юли 2014, 22:26
   
  0
   
  0

  Ех, авионика на миг 29, честоти! Сладка работа! Ама няма време! Виж събирай си вече партакешите, че на 5 август трябва да си вън!

 2. #2
  Бай Драгой 11 юли 2014, 23:17
   
  0
   
  0

  Здравната каса има недостиг от 300 млн лв. В същото време служители от КТБ изнасят 200 млн лв в чували. Пак в същото това време, пак тази същата банка е раздала 3.5 млрд лв и документите за това са неясно къде. Липсващите вложения на хората ще се покриват от същата държава, на която й липсват 300 млн лв за здравеопазване. Кой е отговорен за това от държавата да изчезнат 3.5 млрд????

 3. #3
  Teraflop 12 юли 2014, 12:43
   
  0
   
  0

  "Бюджетът за Българската армия до края на тази година е осигурен, но с известна условност."Каква е тая условност? Условност,че липсващите милиони от Корпоративна Търговска Банка ще са за сметка на военните ли?Или за бюджета на НЗОК?Айде,ако са за болниците,нека.Ама за изнасяне на чували с пари в чужбина,ни идва в повече.

 4. #4
  капитанче 12 юли 2014, 14:00
   
  0
   
  0

  Още ли има тъпаци, дето не разбраха, че милардите са дадени на "наши хора" от всички партии, за да се тръгне на несъстоятелност, но едновременни с това да се гарантират депозитите на "хора и фирми". Закона за гарантиране на влоговете казва ясно - до 100 000 евро, и то ако не си на преференнциална лихва или свързано лице. Защо Аз, чрез моите данъци, да плащам гяволука на Веждичката, който е сложил 1 млн. на лихва над 6,5% (при нормална в Бг до 2,3% за евро и 0,3% за Германия и Австрия). Да му връщат 100 000 и вече да знае да не слага пари по пирамиди. Ама щото в банката са кинитите на всички мутри от прехода, сега държавата ще налива пари до пълния размер на депозита. По кой закон бе Искричке, по кой закон ще пазите парите на крадците над гарантираните по Закон нива?

 5. #5
  **** 12 юли 2014, 15:58
   
  0
   
  0

  Какво стана със планираните съкращения на 1300 човека?

 6. #6
  До 5 ***** 12 юли 2014, 18:04
   
  0
   
  0

  Ааааа дарагой звездочник, орада хаир сартлар йок (Скъпи звездочков, там никакви условности няма - както се хортува на неправилен коалиционно-управленски език)

 7. #7
  И.М. 12 юли 2014, 21:39
   
  0
   
  0

  Още когато стана министър на отбраната, на първия Обществен съвет по отбранителна политика, ясно му се каза, че пред него, както и пред всеки друг министър досега, стоят две основни задачи: първо - да осигури по-висок процент от Бюджета за отбрана и второ - да осигури по-ефективно, икономично и целесъобразно изразходване на средствата за отбрана,
  Тази година процентът на средствата за отбрана в бюджета е по-малък от миналата година. Това означава, че оценката за изпълнение на първата задача е СЛАБ ДВЕ. По изпълнение на втората задача ще му дадем оценка на края на мандата (който наближава, като че ли).

 8. #8
  Мичман 13 юли 2014, 20:35
   
  0
   
  0

  Шеф на отбраната стана едно морско момче, което е с манталитет на фатмак. Да ни е честит новия началник, момчета. Сега ще ни оправи якичките, ръбовете на панталоните, градинките, бордюрите, пострижките... Това на първо място. А че армията е в кома, това няма значение. Че хората са тотално демотивирани и че има недостиг на хора, че всичко е батак, няма значение. Първо да се боядисат бордюрите, че да не се излагаме пред чужденците.

 9. #9
  Бай Драган 13 юли 2014, 23:46
   
  0
   
  0

  Момчета, отбраната не е вприоритет за политиците. Армията е доведеноето дете, което пречи и тежи на политиците. Чрез нея просто се усвояват едни пари, но пък средствата за заплати са нерентабилни, защото от тях няма комисионни. Военните нямат синдикати, които да ги защитават, нямат лоби в парламента и политиците се гаврят с нас, както си поискат. Господинът Хасан Адемов непрекъснато аатакува военните и иска да взема пари от тях за да дава на други. За тях военните не са хора, те нямат деца и нямат нужда от достоен живот. Скоро ще дойде оня, който иска докрай да съсипе армията и ще ни вземе и малкото, което ни е останало. За батя ви Бойко ви говоря. Простете се и с последното, което и е останало като социални придобивки. Политиците искат ние да сме наравно с някой шлосер или таксиметров шофьор. Оня, защитника на интересите на балерините, ако пак се върне и армията окончателно ще бъде съсипана и обезкръвена. Но проблемът си е и в самите нас. Спотайваме се и си траем като мишоци. Никакви военни не сме ние, а банда страхливци, момчета.

 10. #10
  Бай Драган 22 юли 2014, 21:43
   
  0
   
  0

  Преди малко Лиляна Павлова направи гениалното изказване " На кривата ракета и Космосът и пречи". Цецка Цачева пък владее сложни думи като "нонсенс". Колеги, тези ако дойдат на власт майките ни ще разплачат - и на нас и на цялата държава. Мислят си, че сме забравили, че при тях хората започнаха да се самозапалват. Че при тях за първи път след Войнишкото въстание армията излезе на протест за състоянието, в което са я поставили ГЕРБ.Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка