Човек от НАТО поема отбраната (?)

Pan.bg 28 юли 2014 | 15:57 views (6085) commentaries(0)
img standartnews.com

Евгения Раданова спортен министър в служебния кабинет, Порожанов - земеделски

Експерт от НАТО може да поеме министерство на отбраната в служебния кабинет. За поста усилено се споменава името на доц. д-р Велизар Шаламанов, научи "Стандарт". Той е бил зам.военен министър в правителството на Иван Костов. През 2009 г. Шаламанов беше назначен за директор в ключова агенция на НАТО. Става въпрос за службата, която подготвя научни разработки и организира търгове за снабдяване с нови оръжия, разузнавателни и командни системи. Доц. Шаламанов е член на МЕНСА. Още един син кадър вероятно ще влезе в служебния кабинет. Бившият шеф на комисията по вътрешна сигурност в НС Йордан Бакалов може да поеме МВР. Името му е най-коментираното във вътрешното ведомство.
Бившият директор на фонд "Земеделие" Румен Порожанов пък се споменава за земеделски министър.

Състезателката по шорттрек Евгения Раданова може да се окаже една от изненадите в служебния кабинет. Усилено се говори, че тя ще стане спортен министър. Наравно с нея обаче се коментира, че Плевнелиев пак е поканил плувеца Петър Стойчев.
Както вече "Стандарт" писа, подуправителят на БНБ Калин Христов е най-обсъжданото име за служебен премиер. Държавният глава разчитал на него заради сложната ситуация с КТБ. Смятаният за най-консенсусна личност - шефът на БАН акад. Стефан Воденичаров, засега отказвал поста. Вицепремиер се очаква да стане Екатерина Захариева. Почти сигурно е, че двете ресорни ведомства - на регионалното развитие и на инвестиционното проектиране, ще имат един министър. Освен самата Захариева за поста е спрягана и Йорданка Чобанова, която към момента също е в екипа на държавния глава като съветник. От хората около президента може да бъде излъчен и външният министър, като за поста упорито се спряга името на външния секретар на Плевнелиев - Тихомир Стойчев. Споменава се обаче и Соломон Паси.
Очаква се икономическият секретар на държавния глава - Елица Николова, да поеме поста министър на еврофондовете, които отново да бъдат отделени от правосъдното ведомство.
"Стандарт" научи, че секретарят на президента по социалните въпроси Деяна Костадинова е отказала за втори път да стане служебен министър на труда и социалната политика. Затова се търси друга експертна кандидатура, като се спряга името на бившия шеф на НОИ Йордан Христосков.
Васил Шушков
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка