България подкрепя новите санкции на ЕС срещу Русия

Pan.bg 31 юли 2014 | 09:30 views (3537) commentaries(36)
img mediapool.bg

България подкрепя новите по-сериозни икономически санкции на Европейския съюз срещу Русия, които целят да принудят руския президент Владимир Путин да преустанови всякаква подкрепа за действията за дестабилизиране на Украйна. Това съобщи премиерът в оставка Пламен Орешарски след заседанието на кабинета в сряда.
image
Той уточни, че първоначално нашата страна е имала "някои забележки", които обаче са били взети предвид и сега подкрепяме новите санкции срещу Русия.
Орешарски не уточни какви са били забележките на България с думите, че не коментира "служебна кореспонденция". Той отказа да каже дали българските забележки засягат руския олигарх Генадий Тимченко, който е близък приятел на Путин, а негова фирма е част от проектната компания, която ще строи българския участък на газопровода "Южен поток".

Към момента Генадий Тимченко е само в "черния списък" на САЩ, но не и в този на ЕС.
Все още няма яснота какви точно са новите санкции на ЕС срещу Русия. Очаква се те да бъдат публикувани в сряда в официалния вестник на ЕС и да влязат в сила в четвъртък.
Според световните агенции санкциите предвиждат да се ограничи достъпа на руските банки до финансовите пазари, вноса на оръжия и на стоки с двойно предназначение, и на енергийни технологии.
ЕС е решил да блокира и авоарите на четирима руски бизнесмени, близки до президента Путин. Санкции има и срещу три руски компании, сред които една банка, но конкретни имена все още няма.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 36

 1. #1
  KOREKTOR 31 юли 2014, 09:47
   
  0
   
  0

  "Всичко Мара втасала, само са не сресала"

  Та и ние барабар Петко е Европедерасите.

  После да не рИвем като тъпите поляци, че решението на Русия да спре вноса на полски плодове и други селскостопански продукти било УЗУРПАЦИЯ от руска страна.

  Отделно Русия вчера предупреди ЕС, че въвеждането на санкции неминуемо води до завишаване цените на енергоизточниците.

  А да се обзаложим кой ще опере пишкира най-вече.

 2. #2
  МиГ 31 юли 2014, 10:04
   
  0
   
  0

  Ами те се оакаха (с извинение) във вътрешната политика по всички направления, да се оакат и във външната, че мазалото да е тотално...

 3. #3
  АЯнакиев 31 юли 2014, 10:16
   
  0
   
  0

  Е не няма да ревем като поляците. Ние вече си съсипахме земеделието за да влезем в ЕС, не можем да произвеждаме, за да внасяме в Русия и сега просто ще го ядем полския.....картоф щото Русия не го иска. Честит ни европедерастки съюз!

 4. #4
  Турчин 31 юли 2014, 10:23
   
  0
   
  0

  Спирай всякакъв газ и нефт за насраните българи! Боклук народ!

 5. #5
  Brawo 31 юли 2014, 10:26
   
  0
   
  0

  А какво - да си затваряме очите за Путинските агресии?

 6. #6
  Грях! 31 юли 2014, 10:31
   
  0
   
  0

  И какво! Русия да гледа безучастно как хунтата подкрепяна от световните разбойници избива беззащитни хора, борещи се за идентичност и свобода.Юнкер не искал италианката за еврокомисар, защото Италия била за Южен поток.Нашите лекета са предпочитани, хвалени и рейтингови.Абе, в Европа има повече критични оценки на отношението към Русия.Само в уж традиционно русофилска България мухльвщината и педерастията се ширят на воля.

 7. #7
  Nash 31 юли 2014, 10:51
   
  0
   
  0

  "...Все още няма яснота какви точно са новите санкции на ЕС срещу Русия. Очаква се те да бъдат публикувани в сряда в официалния вестник на ЕС и да влязат в сила в четвъртък. ..."
  Направо са смешни... Още не се знае, какви ще са санкциите, но затова пък ги подкрепяме :)....

  И за какво е това "наказание" на Русия?
  "..руския президент Владимир Путин да преустанови всякаква подкрепа за действията за дестабилизиране на Украйна..."

  Какво точно? Дестабилизиране на Украйна? И това било "голям грях"? Абе погледнете другите грехове на американците например! Трепят маса народ по света, и Ирак и Либия и Сирия .... и сега даже и Украйна са техни "действия за дестабилизиране" и продължават да унищожават....
  Русия не се стреми да дестабилизира Украйна, това е измислено от краварите... Те са тези, които дестабилизират когато искат и когото си искат..
  Русия си взе Крим обратно, понеже се изплаши че Потрошенко ще позволи там да има натовски бази и по този начин да унищожат Черноморският флот на Русия - въпрос на национална сигурност за Русия.

  И с какво ще докажат тази "дестабилизация"? Подобно на сваленият малаийзииски самолет: Няма никакви доказателства, комисията още не е проучила и анализирала всичките данни и факти, но за това пък англичаните вече знаеха, че "Русия и Путин са виновни"... Те по дефинция са "виновни", понеже Путин не иска да загуби суверенитета на Русия и не иска да се предаде доброволно на краварите...
  И друго, щом ние, този ЕС и краварите сме такива "хуманни" и "демократични", защо не накажем Израел за унищожаването на цивилно население в Газа, а? Там поне има факти - вчера например са стреляли в училище и има много убити.... И дали това е много "по-малко" престъпление от "дестабилизирането на Украйна", което с нищо не може да се докаже????

  Абе хайде се скрийте с вашите лъжи и санкции.... И ние, какво печелим ако подкрепяме тази лъжа? Русия ще увеличи цената на газ, за да си компенсира икономическите загуби от тези санкции... Хайде сега да си платим за "братската подкрепа на педераският ЕС" без да знаем за какво става на въпрос....

 8. #8
  SUH 31 юли 2014, 11:05
   
  0
   
  0

  #5 ами като си затваряме очите за американската агресия, за това нищо не казваш.

 9. #9
  Монтафон 31 юли 2014, 11:17
   
  0
   
  0

  Ако краварите не се разхождаха с оплескани ботуши из цял свят, Русия нямаше да се занимава нито с Крим, нито с каквото и да било от подобно естество.Ако е някакво престъпление и грях, че иска да строи газопровод и това пречи на някого, не виждам какво точно пречи на България.И като са толкова вредни тези газопроводи, защо Украйна не ги затвори, а се стреми Южния да не се случи.Защо не не премахнат северния и синия.Защо газа не влиза в санкциите? Либия е актуален пример от налагането прелестите на демокрация по краварски.

 10. #10
  xfhj 31 юли 2014, 11:49
   
  0
   
  0

  Иман чувството, че в този сайт има само червени комсомолчета родени в Русия!!! Айде хващайте си парцалките и бегом при татко Путин!!! Комунист му кажи и не го обиждай!!!

 11. #11
  Nash 31 юли 2014, 11:59
   
  0
   
  0

  До #10 Пуснато от xfhj...

  Тука не става въпрос за "комунизми", "социализми", "русофилство", "русофобство", кой къде е роден и т.н...
  Тука има изкривяване на факти, едни страни се стремят да подчинят друга, която не иска да им бъде подчинена...

  Пък и защо ли цял свят да е подчинен на американците? Какви са пък тези, та трябва всички да им се подчиняваме????
  Те морално са на дъното, икономически - също... Накараха тази западна европа, някога от културна среда сега да е педерастка колония, без никакви ценности... Е, такава не иска да бъде Русия и има право, сама да си избира....

  Аз поне никога не съм бил комунист и това изобщо не ме интересува, каква идеология е и т.н...
  Но когато нещо не е както трябва, човек може да има мнение и без да е привърженик на някакви си партии и идеологии...

 12. #12
  Георги Ковачев_ 31 юли 2014, 12:52
   
  0
   
  0

  Може би по-правилното заглавие е "Българските политикани подкрепят новите санкции на ЕС срещу Русия".

 13. #13
  Nordfront 31 юли 2014, 13:16
   
  0
   
  0

  http://news.ibox.bg/news/id_1585559804
  Няколко дни преди оставката на правителството на Пламен Орешарски, което официално спря работата по "Южен Поток", държавата е продала 358 декара от горския фонд на фирмата "Южен Поток България" АД, която строи сухоземния участък на тръбата, съобщи сайтът "Биволъ", цитиран от money.bg. Половината от фирмата е собственост на БЕХ, а другата половина е на руската "Газпром".

 14. #14
  Росен 31 юли 2014, 14:31
   
  0
   
  0

  Дежурната агитка на Русия, както винаги е начело. Все си мисля, че сте на щат...

 15. #15
  до 5 31 юли 2014, 14:33
   
  0
   
  0

  А за американските агресии що мълчиш кат бит г*з?
  Ми що, щото си бит г*з.

 16. #16
  Голям смях 31 юли 2014, 14:40
   
  0
   
  0

  Пия си ледена бира, чета ви и се превивам от смях! Благодаря!

 17. #17
  Христофор 31 юли 2014, 14:46
   
  0
   
  0

  До #10. Хайде, не пращай хората, които се опитват да мислят .Много ми се иска такива умници като Вас, да ги пратя там от където са излезли.Дежурна агитка на Русия, на Америка, къде е дежурната агитка на България?

 18. #18
  KOREKTOR 31 юли 2014, 17:22
   
  0
   
  0

  До #14 Пуснато от Росен

  Росен,

  А аз съм твърдо уверен , че пак са те изтървали преди раздаването на хаповете.

  Марш обратно в психодиспансера.

 19. #19
  Проф. Людмил Георгиев 31 юли 2014, 17:24
   
  0
   
  0

  Как оттук-насетне онези, които създадоха Бойко Борисов ще сложат край на собственото си творение?
  Публикувано на 31.07.2014 / 13:21 ч. от afera
  Тези дни Николай Бареков постави отново в дневния ред на българското общество един въпрос, който неизменно е присъствал през последните години, повече или по-малко явно. Въпросът за престъпното минало на лицето Бойко Методиев Борисов, за неговото участие в наркотрафика, убийства и всевъзможни кражби, за неговите бизнес-връзки със знакови фигури от подземния свят на прехода…
  Впрочем, цялата истина за Бойко Борисов ни беше поднесена преди години в списанието на Конгреса на САЩ “Конгрешънъл куотърли”, беше прочетена в публикуваните от Уикилийкс грами на американски посланици в София, беше чута в паметните му разговори по повод “Мишо Бирата” и “Случая Кокинов”, многократно беше изтъквана от говорителите на легия “Анти-мафия”, беше документирана в множество публикации на Веселина Томова в “Афера”, включително и на свидетелски показания на подсъдими по най-различни дела! С други думи, българското общество отдавна е наясно с мутренската същност на Бойко Методиев Борисов, днес Николай Бареков само припомня с документи тази нелицеприятна истина за нацията – истината, че във върховете на държавата удобно се е настанил един гангстер!…
  Ако България беше нормална страна, в която държавата си има мафия, най-вероятно тези скандали щяха да приключат с публични разстрели и гангстерски войни. Проблемът обаче е, че България не е нормална страна, тъй като тук отделните кланове са превърнали самата държава в мафия!
  Поради което тук нямаме публични разстрели, а имаме… партийни сблъсъци! Парадоксално, но в България клановете на мафията разрешават проблемите помежду си не с пистолети или взривове, а с партийни кампании, с присъствие или отсъствие от “работа” в Народното събрание!
  Кулминацията на борбата между мафията в България са, забележете, предизборните кампании и самите избори за различните видове власти! Е, както се пееше в една песен, наистина няма такава държава!…
  Защо обаче генерали и политици се заеха яростно да защитават лицето Бойко Методиев Борисов – за медиите не говоря, защото те са прости изпълнители на същите тези мафиотски кланове?
  Ами отговорът е елементарен, уважаеми дами и господа – защото българският мафиотски “елит” се страхува от психичния статус на Бойко Методиев Борисов! Защото се опасява, че ако истината победи и този гангстер бъде арестуван, то поради лабилната му психика и страхът, които са начин на живот на Бойко Борисов, могат да доведат дотам, че той да разкрие най-чистосърдечно, за да се спаси разбира се, цялата конфигурация на последните 25 години!
  Да осветли всички връзки на цялата “политическа класа” с подземния свят, да разкаже и за наркоканалите, и за кражбите, и за банките, и за всичко, за което се сетите!
  С други думи, този мафиотски български “елит” отново има проблем, и то сериозен проблем – понеже казусът с престъпното минало на Бойко Борисов няма как да бъде заобиколен, то мафията ще трябва да търси начини той да бъде разрешен, но не публично, каквито са нормалните очаквания, а по свой си начин!
  С други думи въпросът е – как оттук-насетне онези, които създадоха Бойко Борисов ще сложат край на собственото си творение?
  Очевидно е, че казусът с миналото на Бойко Борисов не е просто акция на Николай Бареков – все пак някак е наивно да се смята, че зам.-председателят на Групата на консерваторите в Европейския парламент ще си позволи да предприеме нещо на своя глава!
  Очевидно е също така, че Бойко Борисов не може отново да разчита на подкрепата на янките – бившият посланик Джеймс Пардю заяви това преди около месец в прав текст!
  Очевидно е, значи, че външните партньори на България отправят покана към българската “политическа класа” сама да си реши “казусът Борисов”!
  Въпросът е – дали тази класа и прокуратурата ще има смелост да направи това и най-важното – по какъв начин?!?…
  Да не забравяме, все пак, как в подобна ситуация българската “политическа класа” реши преди време подобен казус, със също така един бивш министър-председател!
  Въпроси, уважаеми дами и господа, въпроси, чиито отговор предстои! Просто няма друг начин!
  Това е положението, драги ми дами и господа…
  Проф. Людмил Георгиев

 20. #20
  Тони 31 юли 2014, 18:27
   
  0
   
  0

  Истината е, че бсп, герб и дпс умират от яд, че ЕС им резна паричките от русия, като спря руските проекти.

 21. #21
  Иванн 31 юли 2014, 18:59
   
  0
   
  0

  Е, сега поне не се ли убедихте в непочтената игра на българските комунисти. Само не казвайте, че министър- председателя и Правителството няма нищо общо с комунистическата партия.

  " Наш", моля те бъди коректен, ти си дълбоко по убеждения комунист, но понеже си честен човек, много пъти се съобразяваш и с обективните факти. И твърдиш , че ние вече нямаме комунисти. А комунистическата партия всъщност управлява. Ако утре те помолят от БСП и ти да станеш министър, веднага ще се съгласиш.
  Не ми става ясно откъде намираш мотиви да си така преклонен пред руснаците. Те ни лъгаха половин век за този комунизъм и накрая не казаха едно "извинявайте братя българи". За какво славянство говорите постояно.
  Не сте доволни от комунистическата партия, не сте доволни и от другите партии, ами не може да ви се угоди. Намерете си държава, от която ще сте доволни. Близо два милиона се спасиха от българския капитализъм, вие какво чакате-небето да падне на земята.
  Ние българите трябва само да мълчим. Всяко изявление е символ на умопомрачение.

  И следващата власт пак ще духа в тази посока, бъди абсолютно сигурен.

 22. #22
  Cyber 31 юли 2014, 19:48
   
  0
   
  0

  Иван Иванич, за комунистите ясно, копи пейст от опорните точки и после малка редакция.
  Пусни нещо за краварите.

 23. #23
  до Иван2 31 юли 2014, 19:54
   
  0
   
  0

  ,,Не ми става ясно...''
  --------------------------
  Няма и да ти стане! Не ти е хич работа да характеризираш комунистите или ,,Наш'', който е по деликатно устроена ,,система'' от теб и мен. С твоята разрушена и на места липсваща духовна и душевна инфраструктура не можеш да бъдеш обективен, а само да изразяваш това си плачевно състояние.Ако не бе така, щеше да знаеш най малкото, че не трябва да се излагаш по този начин.Но като всяко шантаво същество, след малко твоята лудост пак обилно ще напои форумната бахча.

 24. #24
  Сет 31 юли 2014, 19:59
   
  0
   
  0

  А Гришо Димитров засегнат ли ще бъде от санкциите, или....

 25. #25
  Филиповски меринджей 31 юли 2014, 20:00
   
  0
   
  0

  xfhj? Тоз идиот в Българската армия ли служи?

 26. #26
  Krasimir Dimitrov 31 юли 2014, 20:42
   
  0
   
  0

  До #25 Пуснато от Филиповски меринджей.
  Такива, като xfhj са обикновени долни провокатори! Нямат нищо общо с БА! Те нямат какво да кажат,освен че, всичи са комунисти, щом не са със сащ! Това са предателите на Българиа в днешно време!Това са бившите комунисти, който завъртяха главите според вятъра!

 27. #27
  123 31 юли 2014, 20:48
   
  0
   
  0

  Идиот е пияния ти баща и дъртата ти червена майка, които са те направили по погрешка! Марш на Меркурии меринджей!

 28. #28
  vaw 31 юли 2014, 20:57
   
  0
   
  0

  Krasimir Dimitrov ти думата БЪЛГАРИЯ не можеш да напишеш правилно, а си тръгнал да защитаваш комунистите. Запетайката се слага преди "че" и сащ се пише САЩ!!! Аман от селяни!

 29. #29
  Krasimir Dimitrov 31 юли 2014, 21:19
   
  0
   
  0

  До #28 Пуснато от vaw.
  Анонимнико, много е удобно да критикуваш от тълпата, анонимен и много знаещ? Не ми казвай как се пише сащ, това е отношението ми! Първо не защитавам комунисти и второ, изплувай от калното блато, обозначи се като човек и после изявявай претинции?

 30. #30
  vaw 31 юли 2014, 21:32
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 31. #31
  Krasimir Dimitrov 31 юли 2014, 21:52
   
  0
   
  0

  Аз си пиша името, изказвам мое мнение и стоя зад него! Никога не съм писал под измислено име! Не съм герой и не претендирам? Ти като какъв се изяваваш? Ти ли си героя? Служил ли си БА? Анонимнико, такива като теб са ми много ясни. Много знаят, но само зад клавиатурата. Когато ножа опре до кокала са много далече, не са от тук и са за малко.

 32. #32
  Teraflop 31 юли 2014, 21:57
   
  0
   
  0

  Е,как няма да подкрепя България санкциите,нали и тя трябва да се изпъчи?!Барабар Петко с мъжете.

 33. #33
  vaw 31 юли 2014, 22:10
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради лични нападки. Admin

 34. #34
  OP 31 юли 2014, 23:20
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 35. #35
  Krasimir Dimitrov 01 авг 2014, 20:56
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 36. #36
  vaw 01 авг 2014, 23:05
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. AdminСоциални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка