Украйна - съюзник на САЩ

Pan.bg 07 авг 2014 | 21:55 views (3466) commentaries(6)
img ruvr.ru


Украйна да се признае за военен съюзник на САЩ. Проектозакон с такова съдържание внесли в долната камара на представителите от двете партии на американския конгрес.

Според авторите на документа, такава стъпка ще защити Украйна от „действия на Русия по дестабилизация на обстановката”.


Както съобщават във Вашингтон, проектозаконът призовава президента Барак Обама да предостави на правителството на Украйна помощ в областта на сигурността и разузнаването. А емблемата на „основен съюзник” ще позволи на Киев да получи от алианса помощ, каквато обикновено НАТО предоставя на страните-членки, поясняват конгресмени. Естествено, необходимостта от такава помощ авторите на документа обосновават с това, че Русия уж доставя оръжие за опълченците в югоизточните региони на Украйна.

Дори на Запад за мнозинството отдавна е ясно: събитията в Украйна са част от американския план по дестабилизация на обстановката на руските граници, отбелязва заместник-председателят на комитета на Държавната дума по конституционно законодателство Дмитрий Вяткин:

- За Европа няма никаква заплаха от страна на Русия. Но политиката, която провеждат САЩ и съюзниците им, е насочена към създаването на такова усещане за заплаха.

Украинската икономика е близко до банкрут. В хазната няма пари за продължаване на наказателната операция - това признали и в министерството на финансите на страната. Така, че сега, естествено, по-нататъшното настъпление срещу Русия трябва да плаща онзи, което го поръчал, заяви съветникът на Руската академия на науките Вилен Иванов:

- Става ясно, че американците не се отказват от война с Русия, която сега се води в такива специфични форми, като икономически санкции, въоръжаване на трета страна - в дадения случай Украйна. В крайна сметка всичко това е насочено против Русия. И асигнациите ще бъдат използвани за засилване на украинската армия с определени стратегически перспективи.

В същото време международни експерти събрали достатъчно факти за да стигнат до неутешителни за Киев изводи. Така например, Международният Червен кръст признал: в Украйна се води истинска гражданска война. А правозащитната организация «Human Rights Watch» предявила доказателства за военните престъпления на Киев. Специалисти от една от най-авторитетните

Правозащитни организации установили, че „прокиевските въоръжени групи” при бомбардиране на градове използват системи за залпов огън „Град”. Само за последно време в резултат от такива атаки загинали десетки мирни жители. В организацията заявяват: това може да бъде приравнено към военните престъпления. С изводите на експертите за това, че действията на Киев нарушават хуманитарното право, вече се съгласиха в ООН. В такава ситуация на Запада ще бъде все по-трудно да прикриват истинските виновници за разпалването на това кръвопролитие в Украйна.
Цялото: http://bulgarian.ruvr.ru/2014_07_28/Ukrajna-sjuznik-na-SASHH-9817/
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 6

 1. #1
  И.М. 08 авг 2014, 00:05
   
  0
   
  0

  Вчера ви казах за секретното писмо на Украйна до НАТО, вие не вярвате. Но това друго писмо по двустранна линия до САЩ нещо ми е убЕгнало.
  Знаете ли защо украинците си позволяват да пишат такива писма? Ами защото са свободна суверенна страна и могат да правят и да си пишат каквото си искат без да питат този или онзи. Поздрави!

 2. #2
  Иванн 08 авг 2014, 09:28
   
  0
   
  0

  Малеее,комунистите станаха империалисти и кпаиталисти,а капиталистите комунисти.

  Тия се побъркват повече от съветските комунисти навремето.Остава сега да започнат на бутат в пропастта Русия ,а после сами д ападнат в нея,съшо като Съветския Съюз

 3. #3
  Сун Дзъ 08 авг 2014, 09:30
   
  0
   
  0

  Да "могат да правят и да си пишат каквото си искат"-,но само предварително одобрено от Обама.

 4. #4
  Cyber 08 авг 2014, 09:50
   
  0
   
  0

  Хе-хе-хе. Суверенна "страна" - много точно написано. Украйна никога не е била държава, камо ли суверенна.
  Колкото България е суверенна.
  И двете ще си останат страни на САЩ и встрани от държава.

 5. #5
  Копие 08 авг 2014, 12:10
   
  0
   
  0

  Украйна е копие на БРЮМ в уголемен и по-зловещ мащаб.

 6. #6
  Михаил Константинов 08 авг 2014, 13:33
   
  0
   
  0

  Украйна - колония на САЩ

  Ето, оправих заглавието за вас :-)

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка