Немски експерти сочат украински изтребител за свалянето на Боинг 777

Pan.bg 11 авг 2014 | 22:58 views (4142) commentaries(18)
img wordpress.com


Вероятността от ракетно нападение на малайзийския Боинг е изключена, тъй като по пилотската кабина са открити следи от снаряди.

Това автоматично прехвърля вината за убийството на пътниците в самолета на украинските ВВС.


Немският експерт Пeтер Хайсенко (Haisenko) коментира катастрофата на малайзийския самолет.

„Входните и изходните следи от куршуми по пилотската кабина са не просто измислици, а представят анализ на точните факти.

Кокпитът (пилотската кабина) предоставя ясни доказателства за следите от куршуми. Могат да се видят както входни, така и изходни такива.

Краищата на следите са обърнати навътре и са с кръгла форма. Калибърът е 30 мм. Изходните следи от куршуми не са толкова добре оформени и краищата им са обърнати навън.

Освен това, се забелязва, че те два пъти са пробили алуминиевата обвивка и са я обърнали навън. Тоест осколките от куршуми са излезли обратно навън от кабината.

Откритите нитове също бяха огънати навън…

От всичко това може да се направи едно единствено заключение:

“Самолетът не е бил свален от ракета. Повредите в Боинга са съсредоточени предимно върху пилотската кабина.

Както стана известно, Русия публикува данни от радари, според които украински Су-25 е бил в близост до МН 017, което съвпада и с твърденията на испанския диспечер, че два украински изтребителя са били засечени до Боинга.

Нека резгледаме един такъв изтребител Су-25. Той разполага с 30-мм оръдие от типа GSch-302 / АО-17A.

Пилотската кабина на МН 017 е обстреляна от двете страни, за което свидетелстват входните и изходните следи…“

Според немския военен експерт Бернд Бидерман, не е възможно малайзийският самолет да е бил свален от ракета „земя-въздух“, тъй като не са открити следи от зенитни ракети.

Оценката на полковника бе публикувана в статия в немския ежедневник „Нова Германия“.

Ако самолетът е бил атакуван от наземна ракетна установка, то това би предизвикало избухването на пожар.

Това твърди специалист от NVA, като той обосновава тезата си така:

„Отломките от ракети, попаднали в корпуса на самолета, генерират голяма температура при триене.

Една от тези отломки се равнява на силата на удар на 40-тонен камион със скорост от 60 км/ч.

В случая на малайзийския Боинг, пожарът избухва след падането му на земята, тъй като отломките са влезли в контакт със запалими материали“.

Бидермен е запознат с руската технология на ПВО. Бил е преподавател във Военната академия в областта на зенитно-ракетните войски.

Както стана известно, Държавният департамент на САЩ коренно промени позицията си, като замени „руската жестокост“ с „нещастен случай“.

Приведените по-горе мнения показват, че нито една американска оценка не е вярна.

Те доказват, че именно украинската авиация е свалила злополучния Боинг.Източник: http://rusofili.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 18

 1. #1
  Nash 11 авг 2014, 23:44
   
  0
   
  0

  Ами сега какво ще накажат Украйна? Такава терористична страна не може да има договори с ЕС....
  ( Ако това беше Иран или Русия например, сега краварите щеха да "ревът" по всички канали, какви са терористични държави, но нали хунтата в Киев са "техни хора", ще се свият и нищо няма да кажат повече....

  Свалянето на самолета не може да бъде нещастен случай ами планиран!
  Нали диспечрите в украйна преди това са му "свалили" височината и изменили курса да премине над териториите на военните действия.
  А след това и тези следи от оръдие по кокпитът.
  Ами онзи испанеца дето имаше изказвания за два украински военни самолета около боинга? Или руските радари, показваха един в близост...
  И какво ще стане със санкциите против Русия?

  Западът и ЕС май се забъркаха и сега ще им е трудно даже и на техните си дебили да доказват, че Русия била заслужавала "наказания"....
  А пък за техните бизнесмени да не говорим, може да се опълчат сега срещу решенията за санкциите?

  Или ще стане като изказванията на Буш против Садам Хюсейн, след като не се подтвърдиха обвиненията им: "...Абе може и да не е имал ОМП, но беше злодей и сега светът е много по-добър без него..." ???

 2. #2
  запасняк 11 авг 2014, 23:49
   
  0
   
  0

  Снаряди, а не куршуми

 3. #3
  awiator 12 авг 2014, 00:01
   
  0
   
  0

  Taka тaka...още истини ще започнат да излизат и все нелицеприятни за чичо Сам, но те са доказали, че могат да излязат от всяка подобна ситуация с лъжи и манипулации. Сега ми е много интересно какво ново събитите ще измислят, за да отклонят общественото внимание в желаната от тях посока. ИДИЛ се движат точно по план и създават напрежение точно и където трябва, но това не е достатъчно....твърде далеко е от Русия. Така че ни очакват още "интересни" времена според китайската поговорка

 4. #4
  BaiVan 12 авг 2014, 00:06
   
  0
   
  0

  Това са новини от преди 12 дни.

  Ето го оригинала:
  http://www.globalresearch.ca/german-pilot-speaks-out-shocking-analysis-of-the-shooting-down-of-malaysian-mh17/5394111

 5. #5
  У.Ф. 12 авг 2014, 00:32
   
  0
   
  0

  Ето тук е може би статията, откъдето са препечатани някои избрани извадки.
  http://www.anderweltonline.com/wissenschaft-und-technik/luftfahrt-2014/shocking-analysis-of-the-shooting-down-of-malaysian-mh17/

  Какво е премълчано?
  1. След като се самоафишира като авиационен експерт, Петер Хайсенко обяснява, че основа на неговите коментари са някои снимки в Интернет: "As an expert in aviation I closely looked at the images of the wreckage that are circulating on the Internet". Човекът нито е ходил на мястото на катастрофата, нито е помирисвал Украйна.
  2. Самият той изяснява, че всъщност неговите първоизточници са много малко: "First, I was amazed at how few photos can be found from the wreckage with Google." (човекът е ползвал само Гугъла).

  Значи става ясно, че човекът изобщо не е експерт. Такива наричаме само онези експерти, които са оторизирани да разследват и да дадат заключения. Този може да има някаква експертиза, като десетките хиляди други пилоти по света, но в конкретния случай той е обикновен кибик, който, ако имаше поне малко професионална етика, нямаше да се обажда със смешните си разсъждения на базата на няколко само снимки с лоша резолюция (и да беше висока - все тая).
  Извинявайте, но това е все едно доктор да поставя диагноза на пациент само по снимка (обикновена, за паспорт, не рентгенова), без да го разпитва - същото е.

 6. #6
  Опорна ушанка 12 авг 2014, 00:44
   
  0
   
  0

  И как по тая снимка от лична карта е разбрал калибъра?Че го е и написъл?

 7. #7
  ??????? 12 авг 2014, 07:23
   
  0
   
  0

  Същите доказателства използува говорителката на американския департамент (Гугъл). Интересното е защо украинците скриха разговорите между кабината и диспечерите? От какво се уплашиха? Какво има там?
  Можеби истината за виновника за свалянето на самолета! Ако може "У.Ф." да ми отговори, ако не да изчакаме официалното заключение на разследващата комисия.

 8. #8
  O.Х. 12 авг 2014, 09:34
   
  0
   
  0

  Неизвестни хакери, ударили страница в социалната мрежа, са публикували в интернет и факсимилета от преписките. Ето какво са си говорили помощниците на олигарха Коломойски в деня на катастрофата с Боинга. Съдейки по всичко, те прекрасно са знаели за случката и активно са обсъждали нейната реализация.

  Олейник: Добре, майната му. Какво? И как?

  Берьоза: Земя – директно – въздух.

  Олейник: А по въздух за какво???

  Берьоза: Предадоха ми, че не е могъл дълго да седи там, много високо било. Направил е един директен. Не е станало. Тогава се е наложило по въздуха.

  Олейник: Защо тогава първо харковските вдигнаха?

  Берьоза: Казаха, че първо заповедта е дошла от Киев на харковския пулт, а когато той е започнал да маневрира, тогава са се включили и останалите.

  Олейник: ясно, после ще разкажеш по-подробно...

  Три дни преди трагедията, на 14 юли, в същата социална мрежа Олейник обсъжда с министъра на отбраната на Украйна Валерий Гелетей някакви сценарии и видео за някаква „операция“, която трябва да подготвят неговите подчинени телевизионери:

  Олейник: Валерий Викторович, шефът даде заданието на директора на канала още преди една седмица! А той, гадината се изплаши – забави се със сроковете! Но днес всички са приключили. Нахвърляли са над 10 сценарии, за различните варианти за развой на събитията, през първите две денонощия. В момента работят над следващите три денонощия. Утре сутринта всичко ще ви изпратя.

  Гелетей: Да не забравиш видеото – за Пьотр Алексеевич (възможно, Порошенко). По-нататък връзката само през нашия канал. При теб ще има човек, докато ми е необходимо. И попитай шефа, защо както винаги не мога да се свържа с него по телефона, а след това той започва сам да звани и да разказва всичко почти с отворен текст?

  Олейник: Също ще предам на шефа, но телефонът му нали е с кодиране, той не може да бъде подслушван и не може да бъде разкодиран. Все едно ще звъни!

  Гелетей: Да, само той има кодиран, а аз, на който вечно се обажда, нямам. Затова му напомни моята молба за безопасен канал. Най-малкото, до края на операцията.

  А на 19 юли на същия Олейник пише още един политик, председателят на партията „Гражданска защита“ Анатолий Гриценко. Става дума, видимо, за скандалния клип на уж прихванатите преговори между опълченците, в който те признават, че са свалили Боинха. По-късно стана ясно, че кадрите са фалшиви и са били публикувани отрано.

  Гриценко. Слава! Какво по дяволите?! Какво направихте?! Как може да публикувате това видео едно денонощие преди провеждането на операцията???!!! Ти разбираш ли, че „рашистите“ (руснаците) вече са го дали за експертиза, и са поискали от Ютуб датата на първото качване??? А онези тъпанари, които са били зад пулта в Харков? ВИЕ ТАМ ДА НЕ СТЕ ОТКАЧИЛИ?!...

  http://www.blitz.bg/news/article/284439

 9. #9
  Nash 12 авг 2014, 09:35
   
  0
   
  0

  Абе историята с този самолет се повтаря и прилича на "краварска". Не си ли спомняте случая 11.09.2001 в Ню Йорк?
  И там голяма катастрофа и официалните служби "знаеха" няколко часа след това, кой е "виновният".
  Официалното разследване се мота и се допускаха груби грешки а накрая официалният доклад за случая, беше направо измислен. Не се вземаха в предвид много факти, свидетелски показания изобщо не ги интересуваха. И даже в интернет имаше клип, кийто показваше колко от свидетелите малко след случая са загинали при други "нещастни" случаи.... и така са млъкнали...
  И тука така излиза:
  Малко след като показаха падналият самолет, Потрошенко започна с обвиненията, че опълченците са го свалили... Англичаните, и то даже официални лица, обвиниха веднага Русия а немците Путин директно. Показаха го в ней-реномираните им списания с призива "спрете сега Путин" а на кората бяха показали снимките на загиналите пътници с малки кръстчета за да се засили обвинението и емоционално при читателите...
  А от друга страна се прави много малко по разследването... По принцип страната, дето се е случило нещастието, е задължена да организира такава международна комисия по разследването, но украинците даже обратното: СБУ отишло и уволнили всичките чуждестранни диспечери в Днепропетровск, които естествено знаят повече, кой е дал заповед и защо са изменили височината и курса на самолета малко преди да бъде свален. А би трябвало и да знаят дали и колко военни самолети на Украйна са били "горе" и защо са били там?
  Нали имаше някакъв испанец, който е работил там по това време и него също са го уволнили. На всичките им е забранено да дават каквито и да е информации по случая, на когото и да е, освен на украйнското СБУ (Службата им по безопасност, нещо като КГБ). И са конфискували веднага всичките записи на радарите и разговорите със самолета преди да падне... Изявленията на испанеца в Твитер, дето човека написа, че украйнците са го ударили с два военни самолета, малко след това изтриха от там...
  Ами американските спътникови снимки (били толкова секретни, че имат право само те да си ги гледат и ние трябва да им вярваме безрезервно, когато ни кажат, кой е виновен, че е така, без никакви факти...)?
  Е, питам се, какво прави тази комисия изобщо? И дали холандците, дето имат толкова много загинали, ще премълчат случая, понеже щатите и западът в момента са на страната на официалната Украйна а повечето факти водят към тяхната вина?
  Вместо да притиснат Украйна да даде тези важни факти, те измислиха през това време отново някакви си санкции против Русия...
  А за убийството на почти 300 чужденци, на територията на Украйна ни оставят сами да спекулираме от малкото снимки и известни факти....

 10. #10
  Е.Х. 12 авг 2014, 09:39
   
  0
   
  0

  "Берьоза каза: Предадоха ми, че не е могъл дълго да седи там, много високо било. Направил е един директен. Не е станало. Тогава се е наложило по въздуха."


  Сушко каза: Не могъл дълго да седи там, много високо било, щото динамичния таван затова е динамичен, за да не се седи дълго там.

 11. #11
  И.Х. 12 авг 2014, 09:45
   
  0
   
  0

  "Берьоза каза: Предадоха ми, че не е могъл дълго да седи там, много високо било. Направил е един директен. Не е станало. Тогава се е наложило по въздуха."

  Въздух каза: С въздух-въздух...

 12. #12
  ОлеЛЕйник 12 авг 2014, 09:51
   
  0
   
  0

  Олейник: "А по въздух за какво??? "

  Олеле, Су-25 МАЙ отново влиза в играта...

 13. #13
  Cyber 12 авг 2014, 09:55
   
  0
   
  0

  До У.Ф.
  Не знам дали Хайсенко е експерт и дали ползва САМО гоогъл. Защото думата САМО не фигурира никаъде освен в твоето съзнание.
  На предоставената снимка наистина се виждат следи от снаряди и човека е стигна до извода, че няма как човек на проруските сили да литне с такова оръдие на 20000 м.
  А колко видни кравари и краварки обвиниха директно Москва и бунтовниците, по стара снимка на самолета докато излита и по публикации във фейсбоук и туитър. Смях.
  В същото време руснаците казаха в прав текст,че американски спътник е прелитал над мястото в момента, а американците още една снимка не са показали. Защо?
  Включително "великия експерт" Асен Агов се изцепи по една българска телевизия, че бунтовниците са го свалили.
  Много ми е странно затишието през последните 2-3 седмици. Черните кутии са отдавна предадени на следствието във Великобритания ,а то мълчи.

  Нещо не им харесват резултатите май и се чудят какво да скалъпят.

 14. #14
  Апропо, 12 авг 2014, 09:59
   
  0
   
  0

  Апропо, да се върнем към тази част от гореизказаната хипотеза:

  "Да речем, че е след внимателен подбор и анализ е избран Су-25, защото сам по себе си този самолет е най-силното алиби на конспираторите, как и защо - по-натам."

  http://pan.bg/view_article-62-24395-Eksperti-Boingyt-v-Ukrajna-e-svalen-ot-Su-25.html

 15. #15
  Vash 12 авг 2014, 10:00
   
  0
   
  0

  do Rash
  за 11.9. си прав, ако искаш да се върнем и да се посмеем на лунните циркове, но всеки случай си е отделен и конкретен, не бива да ги смесваме, особено предварително...

 16. #16
  УФ, УХ, ЪХ 12 авг 2014, 10:07
   
  0
   
  0

  Cyber каза: "Черните кутии са отдавна предадени на следствието във Великобритания ,а то мълчи."


  Следствието във Великобритания мълчи, мълчи, мълчи, а У.Ф. - пУФти, пУХти, пЪХти...

 17. #17
  Nash 12 авг 2014, 10:12
   
  0
   
  0

  #15 Пуснато от Vash...

  Естествено, че е друг случая, но начина на разследването и поведението на запада и щатите се повтарят...

  Е, сега ще улучат десетката, ако пак изкарат Осамата виновен, ако са забравили, че го "убиха" вече :)!!!

 18. #18
  Защо мълчиш, чичо? 12 авг 2014, 11:36
   
  0
   
  0

  До "следствието" във Великобритания:

  - Защо мълчиш, чичо? Защо кашляш?

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка