Ще бъде ли България плацдарм за американски военни към Украйна?

Pan.bg 13 авг 2014 | 23:55 views (4453) commentaries(62)
img wordpress.com


Пентагона започна изпращането на свои военни в Украйна

Американски военни ще пристигнат в Украйна, заяви американския президент Барак Обама.


Целта на екипа била да подпомогне украинската армия, която не успява да се справи с руските про-сепаратисти на Югоизток.

Пентагона трябвало да съдейства за преизграждане на украинската армия и да я напътства. Обама заяви, че в идните седмици американските военни ще пристигнат в Киев, за да ръководят операции, които според американците ще увеличат ефективността на украинската армия срещу бунтовниците.

Отдавна са ясни плановете на Съединените щати и НАТО за превръщането на България в плацдарм за всяка американска/НАТО-вска операция на Югоизточния фланг на алианса.

За целта вече беше обявено, че авиобаза „Безмер“ ще получи 60 млн. от НАТО, за да бъде модернизирана тъй, че самолетите на алианска и САЩ да могат да я използват.

В последните месеци наблюдаваме и увеличено присъствие на американски тежки кораби в българската акваторория на Черно море, тайното им пристигане и отплаване.

Освен това някои политици, представители на про-американското лоби, държейки се като „ястреби“ изказват „необходимостта“ за увеличаване на американските военни в България, чуват се дори гласове, лансиращи нелепата идея на българска територия да се разположат ядрени оръжия, насочени срещу Русия.

На този фон жители на Бургас и други градове съобщават, че американски транспортни самолети прелитат над градовете им редовно от началото на кризата в Украйна.

Освен това жители на Горна Баня и Асеновград твърдят, че личния състав от казармите, находящи се там, на БА са преместени и на тяхно място са пристигнали американски военни.

Българското Министерство на отбраната не дава никаква информация по въпроса, а и не може да се очаква нещо друго.

Освен това бе прието решение американската база в „Ново село“ вече да бъде на разположение целогодишно, а съвместната многонационална подготовка между всички черноморски ротационни сили ще се провежда и през зимата. Това съобщи пред журналисти полковник Явор Матеев.

Спомените за зверските бомбардировки с уранови бомби над Югославия са като обица на ухото на всеки българин, нежелаещ България да съучаствува в агресията на т.нар. „Велики сили“ срещу трети държави.

За съжаление тогава българските власти излъгаха обществеността, че става дума само за „въздушен коридор“, а в последствие се оказа, че страната ни предоставя цялото ни въздушно пространство на НАТО-вските самолети.Източник: http://alterinformation.wordpress.com
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 62

 1. #1
  У.Ф. 14 авг 2014, 00:37
   
  0
   
  0

  Петата колона у нас на една чужда и враждебна нам страна нямат спирка. Глупости от началото до края. Утре - по-подробно, ако някой ги взема насериозно.
  П.П. "... чуват се дори гласове, лансиращи нелепата идея на българска територия да се разположат ядрени оръжия, насочени срещу Русия."
  Такава идея наистина е нелепа, но искаме конкретни имена, време, място на казването. Г-н Соломон Паси има ли нещо общо?
  Моля редакцията на пан.бг да се размърда и да доложи по въпроса.

 2. #2
  KOREKTOR 14 авг 2014, 01:11
   
  0
   
  0

  До #1 Пуснато от У.Ф.

  У.Ф.,

  А ти като си шестоколоник долърджия какво се обаждааш.

  Коя е тази "една чужда и враждебна нам страна".

  Хайде назови я. Страх ли те е?

  Аз например ще ти кажа, че по-гадна и варварска и кръвожадна държава от САЩ няма на земята.

  Или и ти като ОР-ко мислиш, че :

  "Абе не знам дали са извънземните или не, но в едно съм сигурен.....не са виновни САЩ и НАТО!
  Мисията на САЩ е да освобождава поробените страни от 3-тият свят...освободиха Ирак, Афганистан и още много други, а сега искат да освободят и Украйна! Просто в този свят САЩ са белите рицари, безкористно тръгнали на кръстоносен поход срещу тиранията, а НАТО са верните им васали!"

 3. #3
  Иванн 14 авг 2014, 01:32
   
  0
   
  0

  Само простотии-чужда и враждебна страна,братски страни,славянски,паравославни,кривославни и какви ли не дивотии.

  България беше половин век с руснаците-те ни излъгаха,сега е с американците-дори и те да ни излъжат,нишо чудно,ние сме свикнали.

  Най-готиното от живота и политиката е,че оръжията,които руснаците произвеждха половин век срещу империализма сега са насочени срещу самите тях.Е,кой е по-хитрия ,комунизма ,или империализма.

 4. #4
  бла бла 14 авг 2014, 02:27
   
  0
   
  0

  Пасквил в стил "една жена казала"...
  Изречението "Спомените за зверските бомбардировки с уранови бомби над Югославия са като обица на ухото на всеки българин, нежелаещ България да съучаствува в агресията на т.нар. „Велики сили“ срещу трети държави." е особено нагло!
  1. Няма вече по това време държава Югославия, а Сърбия
  2. Зверски са най вече действията на Сърбия спрямо България, начиная поне от 1876 та до 1950 г
  3. Не са използвани "уранови бомби", а снаряди с обеднен уран
  4."Съучаствуването" срещу трети държави е работа на правителството на България и не е лъжица за устата на "всеки българин"!

 5. #5
  МиГ 14 авг 2014, 03:43
   
  0
   
  0

  #3
  И с какво по-точно руснаците са ни излъгали? С това, че ни въоръжиха армията на цени много под пазарните? Или за това, че въпреки всичко не направиха руски бази на нашата територия?
  За разлика от американците, които ни съдират кожата с цените на техните оръжия "като за партньори в НАТО" и за това, че построиха цели 5 военни бази, за които дори не си плащат!
  И кои по-тоно оръжия от руснаците ни останаха за да ги насочим към тях? Ако броите 2-3 бойни самолета, 50 танка и стрелковото оръжие - ОК, така да бъде.
  Американците си признаха за какво ни приеха в нато (бившия шеф на Пентагона) - само и единствено заради територията ни. От там нататък няма какво да се обсъжда. Това се нарича окупация, без значение какво говорят политиците.

 6. #6
  Nash 14 авг 2014, 06:50
   
  0
   
  0

  България ще я използват и то как... Кой пита българите изобщо?

  "...Американски военни ще пристигнат в Украйна, заяви американския президент Барак Обама. .."
  Е, сега защо няма възражения за чужда намеса? Тия да не би да са съседи на Украйна та така са се заинтересували?

  Краварите се опитват да превземат и Русия като прехвърлят тази задача на украйнците а те ще са само кнсултанти и сигурно и оръжия ще им дадът...

  Усещате ли, как от ден на ден нещата стават все по-опасни?

 7. #7
  У.Ф. 14 авг 2014, 09:35
   
  0
   
  0

  До #2 KOREKTOR: "Коя е тази "една чужда и враждебна нам страна". "
  Специално за тебе, като първокласник - рубладжия, ще поясня.
  1. Всички страни, различни от България са ни чужди.
  2. Всички наши съюзници (членове на НАТО) не са ни враждебни (съюзник е различно от враг, противоположно е).
  3. Всички страни, които сами открито декларират, че гледат на НАТО като на враг, са враждебни към НАТО, респективно към нас. Най-гласовита е РУСИЯ. Има и около една дузина подгласнички. И всички те, но особено и най-вече Русия имат своя пета колона у нас, които от мирно време ерозират националното ни единство, служейки си с алармизъм, заплахи и шантажи. Тука в тоя сайт е бъкано с такива безродници и платени путинки-мурзилки.
  Тоя път ясен ли бях, Коректоре? Ти от кои си?
  И ти, като първокласник, слушай по-големите батковци.

 8. #8
  У.Ф. 14 авг 2014, 09:43
   
  0
   
  0

  До #5 МиГ: "... въпреки всичко не направиха руски бази на нашата територия?"
  Ей на това се казва наглост и безочие. Ти, като имаш афинитет към авиацията, сигурно си чувал, че по времето на Варшавския договор на всяко летище имаше руски комендатури, спомняш ли си какво точно е това? Тези комендатури се ползваха официално със статута на екстериториалност, все едно не е българска територия. Бяха бъкани с техника, бомби и ракети, от мирно време.
  Американците не са имали такова нещо, и в момента нямат (да те светна).
  Какво грозде, какви пет лева? Малко връзка правете с реалностите.

 9. #9
  KOREKTOR 14 авг 2014, 09:46
   
  0
   
  0

  До #7 Пуснато от У.Ф.

  У.Ф.,

  Шестоколоннико жалък и долърджийче лицемерно подкупно.

  Ако аз и тези които мослят като мене сме БЕЗРОДНИЦИ, да не би ти и подобните на теб АМЕРИКАНСКИ ГЪЗОЛИЗАЧИ и ЧЛЕНОСМУКАЧИ да сте СРОДНИЦИ

  Егати и лицимерието долкно. Псевдо патриоти жалки и долни сте.Стига се бийте в гърдите, че ги натъртихте и посиняха вече от самотупане.

  Ще вземете да хванете охтика от самотупане лъжепатриотско.

  И да ти дам едно съветче вече, защото ти се насъбра.

  Внимавай с квалификациите към колегите. Не се изсилвай. Не се прави на герой.

  После да не кажеш като ОР-ко и други тук, че сте обиждани без нищо.

 10. #10
  KOREKTOR 14 авг 2014, 10:07
   
  0
   
  0

  До #8 Пуснато от У.Ф.

  У.Ф.,

  Отворко,

  Не знам за другите авиобази, но за Графа имам някакво наблюдение.

  Там съветски военни не съм виждал, съветска техника бъкана с "бъкани с техника, бомби и ракети" също не.

  Случало се няколко пъти като бях в казармата служебно да влизам в базата. През живота си сигурно стотици пъти съм минавал на 100-тина метра от базата е такова чудо като съветски руски комендатор не съм мяркал.

  Имам десетина съученици от Граф Игнатиево, имам дестина и повече приятели служили в авиобазата. Е за такова чудо като твоите глупости не съм слушал.

  За сметка на това вече много често виждам в базата и във въздуха КРАВАРСКИ и ЮДЕЙСКИ самолети със все въоръжение да летят на градове и села български.

  Преди години даже ми наложиха санкция вурху заплатата поради закъснение за работа няколко пъти защото в Графа трябваше да чакаме сума ти минути , почти час да се вкара в базата конвоя от коли с американски мирни демократични военни и охраната им.

  Това вече съм го виждал с очите си.

  Ти ако не си? Проблем за теб.

 11. #11
  KOREKTOR 14 авг 2014, 10:23
   
  0
   
  0

  До #7 Пуснато от У.Ф.

  У.Ф.,

  Отворко,

  "2. Всички наши съюзници (членове на НАТО) не са ни враждебни (съюзник е различно от враг, противоположно е). "

  Так ли?. Я пак го кажи! Пак, пак.

  Я попитай за това нашия съюзник НАТОВСКИ Турция.

  Я попитай за това нашия съюзник НАТОВСКИ Гърция.

  Я попитай за това дори нашия съюзник НАТОВСКИ Румъния.

  И един въпрос лек и прост. Турция и Гърция като са съюзници по НАТО-то защо се обичат така силно, че скоро май беше тази година имаше и свалени самолети мисля гръцки даже.

  Дай беже повече такива сюзници.

  Да кажеш нЯщо?


 12. #12
  Коректен 14 авг 2014, 10:29
   
  0
   
  0

  Ние сме съюзници по НАТО. Там е националният ни интерес. Който не го знае, да вземе да го научи.
  Някои бързо забравиха какво беше БНА, организирана и ръководена по съветско-руски тертип, демек колос на глинени крака.

 13. #13
  dogan 14 авг 2014, 10:47
   
  0
   
  0

  Не е ясно дали няма да помогнат на украинците, както на грузинците. За такава помощ благодаря. Като се имс предвид, грузинците са по-горди и по-навити от украинците, то очаквания резултат ще бъде меко казано плачевен. Относно България- плацдарм ще бъде нали сме атлантически партньори.

 14. #14
  Той 14 авг 2014, 10:55
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 15. #15
  KOREKTOR 14 авг 2014, 10:59
   
  0
   
  0

  До #14 Пуснато от Той

  Той,

  Добре де, ти като не си любител на цирка що дириш тук?

  Като не ти отърва прав ти път. Да са те вързали тука?

  Нито са те канили с бъклица, нито с вериги са те вързали.

 16. #16
  Cyber 14 авг 2014, 11:34
   
  0
   
  0

  Коректен,
  ти ако се чувстваш дежурен съюзник на НАТО. Аз не.
  Мен никой не ме е питал, като и целия български народ искаме ли нато. Пасито ни навря в нато без дори да ни пита.
  В резултат под предлог, че нато ще ни пази армията ни я съкратиха много под санитарния минимум и започнаха да ни пробутват старите си таратайки.
  Преди със сигурност не бяхме глинен колос , а сега със сигурност сме територия на нато и всеки може да идва и да си заминава когато си поиска, безплатно.

 17. #17
  Oги 14 авг 2014, 12:21
   
  0
   
  0

  Ние сме в редиците на НАТО и като такива при евентуален конфликт, трябва да си изпълняваме задълженията! Друг е въпроса, че винаги ще се намерят хора, които ще бъдат предатели и страхливци по различни причини (кеде от идеология, къде от внедрени агенти), като се започне от шумкарите и се стигне до сегашните по- горе коментиращи,които могат да бъдат разпознати веднага!Дали сме на грешната страна или не, ще покаже историята!Не си мислете, че като си траем, ще бъдем по-добре, по защитени или с Русия ще сме цъфнали и вързали, както цъфнаха и вързаха сърбите,( някой цитира)които разчитаха на Русия последните 20 г. с невероятен дефицит от около 9% от БВП, безработица 35%, огромен външен дълг, хранейки 1 700 000 хиляди държавни служители...като руските инвестиции са нищожни, нито 1 самолет не са им подарили( за тия дето си мислят за подаръци), 1 Уазка даже!Газпром и там не плаща данъци, като при нас една голяма нефтена компания базирана на Черно море!

 18. #18
  KOREKTOR 14 авг 2014, 12:29
   
  0
   
  0

  До #12 Пуснато от Коректен

  Коректен,

  Щом си абсолютно сигурен в силата и мощта на безкористните бели рицари КРАВАРИТЕ и техните васали от НАТО както казва наш ОР-ко,що не отидеш да се запишеш доброволец за КрЪм както казваш ти.

  Нали сега ще запуквате РАШКИТЕ там. Ти с КРАВАРИТЕ и НАТО-то от юга, а храбрите ХОХЪЛИ от севера.

  За колко ще им разкажете играта. Те са смешковци. Колос на глинени крака както казваш ти. Изпрасквате им по един в пищялките са долу на земята. Лесно и бързо.

  Отивай храбрецо да се биеш за свята КРАВАРСКА кауза. Само, че преди да отидеш да ти светна малко черна информация. Запази си отсега кутия за обратния път навреме. После ще са дифицитна стока тези атрибути. Загря ли за какво ти говоря.

  Не е необходимо да е цинкова. Той пътя за вкъщи е кратък. Ей го де е КрЪм. Два дена път с камили е.

 19. #19
  Nash 14 авг 2014, 12:32
   
  0
   
  0

  #16 Пуснато от Cyber

  Точно и ние на американците сме им нужни само за определени неща... Ще ни използват територията, може даже и атомно оръжие да ни стационират, без естетвено да ни питат... Ние за американците сме аборигени и единствената им цел е ако може с нещо да ни използват, ако не сега, то в бъдещето при постоянните им завоевателни войни... И другите натовски държави са като нас - подчинени на американците.

  Някой тука нали каза (май "ватманчето" беше, преди около месец), че един наш офицер попитал високопоставени лица в нато, защо сега като сме с тях, сме много по-лошо въоръжени, отколкото бяхме във "Варшавският договор"? Отговора на един от американците бил: "За да не ви хрумне да воювате срещу нас"... Интересно нали? Добре им е, не да сме силни, а да сме зависими от тях! Поради тази военна зависимост и цяла Европа им се кланя... Някои се противят и във Германия и във Франция на това подчинение, но като си спомнят, че във военно отношение са слаби (умишлено направени) вече, мълчат и изпълняват... Точно за това и холандците и запада ще премълчат и трагеднията с Боинг-а, понеже вече е ясно, че "чужденците" в Украйна са планирали тази работа.... и после са се постарали да скрият доказателствата от радарите и разговорите със самолета. И "черните кутии" нищо няма да покажат, понеже малайзииците имаха глупостта да ги дадат във Великобритания да ги разкодират и извлекът инфо... А Велокобритания е 100% краварска, окупирана отдавна...

 20. #20
  KOREKTOR 14 авг 2014, 12:39
   
  0
   
  0

  До #17 Пуснато от Oги

  Oги,

  Не знам откъде ги вадиш тези дани за сърбите, но бъди сигурен ,че тези същите показатели за нашата родна България са много, много по-зле.

  Е като сме НАТО-вции ЕС-ъюзисти да не би да сме цъфнали та вързали. А ти рониш крокодилски сълзи за Сърбия.

  Сърбия винаги е била по-добре и ще бъде по-добре от нашата родна България за мое и не знам дали и за твое съжаление.

  Само едно да ти дзвънна за информация. Сърбия не само, че не си не си разруши промишлеността и индустрията, ами я развива всичките тези години.

  Съкива ли къде са те и къде сме ние.

  Да ти пикая и на НАТО-то и на ЕС-а.

 21. #21
  Analizatorina 14 авг 2014, 12:48
   
  0
   
  0

  От векове насам българите сме известни със склонноста си към предателство с цел лична облага. Историята ни е пълна със стотици такива случаи-българи с византиици срещу българи, със сърби срещу българи, с турци срещу българи и тн. По-новата ни история не прави изключение. Едни облизват аналното отверстие на американци, други облизват руското такова а трети спят с талмуда, наричат се българи но работят за евреиски интереси. Та в краина сметка няма кои да работи за маика България. В този форум картинката е абсолютно същата-злобни, гнусни малки човечета, биещи чела пред руснаци или американци се упражняват в скоростно надприказване да боготворят своите идолчета!
  Та тези човечета са способни да продадат страната си ако го изисква мама раша или чичо сам (нарочно с малки букви). Верни последователи на Боико,Станишев, Сидеров, Доган,Паси и друга сволоч.
  ГАДИ МИ СЕ ОТ ВАС!

 22. #22
  Oги 14 авг 2014, 13:02
   
  0
   
  0

  KOREKTOR,
  Ти явно си заседнал(идеологически и информационно) в миналия век, защото хаир-хабер си нямаш , какво е положението в Сърбия, от икономически показатели и реалност! "Колхозниците" действат като "краварите" ( ако мога да използвам тия епитети, написани по горе) в политиката си, само че в много по скромни за възможностите си способи! Ако се наложи и се стигне до война, нас няма да ни подмине...така че, Да за НАТО!

 23. #23
  KOREKTOR 14 авг 2014, 13:12
   
  0
   
  0

  До #21 Пуснато от Analizatorina

  Analizatorina,

  Може би в някаква си степен да си прав.
  Но тука като се плюем взаимно и едните и другите ми се струва, че това е донякъде защото всички по свой си начин мислим, хайде да не казвам чак да милеем за нашата си България.

  Но я помисли ти Analizatorina с какво тази наша държава България ни е дала повод последните 25 години да се гордеем, че сме нейни чеда.

  Хубаво е , че поне все още спортистите през тези години ни даваха поводи да сме горди, че сме българи. Само те.

  И Златната Пенева чета 94-та.

  И волейболистите в Световната лига в същата 94-та.

  Пак волейболистите в следващите Световни лиги.

  Някои от атлетите ни.

  Станка Златева.

  Сега Пиронкова и Григор.

  Донякъде Кубрат. Надявам се скоро да смачка и Малкия Кличко. Казвам донякъде поне за мен, ако не беше афиширал толкова рекламно възхитата си и благоволението си пред една доста, доста спорна личност в България, която се мисли за голям политик, а всъщност е голям мафиот и жалка мутра.

  Сигурно има още много, но не мога в момента да ги изброя.

  Та това имаме за да се мислим за патриоти. 24. #24
  kosio rizov 14 авг 2014, 13:15
   
  0
   
  0

  Този коректор е чисто болен и без мозък, пенсионер, който ползва безплатен интернет от комшията си.
  Но България е в НАТО и ЕС, слава богу и такива като коректора си стоят в дома си и кротко си псуват.
  Разберете западната цивилизация няма алтенатива, моля Ви дайте ми друг пример.
  А наистина БГ армията е била пълен ама пълен абсурд, сега си минава към модернизация и надявам се това да продължава бавно но славно.

 25. #25
  KOREKTOR 14 авг 2014, 13:18
   
  0
   
  0

  До #22 Пуснато от Oги

  Oги,

  За засядането ще има да чакаш. Спорно е кой е заседнал. Хайде засега да не издребняваме.

  Пак похвално е, че си разбрал:

  "Ако се наложи и се стигне до война, нас няма да ни подмине"

  Така, че пак си викай за НАТО.

  Нали твоето НАТО всячески търси войната.

 26. #26
  KOREKTOR 14 авг 2014, 13:27
   
  0
   
  0

  До #24 Пуснато от kosio rizov

  А бе kosio,

  А бе rizov,

  Ти пък от коя дупка изпълзя бе змийо отровна.

  Какво си се разсъскал.

  Я обратно пълзешком в дупката докато не съм ти размазал тъпата и проста безмозъчна змийска тиква.

  Галфон скапан. Хайде марш. Само ти ми липсваше.

  Бях се затъжил за теб простако.

 27. #27
  Брависимо 14 авг 2014, 13:39
   
  0
   
  0

  kosio rizov, исках да напиша точно твоите думи:

  "Разберете западната цивилизация няма алтернатива!"


  ЕС и НАТО са единственият правилен избор и това е

  изборът на ВСИЧКИ български политически сили и

  всички разумни български граждани!

 28. #28
  Байо 14 авг 2014, 13:41
   
  0
   
  0

  Момчета, като най-виден черногледец тук, мога да ви обещая само едно - нас, българите целокупно, нищо добро не ни чака! Защо ли?

  В момента около нас очевидно текат едни такива "приготовления", които ще ни изнедат по същия начин, както всяка година зимата успява ОТНОВО да ни "изненада" със сняг.

  Недолюбваният от много хора, но уважаван от мен У.Ф., написа нещо знаменателно, което би било твърде хубаво да чуем от устата на сегашния ни министър на отбраната, вместо засуканите му шаламанистични абракадабри. Ето какво не чухме от устата на поредния "мистър" МО, а трябваше да го чуем:

  "Изобщо не може да става и дума за съкращения. БА отдавна е паднала под нивото на санитарния минимум предвид мисиите, функциите и задачите, които са й възложени. Каквато и модернизация да се извърши на БА, тя няма да може да компенсира огромната разлика между реалното и необходимото състояние, защото е известно, че няма такова качество, което да компенсира голямото количество.
  Нещо повече, международната обстановка и негативните тенденции в света налагат не само бърза и дълбока модернизация на съществуващите въоръжения в БА, но и увеличаване на числения й състав до минимум 60 хил. военнослужещи, съпроводено със снабдяването им с най-добрите образци на военна техника."

 29. #29
  Байо 14 авг 2014, 14:07
   
  0
   
  0

  "Разберете западната цивилизация няма алтернатива!"

  Ако ми позволите, бих нанесъл една малка, но съществена корекция:

  Да, Западната цивилизация няма алтернатива, то въпреки това тя си отива...

  Бая ни Чърчила е излял целия сарказъм, на който е бил способен, казвайки, че "Демокрацията е нещо много лошо. Но по-добро от нея още не е измислено" и е имал достатъчно основания за това. Ако го перефразираме, ще получим следната формула: "Западната цивилизация е нещо много лошо. Но по-добро от нея още не е измислено, затова тя няма алтернатива". И въпреки това, аз пак ще настоя на своето - тя си отива...

  Човечеството е в тупик и за да оцелее ще трябва да се явят нови идеи (идеали), а не да се чакат поредните уродливи рожби, пръкващи се от иначе безплодните "утроби" на брадати и рогати кончити, с "вурстове" в гащите!

  Да не забравяме, че именно Западната цивилизация (съвсем доскоро бляскава и напредничева) роди "феномени" като ГМО, "трети" пол и т.н., все нелицеприятни факти, които ни говорят за откровеното израждане и отдалечаване от лоното на природата. Именно затова Запада е пътник, ведно с прилежащата му цивилизация. Амин!

 30. #30
  KOREKTOR 14 авг 2014, 14:11
   
  0
   
  0

  До #27 Пуснато от Брависимо

  Брависимо,

  Щом вие така наречените "всички разумни български граждани" сте избрали ЕС и НАТО, хайде вкупом всичките тогава ходом марш на фронта.

  А аз и другите неразумните ше ви гледаме героизма и ше ви чакаме да се върнете за да ви опоменем. Все пак христиени сме. Няма така да ви изпратим неопяти.

 31. #31
  Nash 14 авг 2014, 14:14
   
  0
   
  0

  #24 Пуснато от kosio rizov...

  "...Разберете западната цивилизация няма алтенатива, моля Ви дайте ми друг пример..."

  Тази т.н. "западна цивилизация" е на път да се самоунищожи. Даже и без унизителното подчинение пред американците да осъждаме, е ясно накъде отиваме.
  Защо мислите са тези "кръстоносни походи" на американците? Една от важните причини е да си осигурят ресурси и за това ги извземат от по-слабите. Но това няма да им помогне кой-знае колко. Само може да им продължи малко удобният живот с големите джипове да се возят с по 300 к.с.

  Има алтернативни цивилизации и още как, но за съжаление никой няма и да иска да тръгнем по друг път...
  Когато си роден и възпитан в една цивилизация, то е доста трудно да "излезеш" от нея, но ако не доброволно, то насила стават такива изменения...
  Когато се свършат ресурсите или от пренаселение на земята започнем като плъховете да си пречим, тогава може с голяма война да се самоунищожим или голяма част от населението... А след това може да се тръгне и по друг път, ако успеят останалите да живеят без ресурсите, дето днес се пилеят "за кеф".
  Има напр. т.н. "духовни цивилизации". Там основното развитие е духовното - не техническото или материалното. В основата им не стои егоизма, както в нашата, ами индивидите се приемат такива каквито са и всеки живее според възможнистите си, но си помагат взаимно. Може на нас да ни се струва илюзорно, но ако сме тръгнали по такъв път, нямаше да унищожаваме всичко около себе си и щяхме да се уважаваме повече. Нямаше и да има такива "икономически-зависими" и парични отношения между индивидите...
  Мозъците ни са идеален инструмент, чудо на природата. Но ние не ги развиваме в правилна посока.
  Има хора, които "хващат" мислите на други на огромни растояния, други могат да изменят предмети само с мисъл, трети "виждат" без очите си и т.н..
  Има една жлеза в мозъка - епифизата. Тя е нещо като "врата" към квантовият свят. Там каквото "мине" се изпълнява и се "случва" в материалният свят... Като пример: Ако някой успее да си вкара налудничавата идея да спечели от тото-то напр. 20 милиона и успее да "прехвърли" това желание "да мине" през епифизата в квантовият свят, то това непременно ще се сбъдне в неговият живот...
  Даже и обикновенни хора понякога се "хващат", че нещо не е "наред" с представите ни за света. Напр. давате на някого внезапно електронен фотоапарат и го питате да ви снима. Човека се съгласява и натиска точно нужното копче, но "не става", нали? Ами причината е, че тои се "паникьосва" и за това "блокира" електрониката... Значи това е малък признак, че ние, нашето мислене и чувства, имаме влияние върху материята.
  Точно на това се основава развитието на една духовна цивилизация. Ако бяхме такава, сега нямаше да водим войни, нямаше да имаме компютри и мобилни телефони, нямаше да ни трябват коли, за да си преместваме телата от едно място на друго и т.н... НО за това пък щеше да живеем в хармония с природата и със себе си... Земята нямаше да "издиша" от нас.. Полюсите нямаше да се стопяват все повече и повече... Щеше да имаме по-дълго живеене и време да се развиваме още много, даже да се местим от една планета на друга, без космически кораби да ни трябват. А една техногенна цивилизация, каквато е нашата, скоро сама ще се самоунищожи.... Може даже с Крим да започне едно такова унищожение, понеже сме примитивни... И без особена причина се самоубиваме...

 32. #32
  Cyber 14 авг 2014, 14:22
   
  0
   
  0

  А наистина БГ армията е била пълен ама пълен абсурд, сега си минава към модернизация и надявам се това да продължава бавно но славно.
  Ти кой набор си бе палячо. Напиши кое беше абсурд.
  В момента БА е въоръжена с точно онези оръжия, останали от времето на "абсурда", само, че с окастрена на 30% бройка. Кое беше абсурд, ракетите, които съкратихме, подводниците които нарязахме или ПЗРК Стрела, които американците ни принуждават да изстреляме до дупка, без да ни предлагат алтернатива.
  Е после сигурно ще ни продадат "Стингър"-и на надпазарни цени.
  Ако БА продължава да се модернизира "бавно" с това темпо най-много да настигнем някоя африканска бананова държава.
  Ако не сте забелязали ЕС върви бавно към разпад. На следващите избори се очаква партиите противници на обединена Европа да вземат над 30% от местата. Познайте какво следва.
  Наскоро приятел завърнал се от САЩ, който живее от 10 години там ми разправя, че и там нещата не са толкова розови, колкото ни ги показва краварската пропаганда. Кризата удари много хора, които само ядяха, дебелееха и живееха. Напълно консуматорско общество, което потребява най-малко два пъти повече от колкото произвежда и увеличава постоянно държавния дълг.
  През последните 5-6 години изведнъж започнаха да обедняват, да огладняват и сланината вече не им пречи да виждат. По образованите даже започнаха да се оглеждат и да виждат истината. Виж какъв е рейтинга на Обама ще разбереш, какво имам предвид.
  Замисли се ако ЕС се разпадне, или икономиката на САЩ гръмне ,след като кредиторите си поискат парите нас какво ни чака.

 33. #33
  У.Ф. 14 авг 2014, 14:30
   
  0
   
  0

  Дo #10 KOREKTOR: "Не знам за другите авиобази, но за Графа имам някакво наблюдение. Там съветски военни не съм виждал ..."
  Това бяха секретни поделения, които се обслужваха от специално допуснати български офицери и сержанти. Te не бяха подчинени на българските командири. Друг никой не можеше да влиза там. Руснаци нямаше, но всичкo беше тяхно.

 34. #34
  Nash 14 авг 2014, 14:40
   
  0
   
  0

  ....#32 Пуснато от Cyber

  "...Замисли се ако ЕС се разпадне, или икономиката на САЩ гръмне ,след като кредиторите си поискат парите нас какво ни чака..."

  Точно това е една от причините, САЩ да свалят пътнически самолети и да настройват ЕС против Русия и да провеждат тази война в Украйна. Те се стремят сега да има голяма и разруштелна война тука в Европа, за да останат те на повърхността... А когато ние сме пълен "капут", те ще "поизтрият" "измачканият" и банкрутирал долар и пак ще ни го дадат за да сме им пак подчинени. НО с тая разлика, че в хаоса на войната ще успеят да "задраскат" и всичките си огромни дългове и пак ще почнат от "нулата"...
  С един куршум, няколко заека:

  Спасението им от банкрот
  Запазването им на световното доминиране
  Намаляване на населението драстично
  Завладяването на чужди ресурси (ако успеят да захванат руските)
  (Войната да далече от тях е за предпочитане), защо да умират те, когато има други балъци по света?

  За това си заслужава за тях пропагандата, плащането на мерионетки в ЕС и в Украйна, свалянето на пътнически самолети и т.н...

  Така, че колеги, стягайте останалите руски мешки и ръждясалите калашници за война :)!

 35. #35
  Държавен резерв 14 авг 2014, 14:58
   
  0
   
  0

  Тъй като вече позамириса на барут, нека се завърнем към една позабравена тема, тази за Държавния резерв. Ето малко извадки от пресата по Дянково време:

  "Нашата страна е задължена към 31 януари 2012 г. да притежава 90-дневни запаси от следните горива – автомобилни и авиационни бензин, газьол, реактивно и дизелово гориво, мазут и газ пропан-бутан. Такива обаче май няма, твърдят хора от системата. Държавата е платила за тях, но пазителите им – самият резерв и производителите, и вносителите, са ги разпродали. Къде са парите обаче, никой не знае.
  Възниква въпросът: дали с решението си за закриване на Агенция “Държавен резерв и военновременни запаси” Дянков не замита дирите на една от най-големите далавери на този кабинет? И дали, правейки това, той не се опитва да даде възможност на заинтересованите да унищожат документи, докато те пътуват от агенцията към министерства, в които финансист №1 обеща да изпрати отделните части от агенцията – на енергетиката, на отбраната и МВР?
  Из страната броди слух – България не притежава посочения резерв, защото горивата са закупени, но след това разпродадени. А парите са прибрани в частни джобове. "

  ***

  "Държавния резерв е с около 70% опразнен от горива, лекарства и храни (по доклад на агенция “Държавен резерв и военно-временни запаси” за 2012 година, цитиран от в. “Труд”). Основателни са предположенията, че към момента държавната сигурност е силно накърнена, защото само допреди две години складовете са били пълни (поне по документи).
  От резерва не оповестяват данните на наличните запаси, но по информация на вестника наличните количества фураж например били достатъчни само за изхранването на добитъка за 3-5 часа. По норматив количествата трябвало да стигат за 30 дни. За 90 дни пък трябва да стига наличната пшеница, а през миналата година тя била достатъчна само за 5 дни в случай на нужда.

  Според същия доклад при лекарствата запаси имало само за пет дни вместо за двадесет, а вода изобщо нямало.

  При горивата не се съхранявали изискваните количества, които по регламент на ЕС трябва да са за 90 дни. Държавата се разбрала с фирмите от сектора да поддържат запаси за 60 дни, но по данни от доклада държавата не изпълнява това изискване за разлика от фирмите.

  От наличните данни се оказва, че през последните години резервът не е бил попълван с нищо друго освен с нефтопродукти при изискване да има запаси още от зърно, вода, лекарства, храна. А ако в дългата поредица от спонтанно възникващи въпроси започнем да питаме съвсем конкретно: има ли достатъчно количество съвременни противогази и ЛЗО, налични и в годност стандартни таблетки 65 mg калиев йодид за цялото цивилно население, и т.н., и т.н.?"

 36. #36
  **** 14 авг 2014, 15:01
   
  0
   
  0

  Това момче У.Ф. е с някакво много деформирано мозъче. Демагог от най-големите. Говори глупост след глупост. Руски комендатури? Ти нормален ли си? Нека някой от колегите тук, служил в авиацията, да каже, имало ли е в неговата авиобаза "руски комендатури"!!!
  От къде се пръкна ти бе, олигофрен!!!

 37. #37
  Е, 14 авг 2014, 15:05
   
  0
   
  0

  "Това момче У.Ф. е с някакво много деформирано мозъче. Демагог от най-големите. Говори глупост след глупост."

  Е, не прибързвай със заключенията!

 38. #38
  Cyber 14 авг 2014, 15:07
   
  0
   
  0

  Ето нещо прясно от Преса, какво е положението в САЩ.
  http://pressadaily.bg/publication/51700-%D0%A1%D0%90%D0%A9-%D1%81%D0%B0-%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%B1%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B5%D1%81-%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%85%D1%83%D1%88%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8/

  Не ви ли се струва познато?

  ДО У.Ф. Съветски бази наистина е имало в България, но някъде до 1965-та. После са останали само отделни съоръжения обслужвани от руснаци, защото имахме гаранции, че ако ни нападнат ще ни подкрепят.
  Имаше изготвени предварителни планове и тези съоръжения бяха изградени в съответствие с тях. Или си чул недочул, или пък истината не ти изнася. След това останаха само така наречените съветници, които и сега ги има, но вече са от държави на САП.

 39. #39
  Nash 14 авг 2014, 15:20
   
  0
   
  0

  ...#38 Пуснато от Cyber

  "...Не ви ли се струва познато? .."

  Ами т.н. "западната система" меко казано е фашистка.
  Под "фашистка" се разбира, че една малка група, най-богатите и собственици на почти всичко, управляват директно или скрито "задкулисно"...
  Болшинството даже и не знае, какво правят тези, понеже не е на тяхното мислене...
  То и фашизмите както и социализмите се различават. Има и по-леки и по-тежки форми :)... Тежка форма на фашизъм, примесен с чужд контрол е Украйна в момента. Те даже и за концлагери вече мислят... По-леки форми са щатите и ЕС...

  В САЩ ако нямаш милиони долари, изобщо няма смисъл да ходиш на избори за президент. Ако ги нямаш, но си талантлив, то ще се намерят "спонсори", които след това ще искат от тебе да ги слушаш....

 40. #40
  У.Ф. 14 авг 2014, 15:29
   
  0
   
  0

  До повечето: Значи не сте чували за комендатурите в БА? Не ви се връзва с концепциите? Няма лошо, вярвайте на очевидците като мен, или питайте други очевидци.

 41. #41
  **** 14 авг 2014, 15:43
   
  0
   
  0

  УФ, тук е пълно с очевидци. Да виждаш някой да подкрепя твърденията ти?

 42. #42
  zlpetrov 14 авг 2014, 15:48
   
  0
   
  0

  Само за статистиката: Баща ми е служил като летец на МИГ-15 в Графа през 1955-1956 и на МИГ-15бис,МИГ-19с в Узунджово през 1956-1969 г.Твърди,че ЕДИНСТВЕНИЯТ съветски офицер който е виждал е бил съветника на командира на корпуса ген.Симеонов! Изключваме разбира се гарантийчиците на МИГ-19,които са идвали в Узунджово за проверка на самолетите и Григорий Седов който е посетил Узунджово през 59 или 60!Това е! Кацал е и на другите летища,разбира се,но такова чудо руски комендатури,руски части и т.н.не е нито виждал,нито чувал!

 43. #43
  **** 14 авг 2014, 15:54
   
  0
   
  0

  У.Ф. е един от провокаторите тук. Другите са народ, цивилен, костов и т.н. А най-вероятно това е един и същи човек. Както и да е, стилът им е един и същ. У.Ф. се опитва да изопачи фактите, да заблуди, да насочи мисленето на хората в определена посока. Този човек най-вероятно е платен провокатор, натоварен със задачата да работи сред хората от армията, каквито са повечето тук. Той трябва да ни убеди в несъществуващи неща, надявайки се, че военните са едни наивници и глупаци. Може би има доста такива, които ще му се вържат. Но има и доста умни хора, които ще се възпротивят на глупостите, които дрънка.

 44. #44
  до 40 14 авг 2014, 16:03
   
  0
   
  0

  Момче, това твойто е шизофрения, до вчера бе И.М. сега си У.Ф., бягай при джипката за направление и се лекувай докато още има шанс.

 45. #45
  У.Ф. 14 авг 2014, 16:03
   
  0
   
  0

  Нека МОДЕРАТОРът да каже за руските комендатури.

 46. #46
  A_S_D 14 авг 2014, 16:38
   
  0
   
  0

  Дами и господа мислещи себе си за супер интелигентни, от всичко прочетено до тук виждам че нито един от вас не познава собствената ни история! Руската култура и цивилизация всъщост е Българска. Ние сме дали на Русия и писмеността и вярата. Сега искаме дасе отречем от самите себе си? Запада явно добре си познава собствената история и за това има и такова отношение към нас! Разберете !!! Западните държави винаги са виждали враг в нас и ще продължат да виждат такъв и за напред! За тях ние и Русия сме едно и също! Имаме много дълбоки и общи корени с тях за ваше съжаление. От чисто човешка гледна точка ставаш приятел с този с който имате повече общи интереси и подобни светогледи! Е да ви попитам какви са ни общите интереси със САЩ?

 47. #47
  Дилема 14 авг 2014, 16:44
   
  0
   
  0

  И.М. / У.Ф. често апелираше за лоялност към ЕС и НАТО по различни поводи и в различни теми. Вече се питам, постижимо ли е въобще да сме истински лоялни към Запада?

  Май отговорът е по-скоро не, отколкото да.

 48. #48
  Брависимо 14 авг 2014, 17:00
   
  0
   
  0

  Да, руската култура и цивилизация всъшност е Българска. Ние сме дали на Русия и писмеността и вярата. След което за благодарност варягите подлагат на клане българския род от Волжските територии, а останалите живи са именувани татари, но не и българи!
  От чисто човешка гледна точка културата, светогледа и интереса на българския народ е европейски и България се намира на точното си място - в ЕС и НАТО!
  ЕС и НАТО са единственият правилен избор и това е

  изборът на ВСИЧКИ български политически сили и

  всички разумни български граждани!

  ПРОМЯНА НЯМА ДА ИМА И НЕМОЖЕ ДА ИМА!

 49. #49
  KOREKTOR 14 авг 2014, 17:04
   
  0
   
  0

  До #33 Пуснато от У.Ф.

  У.Ф.,

  Хайде сапасявай се вече, че и ти се омота в собствените си глупости като наш ОР-ко.

  Имало нявгаш видите ли някакви съветски комендатури, ама били толкова много секретрни, че нямало в тях даже и грам съветски хора обаче :

  ".......които се обслужваха от специално допуснати български офицери и сержанти. "

  Айде спри до тука, че ако продължиш така ще се омоташ, че ще вземеш да се вържеш на фльонга и дори на възел и току се задушиш.

  Спри се вече.

 50. #50
  KOREKTOR 14 авг 2014, 17:24
   
  0
   
  0

  До #47 Пуснато от Дилема

  Дилема,

  Колега имаш някакви усещания, че У.Ф. и И.М. са едно и също лице.

  Според мен ти и другите с подобни сравнения сериозно грешите.

  Макар, че с колегата И.М. доста дълго време бяхме на нож и много сме си писали никак не намирам прилика между неговите коментари и тези на У.Ф.

  Коментарите на У.Ф. в известен смисъл най меко бих нарекъл налудничави.

  А коментарите на И.М. изобщо не мога да ги определя като налудничави независимо , че почти винаги на 99% са на мнение различно от моето.

  И сега. Четейки коментарите на У.Ф. по-скоро бих ги приближил към онова недоразумение ОР-ко.

  Най-вече по глупата упоритост да не се признава собствената грешка и несъстоятелност на твърденията, глупаво инатене водещо до омотване като пате в калчища.

 51. #51
  ***** 14 авг 2014, 17:30
   
  0
   
  0

  ******

  Коментарът е изтрит

 52. #52
  Държавен резерв 14 авг 2014, 17:45
   
  0
   
  0

  Оставете на мира УФ, колеги, кажете по-добре как ви се вижда работата с оглозгания Държавен резерв? Някои има ли прясно инфо за текущото му състояние? Там е закопано кучето, което някой ден ще експлодира от гнилостните газове в стомашно-чревната му кухина, ще опръска всички и ще умирише ораталъка! Дано не е твърде късно за определени действия от страна на отговорните фактори...

 53. #53
  оле мале 14 авг 2014, 18:00
   
  0
   
  0

  ако не за друго поне за едно бойко беше прав-"с такъв материал толкова"

 54. #54
  Държавен резерв 14 авг 2014, 18:06
   
  0
   
  0

  ако не за друго поне за едно бойко беше прав-"с такъв материал толкова"

  бокото може и да е бил прав за нещо си, макар силно да се съмнявам, НО също така ОБРА резерва!!!

 55. #55
  У.Ф. 14 авг 2014, 18:18
   
  0
   
  0

  Ще минат вече почти 24 часа, а никой още не е отговорил на въпроса КОЙ, КОЙ е споменал нещо за ядрени оръжия в България за което попитах още в първия пост!
  Тука МОДЕРАТОР има ли, да се намеси и да внесе яснота? Има ли нещо общо с това г-н Соломон Паси? Неслучайно питам.

 56. #56
  У.Ф. 14 авг 2014, 18:37
   
  0
   
  0

  До #49 KOREKTOR Коректоре, благодаря ти, че поддържаш интереса към съветските комендатури у нас, мисля, че това определено има отношение към темата. На практика България беше плацдарм за съветските войски. Официално това щеше да се случи само в рамките на Варшавския договор, но е факт, че тези комендатури бяха подготвени от мирно време. Другите страни от ВД нямаха комендатури у нас, но СССР имаше. Какво е имало вътре сме чували само недомлъвки от колегите, които работеха там. Основно - въоръжение и обслужваща техника. Трябваше само да прелетят самолетите с екипажите и обслужващия състав и всичко останало си беше тук в готовност и изправно. По този начин евентуалните бойни действия щяха да започнат с летящ старт. И всичко това не се пипаше, защото не беше наше. Само при някои пожари съм виждал да излезе пожарна от комендатурата, за да се присъедини към нашите пожарни.
  Когато се разпадна ВД, руснаците си прибраха каквото можаха, другото ни го продадоха и така се свърши с комендатурите.
  Не виждам нищо лошо в това да гледаме фактите такива, каквито са.
  В момента САЩ нямат нищо подобно на онези комендатури. Псевдофактите в статията са просто гнусни инсинуации. Това е. Ако на някой не му пасва на визиите, съжалявам.

 57. #57
  **** 14 авг 2014, 18:41
   
  0
   
  0

  У.Ф. сега модератора вика на помощ, за да му потвърди глупостите. Абе, момче, пий ги тия хапчета, бе!!!

 58. #58
  Брависимо 14 авг 2014, 19:23
   
  0
   
  0

  57, не У.Ф., а ти си за хапчета - виж се колко си безмозъчен, дори ник не можеш да си идмислиш!

 59. #59
  KOREKTOR 14 авг 2014, 19:36
   
  0
   
  0

  До #58 Пуснато от Брависимо

  Брависимо,

  Не, тиси твърдо за хапчета.

  Какво стана записа ли се заедно с всички разумни български граждани чийто избор са ЕС и НАТО да ходите на Кримския фронт.

  Хайде, че ще ви чакаме да се върнете, ама дали ще могат да ви съберат та да ви опаковат в кутиите не съм сигурен.

 60. #60
  Nash 14 авг 2014, 23:08
   
  0
   
  0

  ДО #55 Пуснато от У.Ф....

  "...КОЙ, КОЙ е споменал нещо за ядрени оръжия в България .."

  http://www.desant.net/show-news/30113/

 61. #61
  У.Ф. 15 авг 2014, 00:24
   
  0
   
  0

  До #60 Nash Много ти благодаря, колега. Онзи ден го чух и не бях сигурен дали има нещо вярно. Вчера като го видях и тука, направо се обезпокоих.
  Мога да кажа, че Паси-то просто трябва да си затвори голямата уста. Дори при операции на НАТО от наша територия ние трябва да си пазим статута на неядрена държава.
  Ако някой иска да дуем мускули, да си разработим национална ядрена програма, да си я финансираме от джоба и да действаме. И да сме готови да посрещнем далеч по-големите предизвикателства, които вървят с ядрения статут.

 62. #62
  Койчо 15 авг 2014, 14:38
   
  0
   
  0

  "Ако някой иска да дуем мускули, да си разработим национална ядрена програма, да си я финансираме от джоба и да действаме. И да сме готови да посрещнем далеч по-големите предизвикателства, които вървят с ядрения статут."

  Ами че ние (май) отдавна имаме разработена национална ядрена програма. Твърде вероятно е всичко по технологията да е изяснено, а информацията да стои в папките по рафтовете, събирайки десетилетен прах. От друга страна днес имаме инкасирани загуби на цели отрасли в индустрията ни и в частност ВПК и това, което някога сме можели, днес е в най-добрия случия само пожелателно или съвсем невъзможно. Едва ли някой в администрацията знае със сигурност какво е точно положението. Със сигурност не ни трябва да се бутаме зорлем между шамарите. България трябва да отстоява своя статут на неядрена държава, на всяка цена, включително и недопускайки разполагането на ЯО на своя територия!

  Това е основната причина да ни притиснат да да унищожим ОТР 9К714 „Ока“, защото турците подозираха за възможността сами да си произведем каквото ни трябва, след като руснаците си взеха "тяхното".

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка