РУСИЯ ИЗНЕНАДА СВЕТА С НОВО ТАЙНО СУПЕРОРЪЖИЕ

Pan.bg 15 авг 2014 | 08:39 views (7093) commentaries(17)
img wordpress.com


Руска уникална ядрена военна технология, подробностите за която са държавна тайна, е позволила да се създаде ново оръжие, наричано засега снопово. Частици (като електрони, протони, мезони, дори неутрални атоми и молекули) се ускоряват в линеен ускорител до релативистки скорости, или казано с други думи, до скорости, близки до скоростта на светлината, и се превръщат в своеобразни мощни „куршуми”.

Това невиждано оръжие привлича вниманието на специалистите, които работят в областта на „звездните войни”. Изяснява се, че снопът частици притежава три поразяващи фактора: механично разрушаване, насочено гама-излъчване и електромагнитен импулс. Разработките са водени в Сибирското отделение на Академията на науките на СССР от физици под ръководството на А.С. Богомолов.


Руснаците смятат сноповото оръжие за асиметричен и евтин отговор на американската програма за „звездни войни”.

Най-същественото е, че американците могат да създават мощни ускорители, но уви, с дължина стотици метри, което ги прави непригодни за мобилно използване. Затова пък руските учени, благодарение на едно секретно уникално откритие, създават малогабаритни машини, които могат да се поместят на борда на най-големия в света военен самолет „Руслан”.

Проф. Игор Николаевич Острецов изучава подробно компактните линейни ускорители на А. Богомолов и като прилага ядрената релативистка теория, предлага с тях на огромно разстояние да се открива ядрено оръжие и да се разрушава активната му зона с полученото снопово оръжие.

Игор Острецов е и създател на оригиналната руска технология за плазмена невидимост, която сега се прилага в най-новите руски летателни апарати – самолети и ракети. Пътищата на Острецов и Богомолов засега се разминават обаче. Разработката на новите секретни ускорители изградени на базата на така наречената обратна вълна, които обещават да се превърнат в невиждано оръжие, е под въпрос. Идеята обаче е чудесна и тя ще намери своите покровители.

Технологията за дистанционно откриване на ядрени заряди, пренасяни по сушата или с кораби с ракети, е перспективна. Може да се разруши корабен реактор, превръщайки го в „мини-Чернобил”. Според обясненията на професор Острецов, ако един самолет „Руслан” с това оръжие на борда мине над самолетоносач за части от секундата, може да изпрати излъчване, в резултат на което ядреният реактор на самолетоносача моментално ще се взриви.

Ако “разминаването” на Богомолов и Острецов е по-скоро за външна употреба, вече е ясно, че руски учени под ръководството на академик Валерий Бондур все пак са започнали да работят в областта на ядрените релативиски технологии, базиращи се на взаимодействието на получаваните с помощта на ускорители снопове заредени частици с ядрата на тежките елементи. Инструмент за реализацията на ядрените релативистки технологии е модулният компактен ускорител на протони и тежки, включително уранови, ядра в чието устройство са вградени руските патенти на учените И. Н. Острецов и А.С. Богомолов.

Специалисти поясняват, че ако сноп от елементарни частици (корпускули) – електрони, протони, позитрони, от които са съставени ядрата и атомите на веществата, ускорен до голяма скорост, получил висока енергия, удари ракета, той може да й нанесе по-голямо поражение, отколкото лазерното и кинетичното оръжие.

Частиците проникват по-дълбоко в материала и предизвикват както вторична радиация, която поврежда чувствителните към нея електронни елементи, така и пряко нарушава функциите на останалите системи. След този удар ракетата практически е напълно разрушена.

Експертизата на 12-и институт на 12-о главно управление на Министерството на отбраната на Руската федерация е потвърдила, че днес само Русия може да се въоръжи с боен комплекс снопово оръжие на базата на тези релативистки технологии, което може радикално да промени начините за водене на война и съотношението на силите в света.

Вече е завършена работата по теоретичното и експериментално изследване на метода дистанционна инспекция на ядрените материали и е потвърдена технологията, позволяваща не само да се идентифицират, но и да се унищожават всякакви ядрени системи.

Според Виктор Илюхин тази уникална военна технология, подробностите за която съвсем естествено са държавна тайна, позволява сред множеството лъжливи цели да се опознават истинските бойни глави с ядрен заряд. Може точно да се определи кои са лъжливите цели и да бъдат унищожавани само истински опасните -ядрените.

Няма да е пресилено да се каже, че светът се намира на прага на ядрения тероризъм, а той може да бъде предотвратен, на първо място, за сметка на контрола на несанкционираното транспортиране на ядрени материали. В този смисъл достатъчно ефективен може да бъде само контрол, който може да бъде осъществен с мобилни средства, в която и да е точка на земното кълбо.

Анализът на изпълнения в Русия проект в рамките на разработките по ядрено-релативистката технология от групата учени на Острецов е показал, че задачата може успешно да бъде решена само чрез използването на протонния ускорител на обратна вълна на руския учен Богомолов, монтиран на самолета “АН-124 Руслан”. Този самолет може да вдигне до 120 тона товар. Диаметърът на фюзелажа му е 6,5 м. и е единственият самолет в света, чрез който може да бъде решена задачата по инспекцията.

Косвено доказателство, че руското военно ръководство вече разчита на сноповото супероръжие, което може да промени войната и съотношението на силите в света, е намерението в скоро време да бъдат произведени 20 нови самолета „Руслан”.Автор: О.р. полк. инж. Тодор АНДРЕЕВ

Източник: http://www.zora-news.com
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 17

 1. #1
  1 15 авг 2014, 10:06
   
  0
   
  0

  Протонният ускорител, освен монтиране, иска и мощно ел захранване...

 2. #2
  адм. Куропаткин 15 авг 2014, 10:21
   
  0
   
  0

  То и през 1945 един така пускаше нови, тайни супер-оръжия. Ама неговите май бяха поне малко по-реални от тези измислици, пълни с недомлъвки.

 3. #3
  Оги 15 авг 2014, 11:30
   
  0
   
  0

  Хахаха...пак теории-фантастики...като книга на Жул Верн, и той е измислил подводницата, както руснаците са измислили стелт технологията,ама чак сега тепърва експериментират с някакъв Т50 с такова покритие , гепено от Ф-117, след като сърбите по случайност стреляйки напосоки го свалиха! А...да не забравя да спомена, пак теорията на конспирацията от страна на разбирачите в сайта, че американците са започнали войната в Украйна, да провалят плановете на Москва за Русланите, на които ще се качва това оръжие, защото Ан са украинско производство и няма на какво да го качат после...

 4. #4
  KOREKTOR 15 авг 2014, 12:04
   
  0
   
  0

  До #3 Пуснато от Оги

  Оги,

  Не се излагай.

  Още преди време ти дадох линк за да гледш филма за проф. Уфимцев. Създател на СТЕЛТ технологията и консултирал КРАВАРИТЕ при направата на тяхния F-117.

  Само трябва да ти кажа, че руснаците с КРАВАРСКИТЕ СТЕЛТ-ове нямат никакви ппроблеми.

  Лежи си на разни менте лаври КРАВАРСКИ.

 5. #5
  Енола Гей 15 авг 2014, 12:37
   
  0
   
  0

  Не са нужни теории, а използване.както направиха американците през 1945 г. Тече конференцията на победителите в Потсдам.На 16 юли на полигона е изпробвана атомната бомба и Труман получава доклада на Гроувс за успешния експеримент.Той се явява пред съюзниците с новината, с което им казва, кой ще управлява света оттук нататък.За по голяма убедителност изтрещяха Хирошима, Нагазаки, всички си седнаха на задниците и толкова. Сега руснаците ако накарат Киев да заспи за три секунди, всички ще ги обявят за велики миротворци на новата епоха. останалото е дърлене по форумите и мъки за обикновените хора.

 6. #6
  Дартиуш Вейдърски 15 авг 2014, 16:27
   
  1
   
  0

  Общо взето,ала-бала...
  Едно дребно уточнение. Най-големият товарен самолет в света е АН 225 Мрия.

 7. #7
  У.Ф. 15 авг 2014, 22:08
   
  0
   
  0

  Като единствен чужденец, посветен напълно в тази Руска уникална ядрена военна технология, представляваща държавна тайна, не мога да ви разкажа подробности, защото след това трябва да ви застрелям. Оторизиран съм , специално за българската аудитория, да заявя:
  1) че изследванията са на много ранен стадий, който не може да позволи изобщо да се оцени дали нещо смислено ще излезе от тези фантасмагории на едни учЕни;
  2) всякакви публикации на тази тема са волни съчинения на журналисти, търсещи евтина и лесна сензация.
  Толкоз, казах!

 8. #8
  ръца-пръца 15 авг 2014, 22:18
   
  0
   
  0

  "..........Най-големият товарен самолет в света е АН 225 Мрия".
  ДА ама той е само един единствен и май нещо в последно време не го чувам да лети!А руснаците и в гражданската и във военната авиация продължават да си карат "Руслан"-итеи да си строят нови, нали.

 9. #9
  ру 15 авг 2014, 22:46
   
  0
   
  0

  ако се поровите в нета ще видите че за това се говори от 5-6 години а сигурно от 10-15 се работи по това. така, че сигурно в скоро време и ще се реализира ако вече не е

 10. #10
  OP 15 авг 2014, 23:45
   
  0
   
  0

  В ерата на мигновените информационни технологии и световния консус по всеобщите последици от глобалното затопляне да плашиш някого с притежанието на някакво специално оръжие не работи. Това не е 20 век! Светът е днес твърде различен за да бъде подчинен от заплахата за използване на каквото и да е оръжие.
  В тоя смисъл това е поредното потвърждение, че руснаците функционират в миналото.

 11. #11
  загрижен 15 авг 2014, 23:47
   
  0
   
  0

  А какво правим ние? По въпроса да докладват:
  - Институтът по отбрана;
  - Институтът за перспективни изследвания в областта на отбраната;
  - Българската академия на науките.

 12. #12
  vanio 15 авг 2014, 23:57
   
  0
   
  0

  Оги... толкова си прост,че сигурно не си на 12 ами на 7 години.Сърбите стреляли на посоки и свалили стелта значи " супер технологията " се сваля с стрелба на посоки.Толкова си тъп,а се правиш на умен тази комбинация е типична за селянин с образование до 4-то отделение земи се в ръце малко и не се излагай поне да пишеш глупости.

 13. #13
  ев 16 авг 2014, 00:16
   
  0
   
  0

  Дилетантите тук са събрани от датабг и тийнпроблем,завършени ретарди.Ф-15 бил красив,значи е добър самолет.Добре че сайта не е за танкове,че всичките малоумници играещи World of Tanks щяха да ни засипват с "умни" мнения.

 14. #14
  Иван Бориславов 2 16 авг 2014, 03:36
   
  0
   
  0

  За сведение на ев - имам една доста голяма книга: Тhe ugliest aircraft in the world - няма нито един от представените там самолети, който да е достигнал до нещо повече от предсерийни бройки. Обикновено са оставали прототипи. "Духът" В-2 не е от красавците, но той е летящо крило, базирано е на Horten Но 229, който по своему е красив. Американецът е малко по-ръбест заради "стелт"-ефекта. Имам и друга - Unconventional aircraf. И там нещата не са по-различни. Затова дали Дасо, дали Туполев, дали KOREKTOR изказват мнението за красотата на самолета и летенето - прави са.
  Тук се обсъжда може ли да е реалност хипотетичното руско оръжие. Може да е, може и да не е. Работата е там, че ако ставаше дума за американска разработка, краварофилите щяха да подскачат от възторг. Но нали е руска - ами, къде ти мужиците да създадат нещо първи! А случайно да сте чували, че когато американската термоядрена "бомба" беше с размери на жилищен блок, "мужиците" взривиха въздушно преносима термоядрена бомба и се наложи на определени среди на запад да им бъдат сменяни памперсите (то тогава нямаше памперси, но ги преповиваха, че се бяха наакали :), май... )
  А паниката след първия изкуствен "спутник"? Преживял съм тези, а и други събития, когато се е оказвало, че не бива да се подценява с лекота руската (тогава съветска) наука и техника.

 15. #15
  Ивайло Стефанов 16 авг 2014, 11:00
   
  0
   
  0

  Русия ще изненада света, ако направи хубав автомобил, компютър или телефон или поне нещо, което да е за хората. А това, че правят добре оръжия, не е никаква изненада.

 16. #16
  Ф.У. 16 авг 2014, 14:48
   
  0
   
  0

  Гладен човек криво гледа и лошо мисли ... Само глупости им се въртят на руснаците в главите.

 17. #17
  Иванн 17 авг 2014, 01:39
   
  0
   
  0

  Добре де, след като руснаците са винаги по-добри,винаги по-справедливи. ,човечни,силни,умни и какво ли не,защо не построиха комунизма. Не само това,ами строителят Съветския Съюз се сгромоляса тихо и мирно, бързо и безвъзвратно. И никой не пита какво струваше на руския народ тази измама.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка