АЛАРМА: ЩЕ ПРОМЕНЯТ КСО БЕЗ ДА ПИТАТ ВОЕННОСЛУЖЕЩИТЕ!!! ДАЛИ ШАЛАМАНОВ ЩЕ ЗАЩИТИ БА?

Pan.bg 18 авг 2014 | 08:54 views (9555) commentaries(46)
img Заглавието е на ПАН.БГ

Ще предлагат промени в пенсионирането на военнослужещите, но пак без да питат
В Консултативния съвет за оптимизиране на осигурителната система няма нито един представител на Министерството на отбраната, МВР и службите за сигурност, макар че се обсъжда пенсионирането в специалните ведомства.

Спирдон Спирдонов, отбрана.ком


КСООС! Запомнете тази абревиатура. Зад нея се крие сформираният Консултативен съвет за оптимизиране на осигурителната система. Самият съвет обещава да остане „скрит” до края на мандата на служебното правителство. Просто не се предвижда предоставяне на информация след всяко заседание.
image
Това не е най-лошото. В мандата на служебния кабинет на проф. Георги Близнашки съветът ще подготви варианти за реформи в осигурителното законодателство, които ще бъдат предложени на следващото редовно правителство и парламент. Една от темите на неговата работа, както е записано в съобщението на Пресцентъра на социалното министерство, е ранното пенсиониране на работещите при тежки условия на труд и в специалните ведомства. Отново ще се търсят промени в чл. 69 на Кодекса за социално осигуряване, който определя режима за придобиване право на пенсия на военнослужещи, полицаи и служители в службите за сигурност.

Кое е най-странното? В състава на КСООС са поканени 25 експерти, като се уточнява, че са избрани заради техния професионализъм, а не като представители на организациите, в които работят. Няма обаче нито един от Министерството на отбраната, Българската армия или Министерството на вътрешните работи. Т.е. ще решават бъдещето на военнослужещите и полицаите, но без да ги питат. Това е позната картинка от близкото минало. Както се е случвало и друг път, политическото и професионалното ръководство на армията може да остане изненадано, което ще е логично, след като няма експерти в КСООС.

Този път обаче това няма да бъде оправдано. Армията вече мина през една криза при въвеждането на възраст за пенсиониране на военнослужещите. А и Министерството на отбраната има достатъчно компетентни кадри в лицето на военнослужещите и служителите в дирекция „Социална политика”. Може би министърът на отбраната Велизар Шаламанов трябва да препоръча някой от тях на своя колега Йордан Христосков?! Разбира се, ако този въпрос влиза в приоритетите на служебното ръководство на министерството.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 46

 1. #1
  Хахо 18 авг 2014, 09:38
   
  0
   
  0

  Това ли е най-важния приоритет на това служебно правителство? Пак и наново Анювщини. Христозков това ли ти бе заповядано?

 2. #2
  Sold-er 18 авг 2014, 10:18
   
  0
   
  0

  До #2 Абе глупак с глупак ти да не мислиш, че с това ще се приключи пенсионната рИформа ха ха ха......20 000 военни и 60 000 полицаи ли са камъка на шията на НОИ!?! Трябва да си луд за да вярваш, че възраста за останалите ще си остане 63-65. Най-малко 85.......та да не може никой да ги доживее тези годинки! Целта е да се откраднат едни пари в сребърният фонд.....както откраднаха от здравният!

 3. #3
  Освалдо 18 авг 2014, 10:40
   
  0
   
  0

  Хе-хе, на това му се вика самокритика. За #2 става въпрос.

 4. #4
  Preslav 18 авг 2014, 10:53
   
  0
   
  0

  Номер 2 всъщност бе коментар на НАРОД, който за пореден път се нахвърли върху армията и пожела нейнот затриване. Коментарът бе изтрит от мен.

 5. #5
  Запознат 18 авг 2014, 11:14
   
  0
   
  0

  Ето интервюто! Вижте какво претопли ГЕРБ чрез служебното си правителство:
  Труд - Йордан Христосков, вицепремиер и социален министър: -Ще дискутираме по всички ключови въпроси:варианта държавните служители и работещите в специалните ведомства да плащат лични осигурителни вноски; условията за пенсиониране!
  Ще предложите ли промени в условията за пенсиониране на военни и полицаи?
  - Сигурно ще се предложи въвеждането на възраст, тъй като това са категориите, за които сега се изисква само прослужено време!

 6. #6
  Sold-er 18 авг 2014, 11:15
   
  0
   
  0

  Абе направо да премахват задължителното пенсионно осигуряване и всеки да си плаща по желание! Аз до пенсия няма да доживея и не искам да плащам вноски.....

 7. #7
  Цялата 18 авг 2014, 11:57
   
  0
   
  0

  Като армията и полицията са трън в очите на пенсионния фонд,защо не им разрешат да си създадат собствен пенсионен фонд,както и собствена здравна каса..... и пито ,платено!Да ама не - хем ще ги оплюваме униформените,хем ще ги държим на къс повод във фонда,защото те са най-сигурните вносители на осигурителни вноски.Да им . . а . . . ката файчина на КСОС,Христосков - Мристосков и цялата гмеж в МО!

 8. #8
  16 18 авг 2014, 12:00
   
  0
   
  0

  Всички понесоха щети от налаганата отвън пенсионна реформа. Няма как тя да прескочи сектора за сигурност. До сега само се отлагаше неизбежното. Кой и за какво да пита военнослужещите? Никой нищо не пита, да не мислите че някой е питал другите? Армията няма избор, тя не заработва пари и съответно не внася чист данък, така че там най-малко ще се пита. Който не му харесва си тръгва и това е. Ангел Найденов не спря пенсионната реформа както се говореше. Той просто я отложи с година, най много две чисто предизборно. Ако така продължават нещата скоро МО ще трябва да тегли заеми от името на държавата за плаща заплати.

 9. #9
  кире кепето 18 авг 2014, 12:16
   
  0
   
  0

  Струва ми се скоро ке се тепаме.
  Доде не утепаме с бой 2-3 министерски "реформатора", армията все ще е булката на герберската сватба.
  Бий да те уважават, това е истината.

 10. #10
  итс 18 авг 2014, 12:17
   
  0
   
  0

  Българските военнослужещи отдавна никой за нищо не ги пита!Само че колеги ние сами сме си виновни за това с нашите действия или по-скоро бездействия!Както бях писал преди време който може да се маха докато е време а който реши да остава дупе да му е яко!! Аз съм от първите защото ми писна да ме правят на маймуна разни знайни и незнайни политици и военни експерти!

 11. #11
  Sold-er 18 авг 2014, 12:39
   
  0
   
  0

  До #10 Че ние обикновените войници как да действаме!?! Мен ако ме извикат на подобен Консултативен съвет е ясно....тегля им путките майни за 5 мин. и се махам! Ама все викат някакви подлизурковци с незаслужени генералски пагони....дето само знаят да отговарят "Слушам"!

 12. #12
  На същото дередже 18 авг 2014, 12:41
   
  0
   
  0

  Господин 16 е манипулатор,а може би просто зомбиран мозък в сил ЗКПЧ от 50-те годшни на миналия век.Че колко души и какви сегменти от нашето общество пряко заработвот пари и внасят чист данък?Може би докторите,учителите,университетските преподаватели,адвокати,съдии и прокурори или пък гмежта от всички министерства?Или пък дългобедрените скокондрили от скъпарските офиси и банките?Може пък нашите митничари копат с мотиката или висят на струга?Армейският труд още преди сто години по цял свят е преценен като опасен,натоварващ и вреден.Затова по цял свят са въведени преференции за униформените.България 70 години не е воювала и инстинктът ни за самосъхранение е закърнял.То и затова държавата на Симеон Велики и пропаднала при сина му Петър - 50-60 години яли,пили,со кротце,со благо и като резултат соросоидите/тогавашните богомили / прояли като дървеници държават и накрая дошли византийците и ни турили хомота.Сега сме на същото дередже.

 13. #13
  Sold-er 18 авг 2014, 12:48
   
  0
   
  0

  И все още не сме засегнали най-важното!!!
  Ако промяната ще е за всички ведомства пак добре......що ли си мисля, че пак само на военните ще им сложат възраст!

 14. #14
  итс 18 авг 2014, 13:29
   
  0
   
  0

  До#11 За съжаление избора за действие на всички военнослужещи без разлика в званията е много ограничен!Лично аз виждам само два-единият е ЦЯЛАТА БА пред парламента и президентството за което ще бъдем погнати от ВП а вторият е да си пуснеш рапорта и да се махнеш по-скоро не само от БА а и от държавата докато си още млад!! А колкото до господата с генералски пагони с ниските навеждания които правят са си ги заслужили и то напълно!Само че нашето мислене е по-различно и за това такива като теб и мен никой не ги кани никъде!Бъди здрав и знай че има живот и извън БА!!

 15. #15
  На Върба 18 авг 2014, 15:03
   
  0
   
  0

  Велизарчо и Налбантчо ще защитят армията............................на Върба!

 16. #16
  м да 18 авг 2014, 15:45
   
  0
   
  0

  спокойно и години ще ни сложат и заплатите по някое време ще махнат накрая и армията ще я махнат и като стане природно бедствие старите хора ще викат имаше едно време едно животно армия се казваше и идваше и помагаше

 17. #17
  Кифтето 18 авг 2014, 16:36
   
  0
   
  0

  Га иедохте не ривахте, а саа от ривете?

  Нима все още има неразбрали че, служебното правителство трябва да доведе рИформите до енда. Гроб, ДеПСе, БезПСе а и друг си стиснаха ръцете, пийнаха де кафе де Виски а някой Йени ръкъ и се разбраха: "Зада няма после абе тоз виновен или друг ще вземем едно Служебно да ни свърши мръсната работа". Не ви ли направи впечатление че, всички медии тръбяха че лошо Служебно няма? Или пак сте заровили глави в калта и ревете за НАТО-вските си възнаграждения. Ако се разровите в бюджетната история на МО ще откриете с ужас че не само таз година се отцепват пари от бюджета му. Някой съвременници ще се сетят че пари са отцепвани заради Земеделското, други заради Регионалното, трети за Здравното, а четвърти няма как да помнят преди раждането си. Гръмки обещания "Влизаме в НАТО - Взимате Нато-вски заплати" И всички леко забравили поклонничеството и в купом "УРА-УРА-УРА!","Влизаме в ЕС - Взимате ЕС-овски заплати" И всички леко забравили поклонничеството и в купом "УРА-УРА-УРА!". А то не ГРЕДА ами ГРЕДОРЕД. Реалността "Взехме НАщТО и ИзточноЕС заплати", аджеба що ли? Ами то се каза няколко пъти, но кой ли ми ти слуша. Заплатите се определят от Държавната политика на Държавата членка в зависимост от икономическата ситуация не в ЕС или НАТО или Световен мащаб, ами регионален. А някой зададе ли си въпроса защо /ама много бързо скриха интервюто на външния министър на ЕС/ на Гърция й пляснаха шамар и мигновено обявиха че "Не може една Източно Европейска държава да има Западно Европейски заплати". А други зададохте ли си въпроса за прозаичността на назначенията в МО със същото това Служебно. Замчето дето цитира един герой от една книжка /Библията/ "Трябва да освободим армията от търговците" само че там се говореше за храмовете ама нейсе видиш ли според биографията му е завършил доста престижни колежи та даже явно е капацитет че два едновременно и хоп на 24 лета е "Експерт" в МО. Ама като му гледам образованието и службиците нещо не ми се връзва, но явно съм "калпав матриал" и не ги разбирам аз тез неща.

  Дано да действат по ГЕРБ-ерси и до вечерта си сменят мнението че на младите вече им писна да живеят в безвремието на рИформите.

  Бог да пази БА, че без нея няма и РБ.

 18. #18
  fox81 18 авг 2014, 16:56
   
  0
   
  0

  Колко политици, депутати, Христосковци и др. национални предатели убихме?
  Нито един, нямаме право да мрънкаме дорде не хванем пушките и не избием тези твари като вреден дивеч!

 19. #19
  ИСТИНСКИЯТ 16 18 авг 2014, 17:10
   
  0
   
  0

  16 откъде пък се появи ти с моя ник-ТИ СИ ТРОЛ.КОЛЕГИ ТРОЛОВЕТЕ ЩЕ СЕ ОПИТАТ ДА НИ РАЗДЕЛЯТ НА АРМИЯ И ПОЛИЦИЯ-НЕ ТРЯБВА ДА ГО ДОПУСКАМЕ

 20. #20
  Иванчо 3 18 авг 2014, 17:12
   
  0
   
  0

  Защото така ще постигнем малка, но мобилна и добре въоръжена армия...и защото няма начин всички други професии да бъдат осигурени и добре платени, да вземат от тези, които по някакви причини получават нещо повече от другите....а дали няма начин?! То бива "нищоправене", ама последните години не гоним дъното, ние направо живеем на дъното...
  Що не вземат да направят един преглед на отбраната, в резултат на който военната и още по-компетентна цивилна "експертиза" да докаже, че след като има чл.5 на договора за членство в НАТО, изобщо няма нужда от армия - така и КСО няма нужда да се променя и изобщо всички армейски проблеми ще бъдат решени от раз, следователно и всички житейски и държавни проблеми ще се уталожат, ще започне един икономически подем, ще се увеличи БВП /с какво производство???/, ще потекат едни реки от социални и здравни излишъци за останалите професии...Няма как държавния бюджет да е достатъчен, защото колкото и да се намаляват разходите, ако не се увеличават приходите има да си съкращаваме от армията и полицията, да си назначаваме манекенки, Ваньо Тановци и разни други "експерти" по неизвестно какви дисциплини, да преливаме от пусто в празно, докато в тази мила Татковина останат само мангалите и тук - там някой политик, който да си прави коалиции на лягане и ставане според интереса на деня и ....край

 21. #21
  до 19 18 авг 2014, 17:19
   
  0
   
  0

  Изпълзяхте ли гадни тролчета от кога ви дебна.

  Къде прочете за разцепление, пък било и то професионално, религиозно, етнически, социално и т.н.т. А като си толкоз загрижен за троленето кажи от коя Политическа силова групировка съм че да ме разкриеш напълно. А сега щ изревеш че и Киберзащитата е необходима щото и Пощата съм ти хакнал и троля от твое име. Муа-ха-ха. Ей такива като теб по време на война им викахме паникьори и ги пращахме при доктора да реши ко да ги правим.

 22. #22
  do 19 18 авг 2014, 17:24
   
  0
   
  0

  Грешка - прошка.

  Обърках номерацията. Връщам си думите. Моля затрийте #21 коментар. Извинявам се.

 23. #23
  той 18 авг 2014, 17:41
   
  0
   
  0

  не чакайтя някяква подкрепа от Вельо Шаламанов.той не оправя нещата ,само ги разваля повече.

 24. #24
  gada 18 авг 2014, 18:18
   
  0
   
  0

  Първо да помислят да махнат военните пенсионери от МО

 25. #25
  1000 18 авг 2014, 18:59
   
  0
   
  0

  Ако е искал да защитава военнослужещите,щеше да го направи докато беше зам.министър при бойко ноев(пиша го умишлено с малка буква).От този и останалите не може да се чака нищо добро

 26. #26
  Собственост на БА 18 авг 2014, 19:39
   
  0
   
  0

  А тия дето сме с десетгодишните договори и сме повече от пре...цакани, какво да правим? Да се махнем хубаво, ама ги нямам хилядите да си откупя свободата... Хубаво ми викаха едно време да не ходя там, ама аз не та не... и сега ще трябва да гледам потъващия кораб от борда и да бълбукам във водата...

 27. #27
  У.Ф. 18 авг 2014, 20:00
   
  0
   
  0

  До #24 gada: "Първо да помислят да махнат военните пенсионери от МО".
  Заблуден си, колега. Ако трябва да управляваме МО така, че повишим к.п.д.-то на администрацията, то един военен пенсионер е за предпочитане, защото 1) на него всичко му е ясно, а на вас, цивилните, нито ви е ясно, нито има опасност да ви се изясни някога и ще ви трябват допълнителни курсове и подготовки, 3) военните пенсионери са дисциплинирани и повечето от тях не излизат в майчинство, за разлика от претендентите.

 28. #28
  Вечни Времена 18 авг 2014, 20:01
   
  0
   
  0

  "Ти - баща, ти - майка горски! Не се живей без хора!"

  Гледайте този филм, който е реквием за България:

 29. #29
  Освободен 18 авг 2014, 20:13
   
  0
   
  0

  Освободиха ме през 2003 г поради реформи и закриване на поделението в което служех без право на пенсия. Уважавам и ценя БА и колегите си и не съжалявам , че служих , но минало свършено. Няма ли кои да обясни на тези критикари от форумите, че при 25000 хилядна армия, ако службата е 27 години, за да можеш да се пенсионираш, всяка година ще се пенсионират не повече от 300-400 човека. Защото през тези години ще има напуснали, болни и т.н. Какво ще натежи толкова на пенсионната система но за съжаление това е пропагандата на политиците, които разделят хората в държавата по този елементарен начин

 30. #30
  и само СерГЕЙ ли е…?! 18 авг 2014, 20:13
   
  0
   
  0

  Фото-удар! Само в АФЕРА! БОРИСОВ С…МАНИКЮР
  „Мъжкарят“ Бойко Борисов е разкрит. „Мъжкарят“ Бойко Борисов посещава салон за разкрасяване и ползва услугите на маникюристка. Пресцентърът на ГЕРБ разпространи снимка на лидера на ГЕРБ, на която ясно се вижда, че Борисов е с маникюр. На снимката ясно се виждат добре оформените и лакирани нокти на лявата ръка на пожарникаря, охранителя, доктора на науките, бивш кмет, бивш премиер, бивш силовак на СИК. Снимката е направена в неделя, 17 август 2014 г., при посещението на Борисов в област Кърджали.
  Налаганият вече 13 години мит, че Бойко Борисов е „мъжкар“, днес бе разбит на пух и прах. Борисов, който е безкрайно суетен, падна сам жертва на желанието си да прави ПиАр от всяко свое действие или бездействие.
  „Мъжкарят“ Борисов бе изобличен от собствените му служители в Пресслужбата на ГЕРБ.
  АФЕРА призовава Борисов да не уволнява ПР-те си, а да ни информира – КОЙ козметичен салон ползва… От ПР-те на ГЕРБ очакваме още изобличаващи кадри за истинската същност на лидера на ГЕРБ.
  Бойче, КОЙ сега е номер ЕДНО и само СерГЕЙ ли е…?!
  На снимката Бойко Борисов ползва чадър на известна световна марка за голф-оборудване. Цената на чадъра, който използва Борисов в сайта на компанията е 33 британски лири, т.е. 80 лева. 80 лева за бедния кърджалийски регион, известен с високата си безработица.
  Afera.bg

 31. #31
  То... 18 авг 2014, 20:17
   
  0
   
  0

  То... от ген'ралите не чакайте защита на армията, ама виж - полковниците... те по-могат да свършат някоя друга работа...

 32. #32
  free militioner 18 авг 2014, 20:41
   
  0
   
  0

  The song of the free militioner:

 33. #33
  капитанче 18 авг 2014, 21:31
   
  0
   
  0

  Ранното пенсиониране не е само МО и МВР. В МО я има, я няма 20 000, които я добутат до пенсия. В МВР почти всички са първа. Но има още НРС, НСО, Охрана на съдебната власт, затворите, ДАНС, ДАТО и кой знае колко става броят. За да се запазят привилегиите на едни (ДАНС, НРС, НСО, все пак те са с привилегии) ще трябва да се реже БА и МВР. Все пак тежко е да караш на 2000 лв стартова заплата и само 15 заплати при пенсия (най-вероятно около 3000 лв. средно). Който си го е озработил/извоювил - ще просперира. Загубилите - да местят горещия въздух над супата с уста.

 34. #34
  Go West 18 авг 2014, 21:33
   
  0
   
  0

  "Go West" КОЛЕГИ! Когато преди 12 год. завършвахме НВУ ( ВВОВУ ) ни казваха - "Ние пагоните, ще ви ги дадем, но си търсете армия, в която да служите." След два - три месеца чакайте лавина от рапорти ако всичко това, за което се пише по-горе стане. "Go West!!!"

 35. #35
  Воденичар 18 авг 2014, 21:37
   
  0
   
  0

  Времената вече са други - трябва да се вземе от ресурсите на МВР и да се налее вода във "воденицата" на МО, за да се завърти на нужните обороти. Времето ни изтича като вода от язовир, по време на суша! Гражданските бунтове далеч не са най-страшното, което може да ни очаква в най-близко бъдеще... Докога ще се умува? Докато лудите се налудуват ли?

 36. #36
  Наблюдател 19 авг 2014, 09:06
   
  0
   
  0

  Сегашната армия няма нищо общо с предишната. Ако се предостави статистика за генералитета в момента ще останете изненадани, как нямаме флота, а имаме командване пълно с адмирали, нямаме авиация, а имаме генерал за всеки останал самолет. Ето ви едното перо за парични средства. В Сухопътните войски е същото. Капитани началници на 3-4 войника, при положение, че ефрейтор е командир на отделение. По случайност прочетох квалификацията на Началника на ВА - неакадемик е началник на академия. Курсове и квалификации има завършени много, но колежа не е университет. Не е нормално човек, който не е завършил Военна академия да бъде началник на такава. Има поделения, които не са мръднали и на крачка от преди демокрацията в битово отношение.

 37. #37
  7534 19 авг 2014, 14:08
   
  0
   
  0

  Наблюдател, ти добре ли си с главата? Сегашната армия няма нищо общо с предишната, защото не е осигурена финансово. И всички генерали да махнат, пак няма да може да се купи и една бронирана кола. Армията трябва да е добре осигурена и силна, а не малка и беззъба, каквато е нашата. Гърция много добре го знае това и си поддържа силна армията. Не знам от къде се вземат празноглави олигофренчета като тебе, но явно дрогата не прощава на никого.

 38. #38
  Наблюдател 19 авг 2014, 15:14
   
  0
   
  0

  Извинявам се за коментара, не знаех, че ще бъда наречен дрогирано празноглаво олигофренче от непознат индивид, който не съм засегнал с нищо. Моето момче, нито си ми на годините, нито си ми на военното образовение, нито си ми на службата. Това е място за споделяне на мнения, а не за изява на комплексирани личности.

 39. #39
  У.Ф. 19 авг 2014, 18:05
   
  0
   
  0

  Колеги, дайте да се въздържаме от лични нападки, обяснете културно на Наблюдател и другите посетители, незапознати със сложната, отговорна и изискваща много посвещение професия на военнослужещите, защо планираните промени в КСО са глупави, популистки и вредни не само за БА, но и за РБ. Нека културната дискусия да започне СЕГА!

 40. #40
  tochka0 19 авг 2014, 18:12
   
  0
   
  0

  zdr. iskam da kaja vednaj za vinagi che realnite police v bg sa okolo 20 000 uniformeni

 41. #41
  Sold-er 19 авг 2014, 19:23
   
  0
   
  0

  До #40 Ми те по тази логика "реалните" военни знаеш ли колко са?

 42. #42
  7534 19 авг 2014, 19:38
   
  0
   
  0

  Аз ще ви отговоря - Велизар Шаламанов няма да защити военните. Нито е негова работа, нито пък има такова желание. Военните кучета ги яли. Никой не му пука за тях. Те трябва да бъдат смачкани. Това е целта. Но не само военните са на прицел. лекарите също. От 250 завършили лекари, 240 емигрират. Оредната възраст на лекарите е 53 години!!! Българите няма кой да ги лекува, няма кой да пази държавата, няма кой да ги пази от престъпници... Колеги атаките срещу нас са част от геноцида, който се упражнява върху българския народ!!! Но на нас ни го представят като социална справедливост, че ни се плащало малко, че имаме социални придобивки!! Ми ще имаме разбира се!!! Кой няма социални придобивки? Кой не работи за заплащане и социални придобивки? Я се поразтърсете да видите в колко дружества изплащат по 10-15 заплати при напускане? Това не са само военните!!

 43. #43
  caperi 20 авг 2014, 11:23
   
  0
   
  0

  Вие не разбрахте ли, че целта на политическата върхушка е да унищожат България, с активната подкрепа на САЩ и запада. Силна армия и полиция са пречка за това. Призивите за напускането на страната и устройването на хората в чужди държави е част от плана за обезбългаряване на държавата. За това и хората се държат гладни и зависими, а за награда на нашите политици им се подхвърля големи парчета от държавната баница, за да са доволни и послушни и да могат без угризения да затрият народа си. А нека не забравяме, че 500 години този народ е оцелял благодарение на вярата в Бога и православната си същност. Сега сме станали народ, грешка сбирщина от безбожници и идолопоклонници на всякакви лъжливи учения без никаква ценностна система . Е какво очаквате? Чуждите господари да се погрижат за нашето благосъстояние ? Няма как да стане. Какво е решението? Вече е правено през 1934 година. Групата "Звено " начело с Кимион Георгиев закриват партиите и само за пет години България става петата по сила икономика в Европа. Този модел следват и в Швейцария до ден днешен. Просто ни трябва вяра да се отърсим от материалното и да отворим очите си за духовното.

 44. #44
  min 21 авг 2014, 20:58
   
  0
   
  0

  Koito se pensionira nqma pove4e rabota v armiqta nezavisimo ot 4iina vzimat pensiq I pak v armiqtqa ebati cenite kadri ta t sa dali svoeto

 45. #45
  min 21 авг 2014, 21:46
   
  0
   
  0

  Palno e v armiqta s pensioneri do koga 6te e taka i

 46. #46
  7534 22 авг 2014, 13:25
   
  0
   
  0

  Абе, min, държавата се затри, а ти ми бълнуваш за пенсионерите!! Стига сте гледали в паничката на другия да е празна колкото вашата!! Погрижете се вашата да е пълна!! Ти по-далеч от носа си виждаш ли?
  Caperi, братко, много си прав. Това с военните е още една стъпка от обезселването на държавата. Военните са част от българското население. Като им вземеш заплащането, ще се махнат от тук, или най-малкото ще направят всичко възможно децата им да заминат. С лекарите вече го направиха. Така постепенно ще се съсипе държавата.
  Малоумниците обаче не го виждат. Те злобеят, че военните вземали заплати. Ей така от злоба сами ще се унищожат българските идиоти. И все някой тъпанар ще се появи и ще твърди, че ми плащал заплатата. На мен заплатата ми я плаща министерството на отбраната и имам договор сключен с министъра. Не съм сключвал договор с някой малоумник, който пише по форумите и твърди, че ми плащал заплатата. Като мине и ми даде няколко хиляди лева този месец, ще се съглася, че ми плаща заплатата.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка